Monday, May 27, 2019

Αυτόχθων Ελληνική Εθνική Θρησκεία



'Έχει μέλλον ο 'Ελληνισμός;
Θα επιβίωση ο 'Ελληνισμός;
 Θέλουμε να επιβιώσουμε ως λαός ως 'Ελληνες;


Ο οργανισμός μας λέγεται:

ΑΥΤΟΧΘΩΝ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ 
 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ


ΑΥΤΟΧΘΩΝ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΤΡΩΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ
Εθνική συνείδηση των
 αληθινών Ελλήνων
Χρυσή Δομή για τη Διατήρηση του Ελληνισμού.






ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΦΙΛΟΣΟΦΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ  : ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΑΞΙΑΚΌ ΤΡΌΠΟ ΖΩΉΣ :
Δηλαδή πώς να ζούμε τη ζωή μας, πώς να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής μας με την λογική, τιμή και αξιοπρέπεια. 



Το μέλλον του Ελληνισμού στη Βόρεια και Νότια Αμερική, Αφρική, Αυστραλία, Ευρώπη και Ασία.


Aristotelis Alexandridis - Αριστοτέλης Αλεξανδρίδης

Σάββας Γρηγορόπουλος - Καλλίμαχος


 Aυτή η ιστοσελίδα ξεκίνησε την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010, με σκοπό να βοηθήσει τους σύγχρονους ελληνες να μάθουν για την Αυτόχθονη Ελληνική Εθνική Θρησκεία και να προβάλλει διάφορους σημαντικούς ανθρώπυς που έχουν προσφέρει στην ελληική μας γραμματεία.


Ευσέβεια, Παράδοσις, 'Αρετή
 

Piety, Tradition, Virtue

Πατρίδα
 -  Ελληνική Θρησκεία  -  Οικογένεια

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΌ

1/ Ορθή Γνώση,για να σας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για το ταξίδι.
2/ Σοφία,
 για να χρησιμοποιήσετε τη συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος με τρόπο που θα σας βοηθήσει καλύτερα να ανακαλύψετε την παρουσία σας,το ¨<<τώρα>>.
3/ Κατανόηση,για να δέχεστε τους άλλους που έχουν ίσως διαφορετικό τρόπο από το δικό σας με λεπτότητα και κατανόηση,καθώς προχωρείτε μαζί τους ή ανάμεσά τους ή γύρω τους στο δρόμο της ζωής τους ή ανάμεσά τους ή γύρω τους στο δρόμο της ζωής σας.
4/ Αρμονία,για να μπορείτε να δέχεστε τη φυσική ροή της ζωής.
5/ Δημιουργικότητα,για να συνειδητοποιήσετε και να αναγνωρίσετε νέες λύσεις και άγνωστα μονοπάτια στο δρόμο σας.
6/ Δύναμη,για να αντισταθείτε στο φόβο και να προχωρήσετε μπροστά,παρά την αβεβαιότητα,χωρίς εγγυήσεις ή πληρωμή.
7/ Γαλήνη,για να στέκεστε γερά στα πόδια σας.
8/ Χαρά,για να είστε πάντα γεμάτοι τραγούδια,γέλια,και χαρά.
9/ Αγάπη,ο σίγουρος οδηγός προς το υψηλότερο επίπεδο συνειδητοτητας στο οποίο είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος.
10/ Ενότητα,κι αυτό μας ξαναφέρει εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε,τη θέση όπου είμαστε ένα με τον εαυτό μας και όλα τα άλλα πράγματα.

Η ζωή είναι ένα δώρο του θεού (των Θεών) σε μας.Ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας είναι το δικό μας δώρο στο Θεό (στους Θεούς).
Ποιοι Είμαστε - Τι Πρεσβεύουμε...

Είμαστε Έλληνες (Εθνικοί) αποτελούμε αναπόσπαστο οργανικό τμήμα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, συμμετέχοντας στο ευρύτερο Κίνημα για την Επανελλήνιση.

Πρεσβεύουμε την αποκατάσταση της Αυθεντικής Ελληνικής Ταυτότητας, απορρίπτοντας την αρρωστημένη και σχιζοφρενική ιουδαιογενή αντίληψη του χριστιανισμού.

Ελληνισμός και χριστιανισμός είναι δύο έννοιες διαμετρικά αντίθετες, εντελώς αδύνατον να συγκερασθούν ή να συμβιβασθούν επάνω στις βάσεις της κοινής λογικής.

Για τον Έλληνα άνθρωπο, η Λογική είναι το μόνο πρίσμα μέσα από το οποίο μπορεί να γνωρίσει κανείς τον Κόσμο. Η άβουλη και δουλική πίστη, οι γονυκλισίες και η φοβική αντιμετώπιση του Θείου είναι έννοιες και αντιλήψεις ξένες προς τον Ελληνισμό. Αντίθετα, τα κατεξοχήν ζητούμενα για τον Ελληνισμό, δηλαδή η Ελευθεροπρέπεια, η Παρρησία και εν γένει η υπερήφανη αντιμετώπιση της ζωής, είναι για τον χριστιανισμό αμαρτήματα.

Πώς γίνεται λοιπόν να κάνουν κάποιοι λόγο για Ελληνο-χριστιανισμό, όταν τα δύο στοιχεία πού προσπαθούν να συνθέσουν, αναιρούν το ένα το άλλο;


Στόχοι και Δραστηριότητες
• Η καθιέρωση της συστηματικής μελέτης τού Ελληνισμού ως Θέμα, καθώς και άλλων θεμάτων σχετικά με αυτόν.
• Η αλληλεγγύη των μελών μας - ιδιαιτέρως στο πνευματικό επίπεδο.
• Η καταπολέμηση της συστηματικής δυσφήμισης του Ελληνισμού και του Ελληνικού Ονόματος - τόσο από εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς εχθρούς.
• Η δημιουργία Πνευματικών Κέντρων για την εθνική αυτογνωσία και την εξυπηρέτηση των αναγκών τού Ελληνισμού.
• Ο σχηματισμός Αυθεντικών Ελληνικών Κοινοτήτων.
• Η εξασφάλιση τού βασικού δικαιώματος της ελεύθερης λατρείας για όσους Έλληνες επιθυμούν να τιμήσουν την Πατρώα Ελληνική Θρησκεία.
• Η συστηματική επιμόρφωση όσων Ελλήνων επιθυμούν να μελετήσουν σε βάθος τα Ελληνικά Θέματα (Φιλοσοφία, Ιστορία, Τέχνη κ.ά.)
• Η αποδοχή και προώθηση των θέσεων και των στόχων μας.
*Η αγάπη μας και η αφοσίωση στη χώρα μας τη μητέρα Ελλάδα και στον Ελληνισμό, πρέπει πάντοτε να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας.


* Ω κύριος στόχος μας είναι να συμβάλουμε, ώστε σαν λαός να μην εξαφανιστούμε, αλλά να επιβιώσουμε ως 'Ελληνες, με την Ελληνική μας γλώσσα, Ελληνική Εθνική θρησκεία μας, Ελληνικό πολιτισμό και το Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα μας!

Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε συμμετέχων στον Ελληνικό τρόπο ζωής, είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε οπαδοί και λάτρης της φιλοσοφίας και παράδοσης των Ελλήνων!!!

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για να πούμε ότι δεν έχουμε επηρεαστεί από μια ξένη Εβραϊκή φιλοσοφία και τρόπο ζωής!!!

Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε Ελληνική ερμηνεία και αντίληψη για τα "Θεία", αντί για μια ξένη, όπως των Εβραίο– Χριστιανών!!!

Είμαστε πολύ περήφανοι για τους ‘Ελληνες προγόνους μας και τα πάρα πολλά υπέροχα επιτεύγματά τους, το φανταστικό πολιτισμό που δημιούργησαν, την καλύτερη μέχρι στιγμή συνεισφορά στην ανθρωπότητα!!!

Είμαστε πολύ περήφανοι που ποτέ δεν γελοιοποιούμε τους προγόνους μας, αλλά κρατάμε με αγάπη τη μνήμη τους με τον μεγαλύτερο σεβασμό και ευγνωμοσύνη!!!

Είμαστε αιώνια ευγνώμων για την υπέροχη κληρονομιά που μας άφησαν, αυτό που οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο θαυμάζουν και έρχονται ως τουρίστες στη όμορφη χώρα μας για να απολαύσουν, το ιερό πνευμα και την μεγαλεία τους!!!

Αγαπάμε την 
Αυτόχθονη Ελληνική Εθνική Θρησκεία μας.

Είναι καθήκον όλων μας να μελετάμε  τα γραπτά έργα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων μας, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί «Πατέρες» του ελληνικού έθνους και λαού!!


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ταλέντο για τη διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας, της θρησκείας και των ελληνικών αξιών της αρχαίας Ελλάδας.

Έχουν ταλέντο για την παραμόρφωση της ιστορίας γενικά. Κάνουν άγριες και ανακριβείς υποθέσεις και ισχυρισμούς για τον ελληνικό λαό που υποτίθεται ότι οι έλληνες δέχτηκαν πρόθυμα τον Χριστιανισμό και πολλές άλλες επιθέσεις και αρνητικά ψέματα και κατηγορίες εναντίον των προγόνων  μας.

Αυτοί οι άνθρωποι ευθυγραμμίζονται με τις πολλές ιστοσελίδες και ιστολόγια που είναι αφιερωμένα στη διαστρέβλωση της αρχαίας μας ελληνικής κληρονομιάς με τα πολλά ψέματα τους, με τις τεχνητές απόψεις τους για την αρχαία ελληνική πραγματικότητα.

Αυτοί οι ιστότοποι και ιστολόγια γράφονται από τους εχθρούς του Ελληνισμού. Έχουν μόνο έναν στόχο στο μυαλό, δηλαδή να υπονομεύσουν πλήρως, να στρεβλώσουν και να καταστρέψουν τη μεγάλη κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας και του αρχαίου ελληνικού λαού.

Και το πιο λυπηρό από όλα, βρίσκουν πολλούς ανόητους Έλληνες, κυρίως Χριστιανούς που έχουν αποδεχτεί καταρχήν αυτήν την ξένη εβραϊκή αίρεση ως δική τους και πρόθυμα έχουν γίνει οι πράκτορες, οι βοηθοί αυτών των ιστοτόπων και ιδιοκτητών  στο Διαδίκτυο προσπαθώντας να εξολοθρεύσουν τη μεγάλη φήμη και το τιμημένο όνομα της αρχαίας Ελλάδας και των ανθρώπων της.

Πρέπει λοιπόν να υπενθυμίσουμε σε όλους τους Έλληνες να γνωρίζουν και να προσέχουν να μην ξεγελαστούν από αυτές τις ιστοσελίδες και ιστολόγια που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο.

.................................................


Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ»

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τα Κινήματα, πολιτικά ή θρησκευτικά, έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν την δημόσια εικόνα τους, το εμπορικό τους σήμα, το στίγμα με το οποίο ταυτίζονται, και που κάνει πιό ευδιάκριτο το μήνυμα που εκπέμπουν, με την ανάλογη επιτυχία.  Η ταυτοτική ιδιαιτερότητα ενός κινήματος, το σύνολο δηλαδή των στοιχείων που το χαρακτηρίζουν ή το διαφοροποιούν από τα άλλα, οι αξίες, τα ιδεώδη, τα οράματα και οι προσδοκίες, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών, όλα αυτά κρίνουν, σε συνδιασμό με τις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ, την προοπτική της επιτυχίας τους.

 

Στον αντίποδα, τι σημαίνει αλήθεια να είναι κάποιος εθνικός στην σημερινή Ελλάδα; Σε τί διαφέρουν απο τους συμπατριώτες τους ορθόδοξους, άθεους, αγνωστικιστές και άλλους θρησκευόμενους; Η φαινομενικά μεγάλη ειδοποιός διαφορά είναι η λατρεία των Ελλήνων θεών και έτσι μας βλέπει ούτως ή άλλως η ευρύτερη ελληνική κοινωνία.  Είμαστε οι «Δωδεκαθεϊστές».  Αυτό το χαρακτηριστικό από μόνο του ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΚΕΙ για να  προσδιορίσει ταυτοτικά τους εθνικούς. Ποιό είναι το ιδεολογικό μήνυμα που εκπέμπουν με αποδέκτη την ελληνική κοινωνία; Είναι προφανές ότι ενώ το «προϊόν», η μάρκα, ο Ελληνισμός δηλαδή ως αξιακό σύστημα είναι απλησίαστο, ότι ποιό σπουδαίο έχει αναπτυχθεί από την ανθρώπινη διανόηση τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο, το Ελληνικό Κίνημα δεν έχει καταφέρει να το διοχετεύσει επιτυχώς στην «αγορά» της ελληνικής κοινωνίας. 

Όσον αφορά λοιπόν στόν τομέα της αναγνωρισιμότητας των Έλλήνων εθνικών στην ελληνική κοινωνία, η ταυτότητα του εθνικού ανθρώπου ως ενάρετο άτομο που συνειδητά αποτελεί τον ιδανικό Πολίτη θα πρέπει να είναι ένα από τα  προφανή στοιχεία του «σήματος», της μάρκας του Κινήματος της Επανελλήνισης. Ο Έλληνας εθνικός θα πρέπει να βλέπει εαυτόν, και να φαίνεται, ως αυτόνομο ηθικό στοιχείο που κινείται σε ένα κοινωνικό χώρο όπου οι αξίες και τα ιδανικά βρίσκονται υπο αμφισβήτηση και ο ηθικός συμφεροντολογικός σχετικισμός είναι η δεσπόζουσα περί ζωής αντίληψη των Νεοελλήνων.  Στις διαπροσωπικές ή επαγγελματικές του σχέσεις, ο Έλληνας εθνικός θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως ενάρετο άτομο που ακολουθεί τον δικό του αξιακό κώδικα συμπεριφοράς και στις συναλλαγές του, με συνέλληνες και μή, θα πρέπει να είναι δίκαιος, τίμιος, ευπροσήγορος κατανοώντας ότι κάθε τι που πράττει αντανακλάται στο δημόσιο πρόσωπο του Κινήματος μια που ο κάθε ένας αποτελεί πρεσβευτή αυτού.

Επειδή η ενδεικνυόμενη συμπεριφορά είναι ουσιαστικά ένας ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, το Ελληνικό Κίνημα θα πρέπει να δημιουργήσει εκπαιδευτικούς μηχανισμούς ΔΙΑ ΒΙΟΥ μάθησης με στόχο την τακτική, διαδραστική, όχι διδασκαλία αλλά συστηματική ΜΕΛΕΤΗ των αρετών με συγκεκριμένες επιμορφωτικές διαδικασίες, κοινές ή παρόμοιες για όλα τα μέλη του Κινήματος. 

Αυτή η ΠΟΙΟΤΙΚΗ διαφορά, ηθική αναβάθμιση, θα έλεγα στην συμπεριφορά του Έλληνα εθνικού, ως ΠΟΛΙΤΗ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ και ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ, αποτελεί το «κλειδί» στην υπόθεση της Επανελλήνισης. Η διαμόρφωση και διατύπωση  εναλλακτικής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ στην ελληνική κοινωνία, που εκφράζει τις ελληνικές αρετἐς και αξίες στον ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ, είναι το δεύτερο απαραίτητο Στοιχείο, για τη Επανελλήνιση, που όμως δεν μπορεί να υπἀρξει χωρίς το πρώτο.


..........................

 ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΆΔΑ,  ΖΉΤΩ Η ΜΝΉΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΌΝΩΝ ΜΑΣ !!!

Κατ' επανάληψη έχουμε δηλώσει ότι, για την Ελληνική Εθνική Θρησκεία, το υπ' αριθμόν 1 εθνικό πρόβλημα είναι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και αποδάσωση - ερημοποίηση της χώρας που αποτελεί την ιστορική κοιτίδα των Ελλήνων. Δεν υπάρχει άλλωστε ΠΑΤΡΊΔΑ δίχως ΠΑΤΡΩΟΥΣ Θεούς, και οι δικοί μας Θεοί δεν είναι θεότητες της ερήμου, όπως η υποτιθέμενη «αρσενική» «μία» και «μοναδική» των απανταχού, και κάθε διακριτικού τίτλου, μονοθεϊστών...




Νοιαζόμαστε για την ευημερία του Ελληνικού λαού σε όλο τον κόσμο!
Είμαστε αφοσιωμένοι στην επιβίωση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ στην Αμερική, την Αυστραλία,
Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία!

'Όλοι οι Ελλήνες αγαπούν την μητέρα Ελλάδα και η Ελλάδα αγαπάει όλα τα παιδιά της!


Επιτρέψτε την αγάπη και την αρετή να είναι ο οδηγός ας.........



Το να είσαι Ιερέας (ιεροφάντης) της Θρησκείας των προγόνων μας, βασικό χαρακτηριστικό είναι η Ενάρετη Ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της. Δεν έχει σημασία αν φοράς τάδε κορδέλα ή λιβανίζεις τάδε, ή τραγουδάς τον τάδε Ύμνο όμορφα, ούτε πόσο κόσμο μαζεύεις γύρω σου. Το σπίτι του καθενός και η αγνή ψυχή του είναι ο καλύτερος Ναός. Είναι σημαντικό να τιμούμε τις εντολές των προγόνων, να διακατέχουμε τις αρετές του θάρρους, της γενναιότητας, της σοφίας και της ειλικρίνειας.


 Οι συκοφαντίες, τα ψέματα, η υποκρισία, η αλαζονεία, η περιφρόνηση άλλων Ιερέων ή άλλων ανθρώπων, η έλλειψη σεβασμού, δεν σε κάνουν Ιερέα, πολύ περισσότερο καλό άνθρωπο. Για να είσαι Ιερέας, πάνω απ' όλα, μέσω του σεβασμού που δίνεις (αν δίνεις) στους Θεούς, πρέπει να σέβεσαι και την ανθρωπότητα. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να προφέρουμε τα Ιερά λόγια του «Επανελληνισμού». Ο Επανελληνισμός δεν είναι μόνο η επαναφορά της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και των τελετών της, ο Επανελληνισμός είναι η καθημερινή και αδιάκοπη προσπάθεια για μια Ενάρετη Ζωή που έρχεται μέσα από την Εκπαίδευση της Ελληνικής μας Εθνικής Θρησκείας. Μόνο τότε αποδίδεις πραγματική τιμή στους Θεούς.



ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο κίνδυνο, όπως αντιμετωπίζουν όλες οι μικρές χώρες και λαοί του κόσμου. Αυτός ο κίνδυνος είναι η παγκοσμιοποίηση που είναι όπως ένα ισχυρό ποτάμι που δεν αφήνει τίποτε όρθιο,
oύτε ταυτότητα, ούτε γλώσσα, ούτε εθνικό πολιτισμό και ήθη και έθιμα.

Αυτός ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος για την Ελλάδα λόγω του ότι άλλες εθνικότητες μέλη της Ε.Ε. μπορούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα μόνιμα. Δηλαδή είναι επικίνδυνο εάν φυσικά μια ή άλλη εθνοτική ομάδα με μεγάλο πληθυσμό αποφασίσει να το εφαρμόσει, που θα είναι αδύνατο να την αφομοιώσουμε, εάν π.χ. αν γίνει η Τουρκία μέλος της Ε.Ε.



{ Δεν είναι θέμα μόνο θρησκευτικού προσανατολισμού. Άλλα ας πάρουμε για παράδειγμα τους μουσουλμάνους. Υποθέτουμε πως έρχονται ένα εκατομμύριο ή ακόμα και ληγότερη. Ο ρυθμός που γεννάνε παιδιά μας κάνει να υποθέσουμε πως σε λίγα χρόνια θα είναι πλειοψηφία. Πιστεύετε πως θα ενσωματωθούν στην δική μας κοινωνία;; Η πράξη έδειξε στις άλλες χώρες πως δεν ενσωματώνονται. Και παράδειγμα η Θράκη. Επομένως σε λίγα χρόνια ο τρόπος ζωής μας δεν θα υπάρχει. Θα ζούμε με τους κανόνες του Ισλάμ. Και σιγά, σιγά θα χαθεί και η γλώσσα εξ ανάγκης. Μπορεί η πατρίδα μας να λέγετε Ελλάδα αλλά δεν θα είναι. Επαναλαμβάνω δεν είναι θέμα μόνο θρησκευτικό. Παντού επικρατεί η πλειοψηφία. Και αναγκαστικά θα είμαστε μειοψηφία. Αν δεν το βλέπουμε, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μην λειτουργείτε με βάση το συναίσθημα.
Η πατρίδα διατρέχει τεράστιο κίνδυνο. Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός κινδυνεύει να χαθεί για πάντα !! }
 


Ο κίνδυνος για την Ελλάδα επίσης είναι μεγάλος, λόγω του ότι έρχονται εκατοντάδες και χιλιάδες παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες στην χώρα μας κάθε χρόνο, που δεν θέλουν να αφομοιωθούν αλλά να επιβάλουν την δική τους την θρησκεία και το δικό τους τρόπο ζωής στους 'Ελληνες.



  Το να βλέπουμε να γίνονται μεικτοί γάμοι, δηλαδή ο Ρώσος να παντρεύεται Γερμανό, ο Γερμανός να παντρεύεται Αλβανό, ο Αλβανός να παντρεύεται Ρουμάνο κλπ. είναι θετικό και εποικοδομητικό στοιχείο. Με αυτό τον τρόπο καμιά άλλη εθνική ομάδα ή ομάδες δεν θα προκαλέσουν κίνδυνο για τον Ελληνισμό, διότι θα αφομοιωθούν και θα Ελληνοποιηθούν πολύ γρήγορα από τη μια γενιά στην άλλη και δεν θα γίνει ο Ελληνισμός μειονότητα στην ίδια του την χώρα. 
Ωστόσο, εάν αυτοί οι άνθρωποι από αυτούς τους μικτούς γάμους με Έλληνα/δα εγκαταλείψουν την Ελλάδα και εγκατασταθούν σε άλλη χώρα, οι απόγονοί τους πιθανότατα θα χάσουν την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική τους ταυτότητα.



 Στην διασπορά η μικτοί γάμοι  μπορούν ίσως  να  επιφέρουν  το θάνατος της ελληνικής γλώσσας και την εξαφάνιση του Ελληνικού λαού (τη γενοκτονία του Ελληνισμού).


 Αγαπητοί φίλοι , όταν μιλάμε για μικτούς γάμους , οι προθέσεις μας δεν είναι να δυσφημίσουμε ή να επιτεθούμε σε αυτούς που βρίσκονται σε μια μικτή κατάσταση του γάμου , αλλά για να επισημάνουμε και να συζητήσουμε λογικά τις πολλές παρενέργειες και ίσως αρνητικές πτυχές που οι γάμοι αυτή μπορεί να έχουν για την επιβίωση του Ελληνισμού και εμάς ως Ελληνικό λαό. 

Πρέπει να έχουμε περισσότερη αγάπη και κατανόηση μεταξύ μας στις ελληνικές παροικίες της Διασποράς , έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα συνεχή διάλογο για να μάθουμε τι είναι προς το συμφέρον του λαού μας !
Όλοι οι λαοί προσπαθούν για το ότι είναι προς το καλό και συμφέρον τους, εμείς δεν διαφέρουμε σε αυτό το θέμα !

Για να είμαστε περήφανοι για την ταυτότητά μας , να είμαστε περήφανοι για τον λαό μας και να νοιαζόμαστε για την ευημερία μας και τη επιβίωση μας, δεν είναι κακό πράγμα, αλλά «δίκαιο, αξιότιμο και ενάρετο » .
Είμαστε υπέρ της αγάπης, τη συμπόνια και κατανόηση , όχι για να δαιμονοποιούμε αυτούς σε μεικτούς γάμους !

Θα πρέπει να δείχνουμε την αγάπη και στοργή μας σε αυτούς που έχουν παντρευτεί Έλληνες . Θα πρέπει να τους κάνουμε να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι ( συμπεριλαμβανόμενη ) στην Ελληνική κοινότητά (στην Ελληνική Οικογένειά)
 μας και να τους αποδεχόμαστε ως ένα από εμάς .

Είναι στο χέρι μας , ο Έλληνας στο μικτό γάμο πρέπει να αποδείξει στο σύντροφό του ότι είναι περήφανος για την Ελληνικότητά του και να αποδείξει με έναν ώριμο και λογικό τρόπο πόσο σημαντικό είναι για εμάς να διατηρήσουμε τη διαθήκη μεταξύ του Ελληνικού Λαού και τον Θεό (Θεούς μας) , και ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι τα παιδιά μας θα λάβουν Ελληνική εκπαίδευση (Ελληνική παιδεία) και πολιτισμό!



 
Ω Εβραϊκός λαός της Διασποράς θα συνεχίζει να αυξάνονται και να ανθίζει;

Οι Εβραίοι της Διασποράς σχεδόν πάντα παντρεύονται άλλους Εβραίους. Έχουν μεγάλες οικογένειες, ο πληθυσμός τους αυξάνεται πάντα και είναι αποφασισμένοι και δεσμευμένοι να παραμείνουν Εβραίοι από τη μια γενιά στην επόμενη.


Ω Ελληνικός λαός στη Διασπορά θα εξαφανιστεί και θα πεθάνει; - ?


Όλες οι μειονότητες
 (εκτός για τους Εβραίους), στη Διασπορά, μέσω μικτών γάμων και την έλλειψη της σπονδυλικής στήλης και αποφασιστικότητα λιγοστεύουν στον πληθυσμό τους, και εξαφανίζονται από τη μια γενιά στην επόμενη.


Ο Εβραϊκός λαός κάνει μεγάλα βήματα και πρόοδο επειδή έχουν γίνει σαν τους αρχαίους Έλληνες, ενώ εμείς οι Έλληνες παραμένουμε στάσιμοι και αποτυχημένοι επειδή με τον Χριστιανισμό έχουμε γίνει σαν τους αρχαίους Εβραίους.

The Jewish people are making great strides and progress because they have become like the ancient Greeks, while we Greeks remain stagnant and failures because with Christianity we have become like the ancient Jews.


...................................................

The Jewish religion is a religion with a specific people and a homeland. With its teachings it promotes a loyalty and love of the homeland of the Jewish people and a love for the Jewish people. 'Εχει την φιλοσοφία της φιλοπατρίας και του λαού της.


The Hellenic Ethnic Religion is the religion of a specific people, namely the Hellenic people. It is a religion with a specific homeland, namely Hellas and it is loyal and promotes a love for the Hellenic homeland and the Hellenic people. 'Εχει την φιλοσοφία της φιλοπατρίας και την αγάπη για τον ελληνικό λαό.


However Islam and Christianity are stateless religions. They do not have a sense of belonging to any specific homeland or to a particular people. Δεν έχουν την φιλοσοφία της φιλοπατρίας και την αγάπη για κάποιο συγκεκριμένο λαό.

....................................................


Η εβραϊκή θρησκεία είναι μια θρησκεία που είναι αφοσιωμενη σε ένα συγκεκριμένο λαό και πατρίδα. Μέσα στις διδασκαλίες του προωθεί την αγάπη για την πατρίδα του εβραϊκού λαού και την αγάπη για τον εβραϊκό λαό. «Εχει την φιλοσοφία της φιλοπατρίας και του λαού της.


Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία είναι η θρησκεία συγκεκριμένων ανθρώπων, δηλαδή του Ελληνικού λαού. Και είναι αφοσιωμενη στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Είναι μια θρησκεία με μια συγκεκριμένη πατρίδα, δηλαδή την Ελλάδα και προωθεί την αγάπη για την ελληνική πατρίδα και τον ελληνικό λαό. «Εχει την φιλοσοφία της φιλοπατρίας και την αγάπη για τον ελληνικό λαό.



Ωστόσο, το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός είναι θρησκείες απάτριδες. Δεν έχουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε μιά συγκεκριμένη πατρίδα ή σε έναν συγκεκριμένο λαό. Χωρίς πρόσβαση στην φιλοσοφία της φιλοπατρίας και την εφαρμογή αυτού.


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ;;

 

Στις διδασκαλίες του Ισλάμ, το Κοράνι θεωρείται ως ο  λόγος του θεού τους Αλλάχ, του ίδιου θεού των Εβραίων και των Χριστιανών με διαφορετικό όνομα.

 

Ωστόσο, το Κοράνι τους ερμηνεύεται επίσης ως απεικόνιση ενός συστήματος διακυβέρνησης, παρόμοιο με ένα σύνταγμα μιας χώρας. Ωστόσο, στις ισλαμικές διδασκαλίες, οι Μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του «έθνους κράτους» χωρών ή εθνικών ταυτοτήτων. Δεν αναγνωρίζουν ούτε τα συντάγματα των χωρών.

 

Πιστεύουν ότι το Κοράνι υπερισχύει αυτών των συνθηκών και ότι το Κοράνι πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να κυβερνά τον κόσμο, έναν κόσμο χωρίς χώρες, χωρίς σύνορα, αλλά μόνο ένα «παγκόσμιο χαλιφάτο» υπό το Ισλάμ, υπό τον κανόνα των διδασκαλιών και των νόμων του Κορανίου . Το Κοράνι δεν αναγνωρίζει και δεν ενθαρρύνει την δημοκρατία,  δεν δέχεται το δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης.

 

Η απόλυτη θεοκρατική δικτατορία της σύγχρονης εποχής μας με σκληρούς και δρακόντερους νόμους.  Ωστόσο, το Κοράνι δεν εκφράζει τον λόγο του Θεού ή οποιουδήποτε Θεού. Εκφράζει τον λόγο και τους νόμους που εφευρέθηκαν και δημιουργήθηκαν από ανθρώπους.

 

Το Ισλάμ διδάσκει επίσης για ανταμοιβές στη μετέπειτα ζωή για τους καλούς Μουσουλμάνους σε έναν υποτιθέμενο παράδεισο.Πώς μπορεί κανείς να γνωρίζει το οτιδήποτε  για τη μετά θάνατον ζωή;

 

Αυτά είναι απλοί ισχυρισμοί και εικασίες και θεωρίες που δεν μπορούν να αποδειχθούν.

 

*** Πώς γνωρίζουν οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι ποιος είναι ο λόγος του Θείου;

 

*** Δεν έχουν γραφτεί τα θρησκευτικά βιβλία τους από ανθρώπους. Δεν εκφράζουν τότε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εφευρέσεις αυτών των ανθρώπων;

 

*** Ο χριστιανισμός για πολλές εκατοντάδες χρόνια ήταν μια πολύ βάναυση και μισαλλόδοξη θρησκεία. Δεν επέτρεψε καμία πραγματική ελευθερία έκφρασης ή σκέψης. Χωρίς ελευθερία λόγου. Όλα αυτά άλλαξαν όταν η Ευρώπη γνώρισε τον «Διαφωτισμό και την Αναγέννηση» που ιδρύθηκε επάνω στον αρχαίο αθηναϊκό πολιτισμό.

 

Το Ισλάμ  πραγματικά  έχει πολύ μεγάλη ανάγκη το δικό του «Διαφωτισμό» και «Αναγέννηση».

....................................

IS THIS NOT A FORM OF RELIGIOUS TOTALITARIANISM ?

 

In the teachings of Islam, the Koran is considered the word of their god Allah, the same god of the Jews and Christians with a different name.

 

However their Koran is also interpreted as portraying a system of government, similar to a constitution of a country. However in the Islamic teachings, Muslims do not believe in the existence of the "nation state,” of countries or ethnic identities. They do not recognize the constitutions of countries either. They believe that the Koran super cedes these constitutions and that the Koran should be used to rule the world, a world with no countries, no borders but just one "worldwide caliphate" under Islam, under the rule of the teachings and laws of the Koran. The Koran does not recognize nor does it endorse democracy. The Koran opposes a democratic system of government.

 

 The absolute theocratic dictatorship of our modern times with harsh and draconian laws to live by!!

 

However the Koran does not express the word of the Divine or any God either. It expresses the words and the laws that have been invented and created by men. Islam also teaches of the rewards in the afterlife for good Muslims in a supposed paradise.

 

 How can anyone know anything about the afterlife? Again these are mere claims and speculations and theories that cannot be proven.

 

*** How do Jews, Christians and Muslims know what the word of the Divine is?

 

*** Have not their religious books been written by human beings. Do they not then express the views, the ideas and the inventions of these human beings?

 

*** Christianity for many hundreds of years was a very brutal and intolerant religion. It did not allow any real freedom of expression or thought. No freedom of speech. This all changed when Europe experienced its "Enlightenment and Renaissance" which was founded on the ancient Athenian civilization.

 

Islam truly needs to have its own "Enlightenment" and "Renaissance".

