Friday, May 4, 2012

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ

ΝΤΟΡΕΤΑ ΠΕΠΠΑ - ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΖΙ

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ

Εμείς οι Έλληνες είμαστε άνθρωποι με άποψη και παλμό και συχνά υπερασπίζουμε τις θέσεις μας με κάπως έντονο τρόπο. Αυτό δεν είναι κακό. Είναι ο κινητήριος μοχλός της εξέλιξης, η αρχή της κάθε δημιουργίας. Όμως, νομίζω ότι σε καιρούς δύσκολους όπως τώρα, όπου τα πάντα μεταλλάσσονται καιουδείς γνωρίζει πού θα οδηγήσουν, καλό είναι να χαμηλώσουν οι μεταξύ μας τόνοι, να γίνει πιο μετριοπαθής η αντιπαράθεση ανάμεσα σε όλους όσους αντιδρούν στην τεχνοβαρβαρική επέλαση εναντίον μας, και να αρχίσει η διαδικασία της συμπόρευσης. Αυτό μπορεί να γίνει πιο εύκολα, εστιάζοντας σε θέματα, που μας αφορούν όλους και στα οποία συμφωνούμε όλοι. Θέματα, όπως: η Γλώσσα, η Ιστορία, ο Πολιτισμός μας…
Η λαχτάρα μας για Ελλάδα και επιστροφή στα πατρώα ιδεώδη, η λαχτάρα αυτή η ιερή είναι γεγονός ότι, τις τελευταίες δεκαετίες, άνθισε και πάλι μέσα στις ψυχές εκατομμυρίων Ελλήνων. Ας σκεφθούμε, λοιπόν, πρώτα πρώτα αυτό: Η επιστροφή στα πάτρια αποτελεί προνόμιο απάντων και δεν είναι κανενός προσωπικό έργο. Είναι το γενετικό και θείο κάλεσμα της φυλής, που αφυπνίζει τις ψυχές όλων μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια τάση αφανισμού των Πολιτισμών και της Ιστορίας μέσα από τον οικονομισμό και την Παγκοσμιοποίηση. Είναι η δικλείδα ασφαλείας για να διατηρηθεί η πνευματική κληρονομιά των προγόνων μας, που είναι η μόνη απάντηση και η μόνη ελπίδα απέναντι στο νεοβαρβαρισμό και τη λατρεία της ύλης που μαστίζει την εποχή μας.
Θα θίξουμε, λοιπόν, τώρα ένα σημαντικότατο κεφάλαιο του εθνικού μας πνευματικού πλούτου. Μιλάμε για την Ελληνική Γλώσσα. Τι συμβαίνει με την Ελληνική Γλώσσα; Ποιος επιβουλεύεται το μεγαλύτερο ίσως πνευματικό μνημείο του ανθρώπινου Πολιτισμού; Χρόνια κράτησε η ύπουλη και υπόγεια προσπάθεια κάποιων κύκλων να επιβάλουν σταδιακά -μέσα από τους Η/Υ και τα κινητά, κατά κύριο λόγο- το λατινικό αλφάβητο, αντικαθιστώντας έτσι τα ελληνικά γράμματα στη γραπτή μας γλώσσα με λατινικούς χαρακτήρες και επιβάλλοντας σε πολλούς -νέους κυρίως- χρήστες τα greeklish (κατά το… «yidish»). Το θέμα δεν πήρε ποτέ τις αναμενόμενες διαστάσεις στον Τύπο, ίσως επειδή είναι πολλοί εκείνοι που συμπνέουν με τους επίδοξους γλωσσοκτόνους… Εμείς, όμως, ως Έλληνες, θα καταγγείλουμε τούτο: το δόλιο σχέδιο αλλοίωσης της γλώσσας μας -με απώτερο σκοπό την οριστική κατάργησή της στο μέλλον- ένα μόνο κρύβει. Την προσπάθεια καταστροφής του Ελληνισμού και του Ελληνικού Πολιτισμού! Και αυτό δε θα το επιτρέψουμε! Ποτέ! Όσο μέσα στις φλέβες μας κυλά το αίμα του Ομήρου και του Σωκράτη… Γιατί κυλάει…
