Tuesday, July 3, 2012

Ο ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Από την εποχή που το ορμητικό και κακόβουλο πνεύμα του Ιεχωβά, του εθνικού

θεού ενός σημιτικού λαού της Μεσοποταμίας, μόλυνε τις ελληνικές αρχέγονες προγονικές

κοσμοαντιλήψεις, είχαμε την βάναυση αποκοπή του Ελληνικού λαού από την Οδυσσειακή

κοσμοθεώρηση και από τον ηρωικό τρόπο ζωής. Έτσι έγινε η διάρρηξη, η αποκοπή, το

σπάσιμο των ριζών του λαού μας από τους ζωογόνους χυμούς του πανάρχαιου Ελληνικού δένδρου. Έτσι διαταράχθηκε η υλική και η πνευματική θέση και σχέση του Έλληνα με τον περιβάλλοντα κόσμο και το Σύμπαν. Ο πνευματικός κόσμος της Ελληνικής ράτσας μπήκε σε

ένα ατελείωτο φαύλο κύκλο, σε μια διανοητική καταιγίδα, σε μια βάναυση και αλλόκοτη δηλητηριώδη φρενίτιδα χωρίς τέλος και χωρίς σκοπό.

Τα χαρακτηριστικά του, εκ της Χαλδαιο-Ιουδαίας προερχόμενου, δηλητηρίου, που εισέρρευσε άφθονο στις Ελληνικές φλέβες ήταν: Η υποχρεωτική πίστη σε ένα μοναδικό αλλόκοτο εβραιοχαλδαίο θεό, ξένο προς τις ελληνικές θεολογικές αντιλήψεις. Η γιαχβική αποκλειστικότητα καλλιέργησε στους Έλληνες μία πνευματική και ψυχική μιζέρια και μία ελπιδολάγνα αποχαύνωση, για ένα μέλλον (εγκόσμιο και υπερκόσμιο), που ποτέ δεν ερχόταν.

Αυτά οδήγησαν το μυαλό του Έλληνα σε ατελείωτες συστηματικές θρησκευτικές αυταπάτες και η νοημοσύνη του αναλώθηκε σε βλακώδεις θεολογικούς γρίφους με την γνωστή γλώσσα της ασυνάρτητης θεολογούσας απεραντολογίας. Τους κατ’ εξοχήν προσγειωμένους Έλληνες

τους κατέλαβε ένα, τελείως ανθελληνικό, ντελίριο:

η απόσυρση από τα εγκόσμια για την

κατάκτηση μιας (ανύπαρκτης) μεταθανάτιας ζωής (αναχωρητισμός). Αυτό τους καλούσε να κάνουν ο αρχηγός αυτής της Γιαχβικής θρησκείας λέγοντας: «Δεύτε προς με πάντες οι κεκοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς».



Κι πράγματι τους ανάπαυσε καλά. Το πνεύμα

των παραπλανημένων και αλλοτριωμένων Ελλήνων στοιχειώθηκε, από την συστηματική θανατολαγνεία που καλλιεργούσε η νέα θρησκεία, με την ταυτόχρονη λατρεία ταριχευμένων πτωμάτων. Έτσι οι ταλαίπωροι Δαναοί παράτησαν την πατροπαράδοτη ενασχόληση με

την φιλοσοφία και την επιστήμη, τις τέχνες και τον αθλητισμό, κατήργησαν τα θέατρα και τους Ολυμπιακούς αγώνες και ξεπατώθηκαν, για εκατοντάδες χρόνια, σε ατελείωτες δεήσεις, προσευχές, λιτανείες, παρακλήσεις, κραυγές και γογγυσμούς, μπας και φθάσουν οι φωνές τους στα (ανύπαρκτα) αυτιά ενός αιμοβόρου σημιτικού θεού – τέρατος με την ονομασία Γιαχβέ – Μολώχ.



Όλα τα παραπάνω υποβίβασαν δραματικά την γενική ευφυΐα του ελληνικού λαού.

Έτσι σήμερα η μέση εξυπνάδα του ελληνικού λαού υπολογίζεται γύρω στις 80 μονάδες, λίγο πιο πάνω για να μην χαρακτηριστεί τελείως καθυστερημένος.



Αυτό πέτυχαν για τον ελληνικό λαό.

Ο ευφυέστερος παγκοσμίως λαός, κατάντησε λαός καθυστερημένων δούλων.


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ:



ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ.



« Ού ποτε δουλική κεφαλή ιθεία πέφυκεν, άλλ' αιει σκολιή, καυχένα λοξόν έχει».



«Ούποτε υπό ζυγόν δύσλοφον αυχένα θήσω, ούδ'εί μοι Τμώλος έπεστι κάρη».



{ Ελεγ. 535 και 985).


Μετάφραση:

«Όσοι γεννήθηκαν και αισθάνονται δούλοι, θα σκύβουν πάντα τα κεφάλια τους και θα προσκυνούν. Εγώ, ο Έλληνας Θέογνις, δεν θα προσκυνήσω ποτέ, ακόμα και αν το όρος Τμώλος πέσει πάνω στο κεφάλι μου»).

Ποιητής Θέογνις ο Μεγαρεύς (ΣΤ' αι. π.Χ.).


Έτσι σήμερα ο μέσος Έλληνας αποδέχεται αδιαμαρτύρητα πως είναι ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΙΕΧΩΒΑ. Καμαρώνει μάλιστα όταν είναι καλός δούλος. Αυτός που δεν προσκυνούσε ούτε τον Βασιλιά Αλέξανδρο, τώρα

κάνει θρησκευτικές μετάνοιες και φιλά και γλύφει χέρια δεσποτάδων σαν ανατολίτης σκλάβος, όπως το σκυλί γλύφει τον αφέντη του.


Και πράγματι ο αρχηγός αυτής της θρησκείας, εμάς ειδικά τους Έλληνες, μας θεωρεί σαν τα σκυλιά, που τρώνε τα ψίχουλα, που πέφτουν από την τράπεζα των Ιουδαίων. (Ματθαίος 15, 26-27).


«Ο δε Ιησούς είπεν: ουκ εστί καλόν λαβείν τον άρτον των τέκνων και βαλείν τοίς κυναρίοις.


Η δε Ελληνίδα είπε: ναι, Κύριε, και γαρ τα κυνάρια εσθίει από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης των κυρίων αυτών».


Οι χριστιανοί λένε, σε όλους τους τόνους, ότι δεν είναι «ειδωλολάτρες», ότι απεχθάνονται τα «είδωλα». Οι εβραιοχριστιανοί απεχθάνονται τα εξαίσια, ανώτερης αισθητικής τέχνης, αρχαία ελληνικά αγάλματα και ταυτόχρονα οι ίδιοι λατρεύουν και προσκυνούν βρωμερά ταριχευμένα πτώματα, κομμένα κεφάλια, χέρια και άγια κόκαλα, προσκυνούν ανατριχιαστικές εικόνες και ένα σωρό άλλα αποκρουστικά αντικείμενα. Προσκυνούν επίσης, με πλήρη

ασυνειδησία, εικόνες γνωστών δολοφόνων όπως ο «προφήτης Ηλίας» και ο «βασιλιάς Δαυίδ».


Ταυτόχρονα τριγυρνούν σε ανατολίτικες χαλδαιϊκές τελετουργίες με κεριά και λιβάνια, αντιγραφές των τελετών του θεού Μίθρα των Περσών, ψέλνοντας τροπάρια που περιέχουν κατάρες για τους μιαρούς Έλληνες (δηλαδή για τους ίδιους). Με λίγα λόγια πρόκειται για τραγικά και αστεία μαζί όντα, χωρίς καθόλου μυαλό, χωρίς καμιά προσωπική και εθνική υπερηφάνεια.



ΘΕΟΓΝΙΣ Ο ΜΕΓΑΡΕΥΣ



Ο ΥΜΝΩΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ


Ο Γερμανός καθηγητής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο της Βιλλεμβέργης, Φίλιππος Μελάχθων (1487-1560), ο οποίος μεταρρύθμισε τελείως την γερμανική εκπαίδευση, αποκληθείς προς τούτο «Διδάσκαλος της Γερμανίας» εβασίσθη στα ποιήματα του Θεόγνιδος, τα οποία μετέφρασε και κυκλοφόρησε στα σχολεία για να τα μελετούν και να διαπαιδαγωγούνται οι Γερμανοί μαθητές.


ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΣΠΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Ο ελεγειακός1 ποιητής Θέογνις που γεννήθηκε και έζησε στα Μέγαρα της Αττικής τον 6ο ως τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός εκφραστής του «μέσου» Έλληνα, που διαχρονικά πορεύεται μέσα από 25 αιώνες. Αν και άγνωστος στο ευρύ κοινό, θεωρείται ο επιφανέστερος γνωμικός ποιητής της αρχαιότητος. Πολλές πληροφορίες για την ζωή και το έργο του δεν έχουμε, το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών το αντλούμε από τις ελεγείες του, αν και μερικές από αυτές είναι ασαφείς και συγκεχυμένες.


Ο αείμνηστος καθηγητής κ. Σ. Κορρές από τους πλέον έγκριτους μελετητές των ελεγειών του Θεόγνιδος, στην έκδοση του Θέογνι του 1949, έκαμε εκτεταμένη αντιπαράθεση των ελεγειών προς διάφορα αποσπάσματα των, Ομήρου, Ησιόδου, Σόλωνα, Φωκυλίδη και άλλων προγενεστέρων ή συγχρόνων του Θεαγένη2, ποιητών. Από την αντιπαράθεση αυτή προκύπτει ότι ο Θέογνις είχε μελετήσει όλους τους προγενεστέρους συγγραφείς, παίρνοντας έτσι σοβαρή παιδεία για την εποχή του.


Οι ελεγείες του Θεόγνιδος αποτελούν αποσπάσματα από όλο το έργο του, το οποίο δεν διεσώθη ολόκληρο. Γράφτηκε στο τέλος του 5ου αιώνα και η πρώτη του έκδοση έγινε στον 4ο αιώνα π.Χ. Φαίνεται ότι κατά την έκδοση αυτή, μέσα στις ελεγείες του Θεόγνιδος παρεισέφρησαν και στίχοι άλλων ποιητών, όπως του Σόλωνα, του Μίμνερμου, του Τυρταίου. Έτσι σε διάφορα χωρία συναντώνται οι ίδιες γνώμες διατυπωμένες κατά διαφορετικό τρόπο. Εξ όλων τούτων μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα διασωθέντα ποιήματα του Θεόγνιδος αποτελούν «Ανθολογία» της οποίας ο συντάκτης είναι άγνωστος, που στην βάση τους όμως είναι ελεγείες του Θεόγνιδος. Αργότερα η βάση αυτή διεπλατύνθη αφού συμπεριέλαβε γνώμες και άλλων ελεγειακών ποιητών. Έτσι είναι περιπλεγμένα τα πράγματα, ώστε το να κατορθώσουμε να χωρίσουμε τα διάφορα μέρη, είναι έργο ανέφικτο. Σχετικώς ο Ραϊντσενστάιν φρονεί ότι η συλλογή συνετάχθη το 400 π.Χ. και δέχεται ότι είναι συλλογή αδόμενων ασμάτων με την συνοδεία αυλού στα συμπόσια.



Η ζωή και το έργο του Θεόγνιδος είναι συνδεδεμένα με τα πολιτικά γεγονότα της εποχής του και της γενέτειρας πόλης του. Η πόλη αυτή υπήρξε, προ της γεννήσεως του ποιητή, η σκηνή μεγάλων πολιτικών αναταραχών. Μετά την αποτίναξη του ζυγού των Κορινθίων τον 8ο αιώνα π.Χ. την διακυβέρνηση της πόλης ανέλαβαν οι ευγενείς και αριστοκράτες έως του έτους 630 π.Χ. όταν ο Θεαγένης, αναλαβών την ηγεσία του «Λαϊκού Κόμματος», κατέκτησε την εξουσία και επέβαλε τυραννία στην πόλη. Ο Θεαγένης αν και τύραννος άσκησε φιλολαϊκή πολιτική. Επίεζε τους ευγενείς και τους πλούσιους και εξόρισε πολλούς από αυτούς, οι οποίοι εγύρισαν μετά την πτώση του και επανέφεραν την ολιγαρχία. Διάφορες επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις επακολούθησαν μετά την πτώση του Θεαγένη. Ο Θέογνις, που έζησε την περίοδο αυτή, διήλθε μια ζωή μέσα σε αναταραχές, στις οποίες αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος των ποιημάτων του. Ήταν ευγενής στην καταγωγή και η συμπάθειά του προς τους ευγενείς είναι κατάδηλη μέσα στο έργο του. Γι αυτόν υπάρχουν οι «αγαθοί»«εσθλοί», όροι που την εποχή εκείνοι εχρησιμοποιούντο με πολιτική σημασία και όχι, όπως αργότερα με την ηθική έννοια.



Στους κοινωνικούς αγώνες της εποχής του ο Θέογνις έχασε τα κτήματα και τα χρήματά του, εξορίστηκε και έπεσε στη φτώχεια, γι αυτό και θεωρεί το χρήμα ως το μεγάλο διαφθορέα των συνειδήσεων και των ταξικών διακρίσεων.



Το φυσικό χάρισμα της ποίησης, σε συνδυασμό με την πολυμάθειά του, τον ορθολογισμό του, την πείρα της ζωής, πικρή, άλλως τε, από τις πολιτικές του ταλαιπωρίες, την ικανότητα να παρατηρεί και να σχολιάζει, με ένα πνεύμα ζωντανό και ευρύ και με χαρακτήρα θαρραλέο και ασυμβίβαστο, ανδροπρεπή θα λέγαμε, που εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, ο Θέογνις έδωσε στις ελεγείες του πρωτοτυπία και χάρη.



Η γλώσσα του ποιητή είναι ακριβολόγος, κατάλληλη για αποφθέγματα, ισχυρή και πλήρης πάθους, δηκτική και ευχάριστη.



Η σκέψη του στοχαστική και διαυγής ενίοτε λεπτή και βαθιά, κλείνεται μέσα σε ακριβή και κανονικά δίστιχα, από τα οποία αναδύεται το ρωμαλέο μίσος του και η μνησίκακη μελαγχολία του. Από τον ποιητή δεν λείπει ούτε ο ενθουσιασμός ούτε η ανθηρότητα. Υπερήφανος, έχει συνείδηση του καλλιτεχνικού του τάλαντου και πιστεύει στην υστεροφημία του, δηλαδή ότι θα ζήσει στην μνήμη των μεταγενεστέρων, και προφητικά βεβαιώνει ότι η φήμη του θα είναι αθάνατη.



Ο Θέογνις υμνεί τις αξίες της ζωής, την δικαιοσύνη, τη παλληκαριά, την ανδρεία στην υπεράσπιση της πατρίδος, την ευσέβεια στους θεούς, την σωφροσύνη, αλλά και τα νιάτα, τον έρωτα τις χαρές τη ζωής, τα συμπόσια, τα γλέντια, την πίκρα των γηρατειών, την φρίκη του θανάτου.



Κατακρίνει την πλεονεξία, τον κόρο, τη φτώχεια, υμνεί τα πλούτη και τοποθετεί σε υψηλό βαθμό την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη συνείδηση.



Στις χαρές της καθημερινής ζωής δίδει πνευματικότητα και τις εξωραΐζει. Προσπαθεί ακόμα να απελευθερώσει τους θεούς από σωματικές αδυναμίες και ελαττώματα ώστε να τους παρουσιάσει ως όντα ψυχικά, δηλαδή να βλέπουν με την ψυχή των τους ανθρώπους και να γνωρίζουν τις σκέψεις των και τα συναισθήματά των.



Επίσης παραπονείται για την απιστία των φίλων του, τους οποίους είχε ιδιαίτερα εμπιστευθεί, και εκδηλώνει την αγανάκτηση του κατά των εχθρών του και την αφροσύνη των κακών πλοηγών (πολιτικών), υπό τη ηγεσία των οποίων το σκάφος της πολιτείας έχει ναυαγήσει και ομιλεί περί των κοινών ανθρώπων με υπέρμετρο χλευασμό. Πιστεύει ότι ο πλούτος αρμόζει μόνο στους ευγενείς θεωρεί την φτώχεια ψυχοφθόρα ασθένεια, πηγή φυσικής και ηθικής κατάπτωσης που μπορεί να καταστρέψει και αυτήν την ανεξαρτησία του ανθρώπου γιατί τον καταδικάζει σε δουλοπρέπεια.



Ο Θέογνις είναι το κλασσικό παράδειγμα για μία φυσική ανθρώπινη ροπή, αυτό που σήμερα συνοψίζεται στην φράση «στροφή προς τον άνθρωπο».



Οι ελεγείες του αφορούσαν την καθημερινή ζωή, την συμπεριφορά της νεολαίας και κατά τούτο καινοτόμησε, γιατί σαν σύνολο αποτελούν ένα σύστημα ηθικής συμπεριφοράς, βασισμένο, βέβαια, στις αντιλήψεις της εποχής του.



Στις Ευρωπαϊκές χώρες το έργο του ποιητή σπουδάζεται με ιδιαίτερη επιμέλεια. Επί παραδείγματι στην Γερμανία ο Θέογνις καθιερώθηκε ως μέρος της σχολικής παιδείας από τον 16ον αιώνα.



Ο Γερμανός καθηγητής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο της Βιλλεμβέργης, Φίλιππος Μελάχθων (1487-1560), ο οποίος μεταρρύθμισε τελείως την γερμανική εκπαίδευση, αποκληθείς προς τούτο «Διδάσκαλος της Γερμανίας» εβασίσθη στα ποιήματα του Θεόγνιδος, τα οποία μετέφρασε και κυκλοφόρησε στα σχολεία για να τα μελετούν και να διαπαιδαγωγούνται οι Γερμανοί μαθητές. Το πραγματικό όνομα του Μελάχθωνα ήταν Σβάρτσερντ που στα γερμανικά σημαίνει μελανή γη. Δυστυχώς τα ποιήματα του Θέογνι με τα οποία μορφώνονται και διαπαιδαγωγούνται οι Ευρωπαίοι εδώ και αιώνες, δεν είναι γνωστά στην Ελλάδα. («Ο διωγμός των αρίστων» Κων/νος Πλεύρης εκδ. Νέα Θέσις).