............................

Google:

Did the ancient Romans persecute the Christians?

If yes, WHY?

Google:

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι κατάδιωκαν τους χριστιανούς;

Εάν ναι, ΓΙΑΤΙ;


............................................................... 



ΕΙΜΕΙΣ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΚΑΝΩΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΣ ΛΑΟΣ;


Στην  Διασπορά
ΚΡΑΤΆΜΕ ΖΩΝΤΑΝΉ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆ...ΜΈΝΟΥΜΕ  ΑΦΟΣΙΩΜΈΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΌΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ  ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ..



Ω πολύ-πολιτισμός (αυτή η πολιτική) συμφέρει τους 'Ελληνες της διασποράς (που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό). Αλλά αυτή η πολιτική του πολύ-πολιτισμού μέσα στην 'Ελλάδα, δεν συμφέρει την Ελλάδα!
Μέσα στην Ελλάδα θα ήτο καλό όλοι η μετανάστες να αφομοιωθούν και να ελληνοποιηθούν πλήρως.


A policy of multiculturalism is good for the Hellenic people of the Diaspora! However this policy is not good for the Hellenic Republic. In Greece it would be beneficial for Greece to assimilate and to Hellenize completely all the countries immigrants and minorities.

We are a small nation, with a very small population and if we become a minority in our own country, we will lose everything!

Είμαστε ένα μικρό έθνος, με πολύ μικρό πληθυσμό και αν γίνουμε μειονότητα στη χώρα μας, θα χάσουμε τα πάντα!

Αυτό που ξέρουμε πολύ καλά είναι, ότι αν δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες θα καταντήσουμε μειονότητα μέσα στην ίδια πατρίδα μας και θα τα χάσουμε όλα!
 

Για να έχομε μεγαλύτερη επαγρύπνηση και επιτυχία θα ήταν καλά να διαφοροποιήσουμε τον εαυτό μας από τους άλλους λαούς με μια δική μας Ελληνική θρησκεία που θα προωθεί τον Ελληνικό πολιτισμό, ταυτότητα, γλώσσα και παράδοση, ώστε όταν γίνεται μεικτός γάμος με Ελληνες, ο ξένος να αφομοιώνεται πλήρως με τον Ελληνισμό. Διότι μέσα από μια ‘’Ελληνική Εθνική Θρησκεία’’ οι πάντες θα μαθαίνουν για τους προγόνους των Ελλήνων, και όχι για μια άλλη ξένη φυλή. Θα μαθαίνουν για τον Ελληνικό πολιτισμό και θα αποκτούν Ελληνική συνείδηση, Ελληνική εθνική περηφάνια και αγάπη για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Ο κίνδυνος της αφομοίωσης είναι μεγάλος και επικίνδυνος για τους Ελληνες της διασποράς. Αυτό το ποτάμι και η πίεση της αφομοίωσης πραγματικά δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο δρόμο του. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Ελληνες της διασποράς είναι οι μεικτοί γάμοι. Η Ελληνική Ορθόδοξος Χριστιανική Πίστη και η Εκκλησία δεν μπορούν να περιφρουρήσουν και να προστατεύσουν τον Ελληνισμό όταν γίνονται μεικτοί γάμοι. Επειδή αυτή την Ορθοδοξία και χριστιανική πίστη την μοιραζόμαστε με πολλές άλλες χώρες και λαούς, αυτός ο ίδιος ο χριστιανισμός ανοίγει την πόρτα και δημιουργεί γέφυρες για τους μεικτούς γάμους και τον αφανισμό των Ελλήνων.

Τα ίδια παιδιά των Ελλήνων που μαθαίνουν για την ‘’ Ελληνική’’ ορθόδοξο χριστιανική θρησκεία με τα χρόνια όταν ωριμάζουν απογοητεύονται και απομακρύνονται όταν καταλάβουν πως αυτή η ξένη θρησκεία ποτέ δεν τους δίδαξε τίποτα για τους δικούς τους - τους προγόνους, τίποτε για τον δικό τους ‘’Ελληνικό Πολιτισμό’’, αλλά τους δίδασκε για την ιστορία και τον πολιτισμό ενός ξένου λαού,
 των «Εβραίων». Δηλαδή έκανε ήρωες τους προγόνους ενός άλλου λαού. Ποτέ δεν μάθαιναν για τους δικούς τους ήρωες, για τους δικούς τους Πατέρες του Ελληνικού Έθνους. Με κανέναν τρόπο δεν τους έκαναν να νοιώθουν περηφάνια για την Ελληνική τους ταυτότητα, ούτε να τους βοήθησαν να αποκτήσουν Ελληνική συνείδηση.


Η ελληνορθόδοξη χριστιανική θρησκεία υμνεί τον εβραϊκό λαό, τον τοποθετεί σε ψηλό βάθρο, ενώ ταυτόχρονα βάζει τους Έλληνες κάτω, κάνει τους Έλληνες να μοιάζουν με σκουπίδια.

Γι 'αυτό είναι σημαντικό και αναγκαίο για τον Ελληνικό λαό μας στη Ελλάδα και στην Διασπορά να διαφοροποιήσουμε τον εαυτό μας με θρησκευτική ευλάβεια από τις άλλες εθνότητες και εθνικότητες, με τη δική μας θρησκεία, δηλαδή την Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμής, που θα προστατεύει και θα προωθεί καλύτερα τον Ελληνισμό. Ένα κίνημα, όπως αυτό που θα είναι εθνο-ειδικό για τις ανάγκες μας, ως Έλληνες, με την καλή και αξιοπρεπή έννοια της έκφρασης αυτής, και η οποία θα προστατεύει και θα προωθεί την Ελληνική ταυτότητα, τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την ιστορία μας. Ένα κίνημα που θα ενσωματωθεί με ένα όμορφο γλυκό Ελληνικό θρησκευτικό ορισμό, το οποίο θα βοηθήσει τον Ελληνικό λαό μας της διασποράς να επιβιώσει με τη δική μας ταυτότητα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Ένα ιδεολογικό θεμέλιο αυτού του είδους είναι απολύτως αναγκαίο για τον Ελληνικό λαό μας στη Ελλάδα και στην Διασπορά, αν θέλουμε να επιβιώσουμε,  δεν θέλουμε να εξαφανιστούμε και να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας ανήκουν. 
  




ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ

‘Όταν μισείς τους πάντες και τα πάντα......
Στο τέλος το αποτέλεσμα του μίσους 
είναι η αυτοκαταστροφή σου!


HATRED IS DESTRUCTIVE

When you hate everyone and everything……
You end up destroying yourself!


Εάν εμείς οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο δεν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το θέμα του χαμηλού ποσοστό γεννήσεων και δεν κάνουμε πολλά παιδιά όπως κάνουν οι Χασσιδικοί Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι, σύντομα θα εξαφανιστούμε ως φυλή, ως Ελληνικός λαός.

 

If we Greeks around the world do not take seriously the issue of our low birth rate and do not have many children as the Hassidic Jews and the Muslims do, we will soon disappear as a race, as a Hellenic people. 



Συμβουλεύουμε όλους τους Έλληνες να μην γίνουν  ποτέ Τέκτονες - Μασόνοι !!


Δεν πρέπει ποτέ να βρεθείτε σε θέση, σύμφωνα με την οποία οι απόψεις σας θα εξεταστούν και θα ελεγχθούν από άλλους και είσος να σας ζητηθεί να υπονομεύσετε τις ελληνικές αρχές και αξίες σας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ως Ελληνες  να διατηρηθεί η ανεξάρτητη κυριαρχία του ατόμου.



Τα κομμουνιστικά συνδικάτα, η διαφθορά των πολιτικών και μια σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού  και η Εκκλησία είναι τα τρία μεγάλα εμπόδια για την πρόοδο της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού !!




*** Στην ελληνική παράδοση πάντα έχειμε και εχούμε την ηθική  νοοτροπία της  «σκληρής εργασίας» δηλαδή χωρίς φόβο την εργασία, αυτό  είναι και ήταν πάντα πολύ σημαντικό, αλλά το να μπορούμε να εργαζόμαστε με   «έξυπνο τρόπο»  θεωρείται ακόμη πιο σημαντικό, με την προϋπόθεση ότι πραγματοποιείται με μηδενική ανοχή στη διαφθορά και επιτρέπουμε τον εαυτό μας να καθοδηγείται με τις υψηλότερες αξίες της αρετής.




*** 
Η Ελληνική μας θρησκεία είναι θρησκαία της αρετής. Είναι ενάρετο να αγαπάς και να σέβεσαι την οικογένειά σου κλπ. Είναι επίσης ενάρετο να αγαπάς, να είσαι πιστός στην πατρίδα σου και να την υπερασπίζεσαι.
Αγαπάμε και λατρεύουμε τους Θεούς μας. Δεν απαιτούν τίποτα από εμάς. Δεν μας δίνουν διαταγές. Γι 'αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ή επιθυμία από την πλευρά τους να μας τιμωρήσουν όπως κάνει ο Θεός των Εβραίων και των  Χριστιανών.  Ωστόσο, αναμένουν από εμάς να ζούμε μια ζωή πάντα με στόχο να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο της αρετής. Να ζούμε μια ζωή τιμής και αξιοπρέπειας. Αυτή είναι η ελληνική μας θρησκεία. Είναι ένας τρόπος ζωής.



Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των Θεών μας και της πατρίδας μας, καθώς οι Θεοί περιμένουν από εμάς να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Αν δεν υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τότε δεν ζούμε μια αρετή ζωή.
Εάν δεν ζούμε μια αρετή ζωή, αν δεν υπερασπιστούμε την πατρίδα μας πάνω από οτιδήποτε άλλο, τότε δεν ανταποκρινόμαστε στα πρότυπα που αναμένουν οι Θεοί μας.


Η ελληνική θρησκεία μας διδάσκει πώς να ζούμε τη ζωή μας, να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας στα χέρια μας, να είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας. Πώς να ανταποκρινόμαστε  και να χειριζόμαστε  της πολλές  αμφισβητίες και τις δυσκολίες στη ζωή μας ... πάντα με λογική, αρετή, αξιοπρέπεια και τιμή.



  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η θεϊκή παρέμβαση είναι μέρος της ελληνικής μας παράδοσης ;; Εμείς λέμε: 
Να κάνει και ο άνθρωπος αυτά που του αναλογούν... Η αρχή αυτή συμπυκνώνεται στην γνωστή παροιμιώδη ρήση ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΣ ΚΙΝΕΙ! Δηλαδή, μαζί με την επίκληση για βοήθεια στην Αθηνά - και στους Θεούς γενικότερα- "κούνα κι εσύ τα χέρια σου", κάνε αυτά που μπορείς και θα έπρεπε να κάνεις, με τις δυνάμεις που σου έχουν δοθεί ήδη από τους θεούς.



Οι θεοί είναι παντοδύναμα όντα που ασχολούνται με τη τάξη του σύμπαντος,  δεν είναι αστυνομικοί για να ασχοληθούν με τις καθημερινές μας υποθέσεις που είναι, εάν ληφθεί υπόψη το μέγεθος και η έκταση του σύμπαντος, και να είμαστε ειλικρινείς, θα δούμε πόσο ασήμαντοι ήμαστε. Φυσικά, εάν διαβάσουμε την Ελληνική Μυθολογία μας θα δούμε με μια πρώτη ματιά μια άλλη εικόνα γιατί εκεί οι θεοί είναι πάντα παρόντες στον κόσμο των θνητών αλλά αυτό είναι για λόγους ηθικής διδασκαλίας.



Ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ έχουν μηδενική ανοχή για άλλες θρησκείες. Οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι έχουν μηδενική ανοχή για άλλους λαούς των άλλων θρησκειών.

Είναι γνωστό ιστορικό γεγονός ότι τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια έχουν σκοτώση  εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και επέβαλαν τις θρησκείες τους σε αυτούς.

Αυτό ισχύει για τα τελευταία 1400 χρόνια για το Ισλάμ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Είναι επίσης πολύ εμφανές στην Ευρώπη μετά τα μέσα του 4ου αιώνα μ.Χ. και επίσης στην Αφρική και την Αμερική τα τελευταία 400 χρόνια με αυτά που έκαναν οι Χριστιανοί.

Η αγάπη που οι Χριστιανοί ισχυρίζονται ότι έχουν και ασκούν είναι μόνο για να μας θολόνουν τα μάτια . Αυτά τα γεγονότα και οι ενέργειες τους μιλούν από μόνα τους!!




{Όταν βαπτιζόμαστε , όταν είμαστε μόλις λίγων μηνών δεν συνεπάγεται η ελεύθερη βούληση μας , αλλά μάλλον το αντίθετο , η ελεύθερη βούληση μας έχει καταργηθεί !

Είναι σωστό και δίκαιο για μας, ότι όταν έχουμε μεγαλώσει και ωριμάσει να είμαστε σε θέση να κάνουμε ελεύθερη επιλογή με βάση τις προσωπικές πεποιθήσεις και τη συνείδησή μας για να μπορούμε να πάρουμε την απόφαση αν θέλουμε να μείνουμε με τη θρησκεία και τις παραδόσεις που άλλοι έχουν επιλέξει για μας ή να κάνουμε μια αλλαγή !


Είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση για μας να κάνουμε , και δεν το κάνουμε με ελαφρά τη καρδία μας.

Με τον τρόπο αυτό ψάχνουμε τη συνείδησή μας , τις αρχές και τις αξίες που είναι σημαντικές για εμάς και ο λόγος της ύπαρξης μας σε αυτόν τον κόσμο , και την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Πολλές άλλες σημαντικές αξίες , επίσης, έρχονται στο μυαλό μας και πρέπει να τις λάβουμε υπόψη μας.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ελεύθερη βούληση και την κρίση μας, για να επιστρέψουμε στην αυθεντική θρησκεία και τις παραδόσεις των προγόνων μας !

Με αυτό τον τρόπο , είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι με την απόφασή μας . Πολλοί άνθρωποι απλά δεν έχουν τη δύναμη να αναζητήσουν (μελετήσουν) και να κατανοήσουν τι είναι στην πραγματικότητα αυτά που διδάσκονται στα πιστεύω τους !

Πόσο μάλλον να βρουν το κουράγιο και τη δύναμη να κάνουν μια αλλαγή , με βάση τις πεποιθήσεις τους, τις αρχές , τις αξίες και τις επιθυμίες τους !

Μόνο όταν χρησιμοποιούμε τη δική μας ελεύθερη βούλησή, μπορούμε να θεωρηθούμε πραγματικά ως ένας ελεύθερος άνθρωπος!}


Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία καθορίζει την εθνική μας ταυτότητα πέρα και πάνω από κάθε άλλο στοιχείο Ελληνισμού.

[ Η ταυτότητά μας έχει νόημα μόνον μέσα από θρησκευτικούς όρους, αλλιώς γινόμαστε ένας αστερισμός ξεθωριασμένος αναμνήσεων. Η εθνικότητα, ο πολιτισμός, η ιστορική μνήμη, δεν αρκούν για την επιβίωσή μας. Το καίριο ζήτημα είναι τι απαιτήσεις έχουν από τους Έλληνες οι Πατρώοι Θεοί.
Οι βουλές των Αθανάτων Θεών αποτελούν για εμάς την ηθική πυξίδα. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να πλοηγήσουμε ασφαλώς στο ταξίδι του χρόνου. Αν λησμονήσουμε έστω και για ένα δευτερόλεπτο ότι ανήκουμε αποκλειστικώς και ολοκληρωτικός στους Πατρώους Θεούς, θα μας κατασπαράξουν οι εχθροί μας. Θα αφομοιωθούμε από τους αλλοεθνείς που μας περικυκλώνουν.
Μία κοσμική ταυτότητα, η οποία στηρίζεται στην γλώσσα και στον πολιτισμό, μπορεί να συγκρατήσει έναν Ελληνικό πληθυσμό το πολύ για 3 γενεές. Μετά, αυτός ο Ελληνικός πληθυσμός αφομοιώνεται από τις περιρρέουσες γλωσσικές και φυλετικές πλειοψηφίες, και χάνεται δια παντός από την Ιστορία. Γι’ αυτό ομάδες και κινήματα που στηρίζονται περιοριστικός στην εθνικότητα και στον πολιτισμό εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου.
Σε αντίθεση με τους άλλους λαούς, οι Έλληνες καθορίζουν την ταυτότητά τους καθέτως, σε σχέση με τους Θεούς. Ο κάθετος αυτοπροσδιορισμός περιλαμβάνει όλες τις ύψιστες Ελληνικές αξίες: την αιωνιότητα, το πεπρωμένο, την διαφορετικότητα, την μοναδικότητα, την αποκλειστικότητα, την συνέχεια.
Ο οριζόντιος αυτοπροσδιορισμός χρησιμοποιείται από τους άλλους λαούς. Συνήθως γίνεται έκκληση στην γεωγραφική πατρίδα και στην κοινή κουλτούρα, αλλά στην ουσία μία τέτοια ταυτότητα αποτελεί ετεροπροσδιορισμό.


Αν οι Έλληνες υιοθετήσουν τον τρόπο αυτοπροσδιορισμού των άλλων λαών, θα αφανιστούν από την Ιστορία. Θα αρχίσουν να πάσχουν από σύνδρομα ανασφάλειας, από έλλειψη εθνικής υπερηφάνειας, από χαμηλή αυτό-εκτίμηση.
Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία αποκαλύπτει στους πιστούς της την μοναδικότητα των Πατρώων Θεών. Σφυρηλατεί την αποκλειστικότητα στην σχέση Θεών και Ελλήνων. Ευλογεί τον διαχωρισμό Ελλήνων και μη-Ελλήνων. Χωρίς αυτούς τους πυλώνες δεν γίνεται να μιλάμε καν για Ελληνική ταυτότητα.
Η τεραστία διαφορά με τους άλλους λαούς εντοπίζεται όχι μόνον στο Ελληνικό γενετικό υλικό, αλλά κυρίως στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία. Αυτή καθιστά τους Έλληνες διαφορετικούς από τους άλλους λαούς, και τους προφυλάσσει από την κατάρα της αφομοιώσεως.


Αν δεν ανήκαμε στους Πατρώους Θεούς, θα ήμασταν ένας κοινός λαός όπως οι μη-Έλληνες. Η μεγάλη μας διαφορά έγκειται όχι τόσο στο τη είμαστε, αλλά στο τη μας καλούν οι Θεοί να γίνουμε.]




Οι Εβραίοι, ανακάλυψαν και εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία αυτά που εκφράζουμε σε αυτό το κείμενο, για'αυτό δεν αφομοιώνονται και δεν εξαφανίζονται από μια γενιά στην άλλη. Μένουν μέσων την πατρώα θρησκεία τους και την σχέσει τους με των Θεό τους (τον Γιαχβέ)  πάντα αφοσιωμένη ο ένας στον άλλον και στην ταυτότητα-ομάδα-φυλή τους, και ο πληθυσμός τους σε όλων τον κόσμο πάντα αυξάνεται και μεγαλώνει!!!

 

{Στην πραγματικότητα, θαυμάζω πάρα πολύ τον Εβραϊκό λαό για τον τρόπο που προστατεύει και διατηρεί την ταυτότητά του, τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τη θρησκεία τους!!

Τουλάχιστον δεν έχουν μια ξένη θρησκεία που τους επιβλήθηκε από ξένους κατακτητές, όπως εχουμε εμείς.

Ναι με τους μικτούς γάμους, όπου ένας από τους εταίρους είναι Εβραίος, σίγουρα τον εβραϊκό πολιτισμό και την ταυτότητα είναι αυτό που τα παιδιά θα ακολουθήσουν.

Αυτό δείχνει πίστη, αφοσίωση και αποφασιστικότητα από την πλευρά των Εβραίων.

Ο Εβραϊκός λαός καταλαβαίνει ποιος είναι, τι είναι και που πηγαίνει. Είναι αφοσιωμένοι στον στόχων τους ως Εβραίοι!
Εμείς οι Έλληνες σε αυτό το σημείο του χρόνου(2010), δυστυχώς είμαστε σαν τα χαμένα πρόβατα στην έρημο! Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση τώρα, το μόνο που απαιτείται από εμάς είναι η δύναμη της θέλησης μας, και μια ειλικρινή εκτίμηση και κατανόηση του ποιοι πραγματικά είμαστε και τι είμαστε όλοι σχετικά ως ελληνικός λαός!


.............................................

'Οχι άλλη δεισιδαίμονια....για εμάς τους 'Ελλήνες...
Αγαπητοί Έλληνες, για πόσο καιρό θα συνεχίσετε να αφήνετε τον εαυτό σας να επηρεαστεί από μια ξένη θρησκεία που επιβλήθηκε - αναγκάστηκε στους προγόνους σας από τους ξένους κατακτητές της Ελλάδας με βία, βασανιστήρια και θάνατο εκατομμυρίων Ελλήνων και εξελληνισμένων στην αρχαία Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.
Πόσο καιρό θα υπονομεύσετε τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια σας σκύβοντας το κεφάλι σας, γονατίζοντας και φιλώντας τις ειδωλολατρικές εικόνες ενός νεκρού Εβραίου άνδρα που ονομάζεται Χριστός και της νεκρής Εβραίας μητέρας του. Πόσο καιρό πρόκειται με δουλοπρεπή τρόπο να τους παρακαλείται ώστε να παρέμβουν με κάποια θαύματα στη ζωή σας, αντί να αντιμετωπίζεται τις προκλήσεις της ζωής σας με θάρρος, γενναιότητα και λογική.
Πιστεύετε πραγματικά ότι ο εβραίος επινοημένος σας θεός και αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν θαύματα για εσάς από τον τάφο;
Ζείτε σε όλο τον κόσμο σε δυτικές χώρες που σε γενικές γραμμές διαθέτουν ένα πολύ καλό σύστημα πρόνοιας. Είστε απασχολημένοι και κερδίζετε έναν λογικό μισθό. Έχετε πρόσβαση σε ένα καθολικό σύστημα υγείας, ακόμα κι αν δεν το έχετε, έχετε ακόμα πρόσβαση σε έναν καλό γιατρό.
Με το πάτημα ενός διακόπτη έχετε φως στο σπίτι σας, με το άγγιγμα μιας βρύσης έχετε πρόσβαση σε καθαρό ζεστό και κρύο νερό, με το τρεμόπαιγμα ενός διακόπτη έχετε άμεση θερμότητα στο σπίτι σας και το ψυγείο σας είναι γεμάτο υγιεινά τρόφιμα και φρούτα.
Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Θεός σας και οι άλλοι νεκροί από τον τάφο μπορούν και θα ασχοληθούν μαζί σας, με εσάς που έχετε τα πάντα και να εκτελέσουν κάποια θαύματα υπέρ σας και να αγνοήσουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από τις πιο φρικτές ασθένειες και αρρώστιες , οι οποίοι δεν έχουν ρούχα να φορέσουν, δεν έχουν φαγητό να φάνε ή καθαρό νερό να πιουν;
Πιστεύετε πραγματικά σε αυτήν την ανοησία, πιστεύετε πραγματικά σε αυτές τις δεισιδαιμονίες και ψέματα;
Στην ιθαγενή αυτόχθονη Ελληνική Εθνική Θρησκεία δεν πιστεύουμε στα θαύματα. Οι Θεοί μας δεν παρεμβαίνουν στη ζωή μας με εντολές, διαταγές  ή θαύματα, καθώς μας έχουν κληροδοτήσει με έναν εγκέφαλο (το νου μας) για να μπορούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας....πώς να χειριστούμε τα προβλήματα και τις καθημερινές προκλήσεις στη ζωή μας.  Οι Θεοί διατηρούν απλώς την καλή τάξη και την αρμονία του Σύμπαντος.
Οι Θεοί δεν θέλουν να τους παρακαλάμε ή να τους ικετεύουμε. Δεν έχουν ανάγκη ούτε θέλουν να υποκύψουμε ή να γονατίζουμε προς αυτούς. Θέλουν η ανθρωπότητα να είναι υπερήφανη και να έχει αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια. Θέλουν η ανθρωπότητα να αντιμετωπίζει τις καθημερινές της προκλήσεις με θάρρος, αξιοπρέπεια, γενναιότητα και κοινή λογική.
Στην ελληνική παράδοση, δεν υποκύπτουμε ούτε γονατίζουμε στους Θεούς, τους Βασιλιάδες, της Βασίλισσες, τους Προέδρους ή τους πρωθυπουργούς.

*** Η μόνη φορά που σκύβουμε ή γονατίζουμε είναι δίπλα στους τάφους των πρoπατορων και των προγόνων μας ... για να τους τιμήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις θυσίες που έκαναν για εμάς και στην κοινή μας πατρίδα.

...................................................... 


Για μας τους Ελληνες, ο θησαυρός μας βρίσκεται στην διαθήκη των αρχαίων προγόνων μας, δηλαδή
 «Στην Ελληνική Καινή Διαθήκη» .... "Ελληνικός Εθνικός Κώδικας".......



ΣΥΜΒΟΛΑ


 


ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ του ΗΛΙΟΥ =

*Σύμβολο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας & Τιμής.

*Σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης στην Ελλάδα και τον λαό της.

*Σύμβολο της ελληνικής ταυτότητας.

*Σύμβολο της Ελληνικής ενότητας.

*Σύμβολο των ενωμένων ελληνικών εθνών και αναγέννηση.

 

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ =

*Αφιέρωμα και αφοσίωση στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία & Τιμή.

*Αγάπη και αφοσίωση στην πατρίδα μας την Ελλάδα.

*Αγάπη και αφοσίωση στο ελληνικό έθνος.

*Αγάπη και αφοσίωση στον ελληνικό πολιτισμό, τη γλώσσα, την ταυτότητα και την παράδοση.

*Βαθιά αγάπη, στοργή και σεβασμός στη μνήμη των προπατορων  και των προγόνων μας.

ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ΑΣΤΕΡΙ του ΗΛΙΟΥ είναι σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Αν και το αστέρι του Ήλιου είναι ελληνικό σύμβολο, έγινε γνωστό λόγω των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως σύμβολο της βασιλικής δυναστείας του αρχαίου ελληνόφωνου Βασιλείου της Μακεδονίας - (City State of Macedonia).

 

Το ελληνικό ιστορικό αρχείο δίνει όλες τις πληροφορίες και τις εικόνες που δείχνουν την ιστορία και τη σημασία αυτόυ του σημαντικού σύμβολου στην Αρχαία Ελλάδα.

 

Το τυπικό αστέρι του Ήλιου, αποτελείται από 16 σημεία (ακτίνες). Το βλέπουμε επίσης με 12 ή και 8 ακτίνες του ήλιου. Ο ήλιος με δεκαέξι ακτίνες (ή σημεία – άκρες) αντιπροσωπεύει τα εξής: οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία, ΓΗ - ΘΑΛΑΣΣΑ - ΦΩΤΙΑ - ΑΕΡΑ και οι άλλες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου.

(Λείπουν τα ονόματα που εξηγούν τις 16 ακτίνες.)

 

Το αστέρι του Ήλιου, αντιπροσωπεύει το σύμβολο της παρθενίας (αγνότητας). Συνήθως λοιπόν βλέπουμε αυτό το αρχαίο ελληνικό σύμβολο, για την παρθένα θεά Αθηνά. Αλλά σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, μπορεί να Ταυτιστεί με τον Απόλλωνα.

Το αστέρι του Ήλιου έγινε κοινό σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας και βρίσκεται σε νομίσματα, αγγεία, πίνακες και αγάλματα, πολύ πριν από το βασίλειο της Μακεδονίας και τη δυναστεία του Άργους.

 

Δεκαέξι μυτερή αιχμή - Ήλιοι παρουσιάζονται συχνά σε μακεδονικά και άλλα ελληνιστικά νομίσματα και ασπίδες της αρχαιότητας. Υπάρχουν επίσης πολλές απεικονίσεις Αθηναίων στρατιωτών που φέρουν ένα πανομοιότυπο σύμβολο δεκαέξι μυτερού αστεριού στην πανοπλία τους, από τον 6ο αιώνα, και νομίσματα από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στην Κέρκυρα, ευρήματα 5ου π.Χ. αιώνα στη Λοκρίδα και 4ος π.Χ. .

 

Μετά την ένωση των Ελλήνων υπό την ηγεσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το χρησό αστέρι του Ήλιου έγινε το κύριο σύμβολο των ενωμένων ελληνικών εθνών... αναγέννηση (εθνογένεση).


Εμείς η Έλληνες πιστεύουμε μόνο όταν αναζητούμε μέσα στον εαυτό μας και με τη δική μας βούληση ανακαλύψουμε την εσωτερική-αγάπη που έχουμε όλοι, μόνο όταν ανακαλύψουμε αυτή την αγάπη που είναι δώρο σε μας από τον Θεό,
μπορούμε να επιτύχουμε την ειρήνη του μυαλού μας και να φτάσουμε σε υψηλό πνευματικό επίπεδο διαβίωσης, που μας δίνει τη πραγματική ελευθερία για να είμαστε χρήσιμοι για τους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις κοινότητες μας, την κοινωνία γενικότερα
και το Ελληνικό Έθνος. Μόνο όταν ανακαλύψουμε την εσωτερική αγάπη μας θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε και να φθάσουμε το
μέγιστο των δυνατοτήτων μας στη ζωή.


Ελληνικός Εθνικός Κώδικας =
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
 =
‘’Η ιστορία των Ελλήνων, όλα τα συγγράμματα των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία και η σύγχρονη θρησκευτική Ελληνική ερμηνεία αποτελούν την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ’’ ( Ελληνικός Εθνικός Κώδικας).

Η Εβραϊκή θρησκεία δεν είναι μόνο μια θρησκεία, αλλά μια Εβραϊκη εθνική ιδεολογία (εθνικισμός), ένα εθνικό κίνημα για να βοηθήσει τον εβραϊκό λαό να επιβιώσει και να τους βοηθήσει να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους ως έθνος.

ΠΑΛΙΆ ΔΙΑΘΉΚΗ = ΕΒΡΑΪΚΉ ΕΘΝΙΚΉ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ.


TΙ EINAI ΘΡΗΣΚΕΙΑ;

Ερώτημα - Είναι όλες οι θρησκείες μια σειρά από υποθετικές θεωρίες και φαντασίες του ανθρώπινου μυαλού ;
Είναι όλες οι θρησκείες δημιούργημα του ανθρώπινου μυαλού;




O Εβραίο - Χριστιανισμός βασίζεται σε ένα τυφλό και αποστειρωμένων δόγμα.
Ο Ελληνισμός βασίζεται στη λογική, την ελεύθερη σκέψη ... την αμφισβητήσει για όλα τα πράγματα και για την έρευνα στα πάντα !!
Ο Εβραίο - Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός άρα είναι διαμετρικά αντίθετα.

Τα δύο δεν είναι συμβατά το ένα με το άλλο !!