H γλώσσα γεννιέται μέσα από την ψυχή του λαού που τη μιλάει. Η Ελληνική Γλώσσα συγκεκριμένα εμπεριέχει όλες τις μνημονικές καταγραφές χιλιάδων ετών Ιστορίας. Αρνούμενοι τη Γλώσσα μας, είναι σαν να σβήνουμε τη μνήμη μας, σαν να αποδεχόμαστε τη λήθη και τον αφανισμό. Να γιατί είναι πολύτιμη η διατήρηση της Γλώσσας, επειδή αυτή είναι, πάνω απ’ όλα, η θωράκισή μας απέναντι στην αποκτήνωση, το βαρβαρισμό και την πνευματική ανυπαρξία.
Η Παγκοσμιοποίηση και οι εμπνευστές της αντιπαθούν ό,τι εθνικό. Όταν γνωρίζεις ποιος είσαι και ποιοι ήταν οι πρόγονοί σου, τότε δε δέχεσαι ούτε την ατομική, ούτε και τη φυλετική σου ισοπέδωση. Είναι γνωστή η ρήσις Κίσσινγκερ: ‘Οι Έλληνες είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, γι’ αυτό κτυπήστε τον στις ρίζες του, στη γλώσσα του, στον πολιτισμό του…’ Ελπίζουν, λοιπόν, να τα καταφέρουν στο αποσαθρωτικό έργο τους οι ξένοι επικυρίαρχοι, αλλά και τα ντόπια φερέφωνά τους -θυμηθείτε τι είχε πει πριν χρόνια η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, όταν ακόμη ήταν Ευρωβουλευτής, ότι η Αγγλική θα έπρεπε να γίνει επίσημη γλώσσα του Ελληνικού Κράτους! Κι αυτό γιατί, και μ’ αυτόν τον τρόπο, με την αλλοίωση της γλώσσας, χτυπώντας παράλληλα και ανελέητα και την ίδια την επιβίωσή μας με την οικονομική μας εξαθλίωση, (πιστεύουν) πως θα καταφέρουν, τελικά, να μας αφανίσουν μέσα στο πελώριο χωνευτήρι της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας οικονομικής δικτατορίας, την οποία μάς επιβάλλουν πλέον με ρυθμούς φρενήρεις. Κι αυτή τους η επιμονή περί της γλώσσας έχει τη λογική της, βέβαια. Όταν δε γνωρίζεις ποιος είσαι, όταν δεν ξέρεις να μιλάς, εκλείπει ο κίνδυνος και τού να… αντιμιλάς! Να εφαρμόζεις, δηλαδή, το ομηρικόν, το ελληνικόν: «αντίον ηύδα» > απάντησα, αντιμίλησα. Όσο για την ορθογραφία, δεν την αλλάζουν για το καλό μας και για την ευκολία μας. Την αλλάζουν –κατ’ ουσίαν, την καταργούν- ώστε να μας αποκόψουν από το έτυμον (κι όχι «έτοιμον», βλέπετε πόσο σημασία παίζει η ορθογραφία), από την ετυμολογία των λέξεων. Δηλαδή, από την ιστορία τους και, κυρίως, από το νόημά τους.
Το “έγκλημα του σκέπτεσθαι”, αυτό είναι το πλέον ποινικά κολάσιμο «κακούργημα» για τους παγκόσμιους εξουσιαστές και για τους ντόπιους οσφυοκάμπτες! Πώς μεταφράζονται όλα αυτά τα σκαιά σενάρια στην πράξη; Το χτύπημα γίνεται πάντα στα αδύναμα μέλη, στα παιδιά. Από κει αρχίζει, ή μάλλον έχει ήδη αρχίσει και έχει –φευ!- προχωρήσει πολύ, η διάβρωση… Ας μη γελοιόμαστε. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, “κινδυνεύει το ανθρώπινον γένος ενδεές γενέσθαι φωνής και λέξεως. (Κινδυνεύει το ανθρώπινο γένος να γίνει φτωχό σε φωνή και λέξη).
Δε θα το επιτρέψουμε. Θα πολεμήσουμε με του Ερμή το «όπλον το αμεμφές»: το ΛΟΓΟ! Και θα διδάξουμε. Όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε και βεβαίως, όσα το επιθυμούν. Ας μην ξεχνάμε ποτέ πως η ελληνική γραφή, το ελληνικό αλφάβητο αποτελεί τη γλωσσική μορφή που έχουν και τα αρχαιοελληνικά αριστουργήματα, τα οποία αποτελούν την πνευματική μας κληρονομιά.