Ο Πλάτων χρησιμοποιεί και συζητεί τις γνώμες του Θέογνι, και έχει περί πολλού τον ποιητή. Σ’ όλη την διάρκεια του Ελληνικού πολιτισμού, διάφοροι συγγραφείς (Πλούταρχος, Αθήναιος, Στοβαίος κ. λ. π.) αναφέρονται στα έργα του, όπου συνεχώς εκδίδονται και σχολιάζονται οι ελεγείες του μέχρι σήμερα.



Η φιλοσοφία του Fr. Nietzsche3 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό επί των ηθικών αρχών του Θεόγνιδος, και ο George Grotte αποδέχεται ότι οι ηθικές έννοιες είναι απολύτως συνδεδεμένες με τα ποιήματα του Θεόγνιδος.



Ο Ελευσίνιος στρατηγός Πάγκαλος αντλεί παραδείγματα από τις ελεγείες του Θεόγνιδος όπως ο ίδιος αναφώνησε σε πολιτικό του λόγο.



«…Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Προ είκοσι πέντε αιώνων ο συμπολίτης μου Θέογνις ο Μεγαρεύς, περιγράφει με αρκετήν ποίησιν το κατάντημα εις το οποίον είχαν φθάσει τότε τα Μέγαρα, η πρωτεύουσα της επαρχίας μου.



Η Αριστοκρατία ακόλαστος και φαύλη μεταδίδει την διαφθοράν και την σύγχυσιν εις τας άλλας τάξεις. Εις την γενικήν αναρχίαν οι εκμεταλλευταί και κερδοσκόποι απομυζούν το αίμα του λαού. Ο βίος είναι αποτρόπαιος και ο λαός κατήντησεν άνανδρον ποίμνιον εσχάτης περιφρονήσεως.



Η σημερινή κατάστασις εν Ελλάδι δεν διαφέρει κατά πολύ από τη θλιβεράν εικόνα που δίδει ο Θέογνις. Διά τούτο είμαι υποχρεωμένος να ομολογήσω ότι πας τίμιος άνθρωπος ασχοληθείς με τα κοινά, οφείλει ν’ ακολουθήσει το απόφθεγμα του Δημοσθένους, πήγαινε στο σπίτι σου όταν το κοινόν δεν σε χρειάζεται…» (Αρχείον Θεοδώρου Παγκάλου).



Μερικοί νεότεροι κριτικοί αποδοκίμασαν τον Θέογνι και τον κατηγόρησαν για αντιφατικότητα στη σκέψη, για ψυχρό διδακτισμό και σχολαστικότητα, για μονόπλευρη θεώρηση του υπαρξιακού προβλήματος. Όπως κι αν έχει το πράγμα, ο ποιητής τούτος είναι ο απολογητής ενός ωραίου κόσμου, και μέσα από τις αριστοκρατικές του αντιλήψεις αφήνει να διαφανεί μια ουσιαστική πλευρά της ελληνικής ταυτότητος.



Ο Θέογνις πέθανε πιθανόν εξόριστος στην Θήβα μακριά από την γενέτειρα πόλη του τα Μέγαρα που τόσο αγαπούσε αφού διακήρυττε ότι «ΟΥΔΕΝ ΑΡ’ ΗΝ ΦΙΛΤΕΡΟΝ ΑΛΛΟ ΠΑΤΡΗΣ»


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ


1) Ελεγεία ή και ελεγείο είναι το μετρικό σύστημα από δύο στίχους, εκ των οποίων ο μεν πρώτος αποτελείται εκ δύο ακατάληκτων τριποδιών, δηλαδή είναι δακτυλικό εξάμετρο, ο δε δεύτερος εκ δύο καταληκτικών τριποδιών. Η επανάληψη πολλών διστίχων με αυτό το μετρικό σχήμα, συγκροτεί το ελεγειακό ποίημα. Γενέτειρα της ελεγειακής ποίησης είναι η Ιωνία της Μ. Ασίας όπου άνθησε και η επική ποίηση, και γι’ αυτόν τον λόγο όλοι σχεδόν οι ελεγειακοί ποιητές σε οποιανδήποτε φυλή και αν ανήκουν, μεταχειρίσθηκαν την ιωνική διάλεκτο.



2) Τύραννος των Μεγάρων προστάτης των τεχνών, που άσκησε φιλολαϊκή πολιτική, ώστε αρκετοί συγγραφείς να δέχονται ότι υπήρξε ο πρώτος δημοκράτης στον κόσμο καθώς έκανε λαϊκό κίνημα. Μετά την εδραίωση της εξουσίας του πήρε τα χωράφια και τα κοπάδια των ζώων από την κυρίαρχη τότε πλουτοκρατία και τα μοίρασε στους φτωχούς. Δυστυχώς μετά τον Θεαγένη η δημοκρατία στα Μέγαρα εκφυλίστηκε και εξελίχθηκε σε δημαγωγία και οχλοκρατία.



3) Φρήντριχ Νίτσε: Γερμανός φιλόσοφος του 19ου αιώνα, ένας από τους σύγχρονους στοχαστές με την μεγαλύτερη ακτινοβολία. Η ιστορία της φιλοσοφίας της θεολογίας και της ψυχολογίας δεν νοείται χωρίς αυτόν. Ανήκει στους φιλοσόφους που με την μεγαλύτερη επίδραση που έζησαν ποτέ. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην πρωτοτυπία του, αλλά και στο γεγονός ότι ήταν ο πιο λαμπρός χειριστής της γερμανικής γλώσσας στον πεζό λόγο.





ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:



ΕΓΚΥΚΛ. ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ



«ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ» ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΗΛΙΛΗ Εκδ.. ΓΡΑΜΜΑ Α.Ε.



«ΘΕΟΓΝΙΣ Ο ΜΕΓΑΡΕΥΣ» ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΔΕΛΗ-ΣΠΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Εκδ.. ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ



«ΘΕΟΓΝΙΣ ΕΛΕΓΕΙΕΣ» ΗΛΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗ



«Η ΜΕΓΑΡΙΣ» Π. Γ. ΣΤΑΜΠΟΛΑ Εκδ. ΝΟΜΙΚΗΣ Α. ΒΕΡΓΙΑΝΙΤΟΥ 1909



«Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ Εκδ. ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ


............................................................


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ;;

Πατρίδα είναι, να αγαπάς και να λατρεύεις την χώρα σου και να μην ντρέπεσαι να το λες.
Πατρίδα είναι, να ανατριχιάζεις και να δακρύζεις όταν ακούς τον εθνικό ύμνο.
Πατρίδα είναι, ο σεβασμός στην σημαία της χώρας σου.
... Πατρίδα είναι, ο παππούς και η γιαγιά που......μένει δίπλα σου.
Πατρίδα είναι, οι γονείς σου, οι συγγενείς και οι φίλοι σου.
Πατρίδα είναι τα παιδιά σου, το παρών τους και το μέλλον τους.
Πατρίδα είναι εσύ, είναι εγώ, είναι όλοι μας.
Πατρίδα είναι, το δένδρο που μεγάλωσε στην αυλή σου, που το φύτεψες όταν ήσουν μικρός.
Πατρίδα είναι, ο τάφος των προγόνων σου.
Πατρίδα είναι, το μέρος όπου έπαιζες μικρός και τώρα βλέπεις εκεί, το παιδί σου να παίζει.
Πατρίδα είναι, το υπερυψωμένο φυλάκιο στα σύνορα της χώρας σου.
Πατρίδα είναι, το ΚΨΜ, η σκοπιά, η αγγαρεία.
Πατρίδα είναι, να θέλεις να δώσεις την ζωή σου για την πατρίδα.
Πατρίδα είναι, να τρέχεις για βοήθεια όταν πέφτει ο διπλανό σου.
Πατρίδα είναι, να πέφτεις στα γόνατα και να φυλάς το χώμα της χώρας σου, όταν έρχεται η πτήση σου από τα ξένα.
Πατρίδα είναι, να παίρνεις μαζί σου μια χούφτα χώμα της χώρας σου, όταν φεύγεις για τα ξένα.
Πατρίδα είναι, να ανυπομονείς πότε θα φύγεις στρατιώτης.
Πατρίδα είναι, να μην ξεχνάς ποτέ, αυτούς που χάθηκαν για την σωτηρία της πατρίδος σου.
Πατρίδα είναι η ιστορία σου, η ιστορία της χώρας σου, η ιστορία αυτών που δημιούργησαν την χώρα σου.
Πατρίδα είναι, η σημαία στο μπράτσο του πιλότου.
Πατρίδα είναι, να τρέχεις στο στρατόπεδο, την ώρα της επιστράτευσης και ας μην σε έχουν ειδοποίηση ακόμη.
Πατρίδα είναι, να λες πατρίδα μου, που είσαι πατρίδα μου γλυκιά.
Πατρίδα είναι πολλά, είναι λίγα, είναι ελάχιστα, είναι ένα, να αγαπάς και να λατρεύεις την πατρίδα σου, όπως αγαπάς και λατρεύεις τον εαυτό σου.

Θόδωρος Γιαννάτος


...................................................................


ΑΠΑΝΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΑΤΡΕΣ

Κύριοι, εμείς οι Έλληνες κομπάζουμε ότι δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα, και δικαίως κομπάζουμε, γιατί οι πρόγονοι μας υπήρξαν οι γεννήτορες της Δημοκρατίας, οι γεννήτορες του αλφάβητου, την πιο σημαντική και ιστορικά αναλλοίωτη προσφορά των Ελλήνων στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Όλοι οι θησαυροί, της επιστήμης και της τέχνης του δυτικού κόσμου, έχουν γραφεί με αλφάβητα, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα (λατινικό: το αλφάβητο της Κύμης). (σλάβικο: αποτελεί ελάχιστα παραλλαγμένη μορφή του Ελληνικού).

Έχετε σκεφτεί τι αλφάβητα θα κυκλοφορούσαν στην Ευρώπη, αν δεν είχαν αντιγράψει το Ελληνικό. Πάρτε παράδειγμα τους Ασιάτες τι αλφάβητα έχουν. Μάλλον κάποια σαν το Κινέζικο.
Υπήρξαν οι γεννήτορες της πιο τέλειας γλώσσας του κόσμου. Η γλώσσα η οποία στήριξε τη Φιλοσοφία, τη Ρητορική, την Επιστήμη, τις Τέχνες, τη Δημοκρατία. Η γλώσσα που εξέφρασε τις μύχιες σκέψεις ενός λαού, γέννησε τη διαλογική και οδήγησε σε ένα απόγειο γραμμάτων και τεχνών, τον πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων, δημιουργώντας φιλοσοφικά ρεύματα, επιστήμες και τέχνες απαράμιλλης πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έτσι τα φώτα του πολιτισμού σε όλον τον κόσμο.
Η γλυπτική και η ζωγραφική άγγιξε την τελειότητα, και σαν καλλιτεχνικό δημιούργημα, αλλά και ανάλογα με τον προορισμό τους την ιδανική σκηνοθεσία.

Στην μουσική αρχίζοντας από την κιθάρα του Απόλλωνα, και φθάνοντας ως την περίπλοκη «ύδραυλι του Κτησίβιου». Έχουν καταγραφεί περί τα τριάντα 30 μουσικά όργανα.

Η Ομήρου Ιλιάς, και η Ομήρου Οδύσσεια αποτελούν ένα κορυφαίο λογοτεχνικό και ποιητικό αριστούργημα. Που προηγείται κατά 23 αιώνες του επόμενου, μη Ελληνικού λογοτεχνήματος, αν θεωρήσουμε τον Σαίξπηρ το πιο ικανό να συγκριθεί με τον Όμηρο.
Υπήρξαν οι εμπνευστές της τραγωδίας της σάτιρας, των Θεατρικών παραστάσεων, και κατασκευαστές των 154 άρων καταγεγραμμένων θεάτρων με την θαυμάσια ακουστικότητα.
Η διαπαιδαγώγηση των νέων και ειδικά ο τρόπος της υπήρξε το μέγα επίτευγμα τις νοοτροπίας τους που τους έκανε να ξεχωρίζουν πνευματικά και πολιτισμικά από τους άλλους λαούς διότι είχαν επιλέξει με το τι έπρεπε να διαπαιδαγωγηθούν οι νέοι..

Αλλά στις θετικές επιστήμες, αν ανατρέξουμε στην Αρχαία Ελλάδα βλέπουμε ότι Ο Θαλής το 500 π.0. είχε ανακαλύψει το στατικό Ηλεκτρισμό. Ο Λεύκιππος και Ο Δημόκριτος το 400 π. 0. διατυπώνουν την Ατομική θεωρεία, που είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια υλιστικής εξήγησης του κόσμου, χωρίς παρέμβαση καμιάς υπερφυσικής δύναμης. Ο Αρίσταρχος το 300 π.0. διατύπωνε πρώτος την Ηλιοκεντρική θεωρία, Ο Ερατοσθένης το 250 π.0. αποδεικνύει την σφαιρικότητα της Γης, και υπολογίζει τη περίμετρο της, με αρκετή ακρίβεια, σε 252.000 στάδια. 700 δε πλέον χρόνια αργότερα, αλλά ακόμη και σήμερα, η Εκκλησία μας λέει ότι η Γη επιπλέει των υδάτων, όπως σαφώς ψέλνεται την Μ. πέμπτη « ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.» Χαίρε σκότος……..

Ο Πυθαγόρας έβαζε τις βάσεις των Μαθηματικών, ο Ευκλείδης της Γεωμετρίας, ο Αρχιμήδης με ένα πλήθος μηχανικών επινοήσεων, και ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς κατασκεύασε την πρώτη ατμομηχανή, (Ατμοστρόβιλος), το 150 π. χ. Μια κατασκευή που είχαν εφαρμοσθεί δύο τρομερές εφευρέσεις. Η δύναμη του ατμού, που ακόμη και σήμερα κινεί πλοία και Ατμοηλεκτρικά εργοστάσια, και η δύναμη των αερίων, που σήμερα είναι η τελευταία λέξη για την κίνηση των πυραύλων, των αεροπλάνων, και των διαστημοπλοίων.

Ο Ιπποκράτης το 400 π. χ. Αποφαίνεται αυτό που η σύγχρονη ιατρική έχει αποδείξει ότι ο δαιμονισμός είναι ασθένεια και συγκεκριμένα πάθηση του εγκεφάλου, ενώ Ο Χριστός (καίτοι γιος Θεού, όπως έλεγε), δεν το γνώριζε, και διέταζε τα δαιμόνια να εξέλθουν από τους ασθενείς......που δεν ήταν ασθενείς, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ήταν αβανταδόροι, μέλη της 70μελούς ομάδας που προηγείτο του Χριστού. (όρα κατά Λουκά κεφ.Ι΄ παρ.1).
Ο πολύπλοκος μηχανισμός των Αντικυθήρων που ανασύρθηκε από τη θάλασσα τον περασμένο αιώνα, κατασκευασμένος το 100 π.χ. πιθανόν από τον μαθηματικό, αστρονόμο, και γεωγράφο Ίππαρχο τον Ρόδιο, η από μαθητή του Αρχιμήδη, αποτελεί το πρώιμο στάδιο των σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών και μαρτυρεί το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας των Αρχαίων Ελλήνων. Μια γνώση που δεν θα αργούσε να δώσει τους καρπούς της που δεν ήταν άλλοι από την βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση. Προσφέροντας τα πολύτιμα αγαθά της στην ανθρωπότητα.

 Δυστυχώς όμως για την ανθρωπότητα, η τεχνολογική επανάσταση που άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα της δειλά βήματα στην Αλεξάνδρεια, στην Ιωνία, στον κυρίως Ελλαδικό χώρο στην κάτω Ιταλία, δεν πραγματοποιήθηκε διότι με την υποταγή τους στους Ρωμαίους, αλλά κυρίως στον Χριστιανισμό, πάνω από είκοσι εκατομμύρια Έλληνες θανατώθηκαν, το χειρότερο όμως ήταν ο αφανισμός των σοφών τους. Αυτών που θα ηγούντο της τεχνολογικής επανάστασης.. Οι επιστημονικές και τεχνολογικές τους γνώσεις οδηγήθηκαν σε διαπόμπευση, κατασυκοφάντηση, και τελικώς στον ενταφιασμό τους, από τους (Άγιους) πατέρες της Εκκλησίας, για πάνω από 15 αιώνες, με τα γνωστά ''πίστευε και μη ερεύνα'' και ''απαρνήσου τα υλικά αγαθά και σώσε την ψυχή σου''.
Γράφοντας αυτά έρχεται στη σκέψη μου αυτό που έλεγε Ο Γκαίτε. «Μελετάτε τον Μολιέρο, μελετάτε τον Σαίξπηρ, πάνω από όλα όμως μελετάτε τους Έλληνες και πάντα τους Έλληνες ».
Και ο γερμανός φιλόσοφος Νίτσε λέει: «δεν θα αποκάμνω να αναπολώ αυτούς τους έλληνες στοχαστές, που κάθε ένας τους είχε μια ασύλληπτη ιδιαιτερότητα.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, κύριοι.
Από τότε που δια πυρός και σιδήρου μας τα επέβαλαν οι προκάτοχοι σας τίποτα δεν έχετε να παρουσιάσετε, παρά μόνο καταστροφές, καταστροφές των έργων τέχνης, το μαρτυρούν τα ακρωτηριασμένα αγάλματα που στολίζουν τα μουσεία όλου του πολιτισμένου κόσμου, και εκεί βουβά και ακίνητα, θαρρείς ότι σου λένε: ποιοί βάρβαροι μας βεβήλωσαν.