Η ΦΥΣΙΚΉ ΠΟΛΗΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Η Φύση μας διδάσκει ότι το φυσιολογικό είναι η πολυμορφία. Κάθε βιολογικό είδος που χάνει την πολυμορφία του και ομογενοποιείται, η σοφή και ιερή Φύση, που «απάντων των διδαγμάτων κρατεί» όπως έλεγαν οι ‘Ελληνες της προαχριστιανικής εποχής, το καταστρέφει και το αντικαθιστά με κάτι άλλο που χαρακτηρίζεται ξανά από πολυμορφία.
Ο νόμος της πολυμορφίας δεν αφορά μόνο τα βιολογικά είδη. Αφορά και τις κοινωνίες των ανθρώπων και τα πολιτισμικά δημιουργήματά τους, δηλαδή τους τρόπους ζωής τους, τις παραδόσεις τους και τις θρησκείες τους. Επί εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα βίωσε μία θαυμαστή πολυμορφία στην οποία εκατοντάδες έθνη ζούσαν σύμφωνα με τις καταβολές και την ιδιοσυγκρασία τους, με τα δικά τους έθιμα και τις δικές τους θρησκείες. Πουθενά στον πλανήτη δεν υπήρχαν ίδιοι άνθρωποι, σε κάθε περιοχή άνθιζε ένας αυτόχθων εθνικός πολιτισμός (Εθνισμός) του οποίου φορείς ήσαν αποκλειστικά οι άνθρωποι του συγκεκριμένου έθνος. Κανένα από αυτά τα έθνη δεν ενδιαφερόταν να επιβάλει την θρησκεία του, σε άλλα έθνη, παρ’ όλο που πρόθυμα υιοθετούσαν το ένα από το άλλο πολιτισμικά στοιχεία που έκριναν ότι ήσαν χρήσιμα γι’ αυτά.
Η παράλογη και ενάντια στην Φύση απαίτηση για ομογενοποίηση των ανθρώπων, γεννήθηκε ιστορικά ταυτόχρονα με την στροφή του έως τότε γεωγραφικά εντοπισμένου «μονοθεϊσμού» σε επεκτατικές, προσηλυτιστικές και εθνοκτόνες δράσεις, στο πλαίσιο αυτού που γνωρίζουμε ως «Χριστιανισμό». Ελάχιστους αιώνες μετά ακολούθησε και ο δεύτερος επεκτατικός βραχίονας, τον οποίο γνωρίζουμε ως «Ισλαμισμό».
Η επί αιώνες βίαιη επέκταση του λεγόμενου «μονοθεϊσμού» κατέστρεψε όλους τους πολιτισμούς και τις θρησκείες που είχαν την ατυχία να συναντηθούν μαζί του και κόστισε στην ανθρωπότητα δισεκατομμέρια νεκρούς και βασανισμένους.  Όσα έθνη δεν εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, υπέστησαν εκείνο που ο εθνολόγος Robert Jaulin ονόμασε  «εθνοκτονία», δηλαδή συστηματική καταστροφή του τρόπου ζωής και σκέψης τους (η  «εθνοκτονία» διαφέρει από την «γενοκτονία» στο ότι αποσκοπεί όχι στην φυσική εξόντωση των ανθρώπων αλλά στην εκμηδένιση της κουλτούρας τους: ο γενοκτόνος σκοτώνει με φυσικό τρόπο, ο εθνοκτόνος σκοτώνει πνευματικά).
Εδώ και πολύ καιρό, οι άνθρωποι των εκχριστιανισμένων ή εξισλαμισμένων εθνών είναι όλοι ίδιοι με τους ανθρώπους των άλλων ομοίως  κατεστραμμένων  εθνών,  με τον ίδιο προγραμματισμό,  τους ίδιους φόβους, τις ίδιες προκαταλήψεις και την ίδια μισαλλοδοξία μέσα στα κεφάλια τους.
Για τις λεγόμενες «αβρααμικές»  ή «μονοθεϊστικές» θρησκείες, οι άνθρωποι που δεν προσχωρούν σε αυτές και επιμένουν να διατηρούν (τι πιο φυσιολογικό!) την θρησκεία των προγόνων τους, δεν είναι  «κάποιοι άλλοι που έχουν στο κεφάλι και την καρδιά τους «κάποια άλλα» πράγματα, αλλά διαβολικά όντα που υποτίθεται ότι παρεμποδίζουν την παγκόσμια επιβολή της θέλησης του  «Θεού» των «μονοθεϊστών». Οι  «άπιστοι» απλώς......... δεν πρέπει να υπάρχουν.
Σε προγενάστερους αιώνες οι «άπιστοι» σφάζονται, βασανίζονται, καίγονται στις πυρές. Σήμερα, χάρη στις ιδέες του Διαφωτισμού και σε δύο σχεδόν αιώνες επαναστάσεων, αυτή η δυνατότητα ευτυχώς έχει αφαιρεθεί (τουλάχιστον έως τώρα) από τους αυτόκλητους κατόχους των «μοναδικών» «Αληθειών».




Είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς τους Έλληνες και πάλι να φέρουμε πίσω τη δική μας θρησκεία στη ζωή. Η θρησκεία που γεννήθηκε από τη δική μας πνευματική αφύπνιση,
την εμπειρία και τη γέννηση, και σαν Ελληνες πιστεύομε πως είναι καθήκον μας να αναζωογονήσομε και να επαναφέρουμε την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία και μαζί με αυτήν να οικοδομήσομε την σύγχρονη Ελληνική Εθνική Θρησκεία που........

• θα είναι δική μας δημιουργία, και θα προωθεί τον Ελληνικό Πολιτισμό.
• θα προστατεύει και θα προωθεί τον ‘’ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ’’
• θα κάνει Ελληνική παιδεία
• θα προστατεύει τις Ελληνικές Αρχές, Αξίες, και Παράδοση.
• θα κάνει τον Ελληνα όπου και να βρίσκεται να νοιώθει περήφανος για την καταγωγή και την ταυτότητά του
• θα προωθεί τον Ελληνα να κάνει καλό για τον συνάνθρωπό του και την ανθρωπότητα γενικά.



ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
Η φυσική θρησκεία των Ελλήνων είναι η Ελληνική Εθνική Θρησκεία και τα χαρακτηριστικά της είναι τα ακόλουθα:
Αυτοχθονία. Διαμορφώθηκε θεολογικά και λατρευτικά μέσα από πολλές χιλιετίες στον συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, όπου έζησε ελεύθερο και μεγαλούργησε το έθνος των Ελλήνων, ως  ιδιαίτερη και μοναδική θρησκεία, σύμφυτη με όλα τα στοιχεία της Ελληνικότητας και απολύτως σύμφωνη με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου και με την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία των κατοίκων του.
Φυσικότητα. Διαμορφώθηκε θεολογικά και λατρευτικά με φυσικό και λογικό τρόπο, μέσα από επί χιλιετίες συστηματικά παρατήρηση του Κόσμου και συνεχή εξάσκηση στην εγγύτητα προς τους Θεούς από αναρίθμητους πνευματικούς και καλλιεργημένους ανθρώπους που διακρίνονται από υψηλότατο διανοητικό επίπεδο.
Οργανικότητα. Δεν αποτελεί διαχωρισμένη θρησκεία, ούτε υπηρετείται από επαγγελματικό  ιερατείο,  αλλά από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα αποτελεί απλό οργανικό τμήμα της όλης πολιτικής και πολιτισμικής υπόστασης των Ελλήνων.
Πολυθεϊσμός. Δέχεται τον φυσικό νόμο της υποχρεωτικής πολλαπλότητας του «Είναι».
Εθνική Φύση. Αναγνωρίζει ένα δικό της ιδιαίτερο εθνικό πάνθεον και ένα δικό της ιδιαίτερο σώμα κοσμογονικών αφηγήσεων, αντανακλώντας αποκλειστικά την κοσμοαντίληψη, τον τρόπο και την Παράδοση του έθνους των Ελλήνων.

...................................................................................................


ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

ΟΙ ΘΕΟΙ


Οι Θεοί έχουν αναδυθεί από το όλο Ον με απλή πλήθυνση του εαυτού του σε επιμέρους οντότητες, γι’ αυτό και διατηρούν όλες του τις ιδιότητες, δηλαδή αθανασία, απεραντοσύνη και γνώση. Έργο των Θεών είναι η εγκαθίδρυση και διατήρηση της συνοχής και ευταξίας του εκάστοτε «Κόσμου».

Οι αληθινοί, φυσικοί Θεοί είναι λοιπόν τέλεια και ταξιθετικά όντα που κατέχουν την αθανασία και την γνώση και διαποτίζουν απρόσκοπτα όλον τον κόσμο, επιδρώντας επάνω του. Υποκείμενοι στη νομοτέλεια του κόσμου και πιστά υπηρετούντες τους νόμους του, οι Θεοί συμμετέχουν στην αειγενεσία, δηλαδή στην συνεχή σύνθεση και αποσύνθεση των μορφών.

Ως προς την φύση τους, οι αληθινοί, φυσικοί Θεοί είναι τέλειοι, αγαθοί, αθάνατοι, αμετάβλητοι, άπειροι, δίκαιοι, πάνσοφοι, αιώνιοι, απρόσωποι, άνευ γένους, συνεκτικοί, αιθέριοι στην ύλη τους και ικανοί να διαπερνούν την υπόλοιπη ύλη.

Αυτονόητο είναι ότι αυτοί οι πραγματικοί, φυσικοί Θεοί, δεν «αποσύρονται», δεν «συνενώνονται σε ένα πρόσωπο», δεν «αντικαθίστανται», δεν «παύουν να υπάρχουν», ούτε και «νικώνται», σύμφωνα με τις ορέξεις ή τις προσδοκίες ασεβών θνητών ή οργανωμένων συστημάτων ασεβείας.


Οι Θεοί είναι Καθολικές Θεϊκές Θεότητες και δυνάμεις.


*** Καθώς δεν υπάρχει τρόπος να εμφανιστεί η πραγματική μορφή των Θεών σε μορφή εικόνας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (οι Θεοί είναι αόρατοι κ.λπ.), οι αρχαίοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την ανθρώπινη μορφή καθώς είναι το μόνο ζωντανό ον που διαθέτει αληθινή ομορφιά και ευφυΐα ως η καλύτερη λύση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα τους Θεούς. Για παράδειγμα, η ομορφιά που εκφράζεται στα αγάλματα δηλώνει την τελειότητα των Θεών.


Οι μορφές (αγάλματα) των Θεών χρησιμοποιούνται για να συμβολίσουν τις πολλές έννοιες που αποδίδονται στους Θεούς. Αυτά έχουν εκφραστεί στα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και θεολόγων μας.

...........................................................

UNION OF ETHNIC HELLENES

THE GODS

The Gods have emerged from the whole Being with a simple plurality of themselves into individual entities, which is why they retain all of its attributes, namely immortality, vastness and knowledge. The work of the Gods is the establishment and maintenance of the cohesion and order of each "World in the Universe".

The true, natural Gods are therefore perfect and class beings that possess immortality and knowledge and seamlessly permeate the whole world, influencing it. Subject to the law of the world and faithfully serving its laws, the Gods participate in the perpetuation, that is, in the continuous synthesis and decomposition of forms.

In their nature, the true, natural Gods are perfect, good, immortal, unchangeable, άπειροι, just, omniscient, eternal, impersonal, genderless, cohesive, ethereal in matter and capable of permeating the rest of matter.

It goes without saying that these real, natural Gods do not "withdraw", do not "unite in one person", do not "replace", do not "cease to exist", nor are "defeated", according to the appetites or expectations of ungodly mortals or organized systems of disrespect.


The Gods are Universal Divine Deities and powers.


*** As there is no way to display the actual form of the Gods in picture form or in any other way (the Gods are invisible etc.), the ancients chose to use the human form as it is the only living being possessing true beauty and intelligence as the best solution to help the people to better understand the Gods. For example the beauty expressed in the statues designates the perfection of the Gods.


The forms (statues) of the Gods are used to symbolize the many meanings that are attributed to the Gods. These have been expressed in the writings of our ancient Hellenic philosophers and theologians.




Εμείς οι Έλληνες είμαστε...


'Ένας περήφανος λαός και έχουμε τη δική μας θρησκεία, την Ελληνική Εθνική Θρησκεία & Τιμής.



ΕΘΝΙΚΉ, γιατί είναι η αυτόχθονες θρησκεία της χώρας μας και του λαού της, γεννήθηκε από την πνευματική αφύπνιση τους προπάτορες και προγόνους μας.



Η θρησκεία μας είναι η συνέχεια της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας, η οποία βασίζεται στους 12 Θεούς του Ολύμπου και όλων των Θεών του Ελληνικού Πάνθεον.


ΤΙΜΉ, γιατί τιμούμε, αποτιμούμε φόρο τιμής και σεβασμό προς τους Θεούς μας, και επίσης α ποτίσουμε φόρο τιμής και σεβασμό στους προπάτορες και προγόνους μας.


Οι αρχαίοι φιλόσοφοι μας είναι οι πνευματικοί Πατέρες του Ελληνικού λαού. Όλα τα θεολογικά - φιλοσοφικά τους κείμενα αποτελούν τη βάση της Αγίας Γραφής μας και ως εκ τούτου είναι το Ιερό μας βιβλίο.
Στην Ελληνική μας Εθνική Θρησκεία η μυθολογία χρησιμοποιείται για ηθικές διδασκαλίες. Ωστόσο, οι μύθοι πρέπει να αποκωδικοποιηθούν για να γίνουν κατανοητοί.
Επίσης, τα αγάλματα των Θεών χρησιμοποιούνται ως σύμβολα για αυτές τις ηθικές διδασκαλίες. Επομένως, οι Θεοί δεν έχουν ανθρώπινες μορφές, δεν έχουν σεξουαλικά όργανα.

Στο Ολυμπιακό Πάνθεον έχουμε 12 Θεούς, δηλαδή έξι αρσενικούς και έξι θηλυκές.  Αυτό χρησιμοποιείται για να συμβολίσει ότι για να έχει το Σύμπαν  αρμονία πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Καθώς το Σύμπαν δηλ. Οι Θεοί είναι ένα ζωντανό "Οντος Ον". Όταν λέμε ότι οι Θεοί βρίσκονται σε κατάσταση «Έρωτα», αυτό σημαίνει ότι τα θηλυκά και τα αρσενικά στοιχεία ενώνονται για να παράγουν περαιτέρω τις ανάγκες του Σύμπαντος.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί Θεοί, όσοι χρειάζονται για την τάξη του Σύμπαντος.



Μια άλλη εκδοχή μας λεεί...

Οι Θεοί των Ελλήνων είναι Θεϊκές Οντότητες του Συμπαντος.  Είναι φυσικές θεϊκές δυνάμεις  και οντότητες ! Οι Θεοί μας είναι η ίδια  ύπαρξη. Οι Θεοί μας είναι οι νόμοι που κυβερνούν και ελέγχουν τα πάντα, τη φύση και  την ύπαρξη, το Σύμπαν - the Cosmos (Κόσμος).

Είναι οι Θεϊκές Οντότητες   που ορίζουν και ελέγχουν τα πάντα στο πλανήτη μας, στο ηλιακό σύστημα, το σύμπαν και όλα τα σύμπαντα που υπάρχουν (Τον Κόσμο).


Η Θεοί μας είναι ένας πλήθος από αθάνατα κατανεμημένα όντα , που αντλούν ενέργεια από τον εαυτό τους και είναι αυτάρκεις δυνάμεις, (δεν είναι προσωπικότητες, δεν είναι θνητή, δεν έχουν σεξουαλικά όργανα και δεν κάνουν σεξουαλικό έρωτα, στο πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας ο έρωτας σημαίνει δημιουργία ), που παρεμποδίζουν την ‘’Ενότητα’’ αυτή που έχει γεννήσει τον ίδιο τον εαυτό της. Είναι οι πολυπληθείς εκφράσεις αυτής της Ενότητας που έχει δώσει ουσία και τάξη στον Κόσμο και που τον διατηρεί αλληλο-συνδεδεμένο και αρμονικό. Στην ελληνική θεολογία όταν λέμε πιστεύουμε... εκφράζουμε το νομίζομεν... την εκτίμηση μας...την αξιολόγησή μας για τα θεία....


Οι θεοί δεν είναι θνητά ανθρώπινα όντα, αλλά συνολικά αποτελούν (δυνάμεις) που είναι και αποτελούν τους αληθινόυς Θεούς. 


Φέρουν τιμητικούς τίτλους των θεών ώστε να μπορούμε:

1)  με ευλάβεια και σεβασμό να τιμάμε τους πραγματικούς Θεούς.
2) μέσω αυτών, με ευλάβεια και σεβασμό να αποτείουμε φόρο τιμής για την ύπαρξη και την ευημερία μας.

3) Οι θεοί μας συμβάλλουν σε εμάς μέσα από τις διδασκαλίες των φιλοσόφων μας  τις αρχές, 
παραδόσεις  και αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού.



Εμείς οι 'Ελληνες λατρεύουμε τα αγάλματα των θεών (δεν τα προσκυνάμε), αλλά μέσω των συμβολισμών τους και της έννοιάς τους, λατρεύομαι τους  αληθινούς θεούς μας. 


Με τον σεβασμό μας προς τους Θεούς , τιμούμε τον Ελληνικό Πολιτισμό και 
τιμούμε με αγάπη και αφοσίωση τους προγόνους μας.

Γνωρίζουμε πως τα πάντα δημιουργήθηκαν με την δύναμη και  
δημιουργήματα των Θεών.

Αυτή η εξέλιξη, αυτή η δημιουργία των θεών για μας, είναι δημιούργημα αγάπης, έργο αγάπης, λειτούργημα αγάπης των Θεών. Πιστευτούμε πως αυτό το παράδειγμα αγάπης των Θεών είναι το μεγάλο παράδειγμα που θέλουν οι Θεοί από εμάς τους 'Ελληνες να μιμηθούμε. Δηλαδή αυτό που θέλουν οι Θεοί από εμάς τους ανθρώπους είναι να αγαπούμε και να σεβόμαστε όλα αυτά που έχουν δημιουργήσει οι Θεοί, και αυτήν την αγάπη να την χρησιμοποιήσουμε προς την φυσική της κατεύθυνση σε όλα τα ζητήματα.


Πιστεύομε πως οι Θεοί θέλουν να αγαπάμε και να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, να μην σκοτώνομαι και να μην κάνουμε κακό σε συνανθρώπους μας.

Πιστεύουμε πως οι Θεοί δημιούργησαν τον άνθρωπο ως το πιο έξυπνο είδος, με το μεγαλύτερο και πιο αναπτυγμένο νου, ώστε να μπορεί ο άνθρωπος με το παράδειγμα της [αγάπης των Θεών] να :–

1) Αγαπά, σέβεται, προστατεύει και να συντηρεί το φυτικό βασίλειο

2) Αγαπά, σέβεται, προστατεύει και να συντηρεί όλα τα ζώντα πλάσματα
3) Αγαπά, σέβεται, προστατεύει και να συντηρεί το σπιτικό μας - τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές.


The uniqueness of the Hellenic people and Religion is the Holy Canon of History. The Gods do not recognize any other religion, other than the Hellenic Religion. The Greeks do not recognize any other Gods than the Immortal Gods of the Hellenic Pantheon. The Greeks are a unique people chosen by the Gods to create a high level of civilization for the benefit of all people. The Cosmos and the World belongs to the Gods and the Gods handed over to the Greeks a great responsibility.

Η μοναδικότητα του ελληνικού λαού και της θρησκείας είναι ο Ιερός Κανόνας της Ιστορίας. Οι Θεοί δεν αναγνωρίζουν καμία άλλη θρησκεία, εκτός της Ελληνικής Θρησκείας. Οι Έλληνες δεν αναγνωρίζουν άλλους Θεούς εκτός από τους Αθάνατους Θεούς του Ελληνικού Πάνθεον. Οι Έλληνες είναι ένας μοναδικός λαός που επέλεξαν οι Θεοί για να δημιουργήσουν ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού προς όφελος όλων των ανθρώπων. Ο Κόσμος ανήκει στους Θεούς και οι Θεοί παρέδωσαν στους Έλληνες μια μεγάλη ευθύνη. 






Πιστεύουμε ότι οι  Θεοί επέλεξαν τον Ελληνικό λαό να αντιμετωπίσει την μεγάλη πρόκληση ώστε να δημιουργήσει ένα ανώτερο επίπεδο πολιτισμού για το καλό της ανθρωπότητας και να μεταδώσει και να μοιραστεί αυτόν τον πολιτισμό με όλη την ανθρωπότητα, με όλους τους λαούς του πλανήτη μας.

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία ήταν και είναι πάντα σε αρμονία με την επιστημονική έρευνα και δημιουργία . Η Θρησκεία μας ήταν και είναι πάντα σε αρμονία με την εξέλιξη,
πρόοδο και επιστημονική ανάπτυξη και δημιουργία. Η θρησκεία μας ποτέ δεν ήταν σε κόντρα με την επιστήμη. Ο Ελληνικός πολιτισμός ποτέ δεν ήταν απόσπασμα του σκοταδισμού.

Ο
 [ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ] είναι βασισμένος επάνω στον Ελληνικό Κλασσικό Πολιτισμό. Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι βασισμένος στην λογική και κρίση.

.,,,,...........................................

TWO CONCEPTS IN RELATION TO THE DIVINE...THE JEWISH CONCEPT & THE HELLENIC CONCEPT.



In the Jewish tradition, it is claimed that the Divine existed in a state of nothingness. That their God YAHWEH created everything from nothing in six days and had to rest on the seventh.



In the Hellenic tradition our ancestors believed that nothing can be created from nothing. That the Universe was/is timeless. That the Divine exists within the Universe.



To better understand ancient Greek Mythology we must understand that it operated on two main levels. One that was addressed to many people and was used to teach moral principles and values ​​and thus became the "permanent school" and folklore of the average Greek. And another, which was addressed to fewer but more suspicious people (those that had a yearning to learn) to teach codified higher knowledge about the World and the Gods and thus became the Theology of the ancient Greek religion.

The Gods do not by nature have human forms or human bodies, this is a movement on the part of man that needs the physical and the form to understand them. And so their "human" form serves the needs of human understanding and what is attributed to them does not mean that it belongs to their nature. Also, Orpheus was the first to use the code of human kinship degrees to teach Theology in an understandable way, but over the centuries this was forgotten. Distorted by the adversaries.

The Gods are Universal, Universal Entities (Deities) and each of them expresses separate attributes, responsibilities and powers. They live in a place called "Olympus", however this is not the mountain of the same name in Macedonia. Etymologically the word Olympus means all-shining place, all-glowing> Olympus. And this etymology is not given by anyone by chance, but by the great philosopher Aristotle. The theologian Orpheus tells us that the Gods live in a place where there is no rain, no hail, no wind or no snow. And the same is repeated by the poet Homer. In other words, they live in the supernatural place, which Plato explains in his work "Phaedrus", where there is a constant Light and radiance, i.e. the glow of the Sun, the Moon and the stars - in the Universe.

To understand the theological meanings of Uranus (Ουρανού), Saturn (Kronos), Zeus, and other Gods, we must relate them both to the early manifestations of the physical laws of the Universe and to the deeper properties and functions of Nature and the Universe, up to achieving harmony and order, through the Universal Mind - Zeus, so that it is and functions as a whole as the Universe, which means exactly the jewel (κόσμημα), order and law of everything - the Universe. Through Zenos - Zeus came the other Olympian, Gods and Goddesses, in the manifested Universe. But, as Plato explains, in his work "Politician"«Πολιτικός» the Gods, after establishing Order in the Universe, allowed all beings, including us humans, to evolve according to the natural and divine laws.

.........................................................



ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ... Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ & Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.



Στην εβραϊκή παράδοση, υποστηρίζεται ότι το Θείο υπήρχε σε κατάσταση μηδενισμού. Ότι ο Θεός τους Ο ΓΙΑΧΒΕ δημιούργησε τα πάντα από το τίποτα σε έξι ημέρες και έπρεπε να ξεκουραστεί στην έβδομη.



Στην ελληνική παράδοση οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι τίποτα δεν μπορεί να δημιουργηθεί από το τίποτα. Ότι το Σύμπαν ήταν/είναι διαχρονικό. Ότι το Θείο υπήρχε/υπάρχει μέσα στο Σύμπαν.



Για να κατανοήσουμε καλύτερα την αρχαία Ελληνική Μυθολογία πρέπει να καταλάβουμε ότι λειτουργούσε σε δύο κύρια επίπεδα. Ένα που απευθυνόταν στον πολύ κόσμο και χρησιμοποιήθηκε για να διδάξει ηθικές αρχές και αξίες και έτσι έγινε το «διαρκές σχολείο» και η λαογραφία του μέσου Έλληνα. Καἰ ένα άλλο, που απυθυνόταν σε λιγώτερους μεν αλλά πιο υποψιασμένους (άνθρωποι που είχαν δίψα για γνώση), για να διδάξει κωδικοποιημένα ανώτερες γνώσεις για τον Κόσμο και τους Θεούς και έτσι έγινε η Θεολογία της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας.

Οι Θεοί δεν έχουν από την φύση τους ανθρώπινες μορφές ή ανθρώπινα σώματα, αυτό εἰναι μια κίνηση από μέρους του ανθρώπου που χρειάζεται το μορφικό και το σωματικό για να τους εννοήσει. Κι έτσι η «ανθρώπινη» μορφή τους εξυπηρετεί ανάγκες κατανόσης των ανθρώπων και ό,τι αποδίδεται σε αυτούς δεν σημαίνει ότι και ανήκει στην φύση τους. Επίσης, πρώτος ο Ορφεύς χρησιμοποίησε τον κώδικα των βαθμών συγγενείας των ανθρώπων για να διδάξει Θεολογία με έναν τρόπο κατανοητό, αλλά στην πορεία των αιώνων αυτό ξεχάστηκε ἠ διαστρεβλώθηκε από τους πολεμίους.

Οι Θεοί είναι Καθολικές, Συμπαντικές Οντότητες και καθένας τους εκφράζει ξεχωριστές ιδιότητες, διακιοδοσίες και δυνάμεις. Κατοικούν σε ένα μέρος που ονομάζεται «Όλυμπος», ωστόσο αυτό δεν είναι το ομώνυμο βουνό της Μακεδονίας. Ετυμολογικά η λέξη Όλυμπος σημαίνει ολολαμπής τόπος, ολόλαμπος > Όλυμπος. Και αυτή την ετυμολογία δεν την δίνει κανένας τυχαίος, αλλά ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης. Ο θεολόγος Ορφεύς μας λέει ότι οι Θεοί κατοικούν σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει ούτε βροχή, ούτε χαλάζι, ούτε άνεμος ή χιόνι. Και το ίδιο επαναλαμβάνει και ο ποιητής Όμηρος. Με άλλα λόγια κατοικούν στον υπερουράνιο τόπο, που εξηγεί και ο Πλάτων στο έργο του «Φαίδρος», όπου υπάρχει ένας διαρκές Φως και λάμψη. Ο Ηλιος, το Φεγγάρη και τα Αστρα.

Για να κατανοήσουμε τις θεολογικές έννοιες του Ουρανού, του Κρόνου, του Διός, και των άλλων Θεών θα πρέπει να τις συσχετίσουμε τόσο με τις πρώιμες εκδηλώσεις των φυσικών νόμων του Σύμπαντος, όσο και με βαθύτερες ιδιότητες και λειτουργίες της Φύσεως και του Σύμπαντος, μέχρι την επίτευξη της αρμονίας και της τάξης, μέσω του Συμπαντικού Νού - Διός, ώστε να είναι και να λειτουργεί στο σύνολό του ως Κόσμος, που σημαίνει ακριβώς κόσμημα, ευταξία και νόμος του παντός -Σύμπαντος. Μέσω του Ζηνός - Διός ήρθαν και οι άλλοι Ολύμπιοι, Θεοί και Θεές, στο εκδηλωμένο Σύμπαν. Αλλά, όπως εξηγεί και ο Πλάτων, στο έργο του «Πολιτικός» οι Θεοί, αφού έθεσαν την Ταξη στο Σύμπαν, άφησαν όλα τα όντα, κι εμάς τους ανθρώπους, να εξελιχθούν σύμφωνα με τους φυσικούς και θείους νόμους… 




ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

ΤΟ ΟΝΤΩΣ ΟΝ



Η πιο σημαντική  έννοια για εμάς τους ‘Ελληνες είναι το «’Όντως Ον», δηλαδή το αληθινό και όλο Ον. (5)

Το «’Όντως Ον» είναι αγέννητο και αιώνιο («ουκ έχει αρχήν, ουδέ τελευτήν»), μία  δεδομένη και άφθαρτη ολότητα που απλώς φιλοξενεί μέσα της μία ατελείωτη αλλαγή μορφών και καταστάσεων.



Το «’Όντως Ον» είναι μοναδικό, ομοιογενές, ακίνητο, άπειρο και τέλειο. Τα δύο τελευταία χαρακτηριστικά του δεν έρχονται σε σύγκρουση με το ότι αυτό είναι ποσοτικά δεδομένο και εξελισσόμενο στο εσωτερικό του. Το «’Όντως Ον» αποτελεί αξιωματικός την εκάστοτε εικόνα της  απειροσύνης και τελειότητας, αφού τίποτε δεν υπάρχει έξω από αυτό ώστε, συγκρινόμενο, να κριθεί «πεπερασμένο» και ατελές».



Εξαιτίας του ότι τίποτε δεν υπάρχει έξω από το «’Όντως Ον» αυτό, επίσης αξιωματικός, ταυτίζεται με  την Θεότητα. Εδώ εμείς οι ‘Ελληνες διαφέρουμε από τις λεγόμενες «αβρααμικές» θρησκείες (δηλαδή τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και τον Ισλαμισμό), που θέλουν τον δικό τους υποτιθέμενο Θεό πριν και έξω (6) από το αληθινό και όλο Ον, το οποίο προσπαθούν βέβηλα να υποβιβάσουν σε «κτίσμα» και «πλάση».


Κάθε τι που υπάρχει (7)  ή υφίσταται (7),  βρίσκεται μέσα στο «’Όντως Ον» και μοιράζεται την δική του σταθερή και αναλλοίωτη Ουσία (9).

{ (5) Η λέξη << ον >> είναι η ουδετέρου γένους μετοχή του ρήματος << ειμί >> , δηλαδή << είμαι >>.
<< Ον >> είναι κάθε τι που << είναι >>.

(6) Για τους << αβρααμιστές >> η << μονοθεϊστές >>, ο Θεός υποτίθεται ότι προϋπήρξε του σύμπαντος, το οποίο μάλιστα δημιούργησε από το μηδέν. Για εμάς αντίθετα, τίποτε δεν μπορεί να παραχθεί εκ του μηδενός ( << ουδέν εξ ουδενός >>, << exnihilo nihil >> ).

(7)  'Εχει δηλαδή ύπαρξη ( << υπό >> και << άρχω >> ), την οποία αντλεί από ανώτερη πηγή η δημιουργική Αρχή. Αξιωματικός, η κάθε ύπαρξη έπεται και υπολείπεται της δημιουργικής Αρχής της.

(8) 'Εχει δηλαδή υπόσταση, δηλαδή υποστήριγμα για να εκδηλωθεί ( << υπό >> και << στάσις >>). Η υπόσταση το τοποθετεί συνεπώς έξω και κάτω από μία ανώτερη πηγή η δημιουργική Αρχή. Αξιωματικώς, η κάθε υπόσταση υπολείπεται της δημιουργικής Αρχής της.

(9) << Ουσία >> είναι αυτό που απαρτίζει και και καθορίζει το << ον >>. Ως λέξη προέρχεται από την θηλυκού γένους μετοχή << ούσα >> του ρήματος  << Ειμί >>.}

Ο ΚΟΣΜΟΣ

‘Οσα τμήματα του όλου ‘Όντος διέπονται από ευταξία αποτελούν τον εκάστοτε «Κόσμο» (τα ελάχιστα υπόλοιπα αποτελούν τον «Τάρταρο», αμόρριζο του όρου «ταραχή», ο οποίος ωραία μυθολογείται ως «αδελφός» του «Κόσμου» με κοινό πατέρα το «Χάος», δηλαδή την Ουσία που έχει ακόμα ακαθόριστες τις ποιότητες της).



Εμείς οι ‘Ελληνες ορίζουμε τον «Κόσμο» ως τμήμα του απείρου ‘Όντος που έχει αποκτήσει αρμονία και  ομορφιά («άπειρον δια ταγμένο και κοσμημένο»). «Κόσμος» στην αρχαιοελληνική γλώσσα σημαίνει κόσμημα, στολίδι. ‘Όπως ακριβώς και το «’Όντως Ον», ο «Κόσμος» είναι άφθαρτος και αγέννητος (10), έχει σχεδιάσει ο ίδιος την εσωτερική του τάξη και αποτελεί ένα λογικά οργανωμένο σύνολο. ‘Όπως και το «’Όντως Ον» έτσι και ο «Κόσμος» δεν είναι «πρόσωπο» αλλά πρώτος μερισμός του όλη ‘Όντος (12).



Για εμάς τους ‘Ελληνες, ο «Κόσμος» είναι στο σύνολό του ζωντανός και υλικός (ζώσα ύλη)  και αποτελείται από δύο επίπεδα ζωής που διαφέρουν μόνον στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινής Ουσίας. Το ένα  επίπεδο είναι ο άδηλος κόσμος της αφθαρσίας (δηλαδή των αθανάτων πραγμάτων που δεν έχουν αποκοπεί από το δημιουργικό  «‘Αίτιο» και χαρακτηρίζονται από αθανασία, απεραντοσύνη και γνώση) και το άλλο ο φανερωμένος κόσμος της φθαρτότητας (με όντα που έχουν αποκοπεί από το δημιουργικό  «Αίτιο» και χαρακτηρίζονται από θνητότητα, όψη και πεπερασμένη ή μηδενική γνώση...

{(10) Δεν << γεννήθηκε >>, ούτε << δημιουργήθηκα  >> από κανέναν και ποτέ, αλλά η κάθε μορφή του έχει αναδυθεί μέσα από την προγενέστερή της. Ο << Κόσμος >> συνεπώς για εμάς τους 'Ελληνες << ανεδύθη αφ' εαυτού >>.