Αυτή η κληρονομιά, η οποία αποτελεί και εθνικό μας τίτλο –
αλλά και γενικότερα, η Εθνική Γλώσσα, μαζί με την εθνική μας συνείδηση και την Ιστορία μας- αποτελούν κύρια γνωρίσματα της εθνικής μας ταυτότητας, την οποία πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε, ώστε να διασωθεί και να διατηρηθεί το γένος μας, όχι μόνο στον αιώνα που ανέτειλε, αλλά και στους αιώνες των αιώνων!

Η Ντορέτα Πέππα (NTORETA PEPPA) είναι αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος πρωθιερεύς στην Ελληνική Θρησκεία των αρχαίων και κάτοικοί στη Αθήνα.


Ntoreta Peppa is on facebook.

[Η επιβίωση ενός λαού εξαρταται από την γλωσσα του, των λόγο του και την φιλοσοφία του!
The survival of a nation & people is dependent on its' language, word and philosophy!]
Our Hellenic philosophers are the “life – blood” of Hellenism!
Aristotellis Alexandridis



 

Η Διοδώρα - Ντορέτα Πέππα και η Αρχαία Ελληνκή Θρησκεία

Το ιδανικό, αλλά και ο αγώνας για την επιστροφή μας στην πατρώα των Ελλήνων θρησκεία, η επανελλήνιση της εθνικής μας συνείδησης, όπως θα το λέγαμε με άλλα λόγια, είναι το σημαντικότερο αγαθό που μου εδόθη ως σκοπός ζωής από τους θείους κόσμους. Γι’ αυτό και αναφέρομαι προσωπικά σ’ αυτό. Αφού προσωπική είναι η σχέση μας με το Θείον, ούτως ή άλλως.
Όταν εγώ και ο σύζυγός μου, Γιώργος Αλεξέλης, μέσα από τη μελέτη και την εσωτερική αναζήτηση, συνειδητοποιήσαμε τη μονοθεϊστική πλάνη μέσα στην οποία είχαμε μεγαλώσει και που μας είχε οδηγήσει στις γνωστές σε όλους ενοχικές, στρεβλές και, βεβαίως, παγιωμένες αντιλήψεις για το Θείον, τον άνθρωπο, τη φύση και τη ζωή, πήραμε την απόφαση να αποτινάξουμε αποπάνω μας τη «σποδό» της νεκρολατρείας και να αντικρίσουμε και πάλι εντός μας και γύρω μας το αείζωον πυρ των Θεών. Την ενόρασή μας αυτή, που μας έδωσε μύριες χαρές και που έφερε νόημα στη ζωή μας και άνοιξε την ψυχή και το νου μας προς το Ωραίο, το Μεγάλο και τ’ Αληθινό, ξεκινήσαμε από κοινού οι δυο μας να τη μεταδώσουμε και σε άλλους Συνέλληνες, αλλά και σε όσους αγαθούς συνανθρώπους μας ήταν προδιατεθειμένοι για μια καθοριστική, ουσιώδη και επ’ αγαθώ εσωτερική αλλαγή.