Με δημόσιες καύσεις βιβλίων, αφανίσατε τα μνημειώδη κείμενα, του Ελληνικού πολιτισμού. Κάψατε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αυτόν το Ναό της γνώσης και των βιβλίων… το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της αρχαιότητας, ηλικίας 700 ετών, που μόρφωσε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο… κατάστρεψε με πελεκιοφόρους ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος… υπακούοντας στο κάλεσμα του επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Ι. Χρυσοστόμου… ότι εκεί «Δαίμονες οικούσι».
Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων που το παίζουν και διαβασμένοι ξέχασαν τα μνημειώδη γραπτά που μας κληροδότησαν οι προγονοί μας, και αναγόρευσαν τις ραδιουργίες τις επιδιώξεις και τα παραμύθια των Εβραίων ως ιερά κείμενα. Εγώ ως Έλληνας θλίβομε για την κατάντια τους.
Τις ανελέητες σφαγές που ακολούθησαν από τον αυτοκράτορα Ουάλη, μέσα στο βασιλικό παλάτι, αλλά και πέραν αυτού, περιγράφει ο χριστιανός ιστορικός Σωζομενός (εκκλησιαστική ιστορία κεφ. ΣΤ, 35 και 36) «όλοι σχεδόν οι έλληνες θανατώθηκαν κατόπιν διαταγής άλλοι με ξίφος και άλλοι στην πυρά ...;θανατώθηκαν επίσης σε όλη την επικράτεια οι φιλόσοφοι αλλά και όσοι απλώς φορούσαν ρούχα ίδια με των φιλοσόφων»

Το πρώτο κρεουργείο που έχουμε ιστορικές αναφορές είναι της Σκυθόπολης. Εκεί στη Σκυθόπολη λειτούργησε το πρώτο στρατόπεδο θανάτου της Ιστορίας, (το πρώτο ΝΤΑΧΑΟΥ) ιδρυθέν το 341 από τον Κωνστάντιο τον Β΄ δευτερότοκο γιο του (Μεγάλου) Κωνσταντίνου, και με υπόδειξη του επισκόπου Αλεξανδρείας Γεωργίου. Το πότε, και τον τρόπο λειτουργίας αυτού του Χριστιανικού κρεουργείου περιγράφει ο έγκριτος Ρωμαίος ιστορικός Αμμιανός Μαρκελλίνος στον 19ον τόμο, με τον τίτλο
RES GESTAE LIBRI XXXI, της 31ενός τόμων ιστορίας του των χρόνων εκείνων.
O χριστιανός χρονογραφος ΜΑΛΑΛΑΣ Να δούμε πως περιγράφει το κλίμα της εποχής . «τον καιρό αυτό έγινε μεγάλος διωγμός των Ελλήνων οι οποίοι θανατώνονταν ή δημεύονταν οι περιουσίες τους. Όλα αυτά προκάλεσαν μεγάλο φόβο και ο βασιλιάς όρισε τρίμηνη προθεσμία στους έλληνες να ασπαστούν την ορθόδοξη πίστη» (χρονογραφία xviii 449, 3-11),

ΖΩΣΣΙΜΟΣ

Όπως γράφει ο ιστορικος Ζώσιμος «ισοπεδώθηκαν όλες οι πόλεις της Ελλάδος κι εφονεύθησαν οι περισσότεροι Έλληνες ...;προς βοήθεια των Ελλήνων έσπευσε ένας Βάνδαλος στρατηγός του δυτικού ρωμαϊκού στρατού, ο Στηλίχων. Όμως έφτασε πολύ αργά, ήδη είχε σφαχτεί ανηλεώς ή εξανδραποδιστεί ο ελληνικός πληθυσμός όλων των πόλεων εκτός αυτών που πρόλαβαν να καταφύγουν στα βουνά, εσφάγησαν ακόμη και τα παιδιά».

ΓΡΗΓΟΡΟΒΙΟΣ
«Την εποχή εκείνη έγινε μεγάλη σφαγή των ελλήνων με την διαταγή που επέβαλλε να θανατώνονται άλλοι με φωτιά και άλλοι με ξίφος.» Η Ολυμπία λεηλατείται και κατεδαφίζεται ο ναός του Διός. εδώ ο ιστορικός Γρηγορόβιος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «απώλετο το τελευταίο άνθος της των Ελλήνων χώρας».

Όταν ο άνθρωπος διέπεται από στοιχειώδη λογική, και διαθέτη συνείδηση που του ελέγχει και κατευθύνει τις πράξεις του, θεωρείτε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, και δεν έχει ανάγκη καμία θρησκεία, να του υποδείξει αλλά ούτε κανένα θεό να τον φοβίζει με το πως θα διάγει βίο ενάρετο. Άρα η επίτευξη αυτού του σκοπού είναι καθαρά θέμα φιλοσοφικό και δεν εχει καμία θέση η θρησκεία. Μόνο όσοι στερούνται της στοιχειώδους λογικής, προστρέχουν στις θρησκείες.
Οι επόμενες γενεές θα μας κοροϊδεύουν αν εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε τα δήθεν θαύματα. Όπως κοροϊδεύουμε εμείς σήμερα τους υποανάπτυκτους λαούς της Αφρικής, όταν βλέπουμε τις θρησκευτικές τους τελετές στα ντοκιμαντέρ. Η λύση είναι μόρφωση και διαφωτισμός στα αχνάρια του Κοραή και του Καΐρη. Πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια και τα εγκλήματά τους που τα κρύβουν επιμελώς.

Εκείνο που μου προκαλεί θλίψη είναι ότι ενώ ζούμε την εποχή των επιτευγμάτων του ανθρωπίνου πνεύματος, που είναι τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, που τα βλέπουμε και τα απολαμβάνουμε, γιατί είναι γνήσια και όχι σκηνοθετημένα σαν της θρησκείας, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν Έλληνες που είναι θιασώτες του μεσαιωνικού σκοταδισμού Αγαπητοί φίλοι, προσπαθούμε να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που έχουμε περιπέσει, από το πολύ κουτόχορτο που μας είχαν ταΐσει τα μαθητικά μας χρόνια.

Κάποιοι από εμάς πιστεύουμε ότι καταφέραμε να το αποβάλουμε. Όμως μερικοί ούτε που προσπάθησαν. Και τους ερωτώ ζούνε στην Ελλάδα και είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, αν ζούσαν στην Αραβία θα ήσαν μουσουλμάνοι, αν ζούσαν στις Ινδίες θα ήσαν ινδουιστές, αν ζούσαν στη Κίνα θα ήσαν βουδιστές, κ.ο.κ.ε. τελικά μπορείτε να μας πείτε πια είναι η πραγματική θρησκεία. Για εμένα που δεν αποδέχομαι καμία, δεν έχω πρόβλημα με την λογική μου, εσάς τι σας λέει η λογική σας;
Eσείς κύριοι που κόβεστε για την ορθοδοξία και την Ρωμανία, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο υπολογιστής που κάθεστε και γράφετε τις βλακείες σας, το αυτοκίνητο που οδηγείτε, και ένα πλήθος επιτευγμάτων της σύγχρονης τεχνολογίας που απολαμβάνετε, και για την υγεία σας αν θα κινδυνεύσει εκεί θα εναποθέσετε τις ελπίδες σας, Όλα αυτά είναι επιτεύγματα ευφυών ανθρώπων, γιατί αν η ανθρωπότητα ακολουθούσε την ρύση του Χριστού «μακάριοι οι πτωχοί τω πνέυματι» θα ζούσαμε ακόμη στον μεσαίωνα. Και μη μου πείτε ότι οι πτωχοί τω πνεύματι ενοεί οι αγαθοί τω πνεύματι, γιατί η Ελληνική γλώσσα είναι η πιο τέλεια γλώσσα και δεν τις χιάζετε τις ερμηνιες σας.
Οι κύριοι του ιερατείου και οι προκάτοχοι σας, παπάδες και δεσποτάδες μαζί με τις ορδές των καλογέρων, συνεπικουρούμενοι και από τα εξοντωτικά αυτοκρατορικά διατάγματα (κώδικες) διέπραξαν την μεγαλύτερη γενοκτονία του Ευρωπαϊκού χώρου εις βάρος των Ελλήνων. Πάνω από είκοσι εκατομμύρια Έλληνες θανατώθηκαν Και μετά από αυτά χίλια χρόνια σκοταδισμό και κυριελέησον.

Ο αφανισμός του Ελληνικού στοιχείου σταμάτησε την πρόοδο και έφερε την οπισθοδρόμηση. Ο επίσκοπος Θεοδώρητος Κύρος συγκρίνοντας την εποχή των ελλήνων με την εποχή επί Ιουστινιανού διαμαρτύρεται και γράφει: «την εποχή της ειδωλολατρίας όλες οι πόλεις ανθούσαν και τώρα που θριάμβευσε ο Χριστιανισμός βρίσκονται σε πτώση κι ερήμωση».
Ο Ελλαδικός χώρος εκεί που κάποτε έσφυζε από ζωή, και χαρούμενες γιορτές ερήμωσε, τεράστιες περιοχές έμειναν ακατοίκητες, και όπου συναντούσες οικισμούς εκεί βασίλευε η θλίψη και ο μαρασμός. Οι ολυμπιακοί αγώνες, τα Νέμεα, τα Ίσθμια, τα Πύθια, τα Παναθήναια σταμάτησαν. Οι ποιητικοί και θεατρικοί αγώνες δεν ξανάγιναν. Τα στάδια και τα θέατρα έρημα, έμειναν βουβοί μάρτυρες, του λαμπρού παρελθόντος, και με τις κουκουβάγιες που τα κατοίκισαν να θρηνούν ολονυχτίς, την πνευματική και πολιτισμική κατάντια των Ελλήνων.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ.

Ιωαννης Θεοδωροπουλος

..............................................


"The bravest are surely those who have the clearest vision of what is before them, glory and danger alike, and yet notwithstanding, go out to meet it...."
Thucydides

"Οι πιο γενναίοι είναι σίγουρα εκείνοι που έχουν το σαφέστερο όραμα για το τι είναι μπροστά τους, τη δόξα και τον κίνδυνο  και παρ' όλα αυτά, βγαίνουν για να το συναντήσουν ..."

Θουκυδίδης

.......................................................................


Η Γενοκτονία της Ελλάδας από τον Χριστιανισμό.