(12) Ως << πρόσωπο >>  ορίζεται κάθε εφήμερα αυτοσυνείδητο ον που εξαιτίας της περιορισμένης φύσης του (διαθέτει πρωτίστως << όψη >>, γι'αυτό και ετυμολογείται από την πρόθεση << προς >> και το ουσιαστικό <<ωψ >>, δηλαδή οφθαλμός ) παρασύρεται στο ν'αντιλαμβάνεται το 'Ολον ως μία << εξωτερική >> γτου και αλλότρια πραγματικότητα.}




ΟΙ ΘΕΟΊ

Οι Θεοί έχουν αναδυθεί από το όλο Ον με απλή πλήθυνση του εαυτού του σε επιμέρους οντότητες (13), γι’ αυτό και διατηρούν όλες του τις ιδιότητες, δηλαδή αθανασία, απεραντοσύνη και γνώση. ‘Έργο των Θεών είναι η εγκαθίδρυση και διατήρηση της συνοχής  και ευταξίας του εκάστοτε «Κόσμου». (14)

Οι αληθινοί, φυσικοί Θεοί είναι λοιπόν τέλεια και ταξιθετικά όντα που κατέχουν την αθανασία και την γνώση και διαποτίζουν απρόσκοπα όλον τον κόσμο, επιδρώντας επάνω του. Υποκείμενοι στη νομοτέλεια του κόσμου και πιστά υπηρετούντες τους νόμους του, οι Θεοί συμμετέχουν στην αειγενεσία, δηλαδή στην συνεχή σύνθεση και αποσύνθεση των μορφών.

Ως προς την φύση τους, οι αληθινοί, φυσικοί Θεοί είναι τέλειοι, αγαθοί, αθάνατοι, αμετάβλητοι, άπειροι, δίκαιοι, πάνσοφοι, αιώνιοι, απρόσωποι, άνευ γένους, (15) συνεκτικοί, αιθέριοι στην ύλη τους και ικανοί να διαπερνούν την υπόλοιπη ύλη.


Αυτονόητο είναι ότι αυτοί οι πραγματικοί, φυσικοί Θεοί, δεν «αποσύρονται», δεν «συνενώνονται σε ένα πρόσωπο», δεν «αντικαθίστανται», δεν «παύουν να υπάρχουν», ούτε και «νικώνται», σύμφωνα με τις ορέξεις ή τις προσδοκίες ασεβών θνητών ή οργανωμένων συστημάτων ασεβείας.


{ (13) Αποτελούν δηλαδή << πεπληθυσμένον Εν >>.
(14) Ως << θετήρας και ποιητάς των γινομένων >> τους ορίζει εύστοχα ο Κορνούτος,  ο δε Ηρόδοτος γράφει ότι προσονομάζονται << Θεοί >>  από του τοιούτου, ότι κόσμωι θέντςε τα πάντα πράγματα και πάσας νομάς είχον >>.
(15) Οι Θεοί απέχουν από την φύση των θνητών όντων, πρωτίστως γιατί κανδείς Θεός δεν μπορεί να διαχωριστεί από την << Πρώτη Αιτία >> (δηλαδή από την πρωταρχική Θεότητα που ταυτίζεται με το << 'Οντως Ον >> και αποτελεί την υποκινήτρια του σύμπαντος). Ο Σαλλούστιος γράφει επί λέξει ότι << κάθε Θεός είναι αγαθός, δίχως πάθη, και δεν υφίσταται μεταβολές. Είναι αδημιούργητος, και δεν περέρχεται σε σώμα η στον (τρισδιάστατο) χώρο, δεν διαχωρίζεται δε από την Πρώτη Αιτία ούτε από τους άλλους Θεούς (όπως και οι Νοήσεις δεν διαχωρίζονται από το Νου) >>

ΤΑ ΘΝΗΤΑ ΟΝΤΑ

Κάθε ζωντανό ον, δηλαδή κάθε τι που υπάρχει στον φανερωμένο κόσμο της φθαρτότητας, (16) έχει σωματικά γεννηθεί. Το σώμα του δηλαδή έχει μία χρινική αφετηρίς άρα και  ένα  χρονικό τέλος, είναι συνεπώς φθαρτό και θνητό. (17)

Οι ιδιότητες της φθαρτότητας και της θνητότητας είναι άσχετες προς την ταχύτητα με την οποία εκδηλώνονται. ‘Άνθρωποι, ζώα, φυτά και πέτρες είναι μηδενός εξαιρουμένου φθαρτά ως προς το σώμα τους και άρα θνητά. 

Ο θάνατος, για τον οποίο μιλάμε παρακάτω, διαλύει και διοχετεύει την σωματική  ύλη τους προς σύνθεση νέων μορφών και παράλληλα αποδίδει στα Αθάνατα την επίσης υλική ψυχική τους ποσότητα.

{ (16) Αντίθετα από αυτό που πιστεύουν οι λεγόμενες << αβρααμικές >> η << μονοθεϊστές >> θρησκείες και οι επιστημονικοφανείς σύγχρονοι κοσμικοί τους διάδοχοι, κάθε τι είναι υλικό και έμψυχο.
(17) Από το ρήμα << θνήσκω >> , δηλαδή πεθαίνω.



Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, είναι ο θεματοφύλακας των πάντων ΣΤΗ ΓΗ.

Ο  άνθρωπος (18) είναι ένα βιολογικό είδος που συνδέεται ισχνά αλλά αμερότερα με την Θεότητα λόγω του ότι η Φύση έχει ενεργοποιήσει στον εγκέφαλό του τον Λόγο, καθιστώντας τον έτσι το μοναδικό από τα θνητά όντα που είναι ικανό για λογική και ασφαλή γνώση («μόνον των όντων επιστήμης της κατά λόγους δεκτικόν» κατά τον Σπεύσιππο).

Ως εν-λόγο ον, ο άνθρωπος διαφοροποιείται από τα άλλα «πρωτεύοντα» βιολογικά είδη που κοινωνικοποιούνται βάσει των φυσικών νόμων στο ότι αυτός δημιουργεί σύνθετες κοινωνικές συλλογικότητες (από οικογένειες έως έθνη) και θετό δίκαιο και θεσμούς. (19)  Επίσης ως εν-λόγο ον, ο άνθρωπος δείχνει διαρκή περιέργεια στο να εξερευνήσει και να κατανοήσει το είδος του και το περιβάλλον του, αλλά και κατασκευάζει και εφευρίσκει αδιάκοπα (20) , αναπτύσσοντας ολοένα και πιο εξελιγμένα εργαλεία και δεξιότητες. Ο άνθρωπος παράγει λοιπόν δίκαιο, πολιτισμό και τεχνολογία.


Η μεγαλύτερη κατάκτηση της Ελληνικής Θρησκείας και διαχρονικό δώρο προς την ανθρωπότητα είναι ο «Ανθρωπισμός», δηλαδή το σέβας  προς την ανθρώπινη  υπόσταση. Για εμάς τους ‘Ελληνες, ο άνθρωπος αποτελεί μία αυταξία (21), όλοι δε οι άνθρωποι θεωρούνται συγγενείς λόγο της κοινής τους έλλογης φύσης. (22) Με την Θεότητα συνδέονται ωστόσο μόνον όσοι άνθρωποι ενεργοποιούν ηθικά την έλλογη φύση τους μέσω της Αρετής.


{ (18) Εκ του << ανήρ >> και << ωψ >> (όψις).
(19) Καθίσταται έτσι ο άνθρωπος ένα << πολιτικό ον >>.
(20) Είτε για δημιουργικούς σκοπούς είτε για καταστροφικούς. Ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπινης δημιουργίας καθορίζεται από την αγαθή προαίρεση και την Αρετή (για την οποία κάνουμε λόγο παρακάτω) η τα αντίθετά τους.
(22) Ως << κοινής νοεράς  φύσεως μάτοχοι >> κατά την διατύπωση του Μάρκου Αυρήλιου.}

Στην Ελληνική παράδοση, αν σεβόμαστε και  εκτιμάμε  τον εαυτό μας  δεν θα σκεφτούμε  ποτέ να βλάψουμε  τον συνάνθρωπο μας. 


Aν σε περίπτωση που βλάψουμε  κάποιον άθελά μας η επίτηδες , ΠPEΠEI ΠPΩTA NA κατανοήσουμε  το λάθος μας  για να έρθει κι αληθινή μεταμέλεια για να μπορούμε να μεταμορφωθούμε  σε KAΛYTEPO KI ΑΝΏΤΕΡΟ ΆΝΘΡΩΠΟ ....



'Όταν διαπράττουμε μια παράβαση η αδικία σε βάρος άλλων, ο μόνος τρόπος για να εξιλεωθούμε για την αδικία μας είναι πρώτα απ 'όλα να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς που έχουμε αδικήσει και να αναζητήσουμε τη συγχώρεση τους, 
επίσης πρέπει να αποζημιώσουμε εκείνους που έχουμε αδικήσει.

Δεύτερον πρέπει να δώσουμε όρκο στους Θεούς ότι ποτέ δεν θα διαπράξουμε την παράβασιν αυτήν σε άλλους, ποτέ δεν θα επαναλάβουμε αυτή την ΑΔΙΚΊΑ ή να διαπράξουμε άλλες παραβάσεις εις βάρος κανενός.

Στη συνέχεια, για να μπορέσουμε να επισκευάσουμε οποιαδήποτε ζημιά οι ενέργειές μας έχουν προκαλέσει , πρέπει να επιδιώξουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, για τους εαυτούς μας καλύτεροι ως άτομο και ανθρώπινο ον, και να να επιδιώξουμε την τελειότητα και την αρετή στην καθημερινή μας ζωή.
Να κάνουμε καλές πράξεις στην κοινωνία και κοινότητά μας για το καλό των άλλων.
Να γίνουμε καλή φιλάνθρωποι με έναν τρόπο που θα είναι προς όφελος όλων στην κοινωνία και κοινότητά μας που χρειάζονται τη μεγαλύτερη βοήθεια.
Δεν γεννιόμαστε τέλειοι, αλλά έχουμε ιερό καθήκον να επιδιώξουμε την τελειότητα και την αρετή.




Η ΖΩΗ


Κάθε  όν στον άδηλο κόσμο της αφθαρσίας, από το ίδιο το «’Όντως Ον» έως τις πάμπολλες  πληυύνσεις του (Θεοί, κ.λ.π.), είναι αθάνατο, άρα αιώνια ζωντανό. Από την άλλη, κάθε ον του φανερωμένου κόσμου της φθαρτότητας, από τα πιο μεγάλα έως τα πιο μικρά, από τα ορατά έως τα μη ορατά από το ανθρώπινο μάτι, συμμετέχει μέσα από τον ατομικό βίο του στο εκεί φαινόμενο της ζωής. Ζωή στο επίπεδο του φανερωμένου κόσμου είναι συνεπώς το σύνολο των εντός αυτού βιοφυσιολογικών εκδηλώσεων.

Η ζωή στο επίπεδο του φανερωμένου κόσμου στηρίζεται αποκλειστικά επάνω σε νόμους που έχει θέσει η Φύση, (23) αναρίθμητους άκαμπτους, απαραβίαστους νόμους που παράλληλα έχουν με λεπτή ακρίβεια ρυθμιστεί. Αδιάκοπη ενέργεια της Φύσης είναι η μέσω των άκαμπτων νόμων της γέννηση, αύξηση, υποστήριξη και επαναδιάλυση (θάνατος) των επιμέρους θνητών όντων.

{ (23) << Φύσις, από το ρήμα << φύω >>, δηλαδή αναπτύσσω, παράγω, γεννώ. << Φύσις >> είναι η ουσίωση  του 'Ολου 'Οντως μέσω του δυναμικού συνόλου όλων των επιμέρους θνητών όντων, το αυτο - εκπτυσσόμενο, αυτο - αναδυόμενο σύμπαν. Μέσα από αυτήν της την ελληνική σύλληψη, η ... <<Φύσις >> σχεδόν ταυτίζεται με το << Είναι >>.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Σκοπός («τέλιος») του βίου των επιμέρους όντων είναι η διατήρηση και περαιτέρω τελειοποίση του όλου ‘Οντος. Ο όρος «τέλιος» σημαίνει ολοκλήρωση, σκοπός, τελείωση, εκπλήρωση, έκβαση. (24)
Κατ’ εξαίρεση, σκοπός του βίου του έλλογου όντος (άνθρωπος) είναι η επιμέρους τελειοποίησή του («τελείωσις») με εργαλείο την ισχνή αλλά άμεση εγγύτητα του προς την Θεότητα μέσα του Λόγου.
Για εμάς τους ‘Ελληνες, σκοπός του έλλογου όντος είναι να ατενίζει  την αλήθεια και ευταξία του «Κόσμου», να τις κατανοεί και να συντελεί σε αυτές (25) μέσω της αγαθοπραξίας, όσο του επιτρέπει η θνητή, περιορισμένη φύση του. Αποτέλεσμα αυτού του έργου είναι η εξομοίωση με τους Θεούς, η ηθική λαμπρότητα και η τελειοποίηση της δικής μας φύσης μέσω ενός τέλειου βίου. (26)
Ο Σωκράτης είχε πει ότι σε όλα  του τα σημεία ο ανθρώπινος βίος πρέπει να μιμείται την ομορφιά και τελειότητα των αριστουργημάτων («του βίου καθάπερ αγάλματος πάντα τα μέρη καλά είναιδει»).

{ (24) Η λέξη << τελετή >> προέρχεται από την ΄δια ρίζα.
(25) << Θεωρούντες την των όλων αλήθειαν και τάξιν και συγκατασκευάζοντες  αυτάς κατά το δυνατόν>>.
(26) Κάποιοι από εμάς πιστεύουν επιπροσθέτως ότι η τελειοποίηση << απελευθερώνει την διεπόμενη πλέον από <<προσωπικά >> στοιχεία ψυχική ποσότητα  από τους κύκλους της σωματικότητας }


Η ΑΡΕΤΗ

Το εργαλείο για την ανθρώπινη τελειότητα και ομοίωση προς τους Θεούς είναι η Αρετή, (27) δηλαδή η συνειδητή και έμπρακτη τελειότητα και υπεροχή. Αυτή η συνειδητή και έμπρακτη τελειότητα και υπεροχή επιτυγχάνεται όταν οι ιδιότητες των Θεών, που έχουν προηγουμένως κατανοηθεί από τον άνθρωπο, μεταφερθούν ως αξίες και ηθικά πρότυπα μέσα στον ανθρώπινο βίο προς διαρκή εφαρμογή. (28)
Ο φιλόσοφος του 15ου αιώνα Γεώργιος Γεμιστός-Πλήθων, στον οποίο χρωστά πολλά η Ελληνική Εθνική Θρησκεία για την επιβίωσή της μέχρι και σήμερα, έχει δώσει έναν πολύ καλό ορισμό της Αρετής με τα ακόλουθα λόγια: «Αρετή είναι η έξη μέσω της οποίας γινόμαστε αγαθοί. Αγαθό βεβαίως είναι στην πραγματικότητα μόνον  το Θείον, οι δε άνθρωποι γινόμαστε αγαθοί με το να το μιμούμαστε στα πλαίσια των ανθρώπινων δυνατοτήτων μας».


{ (27) Από το ρήμα << άρω >> (ριζικού τύπου του << αραρίσκω >>, δηλαδή αρμόζω, ταιριάζω, ενώνω, στερεώνω) με ρίζα την << αρ - >., από την οποία παράγονται οι λέξεις, άρθρον, αριθμός, αρμός, αρμόζω, αρμονία, κ.α.
(28) Μερικές μόνον από τις δεκλαδες Αρετές του αξιακού συστήματος των Ελλήνων είναι η Δικαιοσύνη, η Φιλότης, η Εγκράτεια, η Φρόνηση, η Ανδρεία, η Μεγαλοδωρία, η Ευσέβεια, η Αγχίνοια, η Σωφροσύνη, η Ειλικρίνεια, η Χρηστότης, η Φιλοπονία και η Μεγαλοψυχία.}
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ
Το κάθε τι στον φανερωμένο κόσμο της φθαρτότητας είναι επιμερισμένη σωματικότητα και ψυχική ύλη, όπως ακριβώς στον άδηλο κόσμο της αφθαρσίας το κάθε τι είναι επιμερισμένη Θεότητα. Εμείς οι ‘Ελληνες αντιμετωπίζουμε γαλήνια τον θάνατο ως έναν από τους πολλούς φυσικούς νόμους αυτού ακριβώς του φανερωμένου κόσμου της φθαρτότητας. Ο θάνατος υπηρετεί την εξέλιξη, ανανεώνοντας αδιάκοπα τις μορφές της φανερωμένης ζωής.

Μόνον οι αδαείς αγωνιούν για το εάν ή όχι θα απολέσουν το πρόσκαιρο όσο και ασήμαντο σύμπλεγμα χαρακτηριστικών προσωπικότητας που εκλαμβάνουν λανθασμένα ως «εαυτό». Σε συμπαντικό επίπεδο, η «απώλεια», η «ανυπαρξία» και όλοι οι ανάλογοι όροι, στερούνται νοήματος, αφού τίποτε μέσα στο Ον δεν μπορεί να «απωλεσθεί». Καμία απολύτως «απώλεια» δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα δεδομένο και άφθαρτο σύνολο, το οποίο απλώς φιλοξενεί μέσα του μία ατελείωτη αλλαγή μορφών και καταστάσεων.


Ο θάνατος διακόπτει απλώς έναν «βίο», διοχετεύει σε νέα χρήση την σωματικότητα και επιστρέφει στα Αθάνατα την ψυχική ύλη, (29) ενώ η συνείδηση του όλου ‘Όντος εμπλουτίζεται με την ανάμνηση μιας ακόμα βιογραφίας. Αυτό που ζει στον ‘Αδη των Ελλήνων δεν είναι η πραγματική ψυχή των τεθνεώτων, αλλά η «σκιά» της βιογραφίας τους, μία αποθήκευση στην συνείδηση του «’Οντως ‘Οντος», η οποία ανακαλείται μόνον όταν υπάρξει, από όμοια «εν ζωή»όντα, μία μνημόνευση με απόδοση τιμών ή με τελετή.

{ (29) Για να τονίσει ακριβώς την απλότητα αυτής της διαδικασίας, η εμπνευσμένη μυθολογία του έθνους μας παρουσιάζει τον θάνατο ως << αδελφό >> του 'Υπνου. Ο ύπνο, απαραίτητος για την συνέχιση κάθε σωματικής ζωής, είναι ένας σύντομος εφήμερος <<θάνατος >>, στην διάρκεια του οποίου  χάνεται πρόσκαιρα η φυσική εγρήγορση του όντος για να μπορέσει η σωματικότητα ν'αναπαυθεί και η ψυχική ύλη να δυναμώσει ξανά, επανασυνδεόμενη με την πηγή της.}



 
Η ΨΥΧΗ
Ψυχή (30) είναι η αόρατη αιτία των βιοφυσιολογικών εκδηλώσεων,ή, με διαφορετικά λόγια, το  αιθέριο συνεκτικό στοιχείο των όντων του «φανερωμένου» κόσμου. Για εμάς η ψυχή είναι αθάνατη, συμπαντική και δεν υπάρχει περί αυτής καμία απολύτως εκκρεμότητα για το εάν ή όχι θα...... «σωθεί».

«Φανερωμένη» απλώς στον κόσμο της φθαρτότητας με το να «ζωντανεύει» την βαριά ύλη των θνητών όντων, περνάει μετά τον βιολογικό «θάνατο» τους στην αφάνεια, επιστρέφοντας στα Αθάνατα έως ότου «φανερωθεί» ξανά και ξανά, αιώνια, για την διαιώνιση της ζωής αλλά και την ολοένα και μεγαλύτερη τελειοποίηση του όλου Όλου Όντος.

Κάθε επιμέρους ον («πρόσωπο») του φανερωμένου κόσμου της φθαρτότητας, περιέχει μεγάλη ή μικρή, ισχυρή ή ισχνή, ποσότητα του κόσμου της αφθαρσίας. Όπως ήδη ειπώθηκε, η ολοένα και μεγαλύτερη τελειοποίηση του όλου Όντος εξυπηρετείται μέσω της τελειοποίησης των επιμέρους ψυχικών ποσοτήτων. Κάποιοι από εμάς πιστεύουν επιπροσθέτως ότι εντός των ελλόγων όντων η ψυχική ποσότητα αποκτά «προσωπικά» στοιχεία τα οποία διατηρεί όταν επιστρέφει στο επίπεδο των αφθάρτων.


{ (30) Από το ρήμα <<ψύχω >>, δηλαδή πνέω ελαφρά.}



(Εμείς δεν πιστεύουμε στον Ιουδαϊσμό καθώς και τα δύο παιδιά του, δηλαδή «Χριστιανισμό» και «Ισλάμ» ότι μετά θανάτου θα βρεθούμε ενώπιον ενός παντοδύναμο Θεό για να κρίνει, και να αποφασίσει αν θα πάμε στο "ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ" ή θα είμαστε καταδικασμένοι σε μια αιώνια καύση στη "Κόλαση »).

..... ...................................


OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ


Έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε τι λέγεται για τον Ερμή τον Τρισμέγιστο ο οποίος μας οδηγεί στο να κατανοήσουμε σε ποιο σύμπαν ζούμε και ποιοι είμαστε πραγματικά εμείς οι άνθρωποι..

Οι 7 νόμοι του Σύμπαντος. Οι αρχές της Αλήθειας είναι επτά: εκείνος που το καταλαβαίνει αυτό τέλεια, κατέχει το μαγικό κλειδί, που με αυτό οι Πύλες του ναού θα ανοίξουν.

1....Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικο
2....Όπως είναι πάνω, είναι και κάτω. Όπως είναι κάτω, είναι και πάνω.
Δηλαδή.....Όπως είναι πάνω έτσι είναι και εδώ κάτω.Τα αμετάβλητα νοητά και όμοια αισθητά.Όπως είναι πάνω στον έβδομο ουρανό, έτσι είναι και εδώ κάτω, εννοεί το πνεύμα, το οποίο στο γίγνεσθαι του υλικού κόσμου των μορφών, έχει επτά σώματα και επτά διαφορετικές βαθμίδες πνεύματος, όπου το ανώτερο πνεύμα εξουσιάζει το κατώτερο.

Η ανθρώπινη ψυχή είναι η μόνη που κατέχει το Ιερόν Πυρ, δηλαδή τις επτά βαθμίδες του πνεύματος, οπότε ένας άνθρωπος εδώ κάτω στην Γη, αν αφυπνίσει το Νου και την καρδιά, θα αποκτήσει το πνεύμα του πυρός, δηλαδή την ικανότητα να τον οδηγεί το ανώτερο πνεύμα του πυρός.

3....Τίποτε δεν είναι ακίνητο, όλα δονούνται.
4...Όλα είναι δυαδικά, όλα έχουν δύο πόλους. Όλα είναι ένα ζεύγος αντιθέτων, τα άκρα αγγίζονται.
5...Όλα ρέουν και πάλι ρέουν. Όλα έχουν περιόδους ακμής και παρακμής, ανόδου και καθόδου. Όλα κινούνται σαν εκκρεμές.Το μέτρο της κίνησης προς τα δεξιά είναι όμοιο με αυτό της κίνησης προς τα αριστερά. Ο ρυθμός είναι η εξίσωση τούς.
6...Κάθε αιτία έχει το αποτέλεσμα της. Κάθε αποτέλεσμα έχει μια αιτία, όλα γίνονται σύμφωνα με τον Νόμο.
7...Η γέννηση υπάρχει παντού. Όλα έχουν μια αρσενική και μια θηλυκή αρχή. Η γέννηση εκδηλώνεται σε κάθε επίπεδο.

Για τον Ερμή Τρισμέγιστο υπάρχει δρόμος επιστροφής, αν κάποιος προετοιμάζει την ψυχή του από την γη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όσο βρισκόμαστε εν ζωή οφείλουμε να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην καλλιέργεια των πνευματικών και ψυχικών μας αρετών, παρά στο σώμα μας.

Ο άνθρωπος, λοιπόν, μπορεί να οδηγηθεί πάλι στην θέωση μέσα από την απόκτηση της γνώσης, κατανοώντας πρώτα από όλα τους νόμους που διέπουν το σύμπαν και εν συνεχεία μέσα από την δική του καλλιέργεια, έχοντας αποκτήσει αυτογνωσία και αποφεύγοντας να κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους.

Μόνο μέσα από την προσπάθειά μας να εξισώσουμε τον εαυτό μας με το θείο/θεούς μπορούμε να τον κατανοήσουμε, αφού μόνο τα όμοια έλκονται και αλληλοκατανοούνται.

Η αρετή, λοιπόν, η σωφροσύνη και η ευσέβεια είναι η γνώση του θεού. Συνήθως, όσοι άνθρωποι αποκτήσουν την γνώση αυτή, μετά διαχωρίζουν τον εαυτό τους από τους υπόλοιπους ανθρώπους, αφού δημιουργείται μίας μορφής αμοιβαίας αντιπάθειας αναμεταξύ τους.

((οι πρόγονοι μας έδειξαν τον δρόμο....Σταμάτα να ασχολείσαι με ψευδοσωτηρες...
Μόνο μ έναν τρόπο θα φτάσεις στο φως...))






THE HOLY LIGHT OF THE HELLENES:
They say a lot about the distribution of "holy light". As a Greek, I recognize as holy that light which is emitted - diffused, by our sun, by the infinite stars of the infinite galaxies, the offspring of the self-existent universe. So this light is not subject to human laws and therefore does not need to be distributed or sanctified. So we Hellenes receive the holy light in our hearts, in the mind, in the body, in the home from the first dawn, looking up and not kneeling, until we receive it again in the next dawn, not as a flock, because we do not need shepherds. We Greeks have magnified and given our light to humanity without a shepherd. We go about our lives as fighters for a virtuous life, here and now, without posthumous threats or promises. True Hellenes find bliss in the consciously virtuous life. Our guide is wisdom and not humility, our guide is the sanctuaries and saints of our ancestors, whose wisdom, 2500 years ago (and for many hundreds of years before), dominated the four horizons. So, tomorrow at dawn, make an appointment again with the genuine Hellenic holy light of the sun, let it flood your heart and your home, and every morning. Draw each of its rays with or without clouds .....



ΤΟ ΙΕΡΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Λένε πολλά για τη διανομή του "αγίου φωτός". Ως Έλλην αναγνωρίζω άγιο εκείνο το φως το οποίο εκπέμπεται - διαχέεται , από τον ήλιο μας, από τους άπειρους αστέρες των άπειρων γαλαξιών, γεννήματα του αυθύπαρκτου σύμπαντος κόσμου. Αυτό λοιπόν το φως δεν υπόκειται σε ανθρώπινους νόμους και κατά συνέπειαν δεν χρειάζεται διανομή ούτε καθαγίαση. Εμείς οι Έλληνες λοιπόν παραλαμβάνουμε το άγιο φως στην καρδιά, στο νου, στο σώμα, στην οικία από το πρώτο χάραμα, κοιτώντας ψηλά και όχι γονυπετεις, μέχρι να το παραλάβουμε ξανά το επόμενο χάραμα, όχι ως ποιμνία, διότι δεν έχουμε ανάγκη ποιμένες. Οι Έλληνες μεγαλουργήσαμε και δώσαμε το φώς μας στην ανθρωπότητα χωρίς ποιμένα. Πορευόμαστε στο βίο μας ως αγωνιζόμενοι για ενάρετο βίο,εδώ και τώρα, δίχως μεταθανάτιες απειλές ή υποσχέσεις. Οι γνήσιοι Έλληνες βρίσκουμε την ευδαιμονία στη συνειδητά ενάρετη ζωή. Οδηγός μας είναι η σωφροσύνη και όχι η ταπεινοφροσύνη, οδηγός μας είναι τα ιερά και όσια των προγόνων μας, των οποίων η σοφία, πριν 2500 έτη (και για πολλές εκατονταετίες) , κυριάρχησε στους τέσσερις ορίζοντες. Αύριο το χάραμα λοιπόν ραντεβού ξανά με το γνήσιο Ελληνικό άγιο φως του ήλιου, αφήστε το να σας πλημμυρίσει την καρδιά και το σπίτι σας, όπως και κάθε πρωΐ. Αδράξτε κάθε ακτίνα του με σύννεφα ή χωρίς.....






From our ancient Hellenic oracles

Από τους αρχαίους Ελληνικούς χρησμούς και μαντεία.


Γνωρίζουμε ότι από την αρχή οι Θεοί μας εναποθέσει σε μας (μας έδωσαν) τα μεγάλα δώρα της Ελληνικής ταυτότητας και την Ελληνική γλώσσα. Όπως επίσης τα μαντεία έχουν αποκαλύψει σε μας ότι οι Θεοί  επέλεξαν και ζήτησαν από τους 'Ελληνες να αναλάβουν την πρόκληση και την αιώνια αποστολή για τη δημιουργία ενός υψηλού επίπεδο πολιτισμού, για το καλό της ανθρωπότητας και να μοιραστούν ( να διαφωτίσουν) με αυτό τον πολιτισμό  όλους τους ανθρώπους και λαούς του κόσμου.




Οι Θεοί,
  ζήτησαν επίσης από τον Ελληνικό Λαό να δώσει τον λόγο του εις  αυτούς ότι θα αναλάβουν και θα δεσμευτούν να εκπληρώσουν αυτή την αποστολή  και ότι θα  παραμείνουν πάντα 'Ελληνες, και ότι θα υποστηρίζουν πάντα απόλυτα ο ένας τον άλλον, έτσι ώστε να είναι σε θέση να μπορούν ως 'Ελληνες να πραγματοποιήσουν την αποστολή των Θεών,  και να  προστατεύσουν, να διατηρήσουν, και να περάσουν (κληροδοτήσουν) αυτά τα δώρα, στους απόγονους τους και να τα κρατήσουν για πάντα ως πολύτιμα της Ελληνικής Φυλής!

Ο Ελληνικός Λαός με προθυμία δέχτηκε την τιμή, την πρόκληση και την αποστολή που τους παραχωρείσαν οι Θεοί και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού απέναντι τού των Θεών, οι πρόγονοί μας έδωσαν το λόγο τους
  και τον όρκο τους προς τους Θεούς όπως...
αυτοί και οι απόγονοί τους, ποτέ δεν θα δείξουν καμία έλλειψη σεβασμού προς τους Θεούς και θα εκπληρώσουν την αποστολή των Θεών και ποτέ δεν θα αποβάλουν τα Θεία δώρα από τη μια γενιά στην επομένη.


Με άλλα λόγια ορκιστεί καν προς  τους Θεούς ότι θα εκπληρώσουν την εντολή αυτή και ότι θα προστατεύσουν, διαφυλάξουν, διατηρήσουν και ότι θα παραδώσουν αυτά τα δώρα, στους απογόνους τους, να τα κρατήσουν για πάντα.


Με άλλα λόγια, (οι Θεοί) τέθηκαν σε διαθήκη (σύμβαση) με τον Ελληνικό Λαό και θεωρείται ότι είναι αιώνια! Δεν μπορεί να καταργηθεί επειδή κατ 'αρχήν δεν μπορούν οι Θεοί  να σπάσουν τις υποσχέσεις τους, - το ότι η
διαθήκη διαρκεί για πάντα είναι ο δείκτης της, και έχει βαθύ ρόλο και χάρη στη θεολογία του αρχαίου Ελληνισμού.


{ Για εμάς ο Ελληνικός Λαός, για να γυρίσουμε την πλάτη μας, να εγκαταλείψουμε αυτά τα μεγάλα δώρα των
 Θεών, να εγκαταλείψουμε την αποστολή των Θεών, είναι σαν να εγκαταλείπουμε την υπόσχεσή μας προς τον θείο, είναι σαν να δείχνουμε ασέβεια και αχαριστία προς τους Θεούς και αυτό θεωρείται μεγάλο έγκλημα και αδίκημα προς τη θεία χάρη!



Για μας και για τη θρησκεία μας, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα η αδίκημα που μπορεί ένας Έλληνας να διαπράξει.}




{ Από αυτή την διαθήκη και μέσω τα « ΑΠΌΚΡΥΦΑ της, οι Θεοί μας φανερώνουν ότι, προκειμένου για μας,
  για να είμαστε  σε θέση να εκπληρώσουμε την αποστολή αυτή , για να δημιουργήσουμε ένα υψηλότερο επίπεδο πολιτισμού για το καλό όλης της ανθρωπότητας , θα πρέπει πρώτα από όλα να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτερη  άνθρωποι, να γίνουμε πιο γνώστες και να αποκτήσουμε  μεγαλύτερη σοφία .
Να κάνουμε προσπάθειά
  για τη βελτίωση μας , στην αριστεία και την αρετή, σε όλα τα  "ανθρώπινα επιτεύγματα" } .