Πρώτο βήμα η ενημέρωση για το τι συνέβαινε εντός μας και γύρω μας. Έτσι, μέσα από τις εκδόσεις ΕΠΟΣ, το 2000 βγάλαμε τη δεκαπενθήμερη εφημερίδα ΚΕΡΑΥΝΟΣ, η οποία είχε μεν πολιτικοκοινωνικό χαρακτήρα –καθότι ο Έλλην είναι φύσει φίλος της γνώσης και της σοφίας, αλλά είναι και πολίτης- διέδιδε, όμως, και το ένθεο Ολύμπιο μήνυμα σε κάθε μεριά της Ελλάδας.
Ακολούθησε η έκδοση κάποιων δικών μου βιβλίων με συναφές περιεχόμενο και το 2003 εκδόθηκε, μέσω της ΕΠΟΣ πάλι, το περιοδικό «Φιλοσοφία ζώσα», το οποίο αποτελούσε μονογραφία της υπογράφουσας και η ύλη του αντλούσε στοιχεία τόσο από την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, όσο και από τη σύγχρονη θεωρητική και θετική επιστήμη. Το ίδιο έτος, μαζί με άλλους Συνέλληνες, πήραμε την απόφαση για μια Ημερίδα Σύγκλισης και Τιμής, στην οποία συμμετείχαν πολλά πρόσωπα και ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ, με πρωτοβουλία δική μου, τιμήθηκαν και κάποια πρόσωπα τα οποία κρίθηκε τότε πως είχαν ήδη προσφέρει εμπράγματα στον κοινό μας αγώνα, και συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι: Τρύφων Ολύμπιος, Παναγιώτης Μαρίνης, Ραδάμανθυς Αναστασάκης, Ευάγγελος Μπεξής, Μαρία Τζάνη, Γιάννης Σχοινάς, Οδυσσέας Χατζόπουλος και Γιώργος Λαθύρης. Ο επίσης κληθείς επί τιμή Βλάσης Ρασσιάς αρνήθηκε τη συμμετοχή. Από την Ημερίδα αυτή προέκυψε η Επιτροπή για την αναβίωση των πατρώων ηθών, της οποίας ήμουν η εκπρόσωπος Τύπου. Τελέσαμε, με μεγάλη επιτυχία εκείνα τα χρόνια, ιεροπραξίες και δρώμενα (Ανθεστήρια με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης, Φιλίππεια στο Δημοτικό Θέατρο της Βέροιας, ύστερα από πρόσκληση τοπικών φορέων και συλλόγων, Ιουλιάνεια, σε συνεργασία με το φιλοσοφικό εργαστήρι «Εργάνη» κ.ά.). Στις θρησκευτικές αυτές τελετές πρωτοστάτησα ως πρωθιέρεια.

Παρ’ όλ’ αυτά, μέρα τη μέρα, τόσο εγώ, όσο και κάποιοι φίλοι Συνέλληνες, διαπιστώναμε ότι το ζήτημα της αναγνώρισης της πατρώας θρησκείας δεν προχωρούσε, καθώς τόσο η εμμονή του ΥΣΕΕ (Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών) σε μια πολιτειακή αναγνώριση -η οποία δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί και εκρίθη ως ουτοπική επιδίωξη- όσο και η αποτυχία της επιτροπής για την αναγνώριση, στην οποία πρωτοστατούσε ο Παναγιώτης Μαρίνης (και η αρνητική απάντηση για ίδρυση ευκτηρίου οίκου την οποία είχε ήδη λάβει από το Υπ. Παιδείας, αλλά και από την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ζήτημα της γνωστότητας της θρησκείας μας, ο ανωτέρω αναφερόμενος το 2004), έδειχναν να οδηγούν πλέον την υπόθεσή μας σε αδιέξοδο…
Τότε, έγιναν δύο πολύ σημαντικά γεγονότα, που άλλαξαν την πορεία των πραγμάτων, τα οποία ενδιέφεραν τόσο πολύ όλους εμάς που θρησκευόμαστε κατά τα πάτρια. Σε μια έκθεση βιβλίου, στην οποία οι εκδόσεις ΕΠΟΣ είχαν περίπτερο, γνώρισα μία φοιτήτρια –τότε- της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία έδωσε πρώτη τη λύση του σωματείου. Λίγο μετά, η ανάγνωση ενός άρθρου του αειμνήστου Νεοκλή Σαρρή σε κάποιο περιοδικό πιστοποίησε τα λόγια της κοπέλας, ότι, δηλαδή, τα θρησκεύματα είναι, ούτως ή άλλως, σωματειακού χαρακτήρα και αναγνωρίζονται είτε ως σωματεία, είτε με πολιτειακή πράξη.