Για πάνω από 1700 χρόνια ο Ελληνισμός διώκεται από τον Χριστιανισμό. Ο χριστιανισμός είναι ένα πρόγραμμα εργαλείο, δημιούργημα για να πολεμήσουν τον Ελληνισμό. Για να μπορέσουν να καταπολεμήσουν το ήθος, τη γνώση, τη σοφία των αρχαίων Ελλήνων. Για να εμποδίσουν την εξέλιξη των εθνικών που έφεραν τον πολιτισμό στη Δύση. Για να τους μετατρέψουν σε πρόβατα στο ποίμνιο ενός Εβραίου θεού και να τους κάνουν άχρηστους.
Με χρόνια βασανιστηρίων, οι Ρωμαίοι κατακτητές με σκοτωμών και βαρβαρότητες κατάφεραν να αλλάξουν την πίστη στην ένδοξη φυλή των Ελλήνων και να τους μετατρέψουν σε αδαείς χριστιανούς που προσεύχονται και αγιοποιούν αυτούς που σκότωσαν τους προγόνους τους.
Οι Χριστιανοί δοξάζουν τους πνευματικούς δολοφόνους τους, προσεύχονται χρησιμοποιώντας ρήσεις κατά των Ελλήνων και των Εθνικών, ονοματίζουν τα παιδιά τους με ονόματα δολοφόνων και ανώμαλων δήθεν αγιών ανθρώπων, και στέλνουν την ενέργεια της πίστης τους σε έναν ξένο θεό που στρέφεται κατά της ανθρωπότητας.
Ο Χριστιανισμός δεν επικράτησε λόγω της πνευματικότητας ή το νόημα της “αγάπης” ή τις όποιες άλλες παπαριές λένε οι σύγχρονοι ποιμένες. Ο Χριστιανισμός επικράτησε με αιώνες συνεχόμενων διωγμών, δολοφονιών, καταστροφών, βασανιστηρίων και τρομοκρατίας.
Παρακάτω ακολουθεί το χρονικό αυτής της γενοκτονίας για όσους έχουν αμφιβολίες για το παρελθόν του χριστιανισμού και το κακό που έχει φέρει στον Ελληνισμό, τους Εθνικούς γενικότερα και τους Πραγματικούς Θεούς.
146 π.Κ.Ε. Υποδούλωση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους
Οι Ρωμαίοι σεβάστηκαν τον πολιτισμό της Ελλάδας καθώς είχαν τους ίδιους Θεούς με αυτούς, ούτε παραβίασαν τους θεσμούς της. Επέτρεψαν στην Ελλάδα να εφαρμόσει τη δική της διοίκηση
87 π.Κ.Ε. Επανάσταση της Αθήνας για την ελευθερία της
Ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας πολιόρκησε την πόλη καταστρέφοντάς την και λεηλατώντας την Ακρόπολη. Καταργείται η αυτονομία και οι ελευθερίες που είχαν δοθεί στην Ελλάδα.
66 Κ.Ε. Ο Νέρωνας επισκέφτεται την Ελλάδα
Ο Νέρωνας εντυπωσιάστηκε από την Ελλάδα και την χαρακτήρισε “Ελεύθερη και Ατελή”. Το επόμενο έτος ξεκίνησαν τα έργα διάνοιξης του Ισθμού της Κορίνθου.
117 Κ.Ε. Η Αθήνα γίνεται το Πνευματικό Κέντρο του τότε γνωστού κόσμου
Χρηματοδοτείται η κατασκευή σχολείων και δημόσιων κτιρίων, η αποπεράτωση του ναού του Ολυμπίου Διός, κατασκευάζεται η Πύλη του Ανδριανού. Χτίζεται το Παναθηναϊκό Στάδιο, χτίζονται το ωδείο και το θέατρο στους πρόποδες της Ακρόπολης.
Η Ρώμη εξελληνίζεται. Οι Ρωμαίοι ξεχνούν τη Λατινική διάλεκτο και προτιμούν να μιλούν Ελληνικά.
302 Κ.Ε. Διωγμοί Ελλήνων στην Αρμενία
Ο Βασιλιάς της Αρμενίας Τιριδάτης Γ’ βαφτίζεται χριστιανός και ανακηρύσσει τον χριστιανισμό την επίσημη θρησκεία της Αρμενίας. Στη συνέχεια διέταξε τη σφαγή όλων των μη-χριστιανών ιερέων και μετατρέπει τα ιερά του θεού Μίθρα σε χριστιανικές εκκλησίες.
Πυρπολεί όλες τις βιβλιοθήκες που είχαν δημιουργηθεί από τους ελληνιστές ηγεμόνες της γιατί ήταν “κιβωτοί δαιμονικής γνώσης”.
Οι χριστιανοί μοναχοί (στρατιώτες) στρέφονται κατά των Ελλήνων της Αρμενίας και καταστρέφουν όλους τους αρχαίους ναούς, μνημεία, αγάλματα και τα ιερά τους.
Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έγιναν σε συνεννόηση με τον Μέγα Κωνσταντίνο και την συνεργασία του Βυζαντινού Κράτους και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
313 Κ.Ε. Το Διάταγμα Μεδιολάνων και Μισελληνισμός της Χριστιανικής Εκκλησίας
Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος με το Διάταγμα των Μεδιολάνων νομιμοποιεί τη Χριστιανική Εκκλησία. Η Εκκλησία ξεκινά τους διωγμούς των Ελλήνων.
“Αυτό το τέρας ο Κωνσταντίνος με το ψυχρό αίμα, που παριστάνει τον άγιο, αυτός ο υποκριτής βάρβαρος, έκοψε το λαρύγγι του γιού του, στραγγάλισε τη γυναίκα του, σκότωσε τον πεθερό και τον γαμπρό του” –Περσι Μπασι Σέλεϊ (ποιητής)
Και οι Χριστιανοί ακόμα και σήμερα τον γιορτάζουν και εύχονται στο όνομά του και της μητέρας του της Ελένης.
Με το διάταγμα των Μεδιολάνων (το σύγχρονο Μιλάνο, Ιταλία). Το διάταγμα γράφει “Αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε και στους Χριστιανούς και σε κάθε άλλον την ελευθερία να ακολουθούν όποια θρησκεία επιθυμούν […] Πρέπει να υπάρχει πλήρης ελευθερία για όλους τους υπηκόους μας, να λατρεύουν το θεό που επέλεξαν και καμία λατρεία να μην στερηθεί τις πρέπουσες τιμές”.
Τότε ξεκίνησαν οι επιθέσεις των Χριστιανών εναντίων των “Ειδωλολατρών” ή των “Εθνικών” όπως αποκαλούσαν τους Έλληνες.
Ο ανθέλληνας Κωνσταντίνος λεηλάτησε το μαντείο του Διδυμαίου Απόλλωνος στην Ιωνία και έδωσε εντολή να εκτελεστούν με φρικτά βασανιστήρια οι Ιερείς του.
Διέταξε το 321 Κ.Ε. να κατεδαφιστούν όλα τα Ελληνικά ιερά και οι ναοί. Κατέστρεψε το τεράστιο άγαλμα του Αθώου Διός, στο βουνό Άθως (το σημερινό Άγιο Όρος).
Με προτροπή της μητέρας του Ελένης ξεθεμελίωσε και ανάσκαψε το ιερό του Ασκληπιού και οι κολώνες χρησιμοποιήθηκαν σε χριστιανικές εκκλησίες. Γκρεμίστηκαν τα αγάλματα φιλοσόφων και ένας ανδριάντας του Ασκληπιού.
Έδωσε εντολή να καταστραφούν οι Ναοί της Θεάς Αφροδίτης (Αστάρτη) στην Άφακα του Λιβάνου, τη Μάμβρη της Παλαιστίνης, τους ναούς της Φοινίκης και της Ηλιούπολης της Συρίας και από πάνω τους έχτισε χριστιανικές εκκλησίες.
Έκλεψε τους θησαυρούς των Ελληνικών ιερών και πήρε τα αγάλματα και τα διακόσμησε στη νέα τους πρωτεύουσα.
Ο σύγχρονος τάφος του “Χριστού” στην Ιερουσαλήμ ήταν ο τάφος του θεού Άδωνη των Ελλήνων, ο οποίος είχε χτιστεί στα ερείπια του ναού της θεάς Αφροδίτης. Όλα όσα κοσμούν τον τάφο του “Χριστού” έχουν κλαπεί από τις λεηλασίες των Ελληνικών ιερών της Παλαιστίνης και της Μικράς Ασίας.
314 Κ.Ε. Καταδίκη της Ελληνικής Λατρείας
Η Σύνοδος της Άγκυρας εξίσωνε τη λατρεία της θεάς Αρτέμιδας με μαγεία και λατρεία του Σατανά.
324 Κ.Ε. Ο Χριστιανισμός επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας
Ο Κωνσταντίνος με διάταγμα αναγνωρίζει τον Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας, Ανακηρύσσεται αυτοκράτορας, μεταφέρει την πρωτεύουσα στο Βυζάντιο και το μετονομάζει σε Κωνσταντινούπολη.
“[Η Κωνσταντινούπολη] χτίστηκε με κατασχεμένα χρήματα των Ελληνικών Ναών […] ο Χριστός τα έπαιρνε από τους Ελληνικούς Ναούς και τα έδινε στις Εκκλησίες” –Ευσέβιος της Καισαρείας “Βίος Κωνσταντίνου”
337 Κ.Ε. Ο Χριστιανός Ανθέλληνας Κωνστάντιος Β’
Υιός του Μέγα Κωνσταντίνου, που συνέχισε το καταστροφικό έργο κατά των Ελλήνων.
Απαγόρευσε τη λειτουργία των Ελληνικών Ιερών, τα οποία κατεδάφισε. Απαγόρευσε τη λατρεία των Ελλήνων θεών και την όποια προσφορά σε αυτούς. Οι ιερείς συλλαμβάνονταν και εκτελούνταν. Όσοι Ελληνικοί ναοί δεν κατεδαφίστηκαν διέταξε να μετατραπούν σε πορνεία και χαρτοπαικτικές λέσχες. Διατάσσει την πυρπόληση βιβλιοθηκών και βιβλίων που περιέχουν δαιμονικές γνώσεις.
Απαγορεύει το Ελληνήζειν, δηλαδή να μιλούν ελληνικά, να ντύνονται όπως οι Έλληνες, να μελετούν Έλληνες φιλόσοφους, να συμπεριφέρονται όπως οι Έλληνες. Πολλοί Έλληνες με αυτό το διάταγμα εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν σε όλη την Αυτοκρατορία.
Έθεσε ως παράνομες τις μαντικές μεθόδους και την αστρολογία με ποινή θανάτου.
Έδωσε πλήρη ασυλία στους Χριστιανούς Επισκόπους σε όλα τα δικαστήρια της αυτοκρατορίας. Έτσι οι επίσκοποι ήταν ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν.
Ο επίσκοπος της Ρώμης Λιβέριος ορίζει τη γέννηση του Χριστού την 25η Δεκεμβρίου. Εκείνη ήταν η μέρα που γιόρταζαν οι εθνικοί Έλληνες τη γέννηση του Ανίκητου Ήλιου.
341 Κ.Ε. Γενοκτονία Ελλήνων στη Σκυθόπολη
Στη Σκυθόπολη της Παλαιστίνης (το σημερινό Beth Sian, Δυτικό Ισραήλ) για 20 χρόνια (μέχρι το 361 Κ.Ε.) γινόταν γενοκτονία των Ελλήνων από τους χριστιανούς επισκόπους, με την αδιαφορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εκεί μετέφεραν από όλη την αυτοκρατορία τους Έλληνες τους βασάνιζαν και τους δολοφονούσαν. Ήταν το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Το σχετικό έργο “Πάπισσα Ιωάννα” του Ροΐδη, αναφέρεται στη Σκυθόπολη. “Οι Βυζαντινοί ιερείς έκαιγαν ανθρώπους, συμμαχούσαν με τους τυράννους, σκότωναν τους φιλοσόφους, συντρίβανε τα αγάλματα και προέγραφαν κάθε επιστήμη. Η εκκλησία είχε κηρύξει άσπονδο πόλεμο κατά της επιστήμης”
Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος (ιστορικός 330 – 391 Κ.Ε.) γράφει: “Από τις εσχατιές της αυτοκρατορίας σέρνονταν αλυσοδεμένοι για τα στρατόπεδα θανάτου της Σκυθόπολης αμέτρητοι άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξεως και ηλικίας, Έλληνες πολίτες, από τους οποίους άλλοι μεν πέθαιναν καθ’ οδόν προς την Παλαιστίνη, άλλοι δε μέσα στα δεσμωτήρια και άλλοι βασανίζονταν φρικτά πριν εκτελεστούν. Όσοι επιζούσαν, στέλνονταν στη Σκυθόπολη, στην οποία είχαν στηθεί τα βασανιστήρια και το κρεουργείο”.
Με βάση τις ιστορικές πηγές, στα 20 χρόνια λειτουργίας της Σκυθόπολης, πέθαναν 19.000.000 Έλληνες.
361 Κ.Ε. Αυτοκράτορας Ιουλιανός
Ο Ιουλιανός ήταν φιλέλληνας και συκοφαντήθηκε από το χριστιανικό ιερατείο. Όταν έγινε Καίσαρας σταμάτησε κάθε διωγμό κατά των Ελλήνων, επιδιόρθωσε τους ναούς που δεν είχαν καταστραφεί, επανέφερε τους Έλληνες από την εξορία και τους επέστρεψε τις περιουσίες τους.
Η χριστιανική Εκκλησία εμποδίστηκε να διώκει τους Έλληνες. Οι χριστιανοί ορκίστηκαν εκδίκηση και το 363 Κ.Ε. τον δολοφόνησε ένας χριστιανός της “αγάπης”.
Η εβραίοχριστιανική φιλολογία τον στιγμάτισε για να τον εκδικηθεί.
363 Κ.Ε. Αυτοκράτορας Φλάβιος Ιοβιανός
Όταν ανέβηκε στην εξουσία ψήφισε μια σειρά από διατάγματα. Διέταξε την πυρπόληση της βιβλιοθήκης στην Αντιόχεια (αντίστοιχο μέγεθος με τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας). Διέταξε την κατάσχεση της περιουσίας των ελληνικών ιερών (που είχε επιστρέψει ο Ιουλιανός). Έκλεισε το Ασκληπιείο της Επιδαύρου και σταμάτησε τις θεατρικές παραστάσεις.
Θέσπισε ειδικά βασανιστήρια κατά των Ελλήνων εθνικών που δεν ασπάζονταν τον χριστιανισμό. Τώρα οι χριστιανοί βασανιστές είχαν έναν νέο τρόπο όπου με σιδερένια άγκιστρα κατακρεουργούσαν τα πλευρά των ειδωλολατρών.
Η Ελληνική θρησκεία τιμωρούταν με θάνατο. Οι εθνικοί στρατιώτες απαγορεύονταν να διατάσσουν χριστιανούς στρατιώτες. Δημιουργήθηκε ο όρος “παγανιστής” για να υποτιμηθούν οι Έλληνες.
371 Κ.Ε. Διωγμοί Ελλήνων στην Αντιόχεια
Τότε οργανώθηκε μια μαντική τελετή από τον Θεόδωρο (γραφέας) και τον νεοπλατωνικό θεουργό Μάξιμο για να διαγνώσει τον ακριβή θάνατο όχι μόνο του Αυτοκράτορα, αλλά και του ιδίου και όσων συμμετείχαν στην τελετή. Ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε για το γεγονός και το θεώρησε ως συνωμοσία κατά της ζωής του.
Ο φιλόσοφος Μάξιμος συνελήφθη, βασανίστηκε φριχτά και αποκεφαλίστηκε. Αποκεφαλίστηκαν κι άλλοι φιλόσοφοι, άλλοι βασανίστηκαν και τους έκαψαν ζωντανοί. Χιλιάδες άλλοι εθνικοί φυλακίστηκαν ή εκτελέστηκαν. Στις πλατείες θανατώθηκαν ή βασανίστηκαν χιλιάδες αθώοι που δεν ήθελαν να προδώσουν την πίστη των προγόνων τους.
Ο κόσμος έκαιγε από μόνος του τις βιβλιοθήκες τους για να μην τους πιάσουν και τους βασανίσουν. Αυτή ήταν η χριστιανική τρομοκρατία!
“Μια μέρα του μήνα [Σεπτεμβρίου] συγκέντρωσαν τους Έλληνες με φωνασκίες και ύβρεις, και μαζί με τα βιβλία τούς κατέκαψαν εις την θέση Κυνήγιο” –Ιωάννης Μαλάλας “Χρονογραφία”
Το όνομα “Έλληνες” με απόφαση της χριστιανικής Εκκλησίας έγινε βρισιά και σήμαινε ειδωλολάτρης. Οι Έλληνες της Πελοποννήσου και της Μικράς Ασίας αναγκάστηκαν να ονομάζονται “Γραικοί”. Από φόβο οι Έλληνες στον υπόλοιπο κόσμο αναγκάζονταν να ονομάζουν τον εαυτό τους “Ρωμαίοι/Ρωμιοί”.
379 Κ.Ε. Ο Θεοδοσιανός Κώδικας κατά των Ελλήνων
Το 379 Κ.Ε. ανέβηκε στην εξουσία ο Θεοδοσιος Α’ όπου θέσπισε τον Θεοδοσιανό Κώδικα με βάση τις πιέσεις του χριστιανού επισκόπου Μεδιολάνων Αμβρόσιου. Η περίοδος αυτή είναι η πιο αιματοβαμμένη περίοδος για τους Έλληνες
Στον Κώδικα θέσπισε, όλοι να διαβάζουν την Αγία Γραφή. Όλοι οι ειδωλολάτρες είναι τρελοί και ανόητοι. Κάθε μη-χριστιανός μάρτυρας είναι αναξιόπιστος στο δικαστήριο.
Διέταξε επίσης να καταστραφούν οι ναοί εκτός πόλεων. Απαγορεύεται η είσοδος σε ναούς με πρόστιμο χρυσού. Απαγορεύονται οι αιρετικές συγκεντρώσεις. Όποια αγάλματα έχουν παραμείνει να ξεριζωθούν. Απαγορεύονται τα τραγούδια που υμνούν τους Θεούς. Οι Έλληνες χαρακτηρίζονται ως ανόσιοι και μιαροί, υποκινεί δηλαδή την εξόντωσή τους.
382 Κ.Ε. Καθιερώνεται το Αλληλούια στις Εκκλησίες
Ο Θεοδόσιος καθιερώνει την εβραϊκή λέξη “Αλληλούια” στις Εκκλησίες. Η λέξη αυτή είναι η πολεμική ιαχή των Εβραίων Ζηλωτών και σημαίνει “Δόξα στον Ιεχωβά”. Άλλη μία απόδειξη ότι οι χριστιανοί πιστοί στέλνουν την ενέργειά τους στον Ιεχωβά.
Αναγνωρίζει την Ιουδαϊκή θρησκεία και απαγορεύει την καταστροφή των εβραϊκών συναγωγών. Κοινώς οι Εβραίοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Το πρόβλημα της χριστιανικής εκκλησίας ήταν οι Έλληνες.
Κατάργησε όλες τις άλλες μεθόδους χρονολόγησης και καθιέρωσε μόνο τη Χριστιανική.
384 Κ.Ε. Καταστροφές σε Βόρεια Ελλάδα και Μικρά Ασία
Ο Θεοδόσιος διορίζει Ύπαρχο Ανατολής τον Ματέριο Κυνήγιο και τον διατάζει να συνεργαστεί με τους τοπικούς χριστιανούς επισκόπους για διωγμούς σε Βόρεια Ελλάδα και Μικρά Ασία. Σκοτώνονται χιλιάδες Έλληνες από τις στρατιές καλόγερων και καίνε όλα τα ελληνικά βιβλία.
387 Κ.Ε. Διωγμοί κατά των Ελλήνων
Καταστρέφονται οι Ελληνικοί ναοί και τα Ελληνικά ιερά και στη θέση τους χτίζονται εκκλησίες ή μεγάλοι σταυροί.
Απαγορεύεται η Ελληνική γλώσσα και καθιερώνεται η λατινική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα.
390 Κ.Ε. Σφαγή στον Ιππόδρομο Θεσσαλονίκης
Ο χριστιανός Γότθος στρατηγός Βοθέριχος προσπαθεί να επιβάλλει με τη βία τον χριστιανισμό στους κάτοικους της Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι εξεγείρονται προσπαθώντας να διατηρήσουν την Ελληνική τους θρησκεία, σκοτώνοντας πολλούς στρατιώτες.
Ο Θεοδόσιος Α’ στη συνέχει καλεί τον λαό της πόλης να παρακολουθήσει τις ιπποδρομίες, υποδυόμενος ότι ήθελε να τους καλοπιάσει. Όταν μαζεύτηκε ο κόσμος στον ιππόδρομο, έκλεισε τις θύρες και τους έσφαξε όλους με τη βοήθεια μισθοφόρων Γότθων στρατιωτών.
Οι ιστορικοί αναφέρουν πάνω από 15.000 και κάποιες πηγές αναφέρουν 30.000. Πρόσφατα βρέθηκε και ο ομαδικός τάφος τους
391 Κ.Ε. Καταστροφή Σεράπειου Αλεξάνδρειας
Ο χριστιανός Πατριάρχης Αλεξάνδριας Θεόφιλος εξαπολύει διωγμό κατά των Ελλήνων σε ολόκληρη τη Β. Αφρική με τις ορδές των απάνθρωπων μοναχών “Παραβολάνων” που ήταν οπλισμένοι με βαριά ρόπαλα. Κατέστρεψαν και σκότωσαν πολλούς Έλληνες. Λήστεψαν τα σπίτια τους και σκότωσαν όποιον βρήκαν μέσα σε αυτά. Έσπαζαν τα κεφάλια των ιερέων με τα ρόπαλα φωνάζοντας “Ευλογητός ο Θεός”.
Αφού γκρέμισαν τα σπίτια τους, οι Έλληνες τρομοκρατημένοι οχυρώθηκαν στο Ιερό του θεού Σεράπιδος. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος πήρε την αποτρόπαια απόφαση και διέταξε την πυρπόληση του κτιρίου. Έτσι ισοπεδώθηκε η γνωστή βιβλιοθήκη του Σεράπειου.
Το ιερό της Θεάς Καλαιστίδος βεβηλώθηκε και σφραγίστηκε για να μετατραπεί αργότερα σε χριστιανική εκκλησία.
Στην Κύπρο παύουν οριστικά τα Μυστήρια της Θεάς Αφροδίτης. Καταστρέφεται ο ναός του Δία στη Σαλαμίνα, Κύπρου. Ο “άγιος” Ευτύχιος καταστρέφει το μαντείο και το ναό της Θεάς Αφροδίτης. Σφάζονται όσοι δεν δέχονται να βαπτιστούν χριστιανοί.
392 Κ.Ε. Καταστροφή Μαντείου Δελφών
Καταστρέφεται πλήρως το Μαντείο των Δελφών.
393 Κ.Ε. Απαγόρευση Γυμναστικών Αγώνων
Ο Ιωάννης Χρυσόστομος απαίτησε από τον Θεοδόσιο Α’ και πέτυχε την κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Καταργήθηκαν επίσης τα Πύθια, τα Άκτια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ελληνικά μιάσματα.
Καταστράφηκε η Ολυμπία και ισοπεδώθηκαν οι βωμοί της.
Οι χριστιανοί αποβιβάστηκαν στη Σαμοθράκη και σκότωσαν όλο το ιερατείο των μυστηρίων και όλους τους οπαδούς τους. Έτσι έσβησαν τα μυστήρια της Σαμοθράκης.
Συμμορίες χριστιανών καλόγερων κατέστρεψαν το μαντείο του Άμμωνος Διός στην Άθυτο της Χαλκιδικής.
Στην Ελευσίνα πυρπολείται το πανάρχαιο ιερό και θανατώνονται στην πυρά ο ιεροφάντης Ιλάριος και όλοι οι ιερείς των μυστηρίων.
395 Κ.Ε. Καταστροφή της Ελλάδας από τον Αλάριχο
Το καλοκαίρι του 395 Κ.Ε. οι Γότθοι με βασιλιά τον Αλάριχο επιτέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και περικύκλωσαν τα τείχη της. Ο χριστιανός επίσκοπος του Αρκαδίου, Φλάβιος Ρουφίνος, πρότεινε στον Αλάριχο να σταματήσουν την πολιορκία της πόλης και να στραφούν προς την Ελλάδα η οποία είχε ακόμα πλούσιους ναούς που μπορούσαν να λεηλατήσουν.
“Ο Ρουφίνος που ήταν φανατικός χριστιανός είχε μεγάλο μίσος κατά των Ελλήνων, γιατί παρέμεναν πιστοί στην πατρώα τους θρησκεία των ολυμπίων θεών, για αυτό πρόσφερε στον Αλάριχο τη λεηλασία της Ελλάδας, διαφυλάσσοντας ο ίδιος την εξουσία τους στην Κωνσταντινούπολη που παρέμενε ακέραιη” –Ζώσιμος “Χρονογραφία”
Οι Γότθοι του Αλάριχου ενισχύθηκαν με τάγματα χριστιανών μοναχών και στη συνέχεια προχώρησαν σε λεηλασίες στη περιοχή της Θράκης, εξαιρώντας όμως πάντα τα κτήματα του Ρουφίνου. Ο Ρωμαϊκός στρατός, υπό τις διαταγές του Ρουφίνου δεν αντέδρασε, ο οποίος μετακίνησε τα στρατεύματά του δυτικά.
Οι Γότθοι με τους χριστιανούς μοναχούς προχώρησαν σε καταστροφές και λεηλασίες των ιερών της Θράκης, Μακεδονίας, Θεσσαλία, Θερμοπύλες και Θήβα. Κατέστρεψαν τη Βοιωτία και προχώρησαν στην Αττική. Λεηλάτησαν και αφάνισαν πάνω από 80 απροστάτευτες πόλεις.
Ο κόσμος φοβισμένος εγκατέλειπε τις πόλεις και τα χωριά και ανέβαινε στα βουνά για να σωθεί.
Στη συνέχεια ο Αλάριχος με τους χριστιανούς μοναχούς κατέστρεψαν τη Μεσσηνία, τα Μέγαρα, τη Φενεό, Νεμέα, Λυκόσουρα, Σπάρτη, Φιγαλία και πολλές ελληνικές πόλεις που καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Οι απάνθρωποι μοναχοί κατάστρεψαν τα ιερά του Διός στη Νεμέα και την Ολυμπία, τα αρκαδικά ιερά της Λυκοσούρας εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Οι μοναχοί βασάνιζαν, έσφαζαν και έκαιγαν ζωντανούς τους ιερείς και τους ειδωλολάτρες Έλληνες.
“Οι καταστροφή υπήρξε τόσο μεγάλη από τους φανατισμένους χριστιανούς καλόγερους που δεν είχε προηγούμενο” –Ευνάπιος (ιστορικός)
Η εκτίμηση από τους ιστορικούς είναι ότι ο Αλάριχος και οι χριστιανοί μοναχοί σκότωσαν κάπου στα 15.000.000 Έλληνες.
“Μπορούσες να περπατάς μια ολόκληρη ημέρα, χωρίς να συναντήσεις ούτε έναν άνθρωπο. Οι Ελληνικοί ναοί γκρεμίστηκαν εκ θεμελίων και όπου δεν χτίστηκαν χριστιανικοί, θάφτηκαν κάτω από τόνους χώματος” –Παυσανίας
401 Κ.Ε. Καταστροφές στη Καρχηδόνα
Ο χριστιανικός όχλος της Καρχηδόνας λυντσάρει τους Εθνικούς και καταστρέφει ναούς και αγάλματα. Ο “άγιος” επίσκοπος Πορφύριος οργανώνει μαζικά λυντσαρίσματα εθνικών και καταστρέφει τους 8 Ναούς της Γάζης.
Αφορίζονται με την ΙΕ Σύνοδο όσοι δημιουργούν συγγένειες με εθνικούς ή δεν αποκληρώνουν τους συγγενείς τους που είναι εθνικοί. Οι χριστιανοί με αυτόν τον τρόπο αποκόπτουν τους Εθνικούς από την οικογένειά τους και την κοινωνία.
405 Κ.Ε. Καταστροφή του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο
Ο Ιωάννης Χρυσόστομος που ήταν φανατικός εχθρός του Ελληνισμού, έκανε έρανο σε πλούσιες χριστιανές γυναίκες και με τα χρήματα πλήρωσε την κατεδάφιση του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο. Αυτός ο Ναός ήταν διπλάσιος σε μέγεθος από τον Παρθενώνα και ήταν ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Τον Ναό αυτό είχαν διακοσμήσεις οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Φειδίας, Πραξιτέλης, Απελλής, Πολύκλειτος και άλλοι.
408 Κ.Ε. Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Β’
Αποκλείονται οι Έλληνες από τη δημόσια ζωή της χώρας. Η λατρεία των Ελλήνων θεών θεωρείται “μολυσματική ασθένεια” και “λατρεία Δαιμόνων” τιμωρούμενη με βασανιστήρια, φυλάκιση, εξορία και δήμευση της περιουσίας.
Εκτός του χριστιανισμού που είναι η επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας, ορίζεται και ο ιουδαϊσμός σαν νόμιμη θρησκεία για τους οπαδούς της.
Ο ισοσκελής σταυρός του Δία, το ιερό σύμβολο των Ελλήνων, εκχυδαΐζεται μεγαλώνοντας το ένα σκέλος του και εισάγεται στην εκκλησία.
Διατάσσεται η καύση όλων των μη-χριστιανικών βιβλίων ειδικά αυτών του νεοπλατωνικού Πορφύριου που ξεσκέπαζαν την πραγματική φύση του χριστιανισμού.
Ο αιμοσταγής χριστιανός μοναχός Υπάτιος, μαζί με ροπαλοφόρους καλόγερους εξοντώνει με βασανιστήρια λάτρεις αρχαίων θεών στη Βιθυνία για να τους πάρει την περιουσία.
Καθαιρούνται όλοι οι μη-χριστιανοί στρατιωτικοί, αυλικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστικοί.
Το χριστιανικό ιερατείο ισοπεδώνει τους ελληνικούς ναούς, αρπάζει τις περιουσίες των Ελλήνων, οι οποίο εξοντώνονται καθολικά.
Γκρεμίζεται από χριστιανούς μοναχούς το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς από τον Παρθενώνα. Καταστρέφεται η ξύλινη σκεπή του ναού και λαφυραγωγείται το ιερό. Οι Έλληνες εθνικοί της Αθήνας χαρακτηρίζονται “οπαδοί των δαιμόνων” και διώκονται.
Δείτε το σύντομο ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά που λογοκρίθηκε γιατί λέει την αλήθεια για την καταστροφή της Ακρόπολης από τους χριστιανούς.
415 Κ.Ε. Δολοφονία της Φιλοσόφου Υπατίας
“Κατ’ εκείνον δε τον καιρό πήραν εντολή από τον Κύριλο οι Αλεξανδρινοί “Παραβολάνοι” με ξερά κλαδιά να κάψουν την Υπατία την περιβόητη φιλόσοφο” –Μαλάλας “Χρονογραφία”
Η φιλόσοφος Υπατία δίδασκε ελληνική φιλοσοφία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Οι αποκτηνωμένοι χριστιανοί ρασοφόροι την έσυραν έξω από την άμαξά της, την βίασαν, της ξέσκισαν τα ρούχα, της έσπασαν τα κόκαλα, την έγδαραν με κοχύλια, και την κατακρεούργησαν κόβοντάς την σε μικρά κομμάτια τα οποία τα περιέφεραν στους δρόμους της πόλης. Όταν ικανοποιήθηκαν έκαψαν τα κομμάτια της μαζί με τα συγγράμματά της.
Ο Κύριλος της Αλεξάνδρειας ανακηρύχθηκε σε άγιο από την Εκκλησία
500 Κ.Ε. Αποκτήνωση της Ανθρωπότητας
Οι χριστιανοί προβλέπουν αποτυχημένα ότι αυτό το έτος θα γίνει η συντέλεια του κόσμου. Επειδή δεν ήρθε, οι χριστιανοί κατηγορούν τους ειδωλολάτρες που δεν ήρθε ο χριστός και ξεκινούν νέοι διωγμοί των εθνικών.
Είναι πλέον υποχρεωτική η βάπτιση των νηπίων ακόμα και στους μη-χριστιανούς της αυτοκρατορίας.
Εξαφανίζονται οι αποχετεύσεις των οικιών, η Ρωμαϊκή κεντρική θέρμανση και τα κρεβάτια.
Για τα επόμενα 700 χρόνια δεν γράφτηκαν βιβλία. Η Ευρώπη, Μικρά Ασία και Βόρεια Αφρική στέρεψαν πνευματικά. Οι Ρωμαϊκές βιβλιοθήκες απογυμνώθηκαν και από 500.000 τόμους είχαν μείνει μόνο 400 τόμοι σε όλη την Ευρώπη.
528 Κ.Ε. Αυτοκράτορας Ιουστινιανός
Καταργεί τους εξόριστους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αντιόχεια.
Νομοθετεί ότι όλοι όσοι ασχολούνται με μαγεία, μαντική, γοητεία και την Ελληνική θρησκεία θα θανατώνονται με κατασπαραγμό από θηρία, θάνατο στην πυρά, σταύρωση ή ξέσκισμα με σιδερόνυχα.
Απαγορεύει στους Εθνικούς να διδάσκουν. Απαγορεύεται η ελληνική ιατρική, ο οποία χαρακτηρίστηκε γνώση του διαβόλου και τα ιατρικά συγγράμματα κάηκαν. Οι μόνες θεραπευτικές μέθοδοι της εποχής ήταν αφαίμαξη και εξορκισμός.
Απαγορεύτηκε η ταφή μη-χριστιανών και δόθηκε η εντολή να παραχώνονται σαν τα σκυλιά ή να τους πετάνε σε σκουπιδότοπους.
“Πως ανέβηκε η Ρώμη τόσο ψηλά; Μήπως ακολουθώντας το Θεό των χριστιανών; Ή μήπως τους θεούς, τα ιερά των οποίων εσείς γκρεμίζετε; Μα ποιο δικαίωμα μας επιτίθενται… και υπερηφανεύονται για όσα έχουν κάνει;” –Λιβάνιος (ρήτορας)
529 Κ.Ε. Κλείνουν οι Ελληνικές Φιλοσοφικές Σχολές
Ο Ιουστινιανός έκλεισε τις ελληνικές φιλοσοφικές σχολές και δήμευσε τις περιουσίες τους. Κλείνει η Πλατωνική Ακαδημία Αθηνών μετά από 900 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
Οι φιλόσοφοι εξορίζονται μακριά από την Ελλάδα και την Αυτοκρατορία. Οι 7 τελευταίοι διδάσκαλοι καταφεύγουν στο βασιλιά των Περσών Χοσρόη που τους δίνει έδρες στο Πανεπιστήμιο του Ιουντισαπούρ.
532 Κ.Ε. Καταστροφή της Μικράς Ασίας
Ο Μονοφυσίτης Μοναχός Ιωάννης Ασιακός μαζί με τους χριστιανούς οπαδούς διαλύουν ότι έχει απομείνει στη Μικρά Ασία από τις Εθνικές Λατρείες
540 Κ.Ε. Επιδημία στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Μετά την κατάργηση της Ελληνικής ιατρικής ξεκινά πανδημία στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που εξόντωσε 100.000.000 ανθρώπους. Η εκκλησία αποδίδει την επιδημία στην οργή του Θεού που υπάρχουν ακόμα αιρέσεις και η Ελληνική θρησκεία.
542 Κ.Ε. Ιωάννης Ασιακός Επίσημος Προσηλυτιστής
Ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός ονομάζει τον Ιωάννη Ασιακό επίσημο Προσηλυτιστή της Αυτοκρατορίας εξουσιοδοτημένο να εξοντώσει ή να βαπτίσει τις “ειδωλολατρικές” ψυχές που έχουν απομείνει στην αυτοκρατορία.
562 Κ.Ε. Ανελέητοι διωγμοί Ελλήνων από τους Χριστιανούς
Οι Έλληνες αρνούνται να εκχριστιανιστούν και πληρώνουν το τίμημα με 30.000.000 νεκρούς.
“Η Εκκλησία συνεχώς ‘ανακαλύπτει’ ειδωλολάτρες και τους εκτελεί, τους παλουκώνει, τους σταυρώνει και τους αποκεφαλίζει. Πολλοί αυτοκτονούν για να μην δώσουν τη χαρά στους ιερείς του Χριστού να τους βασανίσουν” –Mac MullerChristianity & Paganism