[ Για τα παιδιά μας, το μήνυμα από τα ΑΠΌΚΡΥΦΑ είναι ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν να γίνουν
  άριστοι  μαθητές και φοιτητές, αφιερωμένη στην οικογένεια και την κοινότητά τους . Να επιδιώκουν την πειθαρχία, αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό, και να συμμετέχουν και να συμβάλουν όλο και περισσότερο στα κοινά καθήκοντα  και θέματα τις κοινωνίας καθώς μεγαλώνουν και γίνονται πιο σοβαρή και σοφότεροι ! ]
Το ιδανικό είναι,
* Ο 'Ελληνας  να παντρευτεί  Έλληνιδα.
* Η  Έλληνιδα να παντρευτεί  Έλληνα.
# Εξηγούμε σε άλλα αποσπάσματα τη σημασία πως πρέπει να αγκαλιάζουμε με αγάπη και ειλικρίνεια των αλλοεθνών,  σε ένα γάμο με Έλληνα ή Ελληνίδα.




ΙΕΡΑ Καθήκοντα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


* Είναι καθήκον όλων των Ελλήνων να μελετήσουν τις γραπτές εργασίες των Πατέρων του Ελληνικού 'Έθνους και λαού! 



* Ο 'Ελληνας πάντα να σέβεται τον Ελληνα.

* Ο 'Ελληνας πάντα να αγαπά τον Ελληνα.

* Ο 'Ελληνας πάντα να βοηθά τον 'Ελληνα.


Ο 'Ελληνας πάντα να υποστηρίζει τον 'Ελληνα.


Το ταξίδι μας στη ζωή είναι μια ατέρμονη πρόκληση, αλλά είναι μια ευχάριστη πρόκληση γεμάτη ζωή δίνοντας μας ανταμοιβές όταν εμείς ζούμε με την πλήρη αξιοπρέπεια και σοφία που μας δίδαξαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι μας, οι «Πατέρες του Ελληνικού Έθνους».

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει, ούτε είχε, ούτε ήθελε ποτέ έναν ενωμένο Ελληνικό λαό, εκτός από μια ενότητα που έρχεται υπό την «ομπρέλα, τον έλεγχο και την εξουσία τις!»

Αυτό δεν πρέπει να φοβίζει ή να μας υπονομεύσει , μάλλον το αντίθετο: Θα πρέπει να γίνουμε πιο αποφασιστική στις προσπάθειές μας για την προώθηση του «πραγματικού Ελληνισμού», ο συντονισμός, η συνεργασία, η καθαρή λειτουργία, και την αγάπη μεταξύ των Ελλήνων της Διασποράς και τις πατρίδας, που θα μας οδηγήσει τελικά σε έναν ενωμένο Ελληνικό λαό.

Μια ενότητα που θα στηρίζεται στην ελεύθερη βούληση του Ελληνικού λαού!

Η εκκλησία σε όλο τον κόσμο, ασκεί την πολιτική του διαίρει και βασίλευε στην Ελληνική Διασπορά, και ενισχύεται πάντα από τους διεφθαρμένους πολιτικούς στην πατρίδα μας. 



* Ο 'Ελληνας να είναι πάντα πιστός και αφοσιωμένος στην πατρίδα του [που κατοικεί], στην Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα, το Ελληνικό ΕθΝΟΣ, ΛΑΟ, ΓΛΩΣΣΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.


* Να είναι πάντα πιστός και να σέβεται την πατρίδα που κατοικεί και να τηρεί
και να σέβεται τους νόμους της και να συμβάλλει στην πρόοδό της.


* Την Ελληνική Εθνική Θρησκεία απαγορεύεται αυστηρά να την
μεταδώσουμε σε άλλες φυλές, σε μη 'Ελληνες. Απαγορεύεται αυστηρά να κάνουμε
προσηλυτισμό, θεωρείται αδίκημα μεγάλο αυτή η πράξη.


* Ο μόνος τρόπος για ένα μη-Ελληνα να αποχτήσει την Ελληνική Θρησκεία είναι με την
παντρειά. Δηλαδή για να μπορεί να παντρευτεί ένας μη-Ελληνας έναν Ελληνα,θα
πρέπει να κάνει μαθήματα της Ελληνικής Θρησκείας και πολιτισμού και μετά να
κάνει εξετάσεις. Επίσης θα πρέπει να δώσει όρκο ότι θα γαλουχήσει τα παιδιά
του με την Ελληνική Θρησκεία, τον Ελληνικό Πολιτισμό, γλώσσα και Ελληνική συνείδηση.
Ετσι αποχτά ένας ξένος την Ελληνική Θρησκεία και γίνεται μέλος της Ελληνικής
Οικογένειας.


* Το να παντρευτεί ένας ξένος Ελληνα και μετά από τον γάμο να κάνει μαθήματα
Ελληνικής θρησκείας, να δώσει εξετάσεις και να ορκιστεί όπως προαναφέρεται,
επίσης γίνεται δεκτός σαν μέλος της Ελληνικής Θρησκείας και Ελληνικής Οικογένειας.
Ο ιερέας {
 ΙΕΡΟΦΆΝΤΗ Σ } να μην είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της
κοινότητας που υπηρετεί και να απαγορεύεται να είναι αξιωματούχος. Εκτός από τα
θρησκευτικά του καθήκοντα να έχει το καθήκον να συμφιλιώνει και να υποστηρίζει
ηθικά και τίμια όλα τα μέλη της κοινότητάς του και το έργο της κοινότητας που υπηρετεί.

* Να μην υπάρχει Πατριάρχης, Αρχιεπίσκοπος, Μητροπολίτης, Επίσκοπος ή Αρχιμανδρίτης. Αλλά να υπάρχει μόνο ένα επίπεδο για τους κληρικούς.
Με αυτό τον τρόπο ο κλήρος να συμβολίζει την εξίσου αξία που έχουν όλοι οι άνθρωποι [ισονομία] στα μάτια του Θεών. Να μην συμβολίζουν ούτε την ανωτερότητα ούτε την κατωτερότητα της ανθρώπινης αξίας.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ (μεταξύ άλλων αρχών και αξιών) τη δικτατορία του κλήρου!

Ο λαϊκός κόσμος η υπηρέτες, δούλοι και σύγχρονη σκλάβοι που δουλεύουν σκληρά, προσφέρουν τα χρήματα τους και ο κλήρος αποφασίζει και διατάζει!


Οι περισσότεροι από τους κληρικούς και ιδιαίτερα
 οι επίσκοποι και οι Αρχιεπίσκοποι (δεν είναι όλοι, αλλά η πλειοψηφία των ) είναι πολύ διεφθαρμένοι, ενδιαφέρονται μόνο για :-
ΕΞΟΥΣΙΑ !!! ΔΥΝΑΜΗ !!! ΔΥΝΑΜΗ !!!
ΧΡΗΜΑΤΑ!!! ΧΡΗΜΑΤΑ!!! ΧΡΗΜΑΤΑ!!!
ΚΥΡΟΣ !!! ΔΟΞΑ !!! και προνόμια !!!!!
για τον εαυτό τους.


Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» Γεννάδιος Σχολάριος
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ..ΒΟΛΤΑΙΡ
Είμαι Έλλην, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Χριστιανός! Ο 'Ελληνας εθνικός


* Να επιτρέπεται να υπάρχουν ιερείς που θα είναι άντρες και γυναίκες. Με την
προϋπόθεση ότι θα είναι παντρεμένοι και έτσι θα συμβολίζουν και θα
αντιπροσωπεύουν την οικογένεια ως το θεμέλιο λίθο της κοινωνίας και
παράλληλα να συμβολίζουν την εξέλιξη του Θεού, [της φύσης] δηλαδή την συνέχεια του
ανθρώπινου γένους.


ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΤΕΙΑΣ

από το "Εορτές Και ιεροπραξίες Των Ελλήνων" του Βλάση Ρασσιά.

Εισαγωγικά προλεγόμενα για την πληρέστερη κατανόηση του υγιούς θεσμικού πλαισίου στο οποίο κινήθηκε η πάτρια θρησκευτικότητα.

Ο Έλληνας ιερέας, εκτός από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις κληρονομικής μεταβίβασης σε μέλη ενός κάποιου συγκεκριμένου γένους (λ.χ. Ευμολπίδαι στην Ελευσίνα, Εμβαρίδαι στον Πειραιά κ.λ.π.) ή ενός βασιλικού οίκου (όπως λ.χ. συνέβαινε στην πόλη της Σπάρτης) αποκτά το αξίωμά του κατά κανόνα δι' εκλογής από την συνέλευση του Δήμου, πρακτική που βρίσκουμε να ισχύει από τα ομηρικά κιόλας χρόνια, ή δια κληρώσεως (όπου ο κλήρος λειτουργεί ως Θεός ή απλός δείκτης της θείας θελήσεως).
Ο Έλληνας ιερέας δεν θεωρείται εκπρόσωπος του Θεού επί γής, όπως οι γνωστές παλαιές και σημερινές θε
oκρατίες ισχυρίζονταν και ισχυρίζονται για τους θρησκευτικούς λειτουργούς τους, αλλά αντιθέτως είναι απλός κι εκλεγμένος εκπρόσωπος των θρησκευτών, εξουσιοδοτημένος είτε να φροντίζει τον Ναό στον οποίο τοποθετείται (ως «αρχιερεύς»), είτε να τελεί τις θυσίες (ως «ιερεύς»), είτε να απαγγέλει τις ευχές και προσευχές (ως «αρητήρ»).
Το ιερατικό αξίωμα δεν είναι συνδεδεμένο με κάποια συγκεκριμένη ηλικία, τάξη, ή φύλο.
Ανδρες και γυναίκες, πλούσιοι και μη, νέοι και ηλικιωμένοι, όλοι δικαιούνται να αναλάβουν το αξίωμα του ιερέα, ο δε εκάστοτε αποχωρών, σε αντίθεση με τα ιερατεία των διαφόρων θεοκρατιών, ωφείλει στα πλαίσια της ισονομίας τών πολιτών να προβεί σε απολογισμό πεπραγμένων και λογοδοσία, κυρίως σε ό, τι αφορά τα οικονομικά του Ιερού (βλ. Αισχίνη, Λόγος Κατά Κτησιφώντος, 17-18).

Αν και βαθύτατα σεβάσμιος από το σύνολο του λαού, ο Έλληνας ιερέας δεν θεωρείται άγιος και ιερός. Για τον Έλληνα άλλωστε, η αγιότητα δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από τη γνώση περί του τι απαιτείται για ομαλή και αρμονική συμβίωση ανάμεσα στους ανθρώπους και τους Θεούς.
Απλές προϋποθέσεις για την ιερατική ιδιότητα αποτελούν η σωματική αρτιμέλεια (και όχι η σωματική τελειότητα, αφού ο Αγησίλαος εξελέγη βασιλιάς της Σπάρτης και ιερέας των Θεών Διός, Απόλλωνος, Αθηνάς και Ηρακλέους, όντας χωλός πλην όμως αρτιμελής), η γνήσια καταγωγή και, κυρίως, η γενική εκτίμηση προς το άτομό του, με πρωταρχικό κριτήριο το να μη βαρύνεται με κανένα από τα ασυμβίβαστα προς την ιερατική ιδιότητα σοβαρά «μιάσματα» (δηλαδή ασέβεια, ανθρωποκτονία, επιορκία, προδοσία, κ.λ.π.)

Στη διάρκεια της ελληνικής ιεροπραξίας, ο Έλληνας ιερέας ή ιέρεια συνήθως φοράει φόρεμα λευκό, σε ένδειξη αγνότητας (με εξαίρεση τους ιερείς του Διός που φορούν και πορφύρα, και διάδημα από κορδέλλα στα χρώματα του Θεού τους), ή στεφάνι από φύλλα δένδρου ή φυτού που θεωρείται ιερό τής κάθε επι μέρους συγκεκριμένης λατρείας.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως εδώ, το αξιόλογο γεγονός ότι στους Έλληνες, από τους ομηρικούς κιόλας χρόνους, πλήρες δικαίωμα ιεροπραξίας (θυσίας, σπονδής, προσευχής) είχε ο οποιοσδήποτε απλός θρησκευτής, ενώ κατά τις εκστρατείες χρέη ιερέως έκαναν οι επικεφαλής του στρατού και στην οικιακή λεγόμενη λατρεία ιερουργούσαν ισόβαθμα και εκ περιτροπής (αναλόγως της φύσεως της επικαλούμενης θεότητας) οι δύο σύζυγοι.

Με τον ιερέα ή την ιέρεια να μη θεωρείται λοιπόν εκπρόσωπος του Θεού επί γής, αλλά απλός «ιερεύων» πολίτης, η ποιότητα της σχέσης προς τον κάθε φορά τιμώμενο Θεό ή Θεά αποτελεί υπόθεση όλου του σώματος των θρησκευτών που παρίστανται σε μία τελετή. Έχουμε εδώ λοιπόν μία ακόμη επιβεβαίωση του έντονου, αλλά ιδιότυπου Ελληνικού κοινοτισμού που θέλει το άτομο αναπόσπαστο μέρος ενός οργανικού συνόλου αλλά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη, για τα του εαυτού της, προσωπικότητα.
Απαιτείται συνεπώς και για τους θρησκευτές που παρίστανται σε θυσίες, η βασική αγνότητα του ιερέως, υπό την έννοια του να είναι κανείς καθαρός από σοβαρά μιάσματα. Εκείνοι που βαρύνονται από σοβαρά μιάσματα δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε θυσίες αν δεν έχουν πρωτύτερα καθαρθεί.
«Κεκαθαρμένοι» οφείλουν να είναι και όσοι μόλις επέστρεψαν από πόλεμο, όσοι μόλις θεραπεύθηκαν από ασθένεια, όσοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά από μακροχρόνια παραμονή στο εξωτερικό, κ.ο.κ.
Για αυτό και πριν την τέλεση της θυσίας, ο κήρυξ ιερέας φωνάζει το «εκάς, εκάς, όστις αλιτρός». 




Πιστεύομε:-
• πως όλοι οι άνθρωποι όταν γεννιούνται είναι ευλογημένοι με μια ψυχή που είναι δώρο από το Θείο, και η ψυχή μας είναι σύντροφός μας σε όλη την σταδιοδρομία μας.



• Τα Ηλύσια δεν είναι παράδεισος και τα Τάρταρα δεν είναι κόλαση.



• Στα Τάρταρα δεν είναι κλεισμένοι "οι κακοί άνθρωποι" ούτε οι καλοί πηγαίνουν στα Ηλύσια, αλλά οι ψυχές και των καλών και των κακών και των μετρίων πηγαίνουν καταρχήν στον Άδη.



• Στα Τάρταρα καταρχήν πηγαίνουν οι Τιτάνες και όλοι όσοι αποτέλεσαν απειλή ή έκαναν επίθεση κατευθείαν στους ίδιους τους Θεούς.


• Στα Ηλύσια καταρχήν πηγαίνουν οι Ημίθεοι Ήρωες που το αξίζουν.


*  
Μετά από αυτή την πορεία, πιστεύομε ότι όλες οι ψυχές μας θα επιστρέψουν στους θεούς εκεί  ενσωματώνονται  με τους Θεούς, γίνονται ένα με τους Θεούς και  συνεχίζουν με την αιώνια ενέργεια και δύναμη των ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ  ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ το Σύμπαν,  την διατήρηση και  δημιουργούν μέσα από αυτή την εξέλιξη όλα τα πράγματα και σταδιακά με την πάροδο του χρόνου οι ψυχές μας  επιστρέφουν στη γη ως νέοι γεννημένοι άνθρωποι.


Στην Ελληνική παράδοση πιστεύουμε στην "Παλιγγενεσία", όχι στην μετενσάρκωση. 



Όταν επιστρέφουμε στους Θεούς και ενσωματώθουμε και γινόμαστε ένα με τους Θεούς έχουμε φθάσει στο υψηλότερο πνευματικό επίπεδο που είναι δυνατό, και αποκτούμε αιώνια ζωή, αγάπη και ευτυχία όπου δεν υπάρχει ο πόνος, λύπη, θλίψη και ταλαιπωρία!
 




Πιστεύομε:
• Ότι οι άνδρες και γυναίκες αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ως ίσοι, ότι όλοι οι άνθρωποι, επίσης, αντιμετωπίζονται με σεβασμό.
• Πιστεύομε στην ελευθερία του ατόμου, στην ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του συνέρχεσαι δηλ. ελεύθερη συνέλευση.
• Στο διαχωρισμό θρησκείας και κράτους.
• Πιστεύουμε ακράδαντα στο θεσμό και την εφαρμογή των δημοκρατικών αξιών και αρχών στη διοίκηση της διακυβέρνησης, θρησκευτικής ή / και κοινοτικών οργανώσεων. Αυτό είναι μέρος της παράδοσης και των αξιών της Ελληνικής ζωής και πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστό σε όλες τις περιπτώσεις.
 Δικτατορία του κάθε είδους είναι ανάθεμα για το Ελληνικό Πνεύμα και μεγάλο αδίκημα.


Η Ελληνική Θρησκεία απαγορεύει αυστηρά: -

• Τη περιτομή των αρσενικών και την επέμβαση σε νηπιακή ηλικία επί των γεννητικών οργάνων των θηλυκών.

• Την έγκριση ενεργειών που αλλάζουν το φύλο του αρσενικού και θηλυκού.
• Τη θανατική ποινή.
• Τον ακρωτηριασμό ως τιμωρία των εγκλημάτων από το κράτος ή άλλον φορέα ή ομάδα στην κοινωνία.
 
• Την απάνθρωπη πρακτική της παιδεραστίας.
• Τη τήρηση των δούλων.


Η Ελληνική Θρησκεία επιτρέπει στηρίζει και ενθαρρύνει: -
 

• Την μετάγγιση αίματος για να σωθούν ζωές και να βελτιωθεί η υγεία των ασθενών.
• Τις δωρεές οργάνων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μεταμοσχεύσεις ώστε να σώσουν ζωές και να βελτιωθεί η υγεία των ασθενών,προσφέροντας έτσι υψηλή προσφορά στις ηθικές αρχές της πίστης μας και επιδεικνύοντας σεβασμό στους νόμους του κράτους, ώστε να υπάρχει δέσμευση και να μη γίνονται ειδεχθή εγκλήματα προς παράνομη εμπορία οργάνων.

Η οικογένεια είναι το θεμέλιο λίθος της κοινωνίας.
Η οικογένεια είναι το θεμέλιο λίθος μιας χώρας.
Η οικογένεια είναι το θεμέλιο λίθος του πολιτισμού.
Καταστρέφοντας την οικογένεια, καταστρέφουμε τα πάντα.



Εμείς οι 'Ελληνες Εθνικοί δεν πιστεύουμε αυτά που πιστεύουν οι Ορθόδοξη Χριστιανοί.....................


 Δεν πιστεύουμε στα θαύματα ...

Δεν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς ήταν ο γιος του οποιουδήποτε Θεού, ή ότι έκανε θαύματα ή ότι αναστήθηκε εκ νεκρών ....

Εμείς δεν λατρεύουμε και δεν προσκυνάμε τον Ιησού, ούτε πιστεύουμε ότι θα επιστρέψει μια μέρα, όπως αναφέρεται στα Ιουδαίο Χριστιανικά ιερά κείμενα που κατασκεύασαν οι Εβραίο χριστιανοί ......

Εμείς δεν λατρεύουμε και δεν προσκυνάμε τη μητέρα του Ιησού, για μας ήταν απλά μια κανονική Εβραία γυναίκα που έζησε και πέθανε περίπου πριν από 2000 χρόνια και ήταν πιθανώς μια πολύ αξιοπρεπής γυναίκα .......

Εμείς δεν πιστεύουμε σε Αγίους και των λεγόμενων
  "θαυματουργές πράξεις" τους .... Πολλοί από αυτούς τους αγίους ήταν στρατιώτες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που δολοφόνησαν δεκάδες χιλιάδες των Ελλήνων προγόνων μας που αντιστάθηκαν και δεν ήθελαν να γίνουν Χριστιανοί.........

Εμείς δεν λατρεύουμε και δεν προσκυνάμε τους Αγίους ούτε λατρεύουμε και ούτε προσκυνάμε τα λείψανα τους ......

Εμείς δεν πιστεύουμε σε θαυματουργικές εικόνες ή θαυματουργικά αγάλματα και ως εκ τούτου δεν τα προσκυνάμε ........

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία λογική και είναι ενάντια στους νόμους της φύσης και του σύμπαντος ....

Δεν έχουν τίποτε το κοινό με τον Ελληνισμό και την αυθεντική μας "Ελληνική" παράδοση και κληρονομιά.


ΔΟΜΗ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1) Οι στόχοι μας...
2) Να υπάρχει το εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
3) Ομοσπονδιακή δομή.
4) Όλη η περιουσία να ανήκει στην ομοσπονδία.
5) Θα ήταν καλό στις τοπικές κοινότητες μας να γίνονται Γενικές Συνελεύσεις μια φορά
τον μήνα για................
α) να δίνεται η ευκαιρία στα μέλη να γνωρίζονται καλύτερα και να δημιουργούνται
καλές σχέσεις και φιλίες.

β) να μπορούν τα μέλη να μαθαίνουν πώς να αγορεύουν και να κάνουν δημόσιο διάλογο.
γ) να αποκτούν με αυτόν τον τρόπο πείρα, υπομονή και πειθαρχία.
δ) να μπορούν με αυτόν τον τρόπο να είναι ενεργά μέλη των κοινοτήτων τους.
ε) να δίνεται η ευκαιρία στα μέλη να ενημερώνονται από το συμβούλιό τους και να μπορούν να εκφράζουν την γνώμη τους και να δίνουν οδηγίες στο συμβούλιο και το συμβούλιο να εκτελεί και να εφαρμόζει τις προτάσεις της ολομέλειας. [συλλογικός τρόπος λειτουργίας].


Σε αυτές της γενικές συνελεύσεις, όπως και στην έναρξή των συνελεύσεων των διάφορων συμβουλίων και συγκεντρώσεις θα πρέπει να δίνεται
 και να απαγγείλετε ο εξής όρκος και προσευχή ....

Είθε να μην παύσω, ώ Μάκαρες Θεοί, να Σας αναγνωρίζω Χάριν,
για όλα τ’αγαθά που μές από Εσάς λαμβάνω και για όσα έχω
ήδη λάβει, πρώτιστος χορηγός των οποίων είναι ο Ύπατος Ζεύς.


Είθε να μην ολιγωρήσω απέναντι στο κοινό τού Γένους μου,
με όσες δυνάμεις διαθέτω και το να υπηρετώ πρόθυμα το Κοινόν,
αυτό ας το θεωρώ ταυτόχρονα και δικό μου μεγάλο όφελος.



Είθε να μην γίνω αίτιος κανενός κακού, από αυτά που μπορεί
να τύχουν κάθε φορά στους ανθρώπους, αλλά αγαθού, κατά δύναμιν,
ώστε να δύναμαι να γίνω κι εγώ ευδαίμων, ομοιάζοντας σ’Εσάς.



{ Πλήθωνος, ‘Επτά και είκοσιν Ύμνοι ές Θεούς εννέα τε στίχων έκαστος.
‘Υμνος δύο και εικοστός, εφημερίων δέ πρώτος.
Απόδοσις: Ιαλυσσός, Αθηνα 2012} .




HELLENIC VALUE SYSTEM AND WAY OF LIFE.....


In ancient times we had many brilliant philosophers and theologians who expressed their religious principles and values about the Gods through our Hellenic mythology in a coded form. In other words the LOGOS or word of truth was stored in the myth. To be understood correctly the myths had to be decoded. These were very responsible, dedicated and serious philosophers and theologians.


Other writers who were not responsible and dedicated to our Hellenic religion also came along and added their views with elements of fiction onto some of these myths and in the process undermined and did a lot of harm to our understanding of our religion. This was further exec-abated with foreign scholars who accepted all the myths as being authentic theological myths who also could not fully understand and properly decode the myths.


Our Hellenic national religion is in part founded on our authentic theological myths, but more importantly it is founded in the many and very rich philosophical and theological writing and texts of:


Orpheus, Plutarch, Proclus, Porphyrius, Iamblichus, Plenty,


Pythagoras, Socrates - Plato, Aristotle, Plutarch, Plotinus, Porphyrios and others.


*** It is these sources that we need to fully research, examine and understand if we are to fully comprehend our Hellenic national religion and Hellenic way of life.




ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΞΙΑΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΌΠΟ ΖΩΉΣ............................


Στην αρχαιότητα είχαμε πολλούς λαμπρούς φιλοσόφους και θεολόγους που εξέφρασαν τις θρησκευτικές τους αρχές και αξίες για τους Θεούς μέσω της ελληνικής μυθολογίας μας με κωδικοποιημένη μορφή. Με άλλα λόγια ο ΛΟΓΟΣ ή η λέξη της αλήθειας αποθηκεύτηκαν στον μύθο. Για να γίνει σωστά κατανοητός, οι μύθοι έπρεπε να αποκωδικοποιηθούν. Αυτοί ήταν πολύ υπεύθυνοι, αφιερωμένοι και σοβαροί φιλόσοφοι και θεολόγοι.


Άλλοι συγγραφείς που δεν ήταν υπεύθυνοι και αφοσιωμένοι στην ελληνική μας θρησκεία, ήρθαν και πρόσθεσαν τις απόψεις τους με στοιχεία μυθοπλασίας σε ορισμένους από αυτούς τους μύθους και κατά τη διαδικασία υπονόμευσαν και έκαναν μεγάλη ζημιά στην κατανόηση της θρησκείας μας. Αυτό εκτελέστηκε περαιτέρω με ξένους μελετητές που αποδέχτηκαν όλους τους μύθους ως αυθεντικούς θεολογικούς μύθους, οι οποίοι επίσης δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πλήρως και να τους αποκωδικοποιήσουν σωστά.


Η ελληνική μας εθνική θρησκεία βασίζεται εν μέρει στους αυθεντικούς θεολογικούς μύθους μας, αλλά κυρίως στη θεμελιώδη και πολύ πλούσια φιλοσοφική και θεολογική γραφή και κείμενα (συγγράμματα) του:


Ορφέας, Πλούταρχος, Πρόκλος,, Πορφύριος, Ιάμβλιχος, Πλήθων.


Πυθαγόρας, Σωκράτης - Πλάτων , Αριστοτέλης, Πλούταρχος, Πλωτίνος, Πορφύριος, Πρόκλος, κ.α..



*** Αυτές είναι οι πηγές που πρέπει να διερευνήσουμε, να εξετάσουμε και να κατανοήσουμε πλήρως αν θέλουμε να κατανοήσουμε την ελληνική εθνική μας θρησκεία.


.......................................................

ΕΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ “ΔΕΚΑΘΛΟΝ” ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο Κύκλος των Δέκα Μαθημάτων με οδηγό το “ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΜΙΑΣ” του ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ, με την αγαστή συνεργασία του ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΥ και των ΦΡΥΚΤΩΡΙΩΝ.
Τα 10 αυτά Μαθήματα, που περιλαμβάνουν τα 20 Κεφάλαια του ομότιτλου βιβλίου ανά ζεύγη, κινηματογραφήθηκαν ως εξωτερικά γυρίσματα σε 10 εμβληματικά σημεία της Αθήνας, σε μια χρονική περίοδο 5 μηνών, από τον Σεπτέμβριο 2019 μέχρι και τον Ιανουάριο 2020:
1ον ) Τετράγωνο Περιστύλιο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
2ον ) Ιερά οικία της Ακαδημίας Πλάτωνος.
3ον ) Ιερό Ρέας - Κυβέλης (Φραγκομονάστηρο), λόφος Ταξιαρχών, στον Υμηττό.
4ον ) Θέση Σπείρας, λόφος Ταξιαρχών, στον Υμηττό.
5ον ) Συντριβάνι, στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.
6ον ) Είσοδος του Ζαππείου Μεγάρου.
7ον ) Πύλη της Αθηνάς Αρχηγέτιδος (Ρωμαϊκή Αγορά).
8ον ) Αέρηδες Πλάκας (Ωρολόγιον του Ανδρονίκου Κυρρήστου).
9ον ) Επτάθρονον - Ιερό της Ρέας στον Λόφο των Μουσών (Φιλοπάππου).
10ον ) Περιβάλλων χώρος Επταθρόνου - Ιερού της Ρέας στον Λόφο των Μουσών.
Οι τίτλοι - ρηματικοί οδηγοί των 10 Φιλοσοφικών Μαθημάτων, που εκπέμφθηκαν από τα αντίστοιχα ως άνω σημεία της Αθήνας έχουν ως εξής:
Μάθημα 1ον : Μελετώ - Πράττω.
Μάθημα 2ον : Χρησιμοποιώ - Εργάζομαι.
Μάθημα 3ον : Αποδέχομαι - Ακολουθώ.
Μάθημα 4ον : Βοηθώ - Απολαμβάνω.
Μάθημα 5ον : Εκτιμώ - Παρατηρώ.
Μάθημα 6ον : Αναγνωρίζω - Διακρίνω.
Μάθημα 7ον : Ανακαλύπτω - Οραματίζομαι.
Μάθημα 8ον : Εναρμονίζω - Ισορροπώ.
Μάθημα 9ον : Εμπιστεύομαι - Υπερβαίνω.
Μάθημα 10ον : Διαφυλάσσω - Μυούμαι.
Μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα με την σειρά όλα τα «Περὶ Εὐθυμίας» μαθήματα στον παρακάτω σύνδεσμο του Διαδικτυακού καναλιού ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ:

Μπορείτε, επίσης να αναζητήσετε το Βιβλίο, πάνω στο οποίο βασίστηκαν τα 10 αυτά Μαθήματα, ανατρέχοντας στην Ιστοσελίδα των Εκδόσεων ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ:
Ως σύγχρονοι Έλληνες, καλούμαστε όλοι -ο καθένας στο μέτρο των δυνάμεών του- να γίνουμε πραγματικοί «Δεκαθλητές» μέσα στις αυθεντικές συνθήκες του βίου μας (10 Μαθήματα - 10 Πεδία Φιλοσοφικής Άθλησης)!
Η Ελληνική Φιλοσοφία μας διδάσκει με γνήσιο, απλό και κατανοητό τρόπο, πώς να μετατρέπουμε το «ζην», και ιδίως το «κακώς ζην» της εποχής μας, σε «ΕΥ ΖΗΝ», σε Ευ-θυμία και Ευ-δαιμονία!
Ευχαριστούμε για την συμπόρευση και την συγκινητική σας ανταπόκριση!
ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ


.........................................................


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ
OΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Οι ‘Ελληνες στην θρησκεία και κοσμοθέαση ακολουθούμε το παρακάτω εορτολόγιο, που έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να συνδέει αποτελεσματικά την αρχαία πραγματικότητα με την σύγχρονη, και την  αρχαία αμεσότητα προς τους κύκλους της φύσης με την ηθική καθοδήγηση που έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος. Κάθε εορτή μας συνδέεται άμεσα με ηθική άσκηση σε συγκεκριμένες αρετές που έχουν σχέση με τους τιμώμενους Θεούς.