Έτσι, εγώ με κάποιους φίλους, που δεν απεδείχθησαν –φευ!- στην πορεία όλοι τόσο δυνατοί σε σχέση με τις αξίες τις οποίες καλούνταν να υπηρετήσουν- ιδρύσαμε το σωματείο ΕΛΛΗΝΑΪΣ, μέσω του οποίου κατέστη νόμιμη και γνωστή η πατρώα των Ελλήνων γηγενής θρησκεία, φέρουσα σήμερα τον τίτλο: ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΙ.
Ως πρώτη πρόεδρος του σωματείου, πέτυχα και πήρα άδεια για τέλεση θρησκευτικής τελετής στους Δελφούς (θερινό ηλιοστάσιο 2006), στο Ολυμπείον (Προολυμπιακό ανάκρουσμα, Ιανουάριος 2007) -με παγκόσμια απήχηση- ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες επισήμως αδειοδοτούμενες θρησκευτικές τελετές (π.χ. Ιουλιάνεια), μέχρι τη ρήξη μας με το Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία επήλθε στο Ολυμπείον, καθώς το Υπουργείο έκρινε ότι μπορεί και να απειλούνταν τα οικονομικά του συμφέροντα, επειδή εμείς επιμέναμε να ανοίξουμε τους ναούς στον ελληνικό λαό και σε όλους τους ανθρώπους.

Ως ασκούσα εκ παραλλήλου, επισήμως κατόπιν ομόφωνης εκλογής μου, την ιερατική λειτουργία της θρησκείας, υπέβαλα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αίτηση για την ίδρυση ευκτηρίου οίκου και πήρα θετική απάντηση στο αίτημα για ίδρυση ναού, το Σεπτέμβριο του 2008.
Ύστερα από πολλές προσωπικές περιπέτειες και εμπόδια –ορισμένα μάλιστα εξ οικείων- το ζήτημα λύθηκε και ο πρώτος ναός των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων ιδρύθηκε πρόσφατα, το 2011. Ο Ναός Αθηνάς και Θεών Απάντων λειτουργεί πλέον κανονικά, συστεγαζόμενος με την ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα θρησκευτική οργάνωση «ΠΛΕΙΘΕΑ». Βλ. λεπτομέρειες στο www.pleithea.blogspot.com. Στο ναό, του οποίου ηγούμαι ως πρωθιέρεια – ναϊαρχος, συλλειτουργούν μαζί μ’ εμένα, ο πρωθιερέας Ηρόνικος – Γιώργος Αλεξέλης, οι αρχιερείς: Εχετλαίος Γιάννης Κοντοπίδης (ως Κήρυξ Επιβώμιος) και Ίρις Ιωάννα Αναγνωστοπούλου (ως Δαδούχος), ο υμνωδός Πυγμαλίων Ερμολύρης / Νικόλαος Καραολάνης και οι υμνητές Πάρις Μαμουνάς και Σήλια Χυλομάτη.

Τέλος, το 2011, επικυρώθηκε πλήρως η θρησκεία μας, ως αναγνωρισμένη πλέον και όχι απλά ως γνωστή, ενώ κατοχυρώθηκε πλήρως και η ιερατική μου ιδιότητα, ως ασκούσας τη θρησκεία μας στην Ελλάδα. Τα παραπάνω ορίστηκαν από το δικαστήριο, και μάλιστα σε δεύτερο και τελεσίδικο βαθμό.
Οι Θεοί και οι πρόγονοι μαζί μας!
Έρρωσθε και Τύχη Αγαθή, Συνέλληνες!