Η Εκκλησία κυνηγούσε τους ειδωλολάτρες για να τους σκοτώσει και να τους πάρει τις περιουσίες. Κάτι που ήταν νόμιμο με βάση το Θεοδοσιανό Κώδικα.
“Στο Βυζάντιο όποιος έλεγε ότι ήταν Έλληνας τον εκτελούσαν επι τόπου […] Επί Θεοδοσίου παντού ακούγονταν κραυγές απελπισίας και θρήνος. Τα θύματα καταδικάζονταν σε θάνατο χωρίς δίκη, τους άρπαζαν την περιουσία αφήνοντας τις γυναίκες και τα παιδιά τους στο δρόμο” –Ζώσιμος “Νέα Ιστορία”
578 Κ.Ε. Αυτοκράτορας Τιβέριος
Συνεχίζουν οι εκτελέσεις. Εκατοντάδες κρυπτο-εθνικοί εκτελούνται, παλουκώνονται, αποκεφαλίζονται και σταυρώνονται.
Ο Τιβέριος στέλνει τον στρατιωτικό διοικητή Θεόφιλο στην Ηλιούπολη της Φοινίκης γιατί οι κάτοικοί της δεν ασπάζονταν τον χριστιανισμό. Ο Θεόφιλος στη συνέχεια προχώρησε σε λεηλασίες, σφαγές και θανατώσεις των κατοίκων με σταύρωση.
Ο χριστιανικός όχλος προχώρησε με “ιερή μανία” στις ταραχές, τις λεηλασίες και τους φόνους.
582 Κ.Ε. Αυτοκράτορας Μαυρίκιος
Συνεχίζουν οι διωγμοί και οι βασανισμοί των Εθνικών από τους χριστιανούς. Ερημώνει η επαρχία και η αυτοκρατορία οδηγείται σε υλική και πνευματική εξαθλίωση.
692 Κ.Ε. Απαγόρευση Εορτών Εθνικών Λατρειών
Στην Πένθεκτη Οικουμενική Σύνοδο απαγορεύονται τα Βρουμάλια, τα Ανθεστήρια, τα Βοτά και άλλες Διονυσιακές και Εθνικές εορτές.
797 Κ.Ε. Αυτοκράτειρα Ειρήνη η Αθηναία
Η περιοχή “Θησείο” των Αθηνών έγινε χριστιανική Εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο.
802 Κ.Ε. Αυτοκράτορας Νικηφόρος Α’
Προσπάθησε να εκχριστιανίσει τους κάτοικους της Μέσα Μάνης, αλλά απέτυχε καθώς το Ελληνικό στοιχείο ήταν ισχυρό.
815 Κ.Ε. Αυτοκράτειρα Θεοδώρα Β’
Η Θεοδώρα εξόντωσε 100.000 αιρετικών Παυλιανιστών που ήταν επι τω πλείστω Έλληνες.
“Η Θεοδώρα ουδέποτε κατηγορήθηκε για το θάνατο των 100.000 αιρετικών Παυλιανιστών, γιατί ήταν Έλληνες και έπρεπε να το κάνει”
960 Κ.Ε. Σφαγή των Κρητών
“Ύστερα από πολλές άτυχες προσπάθειες ο Νικηφόρος Φωκάς με στόλο τριών χιλιάδων πλοίων νίκησε και πέρασε από μαχαίρι δικαίους και αδίκους […] οι νικητές έσφαξαν πάνω από 40.000 άνδρες Κρητικούς. Το νησί ερημώθηκε τελείως” –Νικος Αγγελής, περιοδικό “Ιστορία Εικονογραφημένη” τεύχος 7
1054 Κ.Ε. Σχίσμα των Εκκλησιών
Στη συνέχεια στην ιστορία ξεκινά ο μεσαίωνας και οι σταυροφορίες με ακόμα περισσότερες δολοφονίες, βασανισμούς και καταστροφές.
1453 Κ.Ε. Άλωση Κωνσταντινούπολης
Οι Έλληνες στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία το 313 Κ.Ε. πριν το ξεκίνημα των διωγμών ήταν περίπου 60.000.000. Αν υπολογίσουμε την αύξησή του πληθυσμού στο 0,5% από το 313 Κ.Ε. μέχρι το 1453 Κ.Ε. θα είχαν φτάσει τα 342.000.000 Έλληνες. Και αυτό το ποσοστό αύξησης του πληθυσμού είναι πολύ συντηρητικό (το ποσοστό ετήσιας αύξησης για την Ελλάδα το 2001 ήταν 5%)
Το 1453 όμως οι Έλληνες αριθμούσαν στα 30.000.000. Αυτό σημαίνει ότι όλους τους αιώνες των διωγμών των χριστιανών πέθαναν πάνω από 300.000.000 Έλληνες.
1821 Κ.Ε. Ελληνική Επανάσταση
Και από το 1453 Κ.Ε. μέχρι το 1821 Κ.Ε. με το ίδιο συντηρητικό ποσοστό αύξησης 0,5% οι Έλληνες θα έπρεπε να ήταν 55.000.000. Κι όμως οι Έλληνες λόγω της τουρκοκρατίας ήταν 7.500.000. Και μην ξεχνάμε ότι μέσα στην Τουρκοκρατία η Εκκλησία δρούσε ανεξάρτητα χωρίς να τους πειράζει κανένας με διάταγμα του Σουλτάνου. Ο κόσμος ήταν που υπέφερε και πέθαινε.
Έτσι διαδόθηκε ο χριστιανισμός στους Έλληνες. Με εκατομμύρια νεκρούς, με καύσεις βιβλίων, με βασανιστήρια και τρομοκρατία.

..................................................


ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ
ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΟΥ
ΑΡΓΟΤΕΡΑ
Αριστοτελης

NEVER LET OTHERS
TO KNOW
EVERYTHING ABOUT YOU.
THEY WILL USE THIS
KNOWLEDGE AGAINST YOU
LATER.

Aristotle

........................................................................

Judaio (Jewish) Christianity is not Hellenism!

Ο Ιουδαίο (Εβραίος) Χριστιανισμός δεν είναι Ελληνισμός!

(Καλλίμαχος Σάββας Γρηγορόπουλος)


..........................................................


If we truly want to survive as Hellenes in the Diaspora, there are some things (our many weaknesses) that we have to overcome in order to become a great people once again!!! As others have also stated time &  time again in various conversations in our lives, our children need guidance, a new ethos in life as Greeks, Greeks net-working, coordinating together, helping and assisting and supporting each other, having a genuine love for each other, in total support of other Hellenes, that is the great challenge before us, to create this new ethos and philosophy, to bequeath it to our children and future generations of Hellenes, are we up to the challenge, do we want to make a difference for the better ? Do we want to leave behind a legacy that we can all be proud of ?


I would appreciate the Hellenes in Greece and other parts of the world to express their opinions on this topic. I believe it is a dialogue/debate that we need to have!!!