1.       Μήνας Ιανουάριος, έναρξη του ζωδίου Υδροχόος (πολικό του Λέοντος), εορτή των «Θεογαμίων». Κατά τον μήνα αυτόν κυριαρχή η Θεά ‘Ηρα και καλλιεργούνται οι αρετές Παρρησία και Υπερηφάνεια ή Μεγαλοψυχία.
2.       Μήνας Φεβρουάριος, έναρξητου ζωδίου Ιχθείς (πολικό του Παρθένου), εορτή των «Ανθεστηρίων» (τιμή στον αναβλαστικό Θεό Διόνυσο), Κατά τον μήνα αυτόν κυριαρχεί ο Θεός Ποσειδών και καλλιεργούνται οι αρετές Ευσέβεια και Χρηστότητα.
3.       Μήνας Μάρτιος, έναρξη του ζωδίου Κριός (πολικό του Ζυγού), εορτή της εαρινής ισημερίας και των «Ασκληπιείων». Κατά τον μήνα αυτόν κυριαρχεί η Θεά Αθηνά και καλλιεργούνταιοι αρετές της Ανδρείας και της Αγχίνοιας.
4.       Μήνας Απρίλιος, έναρξη του ζωδίου Ταύρος (πολικό του Σκορπιού). Εορτή των «Χαρισίων – Αφροδισίων» (τιμή στην Ανθεία Θεά, στις Χάριτες και στον  «γεώργιο» ήλιο της άνοιξης). Κατά τον μήνα αυτόν κυριαρχεί η Θεά Αφροδίτη και καλλιεργούνται οι αρετές της Φιλότητας και της Γενναιοδωρίας ή Χαριστικότητας.
5.       Μήνας Μάϊος, έναρξη του ζωδίου Δίδυμοι (πολικό του Τοξότη), εορτή των «Θαργηλίων» (τιμή στους δίδυμους Θεούς Απόλλωνα και Αρτέμιδα). Κατά τον μήνα αυτόν κυριαρχεί ο Θεός Απόλλων και καλλιεργούνται  οι αρετές της Αρμονίας και της Ειλικρίνειας ή Ευθύτητας.
6.       Μήνας Ιούνιος, έναρξη του ζωδίου  Καρκίνος (πολικό του Αιγόκερω), εορτή του θερινούηλιοστασίου. Κατά τον μήνα αυτόν  κυριαρχεί ο Θεός Ερμής και καλλιεργούνται οι αρετές της Ευκοινωνησίας και της Ευσυναλλαξίας.
7.       Μήνας Ιουλίος, έναρξη του ζωδίου Λέων (πολικό του Υδροχόου), εορτή των «Διοσκουρείων» και της «μνήμης Θερμοπυλομάχων». Κατά τον μήνα αυτόν κυριαρχεί ο Θεός Ζευς και καλλιεργούνται οι αρετές της Δικαιοσύνης και της Ευταξίας.
8.       Μήνας Αύγουστος, έναρξη του ζωδίου Παρθένος (πολικό των Ιχθύων), εορτή των «Ηραίων». Κατά τον μήνα αυτόν κυριαρχεί η Θεά Δήμητρα και καλλιεργούνται οι αρετές της Καρτερίας και της Σύνεσης.
9.       Μήνας Σεπτέμβριος, έναρξη του ζωδίου Ζυγός ( πολικό του Κριού), εορτή της φθινοπωρινής ισημερίας και της «μνήμης Μαραθωνομάχων». Κατά τον μήνα αυτόν κυριαρχεί ο Θεός ‘Ηφαιστος και καλλιεργούνται οι αρετές της Φιλοπονίας και της Ευμηχανίας.
10.  Μήνας Οκτώμβριος, έναρξη του ζωδίου Σκορπιός (πολικό του Ταύρου), εορτή των «Ηρακλείων» (τιμή στον «δημήτριο» ήλιο του φθινοπώρου). Κατά τον μήνα αυτόν κυριαρχεί ο Θεός ‘Αρης και καλλιεργούνται  οι αρετές της Ευψυχίας και της Θαρραλεότητας.
11.   Μήνας Νοέμβριος, έναρξη του ζωδίου Τοξότης (πολικό των Διδύμων),  εορτή των «Μαιμακτηρίων» (επίκληση στον Θεό Δία Μαιμάκτη για ήπιο χειμώνα). Κατά τον μήνα αυτόν κυριαρχεί η Θεά ‘Αρτεμις και καλλιεργούνται οι αρετές της Σωφροσύνης και της Εγκράτειας.
12.   Μήνας Δεκέμβριος, έναρξη του ζωδίου Αιγόκερως (πολικό του Καρκίνου), εορτή της «Γέννησης του Τριεσπέρου Ηρακλέους» (χειμερινό ηλιοστάσιο). Κατά τον μήνα αυτόν  κυριαρχεί η Θεά Εστία και καλλιεργούνται οι αρετές της Σταθερότητας και της Κοσμιότητας.







Ο Ελληνας να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται να γιορτάζει τα γενέθλια του.
Ο Ελληνας να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται να γιορτάζει την ονομαστική του εορτή, δηλαδή να γιορτάζει το Ελληνικό του όνομα, που το έχει πάρει από Ελληνα φιλόσοφο ή από την Ελληνική ιστορία ή μυθολογία ή από τους Ελληνες Πατέρες του Εθνους.
Με αυτό τον τρόπο να τιμά  τους προγόνους του έθνους που συνέβαλαν στον Ελληνικό Πολιτισμό ή έκαναν τεράστιες θυσίες για τον Ελληνισμό.
Χρειάζεται να δημιουργηθούν εθνικές εορτές που να τιμούν σημαντικά γεγονότα και ανθρώπους της φυλής μας που έκαναν αγώνα και θυσίες για τον Ελληνισμό και για την πατρίδα.

Π.Χ. μια ημερομηνία που θα φέρνει στην μνήμη μας της θυσίες και τα κατορθώματα των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουμε εμείς σαν Ελληνες και να ζούμε ελεύθεροι. Π. Χ.


* Μαραθών ας 490 π.Χ.
* Θερμοπύλες 480 π.Χ.
* Πλαταιές 479 π.Χ.
* Σαλαμίνα 480 π.Χ.

Μια άλλη ημερομηνία συμβολική να γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821. Η 25η Μαρτίου να τιμάται και να γιορτάζεται ως συμβολική ημερομηνία για αυτό το γεγονός και παράλληλα να τιμάμε την μνήμη και την θυσία όλων αυτών που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα και ελευθερία του Ελληνικού λαού.

Μια άλλη ημερομηνία που θα φέρνει στην μνήμη μας και που θα τιμάμε τους Ελληνες που χάθηκαν με την γενοκτονία των Τούρκων απέναντι στους Ελληνες π.χ. Μικρασιατική Καταστροφή, Πόντο, Σμύρνη κλπ. και γενικά να φέρνει στη μνήμη μας την τραγωδία των 400 χρόνων σκλαβιάς και μαρτυρίας του Ελληνικού λαού.

Από μια Κυριακή του χρόνου να γιορτάζουμε και να τιμάμε έναν Θεό, δηλαδή 12 Κυριακές τον χρόνο θα χρησιμοποιούνται για αυτές της εορτές.

O συμβολισμός της Ελληνικής Σημαίας
 

Πρώτον

O Ελληνικός Σταυρός (αρχαίο ελληνικό σύμβολο), ο οποίος αναπαριστάται ως ένας απλός ισοσκελής και όρθιος σταυρός, θεωρείται η μια από τις 3 αρχαιότερες μορφές σταυρού (μαζί με τον Πλάγιο Σταυρό και τον Ηλιακό Σταυρό). Συμβολίζει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας, φωτιά) σε ισορροπία και σταθερότητα. Κατ’ επέκταση, συμβολίζει την αρμονία της φύσης. Συμβολίζει, επίσης, τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τέλος, συμβολίζει την σχέση του Θείου (κάθετος άξονας) με τον Κόσμο (οριζόντιος άξονας).
Συμπερασματικά, βλέπουμε ότι όσο ο άνθρωπος “ωρίμαζε” πνευματικά ανά τους αιώνες, ανέλυσε το σύμβολο του σταυρού περισσότερο και το συνέδεσε με ανώτερες φιλοσοφικές και θεολογικές έννοιες: ο κάθετος άξονας σχετίστηκε με τον Ουρανό, το πνευματισμό, τη δύναμη και το αρσενικό στοιχείο.


Ο οριζόντιος άξονας σχετίστηκε με τη Γη, την ευαισθησία, τη λογική και το θηλυκό στοιχείο. Έγινε το σύμβολο της ζωής, της γονιμότητας, της αθανασίας, των 4 εποχών του χρόνου, των 4 στοιχείων της φύσης, των 4 ανέμων και των 4 κατευθύνσεων του ορίζοντα, της ισορροπίας μεταξύ ύλης και πνεύματος, της δυαδικότητας της φύσης και της αρμονικής ένωσης των αντίθετων (αλλά όχι αντίπαλων) Δυνάμεων, αλλά και της δημιουργίας.


Δεύτερων

O σταυρός στην Ελληνική Σημαία μας θυμίζει τον τεράστιο πόνο και τυραννία που επιβλήθηκε στον Ελληνικό Λαό από τα μέσα του 4ου αιώνα μ.χ. έως το έτος 1922 μ.χ. Μας υπενθυμίζει για το βάρβαρο ολοκαύτωμα και γενοκτονία που επιβλήθηκε στον Ελληνικό Λαό σε όλη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (και ιδιαίτερα στην Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία) με εντολή και διαταγές των διαφόρων αυτοκρατόρων και αυτές οι διαταγές εφαρμόζονταν και εκτελούνταν από τους Ρωμαίους στρατιώτες μαζί με τους κληρικούς και τις φανατισμένες ομάδες των Χριστιανών. Υπολογίζεται ότι μεταξύ 10 με 15 εκατομμύρια Ελληνες δολοφονήθηκαν, και οι περιουσίες τους αρπάχτηκαν και δόθηκαν στην Χριστιανική Εκκλησία. Όλα αυτά έγιναν λόγω του ότι οι Ελληνες αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την Ελληνική θρησκεία και το Ελληνικό πνεύμα τους και να γίνουν Χριστιανοί.

Την ίδια περίοδο σ’ όλη την αυτοκρατορία οι θρησκευτικοί ναοί των Ελλήνων γκρεμίζονταν από τους βανδαλιστές χριστιανούς και με τα ίδια υλικά έχτιζαν χριστιανικούς ναούς στον ίδιο τόπο. Βιβλιοθήκες και βιβλία ρίχνονταν στις φλόγες, αγάλματα και άλλα σπουδαία έργα τέχνης καταστρέφονταν, θέατρα και φιλοσοφικές σχολές παιδείας γκρεμίζονται και η λειτουργία τους απαγορεύονταν.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες απαγορεύτηκαν, το θέατρο, αθλητικά, χορός και τραγούδι επίσης απαγορεύτηκαν. Οι χριστιανοί έκαναν ότι μπορούσαν να εξοντώσουν τον Ελληνισμό, τον Ελληνικό πολιτισμό και το Ελληνικό πνεύμα. Ο σταυρός είναι το σύμβολο που μας υπενθυμίζει αυτήν την απόπειρα εξαφάνισης του Ελληνικού λαού.

Ο σταυρός επίσης μας υπενθυμίζει και τα 400 χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων, κάτω από την βάρβαρη Οθωμανική (Τουρκική) αυτοκρατορία και την γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους στην Στερεά Ελλάδα, στα νησιά του Αιγαίου και την Μικρά Ασία έως το έτος 1922 μ.χ.

Τα πιο πολλά από αυτά τα φρικτά εγκλήματα εκτελέστηκαν από ανθρώπους που μοιάζουν με ορισμένες ομάδες της Αφρικής, που πίστευαν ότι θα πρέπει να κάνουν ανθρώπινες θυσίες στο θεό τους. Σε αυτήν την περίπτωση η ανθρώπινη θυσία ενός ανδρός με το όνομα Χριστός, που ήταν
 ένας πιστός και αφοσιωμένος «Εβραίος», που το μοναδικό του έγκλημα ήταν να μιλήσει δημόσια εναντίον του κατεστημένου –προδότες, που ήταν σε συνωμοσία με τον Ρωμαίο κατακτητή της πατρίδας του, το Ισραήλ και ο οποίος ήθελε να απαλλάξει τον λαό,και τη χώρα του από τη ξένη κατοχή - σίγουρα δεν ήταν Θεός.

Ο Χριστός ήταν ένας πολιτικός - θρησκευτικός - αγωνιστής/επαναστάτης της εποχής του. Αυτός και οι οπαδοί του (και ιδιαίτερα αυτή που σύνταξαν [έγραψαν] τα διάφορα ευαγγέλια) κατάκλεψα ν πάρα πολλά από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία - θρησκεία - και πολιτισμό,και η πατέρες της εκκλησίας των διαφόρων θρησκευτικών συμβουλίων
 (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ) έκαναν το ίδιο.Πρόσθεσαν,αφαίρεσαν και μορφοποίησαν την χριστιανική φιλοσοφία,προκειμένου να δημιουργήσουν το χριστιανισμό που η εκκλησία διδάσκει σήμερα.

Η Ελληνική σημαία
Τιμημένη...... αγαπημένη......ματωμένη
Τα χρώματα της σημαίας, γαλάζιο και λευκό, συμβολίζουν το γαλάζιο
της Ελληνικής θάλασσας και το λευκό των αφρισμένων κυμάτων.
Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και οι συλλαβές (η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ) του συνθήματος της
Ελληνικής Επανάστασης, ...ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.



Με τις υπόλοιπες Κυριακές να τιμάμε και να γιορτάζομε την μνήμη και διδασκαλία, από ένα κάθε Κυριακή πνευματικό πατέρα του έθνους π.χ. ΣΟΛΩΝΑ-Αριστοτέλη-Σωκράτη-Πλάτωνα-Περικλή-ΠΥΘΑΓΟΡΑ και πολλούς άλλους άξιους προγόνους. Θα πρέπει να γίνει ένας κατάλογος με τους πιο σημαντικούς και σπουδαίους πατέρες του έθνους.



 
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΠ.

Χρειάζεται να ανακαλύψουμε τους ύμνους μας και να  σχηματιστούν λειτουργίες  για χρήση στους ναούς για κάθε Κυριακή. Η ίδια ανάγκη υπάρχει για όλες της εορτές που έχουν αναφερθεί. Μορφωμένοι άνθρωποι θα πρέπει να ερευνήσουν και να βρουν οτιδήποτε έχει σωθεί από την αρχαία ελληνική θρησκεία, να βρουν συγγράμματα θρησκευτικού χαρακτήρα π.χ. ιστορία, λειτουργία, ύμνους και τα νομιζομεν μας (τα πιστεύω μας) κλπ.

Χρειάζονται άνθρωποι που γνωρίζουν καλά.............
1) την αρχαία Ελληνική γλώσσα.
2) την αρχαία Ελληνική θρησκεία.
3) την αρχαία Ελληνική ιστορία.
4) τον κλασσικό Ελληνικό πολιτισμό.
5) τις αρχές, αξίες και παράδοση των αρχαίων Ελλήνων και αυτοί οι άνθρωποι να συμβάλουν στην δημιουργία της σύγχρονης Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και Τιμής - την 
Ελληνική εθνική ιδεολογία.
Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται για να κατoρθώσουν την μεγάλη αυτήν πρόκληση. Να καταφέρουν να παντρέψουν και να ενώσουν και να δώσουν νόημα σε όλα αυτά που εχουν γραφτεί. Να αλλάξουν ότι πρέπει να αλλαχτεί, να διορθώσουν τα λάθη. Να εμβαθύνουν-να διερευνήσουν και να εμπλουτίσουν αυτά τα γραπτά. Να φέρουν στο φως τα πάντα απο την αρχαιότητα που μπορεί να ολοκληρώσει και να εμπλουτίσει την δημιουργία της σύγχρονης Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. 
[ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ].
Με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε την δική μας 
Ελληνική Καινή Διαθήκη - Ελληνικό κώδικα.
Χρειαζόμαστε ένα πάντρεμα του μεγάλου πλούτου των αρχαίων με τις ανάγκες του σύγχρονου Ελληνα για να μπορεί να επιβιώσει, να μην χαθεί. Να μην εξαφανισθεί η Ελληνική φυλή.
Αυτή την ανάγκη την έχουν πάρα πολύ οι Ελληνες της διασποράς. Μεγάλη ανάγκη διότι η απώλεια στην διασπορά είναι μεγάλη και τραγική.



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:


Μήπως θα πρέπει να επαναφέρουμε την "Εορτή Ορκωμοσίας Των Νέων", ώστε τα αγόρια και τα κορίτσια όταν γίνονται 14 χρόνων να δίνουν ένα όρκο σε μια τελετή που θα τους καλωσορίζομε και θα τους δεχόμαστε ως πλήρη μέλη της Ελληνικής Θρησκείας. Ο όρκος να λέει ότι ορκίζονται να είναι πάντα πιστοί και αφοσιωμένα στα ιδανικά της φυλής μας, της θρησκείας, Ελληνικής γλώσσας και Ελληνικό πολιτισμό μας κλπ. και ότι ποτέ δεν θα εγκαταλείψουν το Ελληνικό έθνος. Ορκίζονται να εκπληρώσουν την αποστολή του Θεού και των όρκων των προγόνων τους στο Θεό (στους Θεούς), και αυτή την εορτή να την κάνομε κάτι το πολύ σημαντικό και σπουδαίο για τα παιδιά, ώστε να.........

* νοιώθουν περήφανα την ημέρα εκείνη.
* να τους κάνομε γλέντι [πάρτι ].
* να τους δίνομε δώρα.
* να έρχονται φίλοι και συγγενείς να τα συγχαίρονται και να τα καμαρώνουν την ημέρα αυτή.
Αυτό πιστεύω θέλει σοβαρή μελέτη και εργασία.



ΤΕΛΕΤΉ (ΕΟΡΤΉ ΟΡΚΟΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝ)


(Για τα παιδιά μας, είναι ο οδηγός προς τον "Ελληνικό Πολιτισμό")

Όταν γίνονται 14 ετών (για αγόρια και κορίτσια).

Ο θεοφίλος - ιερέας(π.χ. Αριστοτέλης) η ένας έντιμος τον καλεσμένων (γυναίκα η άντρας) καλωσορίζει όλους τους παρευρισκομένους στην σημαντική αυτή την τελετή με έναν καταλλήλο ύμνο και λόγο, δηλαδή καλωσορίζει τους καλεσμένους στην ορκωμοσία της αδελφής................(όνομα) η αδελφό.................(όνομα)....κλπ.

Ω αδελφός η αδελφή τραγουδά έναν κατάλληλο μικρό ύμνο και μετά απαγγέλλει τον όρκο. Στη συνέχεια τραγουδά έναν άλω ύμνο.

Μετά η καλεσμένοι όλοι μαζί εκφράζουν το σύνθημα ΑΞΙΟΣ 3 φορές

Μετά το πλήθος των καλεσμένων τραγουδά 2 καταλλήλους ύμνους.

Στον πρώτο ύμνο εκφράζουν ότι καλωσορίζουν την αδελφή η των αδελφό στην Ελληνική οικογένεια και στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία ως ισότιμο μέλος, και ότι θα προστατεύσουν και θα προωθήσουν και θα υποστηρίξουν την πορεία τους στον δρόμο της ζωής τούς.

Στον δεύτερο ύμνο εκφράζεται η δοκιμασία η πρόκλησης και η αποπήρα γενοκτονίας που πέρασε ο Ελληνισμός και ότι ενωμένη δίνουν όρκο ότι θα επιζήσουν σαν ‘Ελλνηνες, για να κρατήσουνε των λόγο τους, τον όρκο τους στους θεούς να δημιουργήσουν έναν ανωτέρω πολιτισμό για το καλό της ανθρωπότητας κτλ.

'Έπειτα, ο ιερέας η ο τελετάρχης τελειώνει με ένα κατάλληλο λόγο.

Μετά όλοι μαζί τραγουδούν τον Ελληνικό εθνικό ύμνο και τελειώνη η τελετή και συνεχίζει με φαγοπότι, χορό και τραγούδι.

Υ.Γ.

Ψάξετε λίγο σε αυτό το ιστολόγιο και θα βρείτε τον "Όρκο τελετής απονομής των νέων.

Search a little on this blog and you will find the "Oath giving ceremony of the young".



 

Όταν είναι μωρά, και θα τους δίνομε το όνομα τους, θα κάνομε κάποια τελετή;


Βασικό τυπικό κατά τα Πάτρια Ονοματοδοσίας


Άνοιγμα
O πατέρας ανάβει την πυρά του βωμού και επικαλείται τους Θεούς.

«Κλύτε Θεοί Πατρώοι,
Εθνικοί των Ελλήνων Θεοί,
Υμέας κικλήσκομεν
αγαθαίς γνώμαις ημίν προσελθείν
κλύτε Μάκαρες και μόλοιτε ημίν
από Πυρός, από Χθονός
αφ' Ύδατος, από Αέρος
και από Ολύμπου.»

Ύμνος Χαρίτων
Tοποθετείται από τη μητέρα γύρω από το λαιμό του παιδιού το «μέταλλον» -κόσμημα- της ονοματοθεσίας του. Η μητέρα επικαλείται τις Χάριτες.

« Χάριτες, σεπτές θυγατέρες της Ευρυνόμης και του Διός
ουράνιαι μητέρες της κοσμήσεως και της Ευνομίας
φαειναί, λάμπουσαι, αυξήτριαι, σεβαστές παρθένοι
συνοδοί της Αθηνάς Εργάνης και της Ουρανίας Αφροδίτης
εσείς που στέκεστε δίπλα τον Φοίβο στις συνελεύσεις των Θεών
ακούστε μας και σταθείτε κοντά μας ευμενείς
αυξάνοντας γύρω μας το ιερό φως των Ολυμπίων
χαρίζοντάς μας δια βίου ειρήνη και χαρά
φυσικό κι εσωτερικό κάλλος
γαλήνη, μακροθυμία και ημέρωση
αξιοσύνη, ευσέβεια και κρίση ορθή.»


Ύμνος Νυμφών
Aπό τον πατέρα.

«Νύμφες, ακοίμητοι θυγατέρες της Πρώτης Αρχής
σπέρματα του Διός και τ' Ουρανού
αφανείς φίλοι βροτών και παιδοκόμοι
εναέριοι και ευώδεις Θεαί
Σας καλούμε να προσέλθετε ευμενείς
δια βίου επαρωγοί της / του ............
αγναί διδάσκαλοι, επίκουροι
και χαροπαίγμονες οδηγοί.»

Ύμνος Θεού Προστάτου
Eπιλέγεται από τους γονείς.

Παρουσίαση
Ο πατέρας, περιφέρει 3 φορές το παιδί γύρω από την επιβώμια πυρά με κατεύθυνση αντίθετη του ρολογιού, λέγοντας στο πέρας κάθε κύκλου.

«έστωσαν οι Θεοί προστάται της / του.........»

Ενώ οι προσκεκλημένοι τους ραίνουν με άνθη και καρπούς. Η μητέρα στέκεται μπροστά στην επιβώμια πυρά. Μόλις συμπληρώσει την περιφορά, ο πατέρας στέκεται δίπλα στην μητέρα, υψώνει το παιδί πάνω από την πυρά, κοιτάζει ψηλά και κάνει την παρουσίαση στους Θεούς και τους Προγόνους.

«Αθάνατοι Θεοί και ευκλεείς Πρόγονοι σας παρουσιάζω την / τον ..............
γνησία / γνήσιο απόγονο εμού και της συζύγου μου Ελληνίδα / Έλληνα εξ Ελλήνων
αίμα εκ του αίματός μας ψυχή εκ της ψυχής σας. Να την / τον φυλάτε και να την / τον οδηγείτε
στις οδούς που ταιριάζουν στους Έλληνες στις οδούς που ταιριάζουν σε φιλοσόφους και ελευθέρους ανθρώπους.»

(απαγγέλλεται τρίς)

Ευχή
H η μητέρα παίρνει στα χέρια το παιδί και απαγγέλλει την ευχή.

«Τι να ευχηθεί ένας θνητός για έναν θνητό που αγαπάει; Μόνο οι Θεοί αλήθεια ξέρουν.
Ας χαρίσουν λοιπόν στην / στον ................ εκείνα που η μεγαλοσύνη τους θέλει
εκείνα που ταιριάζουν σε Ελληνίδα / Έλληνα, παιδί δικό τους δηλαδή,
ας χαρίσουν αυτά που πρέπει σε ανθρώπινο πλάσμα που θα τιμήσει τους Θεούς και τους Προγόνους που θα σεβαστεί τη Φύση και τον Αιώνιο Λόγο. Μάκαρες Θεοί, Εθνικοί Θεοί των Ελλήνων και εσείς ένδοξοι Πρόγονοι χαρίστε τα πρέποντα για πρόσωπο αγαπημένο
στην / στον ................. που μόλις παρουσιάσαμε εμπρός σας.»

Σπονδή
Χύνεται τριπλή σπονδή αρώματος, γάλακτος και μελιού και όλοι αναφωνούν.

«έστωσαν οι Θεοί προστάται της / του .........»

Κλείσιμο

«Χαίρετε Μάκαρες, χαίρετε Αιώνιοι Θεοί Πατρώοι
ευσεβέσι θρησκευταίς Ιερόν Φάος αύξοιτε
νούσους, άλγη τε και κήρας στέλλοντες ες πέρατα γαίης.»

«Γένοιτο»

(Μοιράζονται στους προσκεκλημένους γλυκά και γίνεται απόθεση δίπλα στον βωμό των διαφόρων δώρων προς το παιδί.)




Η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία έχει πάρει πάρα πολλά από την αρχαία Ελληνική θρησκεία και από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Ποια είναι αυτά; Και τι θέλομε να πάρομε πίσω ;

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ έδωσε στον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ την αξιοπρέπεια,που ποτέ δεν είχε!

Η παλαιοχριστιανική οπαδοί και οι μετέπειτα ημερών Πατέρων της
Εκκλησίας,αντέγραψαν από τα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, όπως ο Όμηρος, Πλάτων, Αριστοτέλης, Σωκράτης και άλλοι. Αυτοί αναδιατύπωσαν την "διδασκαλία", τις "αρχές και τις αξίες τους" και τις απέδωσαν στον Ιησού, τους μαθητές του και στους μετέπειτα Αγίους.


Άγιοι είναι μια χριστιανική δημιουργία!


Saints are a Christian creation! 


Ο Εβραίος απόστολος Παύλος (Σαύλος) μιλούσε άπταιστα ελληνικά και είχε εξετάσει ενδελεχώς την ελληνική φιλοσοφία. Ο Παύλος ήταν ο μεγαλύτερος λογοκλόπος ο κόσμος έχει γνωρίσει ποτέ!

ΤΕΛΕΤΗ ΓΑΜΟΥ

Στην τελετή του Ελληνικού Γάμου,οι νεόνυμφοι φορούν στέφανα. Τα στέφανα είναι το σύμβολο της ειρήνης, αγάπης και ευτυχίας στον Ελληνικό γάμο.

ΑΝΟΙΓΜΑ

Ο ιερέας ανάβει τη φωτιά πάνω στον βωμό και καλεί τους θεούς, λέγοντας:

«Ακούστε, θεοί των πατέρων μας, / θεοί του έθνους και των Ελλήνων, / σας καλούμαι να έλθετε σε μας με αγαθές γνώμες. / Ακούστε, Μακάριοι (Ευτυχισμένοι) και ελάτε σε μας / από τη Φωτιά, από τη Γη, / από το Νερό, από τον Αέρα / και από τον Όλυμπο.»

Μετά παίρνει μ’ ένα ξερό κλαδάκι, που ανάβει εύκολα, φωτιά από τον βωμό και τη βάζει σ’ ένα δοχείο με νερό, που βρίσκεται πάνω στον βωμό, φτιάχνοντας αγίασμα.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
 

Η γυναίκα τοποθετεί στον βωμό μία τούφα από τα μαλλιά της, πλένει συμβολικά το μέτωπό της με το νερό που είναι πάνω στον βωμό, όπως κάνει και ο άνδρας, και μετά προσεύχεται στη Θεά Αρτέμιδα και τις Μοίρες.

Προσευχή στη Θεά Αρτέμιδα και τις Μοίρες:

«Άκουσέ με, κόρη του Δία με τα πολλά ονόματα, / [δεν υπάρχει λέξη «νυκτοπόλος»], εσύ που θρέφεις τα παιδιά. / σεμνή, θεά Κόρη του Ήλιου, που εύκολα σε πλησιάζουν οι παρθένες γυναίκες, / σεβαστή βασίλισσα όλων των πραγμάτων, θεά που θρέφεις παιδιά, / που αγαπάς τα παιδιά και τις παρθένες, / εσύ που φέρεις το φως, εσύ η αγνή, /

»Ακούστε με κι εσείς, αεράτες Μοίρες με τα πολλά ονόματα, / θυγατέρες του Ουρανού και της γόνιμης Νύχτας, / σεβαστές δωρητές της Φροντίδας και της Ελπίδας, / θεές που δεν φαινόσαστε και δεν αλλάζετε.

»Ακούστε με κι ελάτε με συμπάθεια και καλή διάθεση,/ κρατώντας μακριά τις θλίψεις και τους πόνους.»


Ενώ η μητέρα του ανδρός προσφέρει στη γυναίκα μέλι και καρύδι, οι προσκεκλημένοι αναφωνούν.

«Ευτυχισμένη, Ευτυχισμένη, Ευτυχισμένη!»


Ο Παράνυμφος δίνει στον άνδρα και τη γυναίκα δύο ψωμιά με πολλούς σπόρους , ενώ ο ιερέας απαγγέλλει προσευχή στη Θεά Ήρα και τον Θεό Δία.

Προσευχή στους Θεούς Δία και Ήρα:

«Αθάνατε Δία που έχεις πολλή τιμή, βασιλιά που κρατάς το σκήπτρο, / η αρχή των πάντων, εσύ που όλα τα μεγαλώνεις, που βάζεις τάξη, / πολύμορφε φύλακα της ζωής των ανθρώπων, / και συ Ήρα, βασίλισσα των πάντων, / ανθισμένη που τρέφεις τις ψυχές, / Κυρά του γάμου,

»ελάτε σε μας και με τις σπονδές / δώστε στους θρησκευόμενους / καλή σκέψη, καλή διάθεση, ζωή ευτυχισμένη, γεμάτο ειρήνη, υγεία και πίστη.»


Ο άνδρας και η γυναίκα τοποθετούν τα ψωμιά τους στον βωμό. Ο ιερέας διπλώνει τους καρπούς των χεριών με χρυσή κορδέλα και λέει την ευχή:

«Ας είναι οι θεοί προστάτες της ζωής και των δυο σας, / ζωής γλυκιάς, μέσα σε αγαθότητα και ειρήνη, ζωής που να έχει οτιδήποτε ο καθένας από σας επιθυμεί.»

Οι νεόνυμφοι, μαζί με τον Παράνυμφο, βαδίζουν κυκλικά μπροστά από τους καλεσμένους, οι οποίοι τους πετούν λουλούδια και σπόρους, που τους έχουν πάρει από την κοπέλα που κρατά το πανέρι. Στη διάρκεια του κυκλικού βαδίσματος, ο Παράνυμφος αναφωνεί 3 φορές και όλοι επαναλαμβάνουν:

«Ευτυχισμένοι, Ευτυχισμένοι, Ευτυχισμένοι!»

Επιστρέφοντας μπροστά στον βωμό, το ζευγάρι απαγγέλλουν (με συνοδεία φλογέρας) έναν στίχο ο ένας, κι έναν στίχο ο άλλος, τον Ύμνο στις Θεές Αφροδίτη και Πειθώ.

Ύμνος στις Θεές Αφροδίτη και Πειθώ:

«Μητέρα του Ουρανού, που όλα τα γεννάς, / που ετοιμάζεις τους γάμους, νυκτερινή θεά με τις πολλές μορφές, πανέξυπνη βασίλισσα, / πολυαγαπημένη εσύ που ζευγαρώνεις ανθρώπους, οδηγέ της Τύχης, / άγια Μητέρα του Έρωτα και της Ανάγκης, / θεά που αγαπάς τους ανθρώπους, αιώνια Κυπριώτισσα.

»Θεά με το μεγάλο όνομα που πείθεις, φίλη και οδηγέ των θνητών ανθρώπων, / σεβαστή και χαμογελαστή που βάζεις νόμους, άγαλμα της φρόνησης, της καλής συναλλαγής και εξυπνάδας, / που φέρεις πλούτο, αγαθή προστάτιδα όλων των πραγμάτων.

»Ελάτε, Ευτυχισμένες, στη ζωής μας, / προστάτες του σπιτιού μας που δεν φαινόσαστε, / συμπαθείς με ήρεμο πρόσωπο, / που φέρνετε ευλογίες κι ευχάριστα δώρα. Γιατί σε σας στηρίζεται η ζωή / και οι καλές πράξεις των ανθρώπων.»

Χύνεται σπονδή και μετά η γυναίκα απαγγέλλει ύμνο στη Θεά Εστία.

Ύμνος Θεάς Εστίας:

«Εστία, δυνατή κόρη του Κρόνου και βασίλισσα, / εσύ που στη μέση του σπιτιού έχεις παντοτινή φωτιά, πολλή μεγάλη, / σε άγιες τελετές αυτούς εδώ κάνε τους μύστες, / πάντα νέους, πλούσιους σε καλά, με καλό μυαλό, αγνούς / βάλ’ τους σε οίκους θεών ευτυχισμένων, δυνατό στήριγμα των ανθρώπων, / παντοτινή, με τις πολλές μορφές, πολυαγαπημένη, με τη μορφή της χλόης / χαμογελαστή, ευτυχισμένη, πάρε αυτά εδώ τα ιερά με προθυμία, / φύσηξε πάνω τους καλοσύνη και δώσε τους υγεία με μαλακό χέρι.»