Διοδώρα – Ντορέτα Πέππα
Ιανουάριος 2012




FUNERAL ORATION
From ancient times, at the funeral of a loved one it was the tradition to honour the departed one with a speech (a funeral oration) from a family member or a respected member of the community, that celebrated and paid respect to his or her life, the good deeds, the achievements and the contributions of the departed one.
This is and has been for thousands of years an obligation by those that have survived the deceased and a right of the departed ones in the Hellenic tradition.
It is strictly forbidden for anyone to deny these rights and obligations to be carried out in the Temple (or outdoors) at a funeral service. It is considered an enormous crime and offense to do so by the teachings of the Hellenic National Religion & Honour and the Hellenic tradition.
ΕΠΙΚΉΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Από τα αρχαία χρόνια, στην κηδεία ενός αγαπημένου προσώπου ήταν η παράδοση προς τιμήν του κεκοιμημένων με μία ομιλία (επικήδειος λόγος) που καταβάλλονταν ως προς τη γιορτή και ζωή του εκλιπόντος, αναγνωρίζοντας και τιμώντας τις καλές πράξεις του, τα κατορθώματα του και της συνεισφορές των κεκοιμημένων προς την οικογένεια του, τους συνανθρώπους του και την πολιτεία.
Αυτό είναι και υπήρξε για χιλιάδες χρόνια η υποχρέωση από εκείνους που έχουν επιβιώσει του αποβιώσαντος και το δικαίωμα αυτών που έχουν αναχώρηση, σύμφωνα με την ελληνική παράδοση.
Απαγορεύεται αυστηρά για οποιονδήποτε να αρνηθεί αυτά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο Ναό σε νεκρώσιμη ακολουθία. Θεωρείται τεράστιο έγκλημα και αδίκημα να το πράξει αυτό οποιοσδήποτε, σύμφωνα με τις διδασκαλίες της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και Τιμής, και την ελληνική παράδοση.

The salvation of OUR NATION
AND OUR CHILDREN
STARTS FROM THE SALVATION OF OUR LANGUAGE
We are the people who with respect often beat and defend our positions somewhat forcefully. This is not a bad thing. The driving force of evolution is the beginning of every creation. But I think that in difficult times like now, where everything mutates who knows where it will lead us, it is wise to lower the tones of differences between us, become more moderate in the debate between those who react to a technocratic onslaught against us, and begin a concurrence process. This can be done most easily by focusing on issues that affect us all and that we can all agree on. Topics such as: Language, History, Culture etc……
The longing for our spiritual return to Greece and our motherlands’ ideals, craving this sacred fact is that in recent decades, it has blossomed again in the souls of millions of Greeks. Think, then, first of this: Going back to the ancestral privilege is answered and there is no personal obstacle. It's genetic and divine calling of the race, which awakens the souls of all of us to face the global trend of the annihilation of culture and history through Globalization. Our safety net is to maintain the spiritual heritage of our ancestors, which is the only answer and the only hope against the “neobabarism” and the new worship of “internationalism” that plagues our time.
We therefore need to raise now a major chapter of our national intellectual wealth. We are thus talking about the Greek language. What about language? Is it perhaps the biggest spiritual monument of human civilization? For many years now, insidious and underground efforts in some circles are trying to impose gradually-through the Personal Computers and mobile phones, the -Latin alphabet, replacing the Greek alphabet in our language with written Latin characters and in the process affecting many, mostly young-users with what has become known as “greeklish”. This issue has never been given the exposure it deserve in the press, perhaps because there are many who sympathize with this ghastly trend.... But we as caring Greeks condemn it: We condemn the fraudulent scheme to manipulate the language, with the hidden ultimate goal of abolishing it in the future. This is an insidious effort of the destruction of “Hellenism and Greek culture!”And that we will never allow! Never! Because in our veins flows the creative blood of Homer and Socrates……
Language is born from the soul of the people who speak it. The Greek language specifically includes all records of thousands of years of history. Refuting our language is like erasing our collective memory and to accept oblivion and extinction. That is why it is most valuable to maintain our language, because it is, above all, our shield against the brutalization, the barbarism and the spiritualism of “nothingness”.
Globalization and the initiators of it, have a dislike for national identity. When you know who you are and who your ancestors were, you know where you are going, you do not allow yourself as an individual or a group to be enslaved. Kissinger is known to have said: 'The Greeks are a difficult people to subdue, the best way to do so is to attack their roots, their language, and their culture, to undermine their foundations ...' I hope I can manage to work for their disintegration with foreign rulers, but also with local mouthpieces. This should remind us what the Member of Parliament in the PASOK government namely Mrs. Diamantopoulou who said, that English should become the official language of the Greek state! That's because, with the alteration of language, and simultaneously, mercilessly beating the very survival of our economy, they believe that they will eventually succeed to destroy us with the European and global financial dictatorship. And their insistence on language has its logic, of course. When you do not know who you are, when you do not know how to speak your language, the danger disappears and you cannot fight...... back! As for the spelling, they do not change it for our good and for our convenience. The change-in essence, is to abolish, to-sever us from our language and roots. (That is what the etymology of words is and you see how important spelling is, it is especially the history of the meaning of words).
The "crime of thinking,” is the most punitive 'crime' for would be world rulers and their local puppets! How do we translate all these curmudgeonly scenarios in practice? They always aim at the weakest members in society, the children. From there begins, or rather has already begun and has -alas - already advanced! its’ corrosion ... it’s not ridiculous. Today more than ever, "it threatens the human race, its nation states and their distinct peoples. We all need to have our own voice, our own word of national expression. We are all endangered!
We will not allow this. We will fight with all our might! To defend ourselves the more children we teach, the more difficult we make it for those that wish to eradicate us. Let us never forget that the Greek writing, the Greek alphabet is the linguistic form that created the ancient masterpieces, which are our spiritual heritage.
This heritage is also our national title, the national language, along with our national consciousness and our history, are key attributes of our national identity, which we must be determined to defend in order to survive and maintain our species, not only in this century which arose, but for eternity!
Doretta Peppa (Ντορέττα Πέππα) is recognized by the Greek state, as a high priestess in the ancient Greek religion and lives in Athens.
Doretta is on facebook!