Αν πραγματικά θέλουμε να επιβιώσει ως Έλληνες της Διασποράς, υπάρχουν μερικά πράγματα (πολλές αδυναμίες μας) που θα πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να γίνουμε ένας άξιος λαός για άλλη μια φορά! Όπως άλλοι έχουν δηλώσει επίσης στο χρόνο και ξανά σε διάφορες συζητήσεις στη ζωή τους, τα παιδιά μας χρειάζονται καθοδήγηση, για ένα νέο ήθος στη ζωή τους ως Έλληνες, Έλληνες σε δίκτυο συνεργασίας, σε συντονισμό από κοινού, βοηθώντας ο ένας τον άλλο, σε συνολική στήριξη των άλλων Ελλήνων, αγάπη ο ένας προς τον άλλον, αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, να δημιουργήσουμε αυτό το νέο ήθος και φιλοσοφία, και να το κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων, είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση αυτή, θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά προς το καλύτερο? Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μια κληρονομιά που μπορούμε όλοι να είμαστε υπερήφανοι;;;;;;;



Θα εκτιμούσα τους Έλληνες από την Ελλάδα και σε άλλα μέρη του κόσμου να εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα αυτό. Πιστεύω ότι είναι ένας διάλογος/συζήτηση που πρέπει να κάνουμε!!!

Aristotellis Alexandridis

.........................................................................
"Ποτέ μου δεν επεδίωξα να αρέσω στους πολλούς. Αυτά που τους αρέσουν δεν τα γνώρισα και αυτά που γνωρίζω απέχουν πολύ από το να τα καταλάβουν.", Επίκουρος (341 π.Χ. - 270 π.Χ.), «Γνωμολόγιον» cod. Paris 1168f, 115r.

Το αρχαίο κείμενο:
"ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΩΡΕΧΘΗΝ ΤΟΙΣ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΡΕΣΚΕΙΝ. ΕΚΕΙΝΟΙΣ ΗΡΕΣΚΕΝ ΟΥΚ ΕΜΑΘΟΝ, Α Δ' ΗιΔΕΙΝ ΕΓΩ ΜΑΚΡΑΝ ΗΝ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΣ.''.

Ο Επίκουρος ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Ίδρυσε δική του φιλοσοφική σχολή, με το όνομα ''Κήπος'', η οποία θεωρείται από τις πιο γνωστές και σπουδαίες σχολές της ελληνικής φιλοσοφίας.

..................................................................................
Show kindness
to those you know that
are having  a tough battle
with life

Plato

Να δείχνεις καλοσύνη
σε όσους γνωρίζεις ότι
δίνουν σκληρή μάχη
με τη ζωή


Πλάτων

.....................................................................



Η λέξη Αλήθεια (άνευ -Λήθης) σημαίνει να μην ξεχνούμε. Η Λήθη αυτή σχετίζεται με την άγνοια της θείας μας προελεύσεως και του τελικού μας σκοπού, που είναι η επάνοδος στην θεϊκή μονάδα στο Όντως Ον στην εστία. Η κατανόηση του θείου πεδίου με το οποίο ο κάθε ένας από εμάς συνδέεται, είναι ο αληθινός τελικός σκοπός της ενσαρκώσεως μας. Σοφία είναι να νικήσουμε τον εαυτό μας, ενώ άγνοια να νικηθούμε από αυτόν μας λέει ο Σωκράτης.


.................................................................

Ἰῶ Πατριανάκου

θέλω ἀπό τοῦς χριστιανοῦς νὰ μοῦ ἀπαντήσουν σὲ μερικές ἀπλές ἐρωτήσεις: Ἀφοῦ εἶστε Ἓλληνες πῶς δέχεστε τοῦς Εβραῖους γιὰ πρωπάτορες; Ἀφοῦ εἶστε Ἓλληνες πῶς μπορεῖτε καὶ κυνοφέρνετε μπροστά στούς σφαγεῖς τῶν προγόνων μας; Ἀφοῦ εἶστε Ἓλληνες πῶς μπορείτε καὶ ἀνέχεστε κάθε Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας νὰ ἀκοῦτε ἀναθέματα ἐναντίον τῶν Ἓλλήνων χωρίς νὰ αντιδράτε;


Με λένε 'Ελλάδα

Μη με θεωρείς δεδομένη......

Γιατί εγώ.....η δεδομένη.......

έχω και εγωισμό

και όρια

και αξιοπρέπεια.........

.................................................................



Πλούταρχος (Παραμυθητικός προς Απολλώνιων, 111.B)



"Πρέπει γενικά ο καθένας μας, όταν αναπτύσσει τις απόψεις του σ'αυτόν ή στον οποιονδήποτε άλλο, με τη δέουσα σοβαρότητα να αναλογίζεται ότι άριστος δεν είναι ο μακροχρόνιος βίος αλλά ο σπουδαιότατος. Ούτε αυτός που έπαιξε πολλές φορές τη λύρα ή που μίλησε δημόσια ή που κυβέρνησε για πολλά χρόνια αλλά αυτός που έκανε όλα αυτά με επιτυχία επαινείται. Γιατί, το καλό δεν πρέπει να μετριέται με τη μεζούρα του χρόνου αλλά με μέτρο την αρετή και την κατάλληλη αναλογία. Αυτό λογίζεται πως είναι ευδαιμονία και θεϊκή αγάπη ."

......................................................................

"To doubt is the beginning of wisdom”
Aristotle

"Η αμφιβολία είναι
η αρχή της σοφίας"

Αριστοτέλης


 (Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ)

..........................................................................


Ω φίλε ΠΑΝ τε και άλλοι όσοι τήδε θεοί, δοίητε μοι καλώ γενέσθαι τάνδοθεν έξωθεν δε όσα έχω, τοις 
εντός είναι μοι φιλία, πλούσιον δε νομιζοιμι τον σοφόν. Το δε χρυσούν πλήθος είη μοι όσον μήτε φέρειν 
μήτε άγειν δύνατ άλλος ή ο σώφρων.

Ω φίλε (αγαπητέ) ΠΑΝ (Δημιουργέ που έχεις φτιάξει το ΠΑΝ), και σεις άλλοι θεοί, όσοι λατρεύεστε εδώ,

κάνε τε με να γίνω ωραίος εσωτερικά (στην ψυχή). Τα δε υλικά αγαθά, όσα έχω, κάντε τα να βρίσκονται

σε αρμονική σχέση με τις ιδέες μου. Να νομίζω πλούσιο μόνο το σοφό, και να έχω τόση περιουσία, όση

θα ήταν αρκετή να έχει και να ανέχεται, όχι άλλος άνθρωπος αλλά ο σώφρων.



« ‘Ανθρωπος που θυσιάζει την
ελευθερία του για να του παρέχουν
ασφάλεια, δεν είναι άξιος ούτε της
ελευθερίας αλλά ούτε και
της ασφάλειας.»

"A man who sacrifices his
 freedom, to provide him
security, is not worthy of  
freedom, but neither

of security."

Αριστοτέλης

.......................................................................



Ο πατριωτισμός ξεκινά από τον καθένα από εμάς ως άτομο, πριν επεκτείνεται στο υπόλοιπο του πληθυσμού της χώρας μας που αγαπάμε!

Patriotism begins from each of us as an individual, before it expands to the rest of the population of our country that we love!

Kissing the bishops hand goes back to the dark ages when the clergy ruled or were in close collaboration with those royal families that ruled and the kissing of the bishops hand or the kings hand was a show of submission to them and to their rule !!

So if we keep on kissing the hand of the clergy today, we acknowledge a submission to them and their religion that was forced onto the Hellenic people with brutal violence, horrible torture, a genocide that caused the death of millions of Hellenes and Hellenistic people, the destruction of Hellenic religious temples, statues, libraries (books), schools etc. and the destruction of our Hellenic civilization all because they refused to convert to Judaio Christianity.



So this is absolutely wrong for us Hellenes, for in the process we belittle and undermine ourselves, our personal dignity and self respect . If we kiss the hand of the clergy we also show disrespect to the memory and honour of our ancestors !!




Φιλώντας το χέρι των επισκόπων επιστρέφουμε  στις σκοτεινές εποχές όταν ο κλήρος κυβερνούσε ή ήταν σε στενή συνεργασία με τις βασιλικές οικογένειες που κυβερνούσαν  και το φιλί του χεριού των επισκόπων ή του χεριού των βασιλιάδων ήταν μια επίδειξη υποταγής προς αυτούς και προς τον κανόνα τους !!


Συνεπώς, αν συνεχίσουμε να φιλάμε το χέρι του κλήρου σήμερα, αναγνωρίζουμε μια υποταγή σε αυτούς και στη θρησκεία τους που εξαναγκάστηκε στον ελληνικό λαό με  βία, τρομερά βασανιστήρια, γενοκτονία που προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων Ελλήνων,  την καταστροφή ελληνικών θρησκευτικών ναών, αγαλμάτων, βιβλιοθηκών (βιβλίων), σχολείων κλπ. και την καταστροφή του Ελληνικού μας πολιτισμού, διότι αρνήθηκαν να ασπαστούν  τον Εβραίο Χριστιανισμό.




Επομένως, αυτό είναι απολύτως λάθος για εμάς τους Έλληνες, γιατί κατά τη διαδικασία υποτιμούμε και υπονομεύουμε τους εαυτούς μας, την προσωπική μας αξιοπρέπεια και το αυτοσεβασμό μας. Αν φιλάμε το χέρι του κληρικού, δείχνουμε επίσης έλλειψη σεβασμού στη μνήμη και την τιμή των προγόνων μας !!

Aristotellis Alexandridis

...............................................................................


ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ..........ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ
ΔΕ ΖΗΤΑΣ ............ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ
ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ............ ΝΙΚΑΣ
ΔΕ ΜΙΣΕΙΣ ..............ΑΓΑΠΑΣ
ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑ ΕΓΩ !!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ Λ.

.......................................................................



Αν ο άνθρωπος διερευνήσει τον εαυτό του και αποδεχθεί τα όρια του, τότε η συμπεριφορά του απέναντι στους συνάνθρωπους του, στην πόλη, στην πατρίδα του, στους Θεούς και στη φύση θα είναι ορθή.
  
Πολιτεία (427B ).



If man investigates himself and accepts his own limits, then his behavior and attitude towards his fellow-citizens, to the city, to his country, to the Gods and nature will also be correct.
State - Πολιτεία (427B)

Ανδρέας Μπιλόρογλου


....................................................................


ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ

1. Αυτοί που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές.

2. Αυτοί που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική.

3. Αυτοί που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές.

4. Αυτοί που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.

5. Αυτοί που ελέγχουν τις απολαύσεις τους.

6. Αυτοί που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους.


7. Αυτοί που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και τη δόξα τους.

................................................................


Αν θέλουμε λοιπόν να κάνουμε «επανάσταση» ένας είναι ο εχθρός μας, και αυτός είναι ο «ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ»
Εάν καταφέρουμε να τον αλλάξουμε, τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ για την πατρίδα μας και της επόμενες γενιές !!
🌷
Έρως προς την Πατρίδα : Φιλοπατρία, Φιλοκαλία, Φιλοσοφία.


So if we want a "revolution" one is our enemy, and that is our "OURSELVES". If we manage to change ourselves, then there is HOPE for our homeland and for future generations!! 🌷


Eros to the motherland: Philopatria, Philokalia, Philosophy.

Kallimachos Savvas Grigoropoulos





CREATIONISTS ARE DANGEROUS

Many creationists complain about creationism not being allowed to be taught in schools over Darwinism and evolution in general.

Creation for those who might not know is a belief that the world was created by a God about seven thousand years ago and that dinosaurs and man coexisted together along with every animal you can think of and eventually during the great flood all of them were taken on board Noah’s Ark to be saved. Creationists are religious fanatics who believe every word in the Jewish Old Testament is literary true and refuse to believe the scientific evidence that dinosaurs actually became extinct about 65 million years ago, millions of years before man walked on this earth.These gullible people as noted above also peddle the myth that Darwin along with other ancient evolutionists were the initiators of eugenics which the Nazis seemed to favour.

Creationists (Christians etc.) are dangerous as they only want to destroy science so as to validate and protect their own biblical fairy tales and myths. In plain English they want to dumb down our education system so their religion can be the focus point for all subjects.

Apparently there are a few schools in many countries that do teach creationism, but they are religious ones or where religion is a compulsory school subject. Hopefully Hellenic parents in Greece and around the world will eventually see that this schooling is keeping their children in the dark.
Aristotellis Alexandridis


I believe in the famous quote by John F. Kennedy
"Ask not what your country can do for you
But what you can do for your country"
Is of great significance for the people of the Hellenic republic now in the year 2012 to consider!
I believe it is of great importance for the Hellenic people to find the will and virtue to implement the philosophy of this quote if they want to help their country avoid total destruction. If they want to help their children and grandchildren avoid enormous suffering and hardship!

Aristotellis Alexandridis


Πιστεύω  στη διάσημη ρήση του Τζον Φ. Κένεντι
"Μην ρωτάτε τι μπορεί η χώρα σας να κάνει για σας
Αλλά τι μπορείτε να κάνετε εσεις για τη χώρα σας "
‘Εχει μεγάλη σημασία για τους 'Ελληνες της Ελληνικής Δημοκρατίας τώρα στο έτος του 2012.
Πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία για τους Ελληνες να βρουν τη θέληση και την αρετή να εφαρμόσουν τη φιλοσοφία αυτού του αποσπάσματος, αν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα τους να αποφύγει την ολοκληρωτική καταστροφή. Αν θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να αποφύγουν τεράστια βάσανα και μεγάλες δυσκολίες!

Aristotellis Alexandridis

...................................................................


Παν Ελλήνιος - καταγγελία:
ΑΛΙΜΟΝΟ!
Και περιμένει αιώνες η καταπονεμένη Πατρίδα Ελλάδα, να ξαναβρεί τον ευμαρτό εαυτό της, με: φιλοσοφικές αντιλήψεις, πολιτισμικές ιδέες, Αλέξανδρους, Φειδίες, Περικλήδες, εμπόρια και τέχνες. Με διαχειριστές όμως της εξουσίας της, μετριότητες ελληνιζόντων και αλλόδοξων ιερατείων, μόνον τα κρατικά ταμεία θα ροκανίζονται, και θα:
1. Χαρακτηρίζουν τους φιλοσόφους, παγανιστές!
2. Θεωρούν τους σοφούς στοχαστές, ειδωλολάτρες!
3. Παιδαγωγούν τους νέους, με ιουδαϊκά μυθεύματα!
4. Καταντούν τους περήφανους Έλληνες, ειδωλολάτρες!
5. Ψέλνουν τις 14 δες των σημιτικών γενεών, σαν θεϊκές!
6. Συκοφαντούν, τους κληροδότες της διαλεκτικής τέχνης!

Σταύρος Χασκής

..................................................................


Σε κάθε αρχαίο πολιτισμό υπήρχε ένα εσωτερικό σύστημα γνώσης του κόσμου που μας περιβάλει και των φυσικών δυνάμεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης φύσης μας που ονομαζόταν Σοφία. Οι άνθρωποι που ασχολούνταν με την κατάκτηση της ονομάζονταν Σοφοί, και αργότερα από τον Πυθαγόρα Φιλόσοφοι. Ο Πυθαγόρας ονόμαζε φιλόσοφο, αυτόν που γνώριζε τις λειτουργίες τόσο της υλικής όσο και της πνευματικής φύσεως, και δίδασκε στους μαθητές του να γνωρίζουν πραγματικά τις αλήθειες αυτές. Η Φιλοσοφία δεν ήταν -και δεν είναι- μια θεωρητική προσέγγιση του κόσμου, αλλά και ένας τρόπος ζωής.


Μύρτις Κυδωνιάτου

...............................................................


Τα αρχαία Ελληνικά κείμενα δίνουν όλες τις απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα. Βοηθούν τους νέους να καταλάβουν τι σημαίνει ζωή, που πηγαίνουν, πως πρέπει να αγωνίζονται και πως να ξεπεράσουν τα σημερινά τους αδιέξοδα.
Η αρχαία ελληνική γραμματεία δείχνει τον λόγο, για τον οποίον πρέπει να ζη κανείς και να έχη ελπίδες και σκοπό στην ζωή. Έτσι πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνάμεων μας στην ψυχοπνευματική ανόρθωση του Ελληνισμού που τόσο έχει εξουθενωθή και στερηθή από τα νάματα των προγονικών πνευματικών θησαυρών του.
Διότι έχουμε παρατηρήσει ότι οι λαοί που έχουν βασίσει την παιδεία των στην Αρχαία Ελληνική Σκέψη προχώρησαν προς τον ορθολογισμό και αποκολλήθηκαν από τις σκοταδιστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις και τα δόγματα.

Αντίθετα το Ελληνικό γένος και ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο που κατοικεί στην Ελλάδα, ζη ακόμη στο μισοσκόταδο, καθόσον η Ελλάδα δεν μπόρεσε να συμβαδίση με την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, ούσα υπόδουλος στον Τούρκο δυνάστη επί 400 περίπου χρόνια.

Sofia Karellaki

..............................................................



Είναι πραγματικά καταπληκτικό το ότι όταν μελετάς την σημερινή φιλοσοφία της επιστήμης, αισθάνεσαι πως συμβολίζεις ξανά την μυθολογία των Ελλήνων. Είναι εκπληκτικό το ότι ο άνθρωπος πάντα για να κάνει ένα βήμα μπροστά, πρέπει να σκύψει και να κοινωνήσει από το πνευματικό ύδωρ των Ελλήνων. Όταν του απαγορεύθηκε αυτή η δυνατότητα, το γένος των ανθρώπων μαράζωσε, εισήλθε στον μεσαίωνα και πήρε τον δρόμο της ιστορίας ανάποδα, ίσα προς τα πίσω.
Έτσι και σήμερα οι πεσιμιστές, ιστορικοί υλιστές και λοιποί άνθρωποι που θέλουν να αφαιρέσουν το πνεύμα από την διάνοια δεν κάνουν τίποτε άλλο, από το να δημιουργούν έναν νέο μεσαίωνα. Αντικαθιστούν τον Ιουδαιοχριστιανισμό με έναν αποστειρωμένο λόγο, από τον οποίο λείπει εντελώς η μορφή, η ποίηση, ο συμβολισμός του μύθου. Ο σύγχρονος άνθρωπος, μη μπορώντας να φυλάξει την πύλη του επέκεινα, την κλείδωσε. Έτσι έκλεισε από μέσα τον πεσιμισμό και από έξω την δεισιδαιμονία. Στην ουσία δηλαδή όπως και οι πρωτοχριστιανοί, επιτίθεται στην ρίζα της ανθρώπινης ύπαρξης και κάθε επίθεση στις ρίζες της ζωής, είναι και επίθεση στην ίδια τη ζωή.