Ο ιερέας λέει

(Όνομα;) Παίρνεις αυτό τον άνδρα/αυτή τη γυναίκα (όνομα;) για νόμιμο σύζυγό σου; Δίνεις τον γαμήλιο όρκο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας & Πίστης εδώ, μπροστά στους Θεούς και σ’ αυτούς τους μάρτυρες;

Και οι δύο σύζυγοι, ένας - ένας.
Δήλωση Τιμής


«Μπροστά στα όμματα των θεών και των προγόνων, εγώ η τάδε, κι εγώ ο τάδε κάνουμε δήλωση τιμής να ζήσουμε με ομόνοια, με αγάπη , με αλληλοσεβασμό και αφοσίωση, σύντροφοι και εραστές σε μία σάρκα, σε μία ψυχή, σ’ ένα σπίτι, μέχρι που έρθει ο θάνατος και μας χωρίσει.»
Εγώ (όνομα;) παίρνω (τον/την όνομα;) για νόμιμο σύζυγό μου.
Ορκίζομαι να τηρήσω την υπόσχεση που δόθηκε στο Θεό (στους θεούς) από τους προγόνους μας, ότι θα κρατήσουμε των λόγο των προγόνων μας προς τους Θεούς να εκπληρώσουν την αποστολή του Θεού να συμβάλουν στην δημιουργία για ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού για το καλό της ανθρωπότητας και υπόσχομαι να μεταδώσω στα μελλοντικά παιδιά μας το Ελληνικό Πνεύμα, τον Ελληνικό πολιτισμό, την Ελληνική γλώσσα, και  ταυτότητα.

Υπόσχομαι ότι θα αναθρέψω - αναθρέψουμε τα μελλοντικά παιδιά μας με Ελληνική μόρφωση και υπερηφάνεια.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Χαίρετε, Ευτυχισμένοι, χαίρετε Αιώνιοι Θεοί των προγόνων / μεγαλώστε το ιερό Φως στους θρησκευόμενους, και στείλτε τις αρρώστιες, τους πόνους και τις αγωνίες στην άκρη της Γης.»

«Ας γίνει αυτό!»
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ορθόδοξη χριστιανική γαμήλια τελετή, το 99% του προφορικού συμβολισμού ΚΑΙ
ΡΗΤΗ φιλοσοφία είναι «εβραϊκή». ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Μην κάνετε το γάμο σας στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία!

Στην τελετή του γάμου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Τα στέφανα είναι σίγουρα μια ελληνική παράδοση

Ο χορός της 3 φορές γύρω από τη «ιερή τράπεζα» είναι σίγουρα μια ελληνική παράδοση

Η κατανάλωση του κρασιού είναι επίσης μια ελληνική παράδοση,

Αλλά όλα τα λόγια, δηλαδή, το συμβολισμό και τη σημασία τους, «το περιεχόμενο» οι οποίες ομιλούνται ή ψάλλονται είναι Εβραϊκές!

Δεν υπάρχει τίποτα του συμβολισμού ή της σημασίας από το πλούσιο Ελληνικό Πολιτισμό και της παράδοσης μας!

Συνεπώς, αν είστε υπερήφανος 'ΕΛΛΗΝΑΣ,
ΜΗ ΚΆΝΕΤΈ «Εβραϊκό» γάμο στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία!



GREEK ORTHODOX WEDDING CEREMONY IS ALL JEWISH

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΟΝ ""ΕΛΛΗΝΙΚΟ"" ΓΑΜΟ!


 
Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Αβραάμ και την Σάρραν. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Ισαάκ και την Ρεβέκκαν. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Ιακώβ και πάντας τους πατριάρχας. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Ιωσήφ και την Ασυνέθ. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Ιωακείμ και την Άνναν. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλογήσας τον Ζαχαρίαν και Ελισάβετ. Διαφύλαξον αυτούς, Κύριε ο Θεός ημών, ως διεφύλαξας τον Νώε εν τη κιβωτώ. Διαφύλαξον αυτούς, Κύριε ο Θεός ημών, ως διεφύλαξας τον Ιωνάν εν τη κοιλία του κήτους…Μνημόνευσον αυτών, Κύριε ο Θεός ημών, ως εμνημόνευσας του Ενώχ, του Σήμ, του Ηλία…». Αυτή είναι η «ευχή», που παίρνουν οι ρωμιοί από τον ορθόδοξο ιερέα...........και μετά ΄ ήρθε το σκοτάδι !!


 

 

Τελετή της κηδείας

ΚΗΔΕΥΣΗ

Βασικό τυπικό κατά τα Πάτρια Κηδεύσεως

Ύμνος Θεού Ερμού Ψυχοπομπού
Tοποθετείται στο στήθος του τεθνεώτος στέφανος δάφνης.
«Ερμέα, φίλε Θεέ, σεβάσμιε,
ός θνητών ψυχάς κατάγεις ες Άϊδην,
υπνοδώτα, ψυχοπομπέ,
άρρητε, κρύφιε, δαήμον
τεθνεώτων προσηνή επαρωγέ,
Φερσεφονείας, μεγάλου Διός θυγατρός
επίκουρε,
μόλε ευμενής μυστιπόλοις
και τον μών προσφιλή νεκρόν
δίδαξον σπεύδειν υπέρ λήθην.»
Ευχή / Χαιρετισμός
Δίδεται στον τεθνεώτα το νόμισμα της διαβάσεως.
«Ο Κόσμος αναδυθείς αφ' εαυτού,
αυτοκεκοσμηθείς και ευτάκτως διατάξας την απειροσύνη του,
εγέννησε εκ της Ουσίας του
τους Θεούς και τις θνητές μορφές ζωής,
με προνομιούχο εκείνη του Ανθρώπου,
προνομιούχο για τον Λόγο που εδανείσθη
από το επίπεδο των Θεών,
από τον φωτεινό χώρο όπου κατοικούν
οι τάξιν θέσαντες και τάξιν τηρούντες Αθάνατοι,
από τον εσωκόσμιο και περικόσμιο συνάμα Όλυμπο.
Άπαντες φώτα εκ φωτός όντες,
όλοι τμήματα οργανικά της αυτής Ουσίας,
των Θεών και του Κόσμου τέκνα προσφιλή,
κατ' Αρετήν τον βίο να ζήσουμε καλούμεθα,
φιλοσοφούντες και επ' αγαθώ αριστεύοντες
διότι αυτός είναι ο προορισμός του Ανθρώπου:
να λάβει φώς και να το μεταδώσει,
δια του λόγου και του συναισθήματος,
Θεός και ζώον συνάμα, αγία υπόσταση,
θεία ποιότης εν σαρκί.
Μακάριοι όσοι αυτά καταλαβαίνουν,
στο τραγικό εφήμερο του ανθρωπίνου βίου,
στην ατελείωτη ροή των ετών
καθώς οι γενεές των θνητών πίπτουν
ωσάν των δασών τα φυλλώματα.
Μακάριοι όσοι από τον Δεύτερο Ήλιο οδηγήθησαν,
από την Παιδεία των Ελλήνων,
και έγιναν ευγενείς και εσωτερικώς όμορφοι,
μακάριοι όσοι διαυγή και ήρεμη απέκτησαν ματιά
και γαλήνια κοσμοθέαση
μακράν κάθε σκοτοέσσης γνώμης περί Κόσμου και Θεών,
όσοι στον βίο και την αιωνιότητα
κατέστησαν εαυτούς ικανούς να σταθούν
ομοτράπεζοι των Θεών και των αγαθών προγόνων.
Χαίρε ..........., πατέρα / μητέρα υπόδειγμα.
Έλληνα / Ελληνίδα εξ Ελλήνων,
Σεβαστέ / σεβαστή εκ σεβαστών,
γαλήνιο δρόμο να' χεις με γλυκύ αρωγό τον ψυχοπομπό Ερμή
προς τα Πεδία των ευδαιμόνων Μακάρων,
προς τους φωτεινούς και γαλήνιους τόπους,
όπου κατοικούν οι ευκλεείς και θειότατοι πρόγονοι,
ένθρονος στην απεραντοσύνη του Κόσμου,
δίκαιος / δικαία εν μέσω δικαίων,
φίλος / φίλη Θεών, συνείδηση ουρανία,
ελεύθερος / ελευθέρα από τα δεσμά της μορφής,
ελεύθερος / ελευθέρα από τα μεγέθη και τον Χρόνο,
μακάριος / μακαρία, τέλειος / τελεία, αγαθός / αγαθή.
Χαίρε ..........
Να μας κοιτάς και να μας παραστέκεις,
μέχρι ν' ανταμώσουμε ξανά.
Εμείς δια βίου θα σε τιμούμε,
και θα σε θυμόμαστε.»
«Αιωνία η μνήμη σου αγαπημένε / αγαπημένη.
Αιωνία η μνήμη σου αγαπημένε / αγαπημένη.
Αιωνία η μνήμη σου αγαπημένε / αγαπημένη.»
Χύνεται σπονδή και θραύεται το πήλινο κύπελλο.




Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΧΗ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ.


Ω κορυφαία Θεά των γεννήσεων, Ακραία Άρτεμη δέξου αυτόν τον σεμνό ύμνο και χάρισε την ευλογία σου σε αυτόν που γιορτάζει την ημέρα της γεννήσεως του στο υλαίο πεδίο της ύπαρξης.

Εσύ που δίνεις το τέλειο δώρο Ανυσιδώρα χάρισε δώρα υγίειας, ευδαιμονίας, πνευματικής και υλικής ανάπτυξης, χαράς, ευθυμίας, και κάθε άλλου ψυχικού ή υλικού δώρου που εσύ κρίνεις για την αρετοδρομία της υπάρξεως.

Στάσου Βοηθός της υπάρξεως τούτης και Ευπλόκαμος, στρώνοντας άριστους δρόμους αρετής που οδηγούν σε έπαθλα αιώνια ώστε η ψυχή να ομοιάζει την Ευστέφανη χάρη Σου.

Καθαρά Θεά, κράτα αμόλυντη την ψυχή από κάθε κακό.

Μεγαλώνυμη και Ολβιόμοιρη Θεά χάρισε την μέγιστη ευτυχία της μοίρας ως

Περασία βοήθησε την σκέψη να οδεύει ασφαλής από τις αναζητήσεις της.

Σαόφρων χάρισε υγιή σκέψη.

Ελληνική Ιερή Εβδομάδα
Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή
Τους αξίζει τους πρόγονούς μας !!!
Η Ελλάδα κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους το 146 π.Χ. Από τα μέσα του 4του αιώνα όταν το καθεστώς των Ρωμαίων έγκρινε των χριστιανισμό ως την επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας, και οι δοξασμένοι πρόγονοι μας περάσαν πολλές δυσκολίες, διωγμούς, φρικτά βασανιστήρια και γενοκτονίες.
Τέτοια βαρβαρότητα που λίγοι λαοί έχουν αντιμετωπίσει στην ιστορία τους.
Η πρόγονοι μας ηρωικά αντιστάθηκαν στον κατακτητή και τον εκβιασμό του να εγκαταλείψουν την πατρώα θρησκεία τους, των πολιτισμό τους και το "Ελληνικό Πνεύμα".
Εκατοντάδες χιλιάδες 'Ελληνες στα 1000 χρόνια αυτά δολοφονήθηκαν από τους χριστιανούς, επειδή δεν δέχτηκαν να αλλάξουν την θρησκεία τους, δηλαδή να γίνουν χριστιανοί και δούλοι - την - ολοκληρωμένη καταστροφή την γνωρίζομαι όλοι –
Μετά, το 1453 μ.Χ. άρχισε η μεγάλη κατάκτηση (400 χρόνια σκλαβιά) από τους Τούρκους με της γνωστές συνέπειες – βασανιστήρια, διωγμούς και γενοκτονίες –
Το 1821 άρχισε η επανάσταση για την ελευθερία της πατρίδας και την αναγεννήσει του Ελληνικού Έθνος.
Αγαπητοί φίλοι πιστεύω πώς είναι ιερό μας καθήκον να τιμηθούν όλοι οι πρόγονοι μας που θυσίασαν τα πάντα, με μια λαμπρή εορτή που θα κρατά μία εβδομάδα. Μία δική μας «Ελληνική Ιερή Εβδομάδα», που θα θυμόμαστε,θα τιμάμε και θα μνημονεύουμε τους προγόνους μας και της θυσίες τους.
Δηλαδή στους ναούς μας τα βράδια να γίνονται θρησκευτικές τελετές περίπου 45 λεπτά διαρκείας για περίπου μια (6 μέρες) εβδομάδα. Σε αυτές της τελετές θα αναφέρονται τα διάφορα γεγονότα με μια ιστορική σειρά. Με της κατάλληλες προσευχές, ύμνους και ότι άλω χρειάζεται.
Να μπορούμε εκείνη την εβδομάδα να ζήσουμε όλα αυτά που συνέβησαν στους προγόνους μας και την πατρίδα μας. Να ζήσουμε τον πόνο και την μαρτυρία τους!!!
Την 6τη μέρα η τελετή να αρχίσει στις 11-15 μ.μ. και να κράτησή 45 λεπτά. Δηλαδή στης 12 μ.μ. επίσημα να τελειών  το πένθος και την έβδομη (7η) μέρα ένα λεπτό π.μ.(αμέσως μετά τα μεσάνυχτα) αρχίζει η δοξολογία ελευθερίας και χαράς (30 λεπτά). Εκφράζονται ύμνοι και λόγια για την αρχή της επανάστασής για την ελευθερία της πατρίδας και του Ελληνικού λαού και για την αναγέννηση του «Ελληνικού Έθνους».
Η έβδομη (7η ) μέρα να είναι η συμβολική μέρα του ξεκίνημά της επανάστασής, δηλαδή 25τη Μαρτίου.

Από μία μέρα, σε αυτήν την εβδομάδα οι ύμνοι και τα κείμενα της λειτουργίας, να εξηγούν τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα και των Ελληνισμό:
Δηλαδή, από .......
19 Μαρτίου * 146 π.χ. έως το  325 μ.χ. - - -  εδώ εξηγούμε ότι οι Ρωμαίοι ερωτεύτηκαν και αγάπησαν  τα πάντα που ήταν ελληνικά, ότι ακόμα υιοθέτησαν και την ελληνική θρησκεία και πολλά άλλα. Παράλληλα  αναφέρουμε τα γεγονότα ότι οι 'Ελληνες έκαναν  3 ή 4  αποτυχημένες απελεθερευτικές απομονωμένες μάχες.
20 Μαρτίου 
21 Μαρτίου 
22 Μαρτίου 
23 Μαρτίου 
24 Μαρτίου, μέχρι το 1821 μ.χ.
25 Μαρτίου *1821 και μετά, η αρχή της επανάστασης για εθνική ελευθερία και αναγέννηση της πατρίδας και του Ελληνικού λαού :



 Τελετή Χαράς!



Δοξολογία ελευθερίας και χαράς, αρχίζει την 7η μέρα, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή μετά την 6τη μέρα.
Ιεροφάντης - Αναστήθει ο λαός των Ελλήνων
Χορωδία και λαός, όλοι μαζί - Αληθώς αναστήθει.............
Ιεροφάντης  - Αναστήθει η πατρίδα των Ελλήνων
Χορωδία,  όλοι μαζί -  Αληθώς αναστήθει..........
Ιεροφάντης - Τέρμα στην σκλαβιά των Τούρκων
Χορωδία, όλοι μαζί  - Τέρμα στην σκλαβιά ..........
Ιεροφάντης - Τέρμα η γενοκτονία των Ελλήνων από τους Χριστιανούς
Χορωδία, όλοι μαζί  -  Τέρμα η γενοκτονία των Ελλήνων ..........
Ιεροφάντης - Τέρμα στον σκοταδισμό των Χριστιανών
Χορωδία, όλοι μαζί  - Τέρμα στον σκοταδισμό.........
Ιεροφάντης - Αναστήθει ο λαός των Ελλήνων
Χορωδία όλοι μαζί,  -  Αληθώς αναστήθει..........
Ιεροφάντης - Αναστήθει η πατρίδα των Ελλήνων
Χορωδία, όλοι μαζί,  -  Αληθώς αναστήθει..........
Ιεροφάντης - Αναστήθει το φως του Θεού Απόλλωνα
Χορωδία όλοι μαζί,  –  Αληθώς αναστήθει...........
Ιεροφάντης,  –  Αναστήθει η σοφία της Θεάς Αθηνάς
Χορωδία όλοι μαζί,  –  Αληθώς αναστήθει...........
Ιεροφάντης - Αναστήθει ο λαός των Ελλήνων
Χορωδία, όλοι μαζί,  -  Αληθώς αναστήθει..........
Ιεροφάντης - Αναστήθει η πατρίδα των Ελλήνων
Χορωδία, όλοι μαζί  -  Αληθώς αναστήθει...........
Ιεροφάντης - ΕΠΊΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑ!!
Ζευς πάτερ, κυρίαρχε του πνευματικού Ολύμπου, Συ είσαι το Φως του μεγάλου Παντός, από σένα εκπορεύθηκε εις την Φύσιν η Σοφία με θείαν πανοπλίαν ισχύος…….
Δοξάξομεν την εις την Φύσιν εκδηλωθείσαν Σοφία δια της οποίας το αόρατον γίνεται ορατόν και ούτω αποκαλύπτονται τα μυστήρια της θείας Φύσεως.
Δόξα εις την εν τη Φύσει εκδηλωθείσαν Σοφίαν, ήτις οδηγεί ημάς εις την Γνώσιν.
Δόξα εις την Γνώσιν, ήτις αποτελεί την υπερτάτην δύναμιν εις το Σύμπαν.
Δόξα εις εν την Φύσει εκδηλωθείσαν Σοφίαν που μας οδηγήσε εις την ελευθερία!
Αναστήθει η πατρίδα των Ελλήνων !

Αναστήθει ο λαός των Ελλήνων !

Ο λαός απαντάει .............. Αληθώς αναστήθει !
'Όλοι μαζί κάνουμε μία εβδομάδα νηστείας ως συμβολική θυσία προς τιμή τους προγόνους μας για αυτά που υπόφεραν στα χέρια των κατακτητών τους !
Στις πρώτες έξι ημέρες, το κρέας και τα ψάρια απαγορεύονται αυστηρά μόνο ψωμί, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και τα λαχανικά επιτρέπεται να καταναλωθούν.


ΓΕΎΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΊΑΣ
Την 7η ημέρα , μετά τη δοξολογία της ελευθερίας και της χαράς , πάμε όλοι στα σπίτια μας για να πιούμε κρασί σε μια γιορτή με ειδικό γεύμα όπου τα ψάρια και το κρέας επιτρέπονται .
Καλούμε επίσης τους φίλους μας και ειδικά αυτούς που δεν έχουν οικογένεια , που είναι μόνοι , σε αυτή τη γιορτή .
Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου αυτή η γιορτή είναι μια πολύ ιερή και μοναδική για όλους τους Έλληνες .
Συμβολίζει την έναρξη και την αναγέννηση του ελληνικού έθνους και της χώρας .
Αυτή είναι επίσης μια γιορτή της νίκης του φωτός επί του σκότους και της γνώσης επάνω στην άγνοια!
Συμβολίζει την Ελληνική εκ νέου δέσμευση για το Σύμφωνο και ο όρκος μεταξύ του Ελληνικού λαού που έκαναν οι πρόγονοί μας και των Θεών (τους Θεούς) , η δέσμευση από τον Ελληνικό λαό που έκανε στους Θεούς να συνεχίσει να δημιουργεί ένα υψηλότερο επίπεδο πολιτισμού για το καλό όλης της ανθρωπότητας, να παραμείνουν για πάντα Έλληνες, και πάντα να βοηθάει ο ένας τον άλλο, ανά πάσα στιγμή , έτσι ώστε να μπορεί να επιτευχθεί ο ιερός στόχος αυτός .
Είναι μια γιορτή οπότε συγχωρούμε ο ένας τον άλλον και όλοι οι 'Ελληνες ερχόμαστε κοντά ο ένας στον άλλο, με ένα πνεύμα οικογενειακής αγάπης και αρετής.

Πριν το γεύμα αρχίσει , όλοι οι παρόντες κάθονται η στέκονται  γύρο στο τραπέζι,  κρατούν μαζί τα χέρια τους και απαγγέλλουν μια προσευχή η έναν ύμνο ευχαριστίας, που  εκφράζει όλα τα προαναφερθέντα.  (Σε αυτό τον ύμνο ή με την  προσευχή που απαγγέλλουμε δίνουμε "αναγνώρισή και σεβασμό" στα προαναφερθέντα).

*Γι 'αυτό το πολύ ιδιαίτερο γεύμα  ευχαριστίας (γιορτή) ψήνουμε ειδικό στρογγυλό ψωμί για όλους να μοιραστούν! (τύπου βασιλόπιτας που λέγετε Θαργηλος Άρτος)
Αυτό το ψωμί που μοιραζόμαστε, συμβολίζει τον ερχομό μας "όλοι μαζί και πάλι" ως ενός ελεύθερου Ελληνικού λαού!
Έχουμε, επίσης, εννέα (9) κεριά στο τραπέζι που με το φως τους, συμβολίζουν το φως της ελευθερίας!
Ο αριθμός εννέα (9) συμβολίζει τα εννέα γράμματα στην ορθογραφία της λέξης "ελευθερία"  στα Ελληνικά! 

Από της 25τη Μαρτίου και μετά, όταν συναντιόμαστε χαιρετάμε ο ένας τον άλλον για 30 μέρες με το σύνθημα: η πατρίδα και ο λαός μας αναστηθει! και η απάντηση να είναι, αληθώς αναστηθει!

Για να γίνουν όλα αυτά τα πράγματα, χρειάζεται πολύ δουλειά! Δηλαδή οι ύμνοι και τα κείμενα της λειτουργίας, που θα εξηγούν τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα και των Ελληνισμό:
Χρειάζονται άνθρωποι με ιστορική γνώση να μελετήσουν προσεχτικά όλο το θέμα, για να γίνει σωστή και όμορφη δουλειά.
....................................................................................................


«Την Υπέρμαχο» είναι δικός μας ελληνικός ύμνος!!

 

Αγαπητοί μου φίλοι της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, είναι καιρός να πάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει.

 

Πρώτα από όλα είναι ο ύμνος που οι Χριστιανοί αποκαλούν «Την Υπέρμαχο».....Αγαπητοί μου φίλοι αυτός ο ύμνος είναι καθαρά ελληνικός και αναφέρεται στη θεά μας Αθηνά.

 

Οι Χριστιανοί το έκλεψαν και το ερμήνευσαν στα δικά τους πρότυπα ώστε να έχει ένα χριστιανικό μήνυμα.

 

Πρέπει οπωσδήποτε να το ερμηνεύσουμε με τις δικές μας αρχές και αξίες, να το επαναφέρουμε στην πραγματική του μορφή με το πολύ όμορφο και αληθινό νόημα και συμβολισμό του.

 

Εμείς οι ασκούμενοι της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας πρέπει να μάθουμε τα λόγια αυτού του ωραιότερου Ελληνικού ύμνου που είναι αφιερωμένος στη Θεά μας Αθηνά και πρέπει όλοι μαζί να τον τραγουδάμε στις κατάλληλες περιστάσεις.

 

...............................................

 

"Tin Υpermacho" is ours; it is a Hellenic hymn and anthem!!

 

My dear friends of the Hellenic Ethnic Religion, it is time to take back all that belongs to us.

 

First of all is the hymn that Christians call "Tin Ypermacho".....My dear friends this hymn is purely Hellenic and refers to our Goddess Athena.

 

The Christians stole it and interpreted it to their own standards so that it has a Christian message.

 

We must definitely interpret it with our own principles and values; bring it back to its true form with its very beautiful and true meaning and symbolism.

 

We the adherents of the Hellenic Ethnic Religion must learn the words to this most beautiful Hellenic hymn which is dedicated to our Goddess Athena and we must all together sing it on the appropriate occasions.

.......................................





Οι ακόλουθες κατάλληλες αρχές και αξίες είναι σημαντική για την Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή:

* ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
* 40 ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ
* 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΝ, και πολλά άλλα.

Οι Δέκα Εντολές του Σόλωνα (ιδρυτή της αθηναϊκής δημοκρατίας)

1. Εμπιστευθείτε καλό χαρακτήρα περισσότερο από υποσχέσεις.
2. Μη μιλάτε ψευδώς.
3. Να Κάνω με καλά πράγματα.
4. Μην είμαστε βιαστικοί στο να κάνουμε φίλους, αλλά όταν γίνονται δεν τους εγκαταλείπουμε.
5. Μάθετε να υπακούσει την εντολή.
6. Κατά την παροχή συμβουλών, δεν συνιστούμε αυτό που είναι το πιο ευχάριστο, αλλά τι είναι το πιο χρήσιμο.
7. Να σκεφθείτε τον ανώτατος διοικητής σας.
8. Μην συνδέεστε με τους ανθρώπους που κάνουν κακά πράγματα.
9. Τίμα τους θεούς.
10. Έχετε υπόψη σας τους γονείς.

- Διογένης ο Λαέρτιος, Βίοι Φιλοσόφων Επιφανών.

Να λάβουμε υπόψη μας και να συμπεριλάβουμε στις θρησκευτικές αρχές και αξίες μας τον Επιτάφιο Λόγο του Περικλή, και πολλά άλλα διαμάντια από τα συγγράμματα των Ελλήνων Πατέρων του Έθνους;


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ


Από την αρχαιότητα, εμείς οι Ελληνες πιστεύαμε και πιστεύομε ακόμα ότι ο άνθρωπος πρέπει να ενδιαφέρεται για τα κοινά, για την κοινωνία, για τον συνάνθρωπό μας. Δηλαδή ο πολίτης θα πρέπει να συμμετάσχει και να συμβάλει στην κοινωνία. Δεν θα πρέπει μόνο να παίρνει απο την κοινωνία, αλλά και να δίνει πίσω στην κοινωνία [με άλλα λόγια πιστεύομε και στον εθελοντισμό]. Πάντα ως λαός, είχαμε αρχές και αξίες που έχουν να κάνουν με τον όρο
 ‘’καθήκον και υποχρέωση κλπ’’. Αυτές της αρχές και αξίες τις έχομε και σήμερα.

Πιστεύομε πως ο Ελληνας της Ελλάδας και ο Ελληνας της διασποράς θα πρέπει να πράττει όλα τα προαναφερόμενα. Επίσης θα πρέπει ο Ελληνας να συμμετάσχει και να συμβάλει στην πολιτική ζωή του τόπου που ζει. Να συμμετάσχει ενεργά στα κόμματα και την πολιτική. Αλλά με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει οι Ελληνες που είναι βουλευτές, μέλη ή οι οπαδοί ενός πολιτικού κόμματος να έχουν μίσος, κακία, ή αντιπάθεια στους άλλους Ελληνες που είναι βουλευτές, μέλη ή οπαδοί σε ένα άλλο αντίπαλο κόμμα. Αλλά θα πρέπει να έχουν αγάπη, συνεννόηση, συνεργασία και συντονισμό μεταξύ τους, για να μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους για το καλό του Ελληνισμού [την Ελληνική παροικία] και για να μπορούν με δύναμη και ενότητα να
 βοηθήσουν την μητέρα πατρίδα Ελλάδα στα εθνικά προβλήματά της.


[ Στην Ελλάδα,είναι επείγουσα ανάγκη "πραγματικοί Ελληνες" που αγαπούν την Ελλάδα,τον Ελληνισμό και το Ελληνικό Πνεύμα να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο και την διοίκηση του Π.Α.Σ.Ο.Κ. , της Νεας Δημοκρατίας και όλα τα κόμματα.]

Φυσικά αυτή η συνεργασία και συμπεριφορά να είναι απόρρητο των Ελλήνων, και ο Ελληνας ψηφοφόρος πάντα να ψηφίζει Ελληνα στην έδρα του όταν υπάρχει Ελληνας υποψήφιος.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσομε σωστή γραμμή στα παιδιά μας, μόνο έτσι θα κερδίσουμε την προσοχή τους και την εκτίμηση της δεύτερης και τρίτης γενιάς. Τα παιδιά μας θέλουν να δουν από εμάς ενδείξεις αγάπης σε όλα τα θέματα. ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Αυτές τις αρχές και αξίες θα πρέπει να τις μελετήσουμε καλά και να βρούμε τρόπο να τις κάνομε αρχές και αξίες της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και Τιμής.

Μπορούμε να τα δικαιολογήσουμε από συγγράμματα και παραδείγματα από την αρχαιότητά μας;
Εάν όχι, να βρούμε δικό μας σύγχρονο τρόπο να τα δικαιολογήσουμε και να τα εφαρμόσουμε και να τα κάνομε απόσπασμα της θρησκείας μας. Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.


Εποικοδομητική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΗ
 


Όταν χρησιμοποιούμε την ψυχική, συναισθηματική και σωματική τους πόρους μας με σύνεση και με προσοχή, με βάση τις ανάγκες μας και όχι τις επιθυμίες, είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας, ως διαχειριστές της γης μας.

Εξάσκηση συμπόνια, τη συγχώρεση και την απεριόριστη αγάπη για τον εαυτό και τους άλλους, μας δίνει τη δυνατότητα να θεραπεύσουμε της ορισμένες φορές πικραμένη κοινωνία μας.

Οταν θέσουμε τέρμα στις αρνητικές και σπάταλη σκέψης και χρησιμοποιώντας τη δύναμη του νου με έναν θετικό τρόπο είναι το θεμέλιο για την μετατροπή του κόσμου μας.

Αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα, την απορία της και την ομορφιά της δικής (γνώθι εαυτόν) ύπαρξής μας - αυτογνωσία- να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, να αναγνωρίζουμε της αδυναμίες μας, και τα πλεονεκτήματα μας, μας δίνει τη δυνατότητα να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας , τους άλλους, τα ζώα και τη φύση με προσοχή και φροντίδα.

Με την αυτογνωσία φερόμαστε ταχύτερα και σταθερότερα στην γνώση και στη μάθηση,των οποίων την ακρότατη βαθμίδα κατέχει η α προσπέλαση για τον άνθρωπο Σοφία.Φτάνουμε στη δυνατή γαλήνη και ηρεμία πνεύματος και ψυχής,προϋποθέσεων της ευτυχίας.Οδηγούμαστε με την ηθική διαβίωση,στην τελείωση και στην αγιότητα,τον μοναδικό αλλά και ύψιστο σκοπό της γήινης ύπαρξης του ανθρώπου. (Πυθαγόρα 580 - 500 π.χ )

Όταν παραμείνουμε πιστοί στις εσωτερικές αξίες μας - και ακολουθούμε τον Θεό (Θεών) μας δώρο συνείδηση, παρά την αντίσταση από τους άλλους, οι ενέργειές μας φέρουν όφελος σε πολλούς.

Συνειδητοποιώντας ότι εμείς (οι ψυχές μας ενωμένες με την ενέργεια και δύναμη της φύσης-στην ένωση με το Θεό) είναι οι δημιουργοί του δικού μας κόσμου, και ότι έχουμε πάντα μια επιλογή για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής, μας δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και την ευθύνη που μας δίνει η πίστη και το θάρρος να κάνουμε τη διαφορά.

Ζώντας ένα υγιής τρόπος ζωής (υγιές σώμα και υγιές νου - μυαλό), τρώγοντας υγιεινά φαγητά, μαγειρεμένα με αγάπη, τρέφει όλο το εσωτερικό μας και μας επιτρέπει να συμβάλουμε με θετικό τρόπο στην κοινότητά μας, στο συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία.

Το πιο ισχυρό και θετικό το όραμά μας για το μέλλον, το πιο πιθανό είναι ότι θα το επιτύχουμε.

Ξοδεύοντας το χρόνο, σε επικοινωνία με τον Θεό (-ους), σε σιωπηλή προσευχή, ο διαλογισμός μας δίνει την εσωτερική δύναμη και τη σοφία να αντιμετωπίσουμε τη ζωή με πιο θετικό και ειρηνικό τρόπο.