[Η επιβίωση ενός λαού εξαρταται από την γλωσσα του, των λόγο του και την φιλοσοφία του!
The survival of a nation & people is dependent on its' language, word and philosophy!]
Our Hellenic philosophers are the “life – blood” of Hellenism!
Aristotellis Alexandridis

Ποιος έκανε την επανάσταση του 1821;
Ο Γιώργος Γκόζιας, γνωστός σαν δεσπότης Π.Π.Γερμανός, φέρεται πως τάχα σήκωσε τη Σημαία της Επανάστασης στις 25 Μάρτη σε κάποιο μοναστήρι, γεγονός που ούτε ο ίδιος δεν το ήξερε, αφού δεν το αναφέρει στα Απομνημονεύματά του. Όταν στις 21 του Μάρτη δίνονταν οι μάχες στους δρόμους της Πάτρας με αρχηγό τον τσαγκάρη ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΚΑΡΑΤΖΑ, ο Γερμανός λούφαζε με τους προεστούς στη μονή Ομπλού. Εκεί δολοφόνησαν τον Καρατζά λίγους μήνες μετά στις 4 Σεπτέμβρη οι Kουμανιωταίοι άνθρωποι δικοί του (Βλ. N. Bαρδιάμπαση, Π. Kαρατζάς: ο τσαγκάρης που ξεκίνησε την Eπανάσταση του 1821, «E», 3-7-1993). Ο Σπ. Τρικούπης είχε το θάρρος να παραδεχθεί: “Ψευδής είναι η εν Ελλάδι επικρατούσα ιδέα, ότι εν τη μονή της Αγ. Λαύρας ανυψώθη κατά το πρώτον η σημαία της Ελληνικής Επαναστάσεως…” ( “Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως”, τ. Α΄, σ.312, εκδ. Β΄).
Ο Ι. Φιλήμων αποκαλεί τον μύθο της Λαύρας “ψεύδος παχυλόν” (”Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Φιλικής Εταιρείας”, τ.Γ΄, σ.22-1834). Ο καθηγητής Απ. Β. Δασκαλάκης ομολογεί: “…ουδέν επαναστατικόν γεγονός εσημειώθη εν τη Μονή της Αγίας Λαύρας. Κατά την 25ην Μαρτίου ουδείς ευρίσκετο εν Λαύρα…” “Πως εκηρύχθη η Επανάστασις εις την Πελοπόννησον”. “Πελοποννησιακή Πρωτοχρονιά”, 1962″). Ο Γερμανός, έκανε ότι μπορούσε μαζί με άλλους κοτζαμπάσηδες να σταματήσει την Επανάσταση, φυλακίζοντας τον παπα-Φλέσσα στη μονή Σιδηρόπορτας και βάζοντας τους Κουμανιωταίους να δολοφονήσουν τον Παναγιωτάκη Kαρατζά, που είχε ξεσηκώσει τους Πατρινούς. (Βλ. N. Bαρδιάμπαση, «Π. Kαρατζάς: ο τσαγκάρης που ξεκίνησε την Eπανάσταση του 1821», «Eλευθεροτυπία», 3-7-1993).