Κρανιώτης Βασίλης

....................................................................



Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ
Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να δια γράψεις τη μνήμη του,
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα (ήθη Και έθη) του, την ιστορία του,
Να καταστρέψεις την θρησκεία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία,
να επινοήσει μια νεα θρησκεία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός να ξεχνά
ποιοι είναι και ποιοι ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρο του θα το ξεχάσει
ακόμα πιο γρήγορα.

Μ. Κούντερα.



Aristotellis Alexandridis
Αυτό με μεγάλη ακρίβεια και με την βια (γενοκτονία) μας έκαναν οι Βυζαντινοί!!!

The annihilation of A NATION
The first step in destroying a nation:
Is by wiping out its collective memory.
To destroy its books,|
To destroys its religion
Its culture, its history.
After you appoint someone to write new books,
To construct a new culture,
To construct a new religion,
To invent a new story,
To create a new education curriculum.
Not have much time will be needed to forget
What it is and what it was.
The people all around will also quickly forget.

M. Kundera.
*** Aristotellis Alexandridis
This with great accuracy and with violence (genocide) is what the Byzantines achieved in Greece!

...................................................................


Ελευθέρα συνείδηση,
τιμώντας τους προγόνους της Πατριάς μου,
και την ιστορία του γένους μου,
επιθυμώ και αποφασίζω,
να εισέλθω δια παντός,
εις τον Οίκο των Ελλήνων.
Νυν και εφεξής,
εγκαταλείπω την δουλεία,
και ελεύθερος καθίσταμαι.
Νυν και εφεξής,
εραστής της Αρετής δηλώνω,
οίον γνώρισμα,
των Ελλήνων γένος.

Κρανιώτης Βασίλης

...................................................................


...''ἀσέβεια μέν ἡ περί θεούς πλημμέλεια καί περί δαίμονας ἤ καί περί τούς κατοιχομένους, καί περί γονεῖς καί περί πατρίδα.''Ἀριστοτέλης''
Ἀσέβεια εἶναι ἡ παραμέληση τῶν ὑποχρεώσεων πρός τούς θεούς καί τούς δαίμονες, ὅπως καί πρός τούς νεκρούς, τούς γονεῖς καί τήν πατρίδα.

Τάσος Γκολέμης

.....................................................................


ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΑΝΤΑ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ...ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ...ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΞΗΦΑΝΙΣΘΗ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ...ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ...
Anny Makedonia

..........................................................................


ΣΚΕΨΗ:
ΟΠΟΙΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΝΕΙΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ!! ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ!


Giorgos Tzortzinis

.......................................................................

Εμείς, από μόνοι μας, πορευόμαστε στο χαμό μας... Αδαείς, άσοφοι, απαίδευτοι, σκιές των Ελλήνων, των οποίων το όνομα κληρονομήσαμε δίχως τις αρετές τους...

Ελένη Ξάνθη

................................................................................


Οι τελευταίοι εθνικοί στο χριστιανισμό έβλεπαν τη χολέρα. Οι πρώτοι χριστιανοί στον ελληνισμό έβλεπαν την πανούκλα. Ο πόλεμος των τελευταίων εθνικών με πόδια και με χέρια ενάντια στους πρώτους χριστιανούς, και ο πόλεμος των πρώτων χριστιανών με δόντια και με νύχια ενάντια στους τελευταίους εθνικούς ήταν πράξη τίμια και παστρική. Εκεί χτυπήθηκε το φως με το σκοτάδι, η υγεία με τη νόσο, η φυσική αίσθηση με την αδέσποτη φαντασία.
Η διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι πως οι έλληνες οικοδόμησαν έναν κόσμο που στηρίζεται στην παρατήρηση και στη νόηση ενώ οι χριστιανοί οικοδόμησαν ένα κόσμο που στηρίζεται στην υπόθεση και τη φαντασία.
Η παρατήρηση των ελλήνων είναι τέτοιας ποιότητας, ώστε πάντα να βεβαιώνεται πρακτικά από τα συμβαίνοντα στη φύση, και πάντα να αποδεικνύεται χειροπιαστά από το πείραμα στο εργαστήριο.
Λέμε, για παράδειγμα, ατομική φυσική, και ξεκινάμε από το «ά-τομο» (αυτό που δεν τέμνεται άλλο) του Δημοκρίτου. Στην ατομική φυσική τίποτα δε γίνεται δεκτό εάν προηγουμένως δεν αποδειχθεί στο εργαστήριο.
Αντίθετα, η υπόθεση των χριστιανών είναι τέτοιας ποιότητας ώστε μένει αναπόδειχτη. Πίστευε και μη ερεύνα.
Ποτέ δεν είδε κανένας τον Θεό με τα ίδια του τα μάτια.
Ποτέ δεν είδε κανείς ένα νεκρό να ανασταίνεται.
Ποτέ και κανείς δεν αγάπησε το ξένο παιδί όσο αγαπά το δικό του, ή δε δέχθηκε να πεθάνει το δικό του παιδί στη θέση του παιδιού ενός ξένου. Αυτός είναι ο νόμος της φύσης που και οι ίδιοι οι χριστιανοί (άσχετα με αυτά που διδάσκουν) τηρούν.
Οι χριστιανοί ξεκινούν από την ψυχή και το αόρατο. Το όργανο της μελέτης τους είναι η φαντασία και το συναίσθημα. Η πρόθεσή τους σκόπιμη και υποκειμενική. Με τη φαντασία μπορείς να εξακοντιστείς αστραπιαία σε έναν γαλαξία στο σμήνος του Ηρακλέους, σε απόσταση δηλαδή 300.000.000 ετών φωτός. Με τη φαντασία γίνεσαι θεός και ρήγας και έχεις την ψυχή μιας μύγας όπως λέει ο Βάρναλης.
Με τη λογική όμως για να φτάσω στη σελήνη, απόσταση ένα δευτερόλεπτο φωτός, 3 Χ 1011 Κm, έπρεπε να οργανώσω τη γνώση μου σε ένα σύστημα αναγκαίας διαδοχής, κατακτημένων πληροφοριών που αρχίζει από την εποχή του Νεάτερνταλ. Έπρεπε, δηλαδή, μαζεύοντας και διατάσσοντας τη γνώση μου χαλίκι χαλίκι και να χτίσω έναν Όλυμπο ταξιθετημένης και έγκριτης πείρας μέσα σε άπατο καιρό. Αυτός ο Όλυμπος είναι το θαύμα της ανθρώπινης επιστήμης σήμερα, που τη μέθοδο και την κατασκευή του την έδωσαν οι έλληνες. Μια και έξω και μια για πάντα.
Έτσι, η μέθοδος των ελλήνων οδήγησε στην επιστήμη και η μέθοδος των χριστιανών οδήγησε στη θρησκεία.
Κρανιώτης Βασίλης

...............................................................................

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ !

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ!!!!


Christos Stylos



....................................................................................................................


Εκεί μας κατάντησαν οι παπάδες.
Από τους βυζαντινούς πατριάρχες ως τους σημερινούς βαζιβουζούκους των μητροπόλεων της Αττικής και της Λάρισας.
Εμ δεν τραβάει μάνα μου μπροστά ο άνθρωπος με το θυμιατό και το κυριελέησον.
Χρειάζεται και την Αθηνά.
Και η Αθηνά ήταν ολόκληρη μυαλό.
Την είχε γεννήσει το κεφάλι του Δία.
Δ. ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ-ΓΚΕΜΜΑ

...................................................................

«Πεθαίνοντας η αρχαιότητα πέθανε και ο φυσικός άνθρωπος. Ο νέος άνθρωπος που αναδύθηκε με το χριστιανισμό, και αργότερα με τον πολιτισμό της Ευρώπης, είναι αφύσικος, κατά την έννοια ότι η σχέση του δεν είναι με τη φύση αλλά με τον εαυτό του.
Η μετάβαση ή το στένεμα είναι ανάλογα με την εξέλιξη της τραγωδίας. Στην αττική τραγωδία ο άνθρωπος επάλευε με τη μοίρα. Στην τραγωδία του Σαίκσπηρ ο άνθρωπος επάλευε με το συνάνθρωπο. Στη σύγχρονη τραγωδία ο άνθρωπος παλεύει με τον εαυτό του.»

Δημήτρης Λιαντίνης - "Γκέμμα"

...........................................................


Περισσότερους Έλληνες έσφαξαν οι Τούρκοι ή οι Ρωμαίοι που σήμερα οι Ιουδαιοχριστιανοί τους ονομάζουν Βυζαντινούς;
Και γιατί να αποκρύπτονται αυτές οι σφαγές (όπως για παράδειγμα του Θεοδόσιου στην Θεσσαλονίκη, ή το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Σκυθόπολη) των Ελλήνων από τους "βυζαντινούς"; Για το εθνικό καλό; Για το ίδιο "εθνικό καλό" οι παπάδες καλούσαν τους ραγιάδες να δηλώνουν υποταγή στους Οθωμανούς και αφόριζαν τους επαναστάτες Έλληνες!

Κρανιώτης Βασίλης

.................................................................


Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία είναι:
Αυτόχθων, Φυσική, Προαιώνια, Οργανική, Πολυθεϊστική, Ιστορικώς και κοινωνικώς γνωστή, Ζώσα, Εθνική!

Ελένη Ξάνθη
....................................................................


Οι ’Ελληνες πρέπει να απαιτήσουν:
· ‘Αμεσο διαχωρισμώ Κράτους & Εκκλησίας.
· Φορολόγηση του συνόλου των οικονομικών δραστηριοτήτων και των ακινήτων της Εκκλησίας.
· Να τερματιστεί κάθε φανερή ή κρυφή οικονομική ενίσχυση των διαφόρων Πατριαρχείων και του λεγόμενου «Αγίου ‘Ορους» που έχει καταληφθεί από τους μαυροφορεμένους δαίμονες.
· Καθιέρωση απώλειας της βουλευτικής ιδιότητας για όσους εκπροσώπους του λαού λογοδοτούν και κατευθύνονται από τους γνωστούς ρασοφόρους, που αυτοπροβάλλονται ως «πνευματικοί».
· Κατάργηση όλων των μορφών πλύσης εγκεφάλου των αυριανών πολιτών μέσα από την
υποτιθέμενη παιδεία υπέρ των θεοκρατικών και των ιδεολογημάτων τους.
Η θρησκευτική τρομολαγνεία κάποτε πρέπει να σταματήσει και ας είναι τώρα.

Γεράσιμος Καλογέρακης

........................................................................



Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
Ο χριστός ο ίδιος όμως θεωρούσε τους ‘Ελληνες σκυλιά, όπως φαίνεται από την περικοπή του Μάρκου (Ζ’ 26). Κάποια γυναίκα Ελληνίδα η οποία είχε δαιμονισμένη κόρη, επεσκέφθη τον Ιησού για να την βοηθήσει και ο ‘’Θεός της αγάπης’’ της είπε:
‘Αφες πρώτον να χορτάσουν τα τέκνα του Ισραήλ διότι δεν είναι σωστόν να πάρεις τον άρτον των Εβραίων και να τον δώσεις στα κυνάρια (σκυλάκια), στους ‘Ελληνες.
Αυτή, αγαπητέ Διόδωρε, ήταν η σχέση Χριστού και Ελλήνων. Αυτό το όνειδος, ο Ιησούς Ναζωραίος, τελικώς έγινε ‘’Θεός των κυναρίων’’ και τους έκανε πράγματι κυνάρια να υλακτούν στο άκουσμα του ονόματός του.


ΤΡΥΦΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΣ

.............................................................................


Katseris Dimitri
ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Σταματῆστε νά στηρίζεσθε στίς προφητεῖες ἂν θέλετε νά πᾶμε μπροστά καί κυττᾶξτε τί μποροῦμε νά κάνωμε ἐμεῖς μέ τίς δικές μας ἰκανότητες καί δυνάμεις. Μήπως αὐτές οἳ προφητεῖες δημιουργήθηκαν γιά νά ἀποκοιμίζουν τούς Ἓλληνες;;Καί νά ἀποτελοῦν τοιοτοτρόπως εὐκολωτάτη λεία;;;; Σταματῆστε νά στηρίζεσθε σέ ἂνωθεν ἐλπῖδες...ποτέ κανένας δέν ἐβοήθησε τήν Ἐλλᾶδα ...οὒτε θεοί οὒτε δαίμονες...Ὃτι ἒκαναν οἳ Ἓλληνες τό ἒκαναν μόνοι τους μέ τίς θυσῖες τους καί τούς ἀγῶνες.... καί γιά τούς πολύ καί κατά τυφλόν τρόπον χριστιανούς σᾶς ὑπενθυμίζω τό χριστιανικόν ἀπόφθευγμα : Γιατί ἢταν θέλημα θεοῦ ἡ πόλις νά τουρκέψῃ!!! Ἂν αὐτό σᾶς ἰκανοποιεῖ τότε συνεχῖστε ἒτσι... καί δέν ὑπάρχει οὐδεμία ἐλπίς ...καί τώρα τό ἲδιο θά μᾶς λένε ὃταν θά βρεθοῦμε πρό τετελεσμένων γεονότων ...ἒχοντας χάσει τήν Θράκη ...τήν Μακεδονία ...τήν Ἢπειρο τήν Κρήτη τό μισό ἢ καί ὃλο τό Ἀγαῖο ... καί μετά θά ἀκοῦμε τό ἲδιο τραγικό τραγούδι : Γιατί ἢταν θέλημα θεοῦ ἡ Ἑλλᾶδα νά τουρκέψῃ...........Ξυπνᾶτε ὃσο εἶναι καιρός ...κάνετε πέρα τήν ἀπατηλή ἀσφάλεια ποῦ σᾶς δίνει ἐν εἲδῃ ναρκωτικοῦ ἡ λεγομένη χριστιανική θρησκεία ...καί ἐνεργῆστε σάν Ἑλληνες καί μόνο σάν Ἓλληνες.

Katseris Dimitris

.............................................................................


Ας θυμηθούμε όμως λίγο τι καλό που ήταν το Βυζάντιο. "Ολα όσα σας αποκρύπτουν στα Ιουδαιοχριστιανικά σας σχολικά βιβλία:


Apollo Lyran από την  ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ·
Έργα και ημέρες των βυζαντινών χρονών
Αν ο αναγνώστης, για τα βασανιστήρια και τις θανατώσεις που επέβαλλε η Ιερή Εξέταση στη Δύση, ένιωσε απέχθεια και οργή, οι κατακρεουργήσεις και οι βίαιες θανατώσεις στο Βυζάντιο, θα’ πρεπε να του δημιουργήσουν αποτροπιασμό για το ανθρώπινο γένος. Η σφαγή ανθρώπων είναι για την Ορθοδοξία ήταν πράξη εξαγνιστική και θεάρεστη Περπατούσε κανείς στους δρόμους του Βυζαντίου και έβλεπε παντού το ίδιο θέαμα. Ανάπηρους με κομμένα χέρια και πόδια, τυφλούς να αιμορραγούν απ’ τις κόγχες των ανύπαρκτων ματιών τους. Ανθρώπους τέρατα, χωρίς γλώσσα, μύτη και αφτιά, κλαδεμένους σαν δέντρα και μαζεμένους από τρόμο και πανικό.
Στο θεοκρατικό Βυζάντιο στήθηκε μια επίγεια Κόλαση που θα τη ζήλευε και το Νταχάου. Στραγγαλισμός, ψήσιμο στη σχάρα, λιθοβολισμός, γδάρσιμο, πνίξιμο στη θάλασσα μέσα σε σάκους με πεινασμένες γάτες ή φίδια, ανάποδη σταύρωση, αποκεφαλισμός, κάψιμο στη φωτιά, τρύπημα και καψάλισμα με πυρωμένα σίδερα, απαγχονισμός, ζεμάτισμα με βραστό νερό, λάδι ή πίσσα, παλούκωμα, δηλητηρίαση, εκτύφλωση με ερυθροπυρωμένες βελόνες (η αγία Ειρήνη- +9 Αυγούστου-τύφλωσε έτσι τον ίδιο της το γιό) , ακρωτηριασμός, αποκοπή μύτης, αυτιών, γεννητικών οργάνων (καυλοτομία), ευνουχισμός, δημόσια διαπόμπευση, δημόσιος θάνατος με αιμοραγία, στρεβλώσεις, εξαρθρώσεις, δουλεία, κάτεργα, μεταλλισμός, φυλάκιση σε μονή, ισόβια εργασία σε λατομεία και καταναγκαστικά έργα, εξορία, κλπ. Όλα αυτά με τις ευλογίες της Εκκλησίας. Με τον Aλβανό Άγιο Ιουστινιανό (482-565) η βυζαντινή «Ιερά Εξέταση» που λειτουργούσε άτυπα με διωγμούς αιρετικών νομιμοποιείται επίσημα. Ο Ιουστινιάνειος Κώδικας ορίζει για τους αιρετικούς: «Η ανάκριση μπορεί να φτάσει και μέχρι θανάτου.» (In mortem quoque inquisition tendatur). Στο 11ο κεφάλαιο εντέλλεται: «Οι Μανιχαίοι, όπου και αν βρεθούν, θα τιμωρούνται με θανατική ποινή.» (Manichaei ubicunque reperti capitali poena plectuntur.).Από την αυγή του, το Βυζάντιο, νομοθετικά, υιοθέτησε την καθεστηκυία τάξη της προχριστιανικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, παραχωρώντας στους επισκόπους της νέας θρησκείας δικαστικές εξουσίες που οι τελευταίοι εκμεταλλεύτηκαν για να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους. Διαιωνίζοντας τα βίαια θεάματα του ιπποδρόμου, το Βυζάντιο εντάσσει τους ακρωτηριασμούς, τις εκ τυφλώσεις και τον αγωνιώδη θάνατο στην ποινική της νομοθεσία. Η εικόνα στο Βυζάντιο με τους ακρωτηριασμούς θα πάρει μεγάλη έκταση τον επόμενο αιώνα που ο αυτοκράτορας θα αναγκαστεί με νόμο να προτρέψει «μίαν μόνον χείρα τέμνεσαι» προκειμένου να αποτρέψει την αποτρόπαιη εικόνα των αναπήρων και το οικονομικό κόστος που, τέτοιες αναπηρίες, επέφεραν στο κράτος!
Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρεθεί κανείς με κατηγορία που επέσυρε τον ακρωτηριασμό. Η πυρά δεν ήταν άγνωστη στο Βυζάντιο. Στην πυρά έριχναν συνήθως μάγους και αιρετικούς πολύ νωρίτερα από τη Δύση. Πρώτα φούντωνε καλά η φωτιά εν’ όσο αυτοί βασάνιζαν το θύμα και στη συνέχεια τους έριχναν μέσα,  παρανάλωμα του πυρός σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Κωνσταντίνος Ε΄ ο Κοπρώνυμος πεθαίνοντας από φλεγμονή των ποδιών, πριν ανατραπεί, δε συγκίνησε κανέναν και γι’ αυτό ο εικονολάτρης Μιχαήλ ο Γ΄, μετά από 80 χρόνια, ξέθαψε τα οστά του και τα έκαψε. Τόσο μεγάλο ήταν το μίσος που ξεχείλιζε ακόμα και για ανθρώπους που δεν είχαν δει ποτέ.
Όμως η αποκοπή της μύτης και η εκ τύφλωση με αιχμηρό ή πυρακτωμένο σίδερο δεν ήταν μόνο πολυώδυνη, αλλά κρατούσε μια ολόκληρη ζωή καταδικάζοντας το θύμα ισοβίως. Η ζωή του γινόταν μαρτύριο γιατί, ούτε ο ίδιος μπορούσε να αντιμετωπίσει την ασχήμια ούτε οι άλλοι μπορούσαν να τον αντικρίσουν. Έπρεπε ισοβίως να κρύβει με ένα πανί το ακρωτηριασμένο μέρος του προσώπου του (τυφλοπάνι, ρινοπάνι).

.................................................................


Ο Ιουδαϊσμός προηγήθη του Χριστιανισμού και εδώθει από τον Απόστολο Παύλο στην "Προς Γαλάτας επιστολή". Επίσης ιερό βιβλίο του Ιουδαϊσμού εκτός από το Ταλμούδ είναι και η Παλαιά Διαθήκη όπως σώζεται σήμερα από την μετάφραση των Εβδομήκοντα (που στην πραγματικότητα ήταν 72 ελληνομαθείς Εβραίοι και έγινε επί Πτολεμαίου β του Φιλαδέλφου το 309-246 π.Χ.για να συμπεριληφθεί στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας). Τα πρότυπα κείμενά της ή καταστράφηκαν ή αποκρύφτηκαν από τον Αρχιερέα Ελεάζαρ, ο οποίος προχώρησε σε αποβολή των δήθεν εντόνων μισαλλόδοξων, χυδαίων και απλοϊκών κειμένων. Αυτό είναι μια απόδειξη όλων εκείνων που επιμένουν ότι άλλο Ιουδαϊσμός και άλλο Χριστιανισμός. Λάθος. Ο Χριστιανισμός είναι η επέκταση και η συνέχεια του Ιουδαϊκού κόσμου.


Πολικος Ευδαιμων

.................................................................


In a civilized society people can agree to disagree, on issues of philosophy, religion and politics without undermining their love and respect for one another!
Σε μια πολιτισμένη κοινωνία οι άνθρωποι μπορούν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν, σε θέματα φιλοσοφίας, θρησκείας και πολιτικής, χωρίς να υπονομεύεται η αγάπη και ο σεβασμός τους, για τον έναν προς τον άλλον!

Aristotellis Alexandridis

......................................................................


Ἡ Ἡμισέληνος.!
Ἀμέτρητα εἶναι τά Ἑλληνικά σύμβολα, πού ἐμεῖς βεβαίως λίγα ξέρουμε ἀπό αὐτά . Ἄν και ὡρισμένα χρησιμοποιήθηκαν ἀπό ἄλλα ἔθνη γιά δικούς τους, ἐνίοτε σκοτεινούς σκοπούς, δέν παύουν νά εἶναι πανάρχαια Ἑλληνικά.
Ἡ Ἡμισέληνος ὑπῆρξε ἀπό ἀρχαιοτάτων χρόνων ἱερό σύμβολο. Τήν τοποθετοῦσαν σάν χαρακτηριστικό στοιχεῖο ἐπάνω στό μέτωπο τῆς Ἀρτέμιδος, τῆς Σεληνιακῆς θεᾶς. Ἔγινε ἔμβλημα τῆς ἀρχαίας πόλεως τοῦ βυζαντίου, μετά ἀπό ἀπό τό ἐξῆς περιστατικό: ὅταν το 399 πχ. ὁ Ἀρχέλαος βασιλεύς τῶν Μακεδόνων τήν πολιορκοῦσε, ἑτοίμαζε μυστικῶς ἀποφασιστική νυκτερινή ἐπίθεση. Ἀλλά τότε φάνηκε ἡ ἡμισέληνος καί τά σκυλιά ἄρχισαν νά γαυγίζουν. Ἀφυπνισμένοι οἱ κάτοικοι ἀντιλήφθηκαν τίς προετοιμασίες τοῦ ἐχθροῦ, καί μπόρεσαν νά ἀποκρούσουν τήν ἐπίθεση. Μέ εὐγνωμοσύνη ἀνήγειραν κατόπιν ἄγαλμα στήν Ἑκάτη, τήν θεά τῆς νυκτός πού ἀργότερα τήν συσχέτισαν μέ τήν Ἀρτέμιδα, καί καθιέρωσαν τήν ἡμισέληνο ὡς ἔμβλημα τῆς πόλεως τους. (Τό περιστατικό τό ἐκμεταλεύτηκε ἀργότερα ὁ ἐλεεινός Μ. Κων/νος ἀντίγραφο Ἀπό τό Βυζάντιο παρέλαβαν τήν ἡμισέληνο ἀρχικῶς οἱ Σασσανῖδες ὡς ἔμβλημα τοῦ Περσικοῦ κράτους καθ’ ὅλην τήν διάρκεια τῆς δυναστείας τους (22-641),ἑνῶ διατηρήθηκε ἐν μέρει καί ἐπί τῆς Βυζαντινῆς Αὐτοκρατορίας. Ἀπό το 1300μ.χ.περίπου τό χρησιμοποιοῦν καί οἱ Σελτζοῦκοι, ἀπό τούς ὁποίους διαδόθηκε καί στούς ἄλλους Τούρκους καί γενικώτερα σέ ὅλους τούς Μωαμεθανούς, ὡς ἐθνικό καί θρησκευτικό τους ἔμβλημα. Ἐπίσημο ἔμβλημα τοῦ Ὀθωμανικοῦ κράτους ἄρχισε ἐν τούτοις νά γίνεται ἡ ἡμισέληνος μετά τήν ἄλωσην τῆς Κωνσταντινουπόλεως.
Τάσος Γκολέμης

............................................................................


Το θέμα των λαθρομεταναστών θέλει μεγάλη προσοχή, χρειάζεται προσοχή από όλους μας. Αν χαθεί ο έλεγχος έχει την δυνατότητα να φέρει μεγάλη απώλεια και καταστροφή στον τρόπο ζωής μας. Έχει την δυνατότητα να αφαίρεση και την ταυτότητα μας ως ελληνες και να γίνομε μειονότητα στην ίδια την πατρίδα μας. Στις χώρες που δέχονται μετανάστες κάνουν αυστηρό έλεγχο και διαλέγουν πόσους θέλουν, από που τους δέχονται και πολλά άλλα, ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα και να έχουν οι χώρες τους το κατάλληλο όφελος. Πάντως είναι αποδιδόμενου στις χώρες που έρχονται πολλοί μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο που αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να αφομοιωθούν, αλλά θέλουν να αλλάξουν τους νόμους και το σύνταγμα των χώρων στα δικά τους μέτρα και παράδοση!!!!!

Aristotellis Alexandridis

..................................................................



Πολικος Ευδαιμων ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΩΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΗΘΗ, ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ

Πολικος Ευδαιμων

.....................................................................



Όλοι οι Χριστιανοί σε σχέση με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις τυφλά ακολουθούν και πιστεύουν ό, τι οι αρχαίοι Εβραίοι δημιούργησαν από την περιορισμένη φαντασία τους. Επίσης, πιστεύουν στον Χριστιανισμό, που ήταν προϊόν λογοκλοπής, όπως ένα μεγάλο μέρος του σύστημα πεποίθησής του ήρθαν από άλλες θρησκείες και πολιτισμούς.
Με άλλα λόγια, όπως όλες οι θρησκείες είναι τεχνητές, που ο άνθρωπος δημιούργησε και στην περίπτωσή μας, ως Έλληνες, εμείς βλέπουμε των χριστιανισμό ως μια ξένη δημιουργία και μια ξένη θρησκεία με μια ξένη ιστορία και ξένες αρχές και αξίες.
All Christians in regards to their religious beliefs blindly follow and believe what the ancient Jews created from their limited imagination. Also they believe in the Christianity that was plagiarized, as much of its belief system came from other religions and civilizations.
In other words like all religions it is a man- made, man created and in our case as Greeks we see it as a foreign creation and a foreign religion with a foreign history and foreign principles and values.

Aristotellis Alexandridis

.................................................................



The Greek language-and in particular the ancient Greek-is found in every language of an "Indo-European" root. Its value is priceless; it really is the mother of all languages. Its destruction is intentional and aimed at the erosion of "reflection-speech" as language is the tool with which we express our thoughts. The Greek language in particular is more than this, as it is derived by its true nature, on the basis of mathematics - universal structures. This is not an exaggeration. Those who have "done a little research" will I believe understand this. Our sacred duty is to preserve our language, because from within it our civilization is born again and again also our culture, Greek thought, of all things, the sum total!
P.S. It is no coincidence, that the ancient Greeks were the most progressive people compared to everybody else. This was attributed to their language.
"The limits of my world are the limits of my language"- Wittgenstein.

Athena Papadopoulou



Η ελληνική γλώσσα - και δη η αρχαία - εντοπίζεται σε κάθε γλώσσα "ινδοευρωπαϊκής" ρίζας (προσοχή στα εισαγωγικά). Η αξία της είναι ανεκτίμητη, είναι πραγματικά η μητέρα όλων των γλωσσών. Η δε καταστροφή της είναι εσκεμμένη και αποσκοπεί στη διάβρωση της σκέψεως - του Λόγου - αφού η γλώσσα είναι το εργαλείο, με το οποίο εκφράζουμε τη σκέψη μας. Η ελληνική συγκεκριμένα είναι κάτι παραπάνω από αυτό, αφού προκύπτει από την ίδια τη Φύση, βάσει μαθηματικών-συμπαντικών δομών. Δεν υπερβάλλω. Όσοι έχουν "ψαχτεί" λίγο παραπάνω, με καταλαβαίνουν πιστεύω. Είναι χρέος μας ιερό να διαφυλάξουμε τη γλώσσα μας, γιατί μέσα απ'αυτήν γεννιέται ξανά και ξανά ο πολιτισμός μας, η ελληνική σκέψη, το Όλον!
Υ.Γ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, το ότι οι Έλληνες της αρχαιότητος ήταν ο λαός που μεγαλούργησε περισσότερο απ'όλους τους άλλους. Αυτό οφειλόταν στη γλώσσα τους.
"Τα όρια του κόσμου μου είναι τα όρια της γλώσσας μου" - Βίτγκενστάιν.
Αθηνά Παπαδοπούλου

.......................................................


Τα Παναθήναια
Το παρόν κείμενο εδιδάσκετο εις τα δημοτικά σχολεία και καθ` όλην την διάρκειαν της δικτατορίας, σε αντίθεση με την μεταπολίτευση που τα «ανακαίνισε» (!!!) για να μας… φωτίσει!
Τα Παναθήναια ήσαν η μεγίστη εορτή των Αθηνών. Διεκρίνοντο εις μεγάλα και μικρά Παναθήναια. Τα μικρά εορτάζοντο κατ` έτος, τα μεγάλα ανά παν τέταρτον έτος και διήρκουν περισσότερας ημέρας από τα μικρά.Τας πρώτας ημέρας της εορτής των μεγάλων Παναθηναίων εγίνοντο διάφοροί μουσικοί, γυμνικοί και ιππικοί αγώνες. Εις τους μουσικούς αγώνας απηγγέλλοντο τα ποιήματα του Ομήρου. Και ηγωνίζοντο μεταξύ των αυληταί, κιθαρισταί και αοιδοί και έψαλλον με συνοδείαν αυλού ή κιθάρας. Οι γυμνικοί αγώνες περιελάμβανον τα αγωνίσματα του δρόμου, της πάλης, του παγκρατίου, του πεντάθλου. Εις τους αγώνας αυτούς ηγωνίζοντο χωριστά οι άνδρες, οι έφηβοι και οι παίδες. Οι ιππικοί ήσαν αγώνες ίππων μετ` αναβάτου ή ίππων, οι οποίοι έσυρων άρματα.
Εκτός τούτων αναφέρονται ακόμη και οι εξής αγώνες: η πυρρίχη, δήλα δή όρχησις με όπλα, και η λαμπαδηδρομία, ήτοι δρόμος ανδρών, οι οποίοι εκράτουν ανημμένας λαμπάδας. Αναφέρεται και ο αγών ευανδρίας, κατά τον οποίον εκάστη των δέκα φυλών παρουσίαζε μερικούς γέροντας, και ενίκα εκείνη η φυλή, ήτις επεδείκνυε τους θαλερωτέρους και ακμαιοτέρους.
Τα βραβεία, τα οποία ελάμβανων οι νικηταί, ήσαν στέφανοι, χρήματα και έλαιον από τας ιεράς ελαίας της Αθηνάς, αι οποίαι ήσαν εις τον χώρον της Ακαδημίας, πλησίον του Κολωνού.
Την άλλην ημέραν προσέφερον οι Αθηναίοι με μεγάλη πομπήν τον πέπλον, τον οποίον ύφαινον ευγενείς παρθένοι των Αθηνών, λεγόμεναι εργαστίναι. Η προσφορά αυτού ήτο ο κύριος σκοπός της εορτής των Παναθηναίων. Δια τούτο εφέρετο εις την Ακρόπολιν με μεγάλην τελετήν.
Την ημέραν εκείνην οι Αθηναίοι όλοι και πολλοί ξένοι συνηθροίζοντο εις τον έξω Κεραμικόν ή παρετάσσοντο εις τάξιν. Την πομπήν διηύθυνον ιδιαίτεροι άρχοντες, λεγόμενοι «ιεροποιοί». Ελάμβανον δε μέρος εις αυτήν και άλλοι άρχοντες των Αθηνών, ιερείς και ιέρειαι, μάντεις δια τας θυσίας και κήρυκες, οι οποίοι εφρόντιζον διά την τάξιν. Οι περισσότεροι εκ των πολιτών ηκολούθουν ως οπλίται. Έφερον δήλα δη ασπίδα και λόγχη. Οι πλουσιότεροι ηκολούθουν έφιπποι και μεταξύ τούτων ήσαν οι λαμπρότεροι και αριστοκρατικώτεροι νέοι των Αθηνών. Απ` αυτούς συνεκροτείτο το ιππικόν της πόλεως. Τους πεζούς οδήγουν οι στρατηγοί και οι ταξίαρχοι και τους ιππείς οι φύλαρχοι και οι ίππαρχοι. Άλλοι τέλος ήρχοντο καθήμενοι επί των πομπικών ζυγών, δήλα δή αρμάτων, εκ των οποίων πολλά είχον αγωνιστεί εις τους ιππικούς αγώνας των προηγουμένων ημερών.
Εις την πομπήν ελάμβανον μέρος και αι κανηφόροι, ευγενείς Αθηναίαι παρθένοι, αι οποίαι έφερον κάνιστρα και άλλα σκεύη χρήσιμα εις τας θυσίας. Από τους ξένους ηκολούθουν οι θεωροί, ήτοι οι αντιπρόσωποι ξένων πόλεων, ιδίως των αποικιών και των συμμάχων. Μέγα μέρος της τελετής απετέλουν τα ιερεία, ήτοι οι βόες και τα πρόβατα, που προωρίζοντο δια τας θυσίας. Οι Αθηναίοι προσέφερον εκατόμβην (θυσίαν εκατό βοών). Αι αποικίαι και αι πόλεις των συμμάχων ήσαν υποχρεομέναι να στέλνουν μίαν αγελάδα και δύο πρόβατα εκάστη.
Η πομπή αυτή ανεχώρει από τον Κεραμικόν και διά του Διπύλου εισήρχετο εις τον δρόμον. Ο δρόμος ήτο πλατεία οδός, η οποία οδήγει εις την Αγοράν (μεταξύ Θησείου, στοάς Αττάλου και Αρείου Πάγου), και από την Αγοράν ανέβαινεν εις την Ακρόπολιν. Ο πέπλος της Αθηνάς έως εκεί εφέρετο κρεμάμενος ως ιστίον από τας κεραίας πλοίου, το οποίον εκινείτο επί τροχών. Όταν έφτανον εις την είσοδον της Ακροπόλεως, κατεβιβάζετο ο πέπλος και εφέρετο εις τον ναόν. Τα ζώα, βόες και πρόβατα, ανέβαινον επίσης εις την Ακρόπολιν και εκεί εθυσιάζοντο. Και τότε ο κήρυξ μεγαλοφώνως ηύχετο υπέρ της σωτηρίας και υγείας των Αθηναίων και των συμμάχων των.
Κατόπιν τα κρέατα διεμοιράζοντο εις τους πολίτας και η εορτή ετελείωνε διά γενικής ευωχίας, κατά την οποίαν έπινον από μεγάλα ποτήρια, λεγόμενα Παναθηναϊκά.
« Η Ακρόπολις των Αθηνών»
Χρήστος Τσούντας (διασκευή)
Αναγνωστικό ΣΤ` Δημοτικού 1964

........................................................











No comments:

Post a Comment