Αρετή και η
Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή.
Προσέξτε τις σκέψεις σας, γιατί γίνονται λέξεις
Προσέξτε τις λέξεις σας, γιατί θα γίνουν ενέργειες
Προσέξτε τις ενέργειές σας, γιατί θα γίνουν συνήθειες
Προσέξτε τις συνήθειές σας, διότι θα αποτελέσουν τον χαρακτήρα σας
Προσέξτε τον χαρακτήρα σας, γιατί θα αποτελέσει το πεπρωμένο σας
Και το πεπρωμένο σας θα είναι η ζωή σας
Τι κάνει κάποιον καλύτερο άτομο;
Ό, τι σας κάνει πιο συμπονετικό,
Πιο λογικό,
Περισσότερο ανεξάρτητο,
Περισσότερο αγαπητός,
Περισσότερο ανθρωπιστικός,
Περισσότερο υπεύθυνος,
Περισσότερο ηθικός /ηθική.
Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό, είναι η συμπεριφορά σας μπροστά στους
Συμμαθητές σας, την οικογένεια, την εργασία, την κοινότητα και μπροστά στο Σύμπαν και τους "νόμους του Κόσμου – σύμπαντος", δηλαδή μπροστά στους Θεούς.
Η καλύτερη θρησκεία είναι αυτή που σας ενθαρρύνει να γίνετε άτομο της Αρετής, αυτό που σας φαίρνει πιο κοντά στην αλήθεια και πιο κοντά στους θεούς!
Είναι αυτό που σας κάνει να είσται ενας καλύτερος άνθρωπος!
VIRTUE - Αρετή and the
Hellenic National Religion and Honour
Take care of your Thoughts because they become Words
Take care of your words because they will become Actions
Take care of your Actions because they will become Habits
Take care of your Habits because they will form your Character
Take care of your Character because it will form your Destiny
And your Destiny will be your Life
What makes one a better person?
Whatever makes you more compassionate,
More sensible,
More detached,
More loving,
More Humanitarian,
More responsible,
More ethical.
What really is important, is your behavior in front of
Your peers, family, work, community and in front of the world and the “Laws of The Cosmos”,
in front of the Gods.
The best religion is the one that encourages you to become a person of Virtue, the one that brings you closest to the truth, closest to the Gods!
It is the one that makes you a better person!




Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή

Η Ιουδαίο/Χριστιανική θρησκεία, οι Μάρτυρες του Γιαχβέ οι Μουσουλμάνοι και άλλοι, ήταν και είναι ενάντια στον Ελληνισμό, ενάντια στον Ελληνικό πολιτισμό και ενάντια στο Ελληνικό Πνεύμα.

Για να φέρουμε την αλλαγή,χρειαζόμαστε μεγάλο θάρρος!

Φέρνοντας πίσω στη ζωή την « Ελληνική Εθνική θρησκεία μας», είναι ένα πολύ αγαπημένο έργο σε εξέλιξη!
Χαιρετίζουμε τους Έλληνες από όλο τον κόσμο και τούς καλούμε να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη, συναρπαστική,χαρούμενη και πατριωτική πρόκληση.

Προτείνουμε σε όλους να οργανώσουν πνευματικές ομάδες εργασίας για αυτόν τον σκοπό, και αυτές η πνευματικές ομάδες να εξελιχθούν σε οργανωμένες κοινότητες, με εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια και μέλη.

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ, ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ.ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ«ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ &ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

1 comment:

  1. Ntoreta Peppa is the first recognised female priestes by the Greek State. Ntoreta serves the Hellenic Religion of the Ancients.

    ReplyDelete