Όλοι οι άνθρωποι, εάν ακολουθήσουν την αλήθεια της ψυχής τούς,έχουν απεριόριστη δύναμη να εκπληρώσουν τα όνειρα τους και να επιτύχουν την ατομική τους ολοκλήρωση.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Μπορούμε με συγγράμματα από την αρχαιότητα να παντρέψουμε και να ολοκληρώσουμε όλα αυτά που αναφέρονται σ’ αυτό το μήνυμα κι έτσι να δημιουργήσουμε την Ελληνική Εθνική Θρησκεία, για να βοηθήσομε τον 'Ελληνα, τον σύγχρονο, ιδιαίτερα τον Ελληνα της διασποράς να αντιμετωπίσει την πρόκληση και τον κίνδυνο της ίδιας της ύπαρξής του;
Εάν βάλουμε λίγο [πολύ] νερό στο κρασί μας πολλά μπορούμε να κάνουμε για το καλό του ΕΘΝΟΥΣ και την σωτηρία του Ελληνικού λαού.

Αυτός και μόνο αυτός είναι ο στόχος μου, που γράφουμε αυτά τα κείμενα. Αυτό που ξέρουμε πολύ καλά είναι ότι στην διασπορά χανόμαστε με πολύ γρήγορο ρυθμό και πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Πρέπει να δοκιμάσουμε τα πάντα. Η αδράνεια σίγουρα θα σημάνει τον τελειωμό μας, την εξαφάνιση του Ελληνισμού της διασποράς μια ώρα νωρίτερα.
Χρειαζόμαστε τώρα, σήμερα όχι αύριο, μια Ελληνική εθνική ιδεολογική βάση για να χτίσουμε επάνω την ελπίδα, την σωτηρία μας ως λαός.

Πρέπει να βρούμε την δική μας χρυσή δομή που θα μας βοηθήσει να συντηρήσουμε την φυλή μας.
Ο λαός που δεν διδάσκει στα παιδιά του την αληθεινή ιστορία του, τα πάθη του, τα μεγαλεία του και δεν φυτεύει την γνώση και την αγάπη για τους προγόνους του, είναι καταδικασμένος στον μαρασμό και αφανισμό.

Δυστυχώς ακριβώς αυτό κάνουμε εμείς οι σύγχρονοι Ελληνες. Πρέπει επί τέλους τα παιδιά μας να μάθουν μέσα από την θρησκευτική διδασκαλία τους, την Ελληνική Ιδεολογία,την ιστορία για τους Ελληνες προγόνους τους και τα πάντα για την Ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Πώς θα μάθουν να αγαπούν την μητέρα πατρίδα Ελλάδα και τον Ελληνισμό, όταν μέσα από την θρησκευτική διδασκαλία τους μαθαίνουν τα πάντα για έναν
 ξένο λαό, δηλαδή για τους αρχαίους Εβραίους;

Για τη μεταβολή ενός λαού σε έθνος προυποτίθεται η δημιουργία κατάλληλων υγιεινών συνθηκών διαμονής απαραίτητων για την εκπαίδευση του ατόμου. Μόνον οποίος μάθει, στο σπίτι η στο σχολείο να εκτιμά το μεγαλείο της χώρας του στον φιλολογικό, στον οικονομικό-και προ πάντων στον πολιτικό-θρησκευτικό τομέα, μόνον αυτός θα μπορέσει να αισθανθεί-και θα την αισθανθεί-την περηφάνια ότι ανήκει στην χώρα του. Αγωνιζόμαστε για αυτό που αγαπάμε - αγαπάμε ότι εκτιμούμε και για ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ κάτι πρέπει τουλάχιστον να το ξέρουμε.

Καλωσορίζουμε όλους τους απανταχού Ελληνες που αγαπούν την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και το Ελληνικό Πνεύμα να λάβουν μέρος σε αυτόν τον Εθνικό διάλογο, σε αυτήν την Εθνική πρόκληση, σε αυτό το Εθνικό κίνημα να δημιουργήσουμε την σύγχρονη Ελληνική Εθνική Ιδεολογία και να ανανεώσουμε και να επαναφέρουμε την δική μας Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή.

Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε
 πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών.

Αισχύλος, 525-456 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ποιητής (από την τραγωδία "Πέρσαι")


Είναι απόσπασμα του Αισχύλου, όπου ο Αισχύλος παροτρύνει τους Έλληνες να πολεμήσουν γενναία για να σώσουν την πατρίδα τους από τους Πέρσες.

Το απόσπασμα, σε ελεύθερη μετάφραση λέει το εξής:
''Παιδιά των Ελλήνων, τρέξτε να ελευθερώσετε την πατρίδα σας, τα παιδιά και τις γυναίκες σας και τα ήθη και έθιμά σας ( δυλ. και τους θεούς σας - την πίστη σας )
γιατί τώρα πάνω απ' όλα υπερέχει ο αγώνας'' !!



Για να φέρουμε την αλλαγή,χρειαζόμαστε μεγάλο θάρρος,όπως εκφράζεται από έναν σύγχρονο ηγέτη του 21του αιώνα στην επόμενη ομιλία του.

" Ο βαθύτερος φόβος μας δεν είναι ότι είμαστε ανεπαρκείς . Ο βαθύτερος μας φόβος είναι ότι εχουμε δύναμη πέρα από κάθε μέτρο . Αυτό που μας φοβίζει δεν είναι το σκοτάδι μας , αλλά το φως μας . Αναρωτιόμαστε : μπορώ εγώ να είμαι ευφυής , υπέροχος, ταλαντούχος ; Στην πραγματικότητα , μπορείτε εσείς να μην είστε; Είστε όλοι παιδιά του Θεού . Το να παριστάνεται τον μικρό δεν υπηρετεί τον κόσμο.Δεν υπάρχει τίποτα το φωτισμένο στο να συρρικνώνεστε για να μη νιώθουν οι άλλοι γύρω σας ανασφαλείς . Γεννηθήκαμε για να κάνουμε έκδηλη τη δόξα του Θεού που βρίσκεται μέσα μας .Και δεν βρίσκεται μόνο σε μερικούς από εμάς , βρίσκεται σε όλους μας .Καθώς αφήνουμε το δικό μας φως να λάμψει , δίνουμε ασυνείδητα την άδεια μας και στους άλλους να κάνουν το ίδιο .Καθώς λυτρωνόμαστε από τον δικό μας φόβο , αυτόματα η παρουσία μας απελευθερώνει και τους άλλους.

Είναι καιρός εμείς οι Έλληνες να βρούμε το μεγάλο θάρρος και να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από την ξένη αυτή θρησκεία η οποία επιβλήθηκε σε μας με μεγάλο κόστος Ελληνικής ζωής. Είναι καιρός να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας και τα παιδιά μας από αυτό το σύνδρομο κατωτερότητας που έχουμε για τους εαυτούς μας ως λαός, λόγω των ψευδών ιδεολογίας και της ψευδούς ιστορίας όπως και ξένων παραδόσεων οι οποίες επιβάλλονται σε εμάς από την "Ελληνική" ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία και το Ελληνικό υπουργείο παιδείας!

Αυτή η χριστιανική εκκλησία εκμεταλλεύεται βάρβαρα το ελληνικό έθνος, τα τελευταία 1700 χρόνια. Ήρθε η ώρα να βρούμε το θάρρος να σπάσουμε τις αλυσίδες της σκλαβιάς και να πούμε φτάνει πια. Ήρθε η ώρα για μια ακόμη φορά να γίνουμε κύριοι της μοίρας μας.

Πολύ πριν ο Χριστιανισμός εμφανιστεί στον ορίζοντα ήμασταν η κορυφαία λάμψη, κτίζαμε σπουδαία μνημεία όπως ο Παρθενώνας και ήμασταν οι οδηγή στους τομείς της αστρονομίας, της ιατρικής, την αρχιτεκτονική, την επιστήμη, την τέχνη, το θέατρο, τη μουσική, τον αθλητισμό και τη δημοκρατία. Είναι οι πρόγονοί μας που έθεσαν τα θεμέλια του πολιτισμού όπως τον ξέρουμε σήμερα. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για τους προγόνους μας, τον δικό μας πολιτισμό, της Ελληνικής θρησκείας μας που μας οδήγησε στο δρόμο προς την υλοποίηση αυτών των μεγάλων πράξεων. Γράψαμε χιλιάδες βιβλία, σημειώνοντας μεγάλη γνώση μεγάλης αξίας για την ανθρωπότητα. Χτίσαμε μεγάλες βιβλιοθήκες για να στεγάσουμε αυτά τα βιβλία και να τα διαθέσουμε για όλους τους (ανθρώπους) λαούς.

Οι μόνοι άνθρωποι στην ιστορία του κόσμου που γκρέμισαν βιβλιοθήκες και έκαψαν βιβλία είναι η Ναζί του Χίτλερ και η Χριστιανοί.

Η Παλαιά Διαθήκη μεταφράστηκε στην Ελληνική γλώσσα περ. 250 - 300 π.Χ. από 70 Ελληνόφωνους Εβραίους σε μια περίοδο περίπου. 75 ετών.
Η πρώτη οπαδοί του Ιησού ήταν Εβραίοι και οι πρώτοι χριστιανοί, ως εκ τούτου ήταν Εβραίοι. Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι η μεγάλη Ελληνική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας κάηκε (κατεστράφη ολοσχερώς) από αυτό το χριστιανικό κίνημα των Εβραίων.
Στα νεότερα χρόνια ήταν αυτό το χριστιανικό εβραϊκό κίνημα που διείσδυσε και διαπέρασε το Ρωμαϊκό κατεστημένο, και έπεισε τους Ρωμαίους αυτοκράτορες να καταστήσουν τον Χριστιανισμό ως την επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας.
Ήταν αυτό το χριστιανικό εβραϊκό κίνημα το οποίο έπεισε το Ρωμαϊκό κατεστημένο να διαγράψει και να καταστρέψει εντελώς την Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Ελληνικό Πολιτισμό.

Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή


Η Ιουδαίο/Χριστιανική θρησκεία, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά οι Μουσουλμάνοι και άλλοι, ήταν και είναι ενάντια στον Ελληνισμό, ενάντια στον Ελληνικό πολιτισμό και ενάντια στο Ελληνικό Πνεύμα.

Για να φέρουμε την αλλαγή,χρειαζόμαστε μεγάλο θάρρος!

Φέρνοντας πίσω στη ζωή την « Ελληνική Εθνική θρησκεία μας», είναι ένα πολύ αγαπημένο έργο σε εξέλιξη!
Χαιρετίζουμε τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο και τούς καλούμε να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη, συναρπαστική, χαρούμενη και πατριωτική πρόκληση.

Προτείνουμε σε όλους να οργανώσουν κρυφές, μυστικές πνευματικές ομάδες εργασίας για αυτόν τον σκοπό, και αυτές η πνευματικές ομάδες να εξελιχθούν σε οργανωμένες κοινότητες, με εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια και μέλη.
  

Είναι επείγον ανάγκη να γίνουμε μέλη σε όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας!

Είναι επείγον ανάγκη να πάρουμε στα χέρια μας την διοικητική εξουσία σε όλα τα κόμματα και τον ελέγχο της Ελληνικής Βουλής για να σώσουμε την πατρίδα και το Έθνος μας!!!


ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ, ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ.ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ«ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.


* Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή
Hellenic National (ethnic) Religion and Honour

* In the world of today, mankind will only be saved from its spiral downwards towards a decadent existence from the renaissance and re awakening of the Holy Hellenic Spirit.


Στον κόσμο του σήμερα, η ανθρωπότητα θα σωθεί μόνο από το φαύλο κύκλο του προς τα κάτω, προς μια παρακμιακή ύπαρξη από την εκ νέου αναγέννηση και αφύπνιση του Ιερού Ελληνικού Πνεύματος.


Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο
http://hellenictruth.blogspot.com


Πραγματική Ελληνική Ιστορία
http://pragmatikiellinikiistoria.blogspot.com

Whether you disagree with my views on Christianity before you make up your mindwatch this youtube video and then decide:-

Just click on this link below:-
http://youtu.be/UbxsdQKHhz0?hd=1


Γιατί εμείς οι Έλληνες δεν πιστεύουμε στον Θεό των Εβραίων, Χριστιανών, Γιεχωβάδων και Μουσουλμάνων ;
Γιατί εμείς οι Έλληνες δεν πιστεύουμε στον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης ;
Για να το καταλάβουμε καλύτερα ,θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε, τι είδους διαταγές, εντολές και συμβουλές έδινε στον εκλεκτό λαό Του αυτός ο Θεός και έτσι θα οριστικοποιήσουμε (διαπιστώσουμε/συνειδητοποιήσουμε;) πως σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με τον Θεό τον Ελλήνων!


Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» Γεννάδιος Σχολάριος
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...ΒΟΛΤΑΙΡ
Είμαι Έλλην, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Χριστιανός! Απολλώνιος



ΜΕΡΙΚΉ ηθικοί κώδικες είναι σκληρή



Ως δάσκαλος και ως γονεύς, χαιρετίζω την χριστιανική εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία. Εφ όσον πρόκειται για καλή και σωστή διδασκαλία. Η αντίληψη της χριστιανικής πίστης έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους με την έννοια του χριστιανικού Θεού, ως καλοπροαίρετη υπερφυσική δύναμη, με την ελπίδα να κάνουμε καλό, τιμωρώντας μας όταν κάνουμε κακό.



Ο Θεός της Βίβλου είναι περισσότερο από αυτό: -



Θα κάνει τους μαθητές καλό να ρίξουν μια ματιά στην Παλαιά Διαθήκη και να μάθουν από τις πολλές γενοκτονίες του Θεού αυτού, και την αποστολή των επιδρομές και καταστροφές του. Θα μάθουν πώς αυτός ο Θεός ενθαρρύνει τη δουλεία, την κακοποίηση των γυναικών, των βιασμών, δολοφονιών, και τη σφαγή των ζώων. Οι μαθητές θα μάθουν ότι έχουν γεννηθεί αμαρτωλοί , και εάν δεν εγκαταλείψουν την ορθολογική έρευνα και αν δεν προσκυνήσουν στον χριστιανικό Θεό θα βασανίζονται στην αιωνιότητα.

Οι ηθικοί κώδικες που κατοχυρώνονται στην Αγία Γραφή είναι σκληρή, και δεν είναι αυτό που η σύγχρονη κοινωνία μας είναι θεμελιωμένη πάνω.


Αριστείδης Π. Διαμαντόπουλος
Θέλει ο Θεός τον χριστιανών να αποτρέψει το κακό,αλλά δεν είναι σε θέση να το

πράξει;

Τότε αυτός δεν είναι παντοδύναμος.

Είναι ικανός, αλλά δεν το επιθυμεί; Τότε είναι κακόβουλος.

Είναι ικανός και το επιθυμεί; Τότε από που προέρχεται το κακό και η αμαρτία ;

Δεν είναι σε θέση η ούτε το επιθυμεί; Τότε γιατί τον αποκαλούν Θεό;



Όταν πείστηκα ότι το σύμπαν είναι φυσικό, ότι ο θεός της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης είναι ένας μύθος, ένιωσα εγγεγραμμένων στον εγκέφαλό μου, στην ψυχή μου, σε κάθε σταγόνα του αίματος μου την αίσθηση, το συναίσθημα, τη χαρά της ελευθερίας. Τα τείχη της φυλακής μου κατέρρευσαν και έπεσαν. Το μπουντρούμι ήταν πλημμυρισμένο με το φως και όλα τα μπουλόνια, τα σίδερα και αλυσίδες έγιναν σκόνη.





For Hellenic Wisdom GO TO
http://www.youtube.com/watch?v=JLqOy0pkcj4

IT IS INSPIRING, IT IS TERRIFIC.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ και Τιμή 


Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή αποτελεί μία συλλογικότητα που αποσκοπεί στην ηθική και φυσική υποστήριξη, αλλά και παλινόρθωση της πραγματικής, δηλαδή της Εθνικής, Πολυθεϊστικής Ελληνικής Παραδόσεως, Θρησκείας και Καθημερινού Τρόπου στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία η οποία καταδυναστεύεται από την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία και από έναν αδιάλλακτο Βυζαντινισμό.

Στόχος μας είναι «η με κάθε νόμιμο μέσον ευαισθητοποίηση του Ελληνικού λαού για εξασφάλιση του σεβασμού, της διάσωσης, της φυσικής και ηθικής προστασίας, της αποκατάστασης και, τέλος, της ανάδειξης, των μνημείων, συμβόλων, ιδεών και ζωντανών μορφών της αρχαίας Ελληνικής Παράδοσης, υπό την έννοια της ευρύτερης Κοσμοαντίληψης, της Φιλοσοφικής Σκέψης, της πολιτικής αντίληψης, της Εθνικής Θρησκείας, των Καλών Τεχνών, των ηθών και των εθίμων, της γλώσσας, της Μυθολογίας, της συμβολιστική, της Ελληνικής Γραμματείας και όλων των συναφών τομέων».

Αυτό-αποκαλούμε τον εαυτό μας την έννοια, «Εθνικός» είναι ο κάθε ένας που υπάρχει και συμπεριφέρεται ως φορέας μίας συγκεκριμένης εθνικής ταυτότητας και ενός συγκεκριμένου Έθνους, υπό στενή έννοια δε είναι ο κάθε άνθρωπος που δεν έχει απαρνηθεί τα πιο πάνω, ως αποτέλεσμα του προσηλυτισμού του στις μονοθεϊστικές ανεθνικές θρησκείες (Χριστιανισμός και Ισλαμισμός).

Ο Ιουδαϊσμός, που απετέλεσε τη μήτρα των τελευταίων, αποκαλεί «γκογίμ» (κτηνανθρώπους) όλα τα εκτός των Ιουδαίων Έθνη, όρο που λανθασμένα απέδωσαν οι αλεξανδρινοί μεταφραστές της Βίβλου ως «τα Έθνη» η «οι Εθνικοί» στα Ελληνικά και ως «Gentiles» στα Λατινικά.
Εμείς, απαλλοτριώνουμε και καθαρίζουμε τον όρο, επαναφέροντάς τον στην αρχική του έννοια, τηρώντας ωστόσο τη διάσταση που αυτός δηλώνει από τους ακολουθητές των Ιουδαιογενών θρησκειών και ηθών.

Κανονικά, θα έπρεπε να αρκεί η χρήση του όρου «Έλλην» για να δηλώσει αυτό που εμείς εκφράζουμε με το «Έλλην Εθνικός», όμως, δυστυχώς, ο όρος «Έλλην» έχει υποβιβασθεί από δηλωτικός εθνικής κοσμοαντιλήψεως και συμπεριφοράς σε όρο προσδιορισμού των Ορθόδοξων χριστιανών στην πλειοψηφία τους υπηκόων ενός Κράτους που μόνον καταχρηστικά και καταπατητικά θέλει να σχετίζεται με τον όρο «Ελληνικό».


Με την ύπαρξή μας ως «Έλληνες Εθνικοί» δεν διχάζουμε τους Έλληνες, αλλά θα λέγαμε ότι με την ύπαρξή μας όχι μόνο διατηρούμε τον Ελληνισμό ζωντανό, διατηρούμε τις προγονικές μας αξίες και αρχές ζωντανές και προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε την Ελληνική Ψυχή στις επόμενες γενεές, αλλά και εγγυόμαστε την ενότητα του Ελληνισμού επάνω στις πραγματικές τους εθνικές βάσεις. Διχαστές είναι μόνον εκείνοι που αυθαίρετα όρισαν με τη σύσταση του Νεοελληνικού Κράτους τον « Ελληνα», επάνω στη βάση μόνον το αν πιστεύει ή όχι στο δικτατορεύον χριστιανικό δόγμα, που σε τελευταία ανάλυση είναι μη Ελληνικό όχι μόνο στην προέλευσή του, αλλά και στις προθέσεις του (αυτό φαίνεται έκλαμπρα από τους ανθρώπους που εν τέλει παράγει). Διχαστές είναι μόνον εκείνοι που προσπαθούν με κάθε μέσο ν ακυρώσουν την πιθανότητα να υπάρξουν πραγματικοί Έλληνες σε αυτόν τον τόπο.

Στο έργο μας, δεν αγωνιζόμαστε απλώς για μία επιφανειακή επαναφορά «αρχαίων πρακτικών», αλλα αντιθέτως, για την επαναφορά ενός άλλου τύπου ανθρώπου, του Έλληνα - Ανθρώπου, εκείνου που διέπεται από τις ανθρωπιστικές αξίες που πρώτοι οι πρόγονοί μας εξέφρασαν και ανέδειξαν, εκείνου του ανθρώπου που αναζητά τους δρόμους της Αρετής.
Αγωνιζόμαστε για τον εξανθρωπισμό της σύγχρονης εκβαρβαρισμένης κοινωνίας στη βάση των αιώνιων Ελληνικών αξιών και αρχών που προωθούν τον άνθρωπο στη δημιουργία Πολιτισμού, στην πνευματική καλλιέργεια, την πολυμέρεια και την ανοχή και τον κάνουν άξιο κοινωνό των αληθειών των Θεών. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η εγκλωβισμένη σε άπειρα αδιέξοδα ανθρωπότητα έχει ανάγκη αυτή την επανανακάλυψη των αρχαίων αξιών, για να ξεφύγει από τον πνευματικό και ηθικό βούρκο που έχει βυθισθεί.

Δεν είμασται πολιτικός φορέας, έχουμε την αυθεντική, πατρώα έννοια, μία «πολιτική» πρόταση. Αυτή δεν είναι άλλη από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, την Αυτοθέσμιση και τη Δημοκρατία.    


Είμασται εναντεια κάθε ηδος μορφής δικτατορίας και φασισμού: Η πολιτική μας πρόταση είναι,  ότι ο φασισμός, και εν γένει οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις, δεν έχουν την ελάχιστη έστω θέση στην όποια επίκληση του Εθνικού, δηλαδή Προχριστιανικού Ελληνισμού. Απλώς, τον πραγματικό Ελληνισμό, που όντας ηττημένος δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό του, τον έχουν καπηλευθεί χυδαιότατα πλείστοι όσοι απατεώνες για ιδιοτελείς σκοπούς.
Επίκληση του Ελληνισμού γίνεται συνεχώς και από πάμπολλους, μόνο που γίνεται πάντα απατεωνίστικα και καταπατητικά, από χριστιανούς για να στηρίξουν το σαθρό υπόβαθρο των θεωριών τους μέχρι από φασίστες που προσπαθούν να αντλήσουν αίγλη από τη λαμπρότητα των προγόνων μας.

Όπως όμως ο Χριστιανισμός δεν έχει τίποτε το κοινό με τον Ελληνισμό, έτσι δεν έχουν και όλα τα ιδεολογικά του γεννήματα λ.χ. ο κομμουνισμός και ο φασισμός. Πώς μπορεί άλλωστε ο φασίστας η ο κομμουνιστής να συσχετισθεί με τις βασικές Ελληνικές αρχές, όπως λ.χ. με την ανεκτικότητα στην ετερότητα ή την Δικαιοσύνη;

Τα όρια του πραγματικού «χώρου» των Εθνικών, όπως αυτός είχε ήδη διαμορφωθεί τα χρόνια των ζυμώσεων που γέννησαν το κυνυμα μας (Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή)  ήσαν όχι μόνο πολύ σαφή αλλά και από μόνα τους καλούσαν σε εκπροσώπηση του όλου πράγματος από διάφορους σοβαρούς φορείς.
Έκτοτε βεβαίως εμφανίσθησαν διάφοροι όψιμοι αρχαιολάτρες ή ακόμη και βαλτοί ψευτο-αρχαιολάτρες, άτομα ή ομάδες, που αρκετές φορές σε συνεργασία με αντιφρονούντες μας ή εκδιωχθέντες από τον χώρο μας, αναλώνονται κυριολεκτικά στο να προσπαθούν  ν’αμφισβητήσουν το κύρος μας, λες και θα μπορούσε ποτέ αυτό να τίθεται οποτεδήποτε υπό την κρίση του οποιουδήποτε απεχθάνεται την ύπαρξη και δράση μας.
Δεν υπάρχει  καμμία απολύτως «διάσπαση»,  απλώς, από τη μία είμαστε εμείς οι Εθνικοί και από την άλλη πολλοί και διάφοροι, πολλών και διαφόρων απόψεων, επιδιώξεων και προθέσεων. Έχουν κάθε δικαίωμα να υπάρχουν οι άνθρωποι, στο μέτρο όμως που δεν καπηλεύονται το όνομά μας, τις αξίες μας και την Θρησκεία μας.

Θεωρουμε ότι οι «Νεο – Ελληνες» αποτελούν τη φυσική συνέχεια των Αρχαίων Ελλήνων, σε επίπεδο Έθνους. Το ίδιο άλλωστε θεωρούσαν και οι εθνεγέρτες του 1821 που έκαμαν λόγο από τις πρώτες κιόλας διακηρύξεις τους για «εθνεγερσία των Ελλήνων μετά από 20 αιώνες υπό ξένο ζυγό». Η εθνική συνείδηση των Ελλήνων έμεινε κατά νησίδες ζωντανή σε όλη της διάρκεια της τυραννίας των Βυζαντινών, όπως φαίνεται καθαρά άλλωστε στην περίπτωση του κύκλου του Πλήθωνος Γεμιστού ή του προγενεστέρου κινήματος του Λέοντος Σγουρού και επέστρεψε στην Ελλάδα τον 17ο και 18ο αιώνα μέσω των Διαφωτιστών και άλλων επαναστατικών κύκλων.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το (όποιο) Έθνος δεν ακυρώνεται από την (όποια) λόγω συνθηκών περιστασιακή μη εκδήλωση του Εθνισμού του. Για την επιβίωσή του αρκεί έστω και ελάχιστα μέλη του να τον εκδηλώνουν ή να τον κρατούν ζωντανό, και αυτό, στην περίπτωση του Ελληνικού Έθνους συνέβη κατά τη διάρκεια όλων των αιώνων της χριστιανικής και μωαμεθανικής κατοχής.
Οι μη Εθνικοί, εκτός των όσων προσκυνημένων ενσυνειδήτως μισούν τον Εθνισμό τους, είναι απλώς «εν ύπνω» μέλη του Έθνους τους.

Κάποιοι Νεο-‘Ελληνες αποπτελούν φυλετική συνέχειατων Αρχαίων Ελλήνων, κάποιοι όχι, αλλά αυτό είναι εντελώς αδιάφορο.
Ας φλυαρούν περί αυτού οι φυλετιστές αμφοτέρων των πλευρών, τόσο εκείνοι που πάνε να μας παρουσιάσουν σαν 100% Σλάβους ή ο,τιδήποτε άλλο, όσο και εκείνοι που πάνε να μας παρουσιάσουν σαν 100% εξ αίματος συγγενείς του Αιακού.
Εκτός του ότι ποτέ οι πραγματικοί Έλληνες δεν μίλησαν για... «φυλή» (θα ήταν αστείο αυτό άλλωστε αφού στην εποχή τους ο όρος σήμαινε απλώς μικρο- ομάδα «φρατρών», ταυτιζόμενη πολλές φορές με το «γένος»), για το «όμαιμον» που κατά παραχώρηση θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ίσχυε την κλασική εποχή, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σοβαρότητος σήμερα, δεδομένου ότι στον πριν και μετά το 1821 Νεο-Ελληνισμό έχουν ενταχθεί και άλλες φυλετικές ομάδες που όμως αρκετά μέλη τους δικαιωματικά θεωρούνται 100% Έλληνες.
Ο Κολοκοτρώνης και πολλοί άλλοι ήρωες που ήσαν Αρβανίτες, τουλάχιστον για τα δικά μας δεδομένα, είναι πέρα για πέρα Έλληνες αφού έχυσαν το αίμα τους στο όνομα των αρχαίων, πραγματικών Ελλήνων. Ποιός γελοίος θα απέκλειε από έναν «φυλετικό» Ελληνισμό τον Κολοκοτρώνη, το Νικηταρά, ή τον Ανδρούτσο; Οι εγχώριοι φυλετιστές οφείλουν να μας δώσουν, πράγμα αδύνατο, μία πειστική λύση για αυτό το ογκώδες οξύμωρο.

 Η θέση μας για τα Εθνικά Θέματα,  είναι πολύ συγκεκριμένα και ήδη μέσα από τις έως σήμερα δεκάδες ανακοινώσεις μας οι θέσεις των Ελλήνων Εθνικών έχουν εκφρασθεί με μεγάλη σαφήνεια.
Τα πραγματικά Εθνικά Θέματα είναι η αποδάσωση και σταδιακή ερημοποίηση της ανατολικής Μεσογείου, η παντελής έλλειψη αισθητικής, η πολυεπίπεδη υποδούλωσή μας στην ξένη θρησκεία, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός των νέων, η τρομακτική ανυπαρξία Παιδείας, πόσο μάλλον Ελληνικής, η καλλιεργούμενη κλειστότητα πνεύματος και κρυψίνοια, η αθλιότητα των Μ.Μ.Ε., η δειλία των πολιτικών, η αναξιοκρατία και άλλα ανάλογα.
Κάποιοι πέφτουν στην παγίδα ή στήνουν για άλλους παγίδα, ότι τάχα «Εθνικά Θέματα» είναι το έως πού θα επεκτείνεται η κυριαρχία του Νεο-Ελληνικού Κράτους. Εδώ πρόκειται περί απάτης, της ίδιας απάτης που θεωρεί «Τούρκους», «Ιταλούς» κ.λ.π. αμέτρητους από καταγωγή Έλληνες που απλώς δεν είναι Ορθόδοξοι και δεν κατοικούν εντός των συνόρων του Νεο-Ελληνικού Κράτους.
Το (όποιο) Έθνος ΔΕΝ ΤΑΥΤIΖΕΤΑΙ με την (όποια) κρατική υπόσταση, αλλά μπορεί να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο της τελευταίας. Πληροφορούμε λοιπόν αυτούς που πάνε να παρουσιάσουν ως «Εθνικό» θέμα το σε ποιο κρατικό μόρφωμα θα ανήκει η α ή β έκταση γής ή θαλάσσης, ότι στο Ελληνικό Έθνος ανήκουν και οι Πόντιοι, οι εξισλαμισμένοι Μικρασιάτες, οι εκλατινισμένοι Νοτιοϊταλοί και οι ενθάδε Πομάκοι.

 Τι πιστεύουμε και πώς ονομάζεται η Θρησκεία μας:
Αν και το «πιστεύω» μας δεν έχει την παραμικρή σχέση με όσα αντιλαμβάνονται ως «πίστη» οι Χριστιανοί με την σαφώς υποδουλωτική έννοια που έχει αποκτήσει εξαιτίας τους το ρήμα «πιστεύω», εν τούτοις, φυσικά, όπως και οι πρόγονοί μας, δεν είμαστε «άπιστοι».
Οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν το ρήμα «νομίζειν» και τον εξ αυτού όρο «νομιζόμενον», ενώ εμείς, για να γίνουμε κατανοητοί από τον σύγχρονο άνθρωπο, χρησιμοποιούμε τους όρους «θεοαντίληψη» και «κοσμοαντίληψη». Αντιλαμβανόμαστε όπως και οι πρόγονοί μας τον Κόσμο ως αυτοδημιούργητο, άπειρο, «διατεταγμένο και κεκοσμημένο» όν, το οποίο αναδύθηκε αφ΄ εαυτού, και του οποίου απειροελάχιστα οργανικά τμήματα είμαστε όλοι μας και κάθε άλλο τι που υπάρχει.
Μέσα σε αυτό το Εν που γεννήθηκε από τον εαυτό του, κατοικούν και οι Θεοί μας, πάμπολλα επιμέρους αθάνατα όντα, αυτενεργούσες και αυθύπαρκτες «δυνάμεις» και όχι «πρόσωπα», εκφάνσεις και πληθύνσεις αυτού ακριβώς του Ενός, που δίνουν μορφή και ευταξία στον Κόσμο και τον κρατούν σε συνάφεια και αρμονία.
Στην προχριστιανική υγιά κατάσταση της ανθρωπότητας, τότε που στην επιφάνεια της Γής μας άνθιζε μία πολύμορφη Εθνόσφαιρα, δηλαδή μία όμορφη ποικιλία εθνικών Πολιτισμών, παραδόσεων και θρησκειών, σε κάθε επιμέρους γεωγραφικό τόπο και ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία τους, οι άνθρωποι καταλάβαιναν διαφορετικά το Θείο και έκαναν επικλήσεις προς τους Θεούς χρησιμοποιώντας μία ποικιλία ονομάτων.
Με αυτό τον τρόπο συγκεκριμενοποιήθησαν οι διάφορες Εθνικές Θρησκείες.
Το κάθε Έθνος «κατέβαζε» (και «κατεβάζει» όπου ακόμα υπάρχουν Εθνικοί θρησκευτές) στους Βωμούς του από τον κόσμο των Θεών εκείνα που απαιτούσε / απαιτεί η ιδιαίτερη Εθνική του υπόσταση.
Η δική μας θεοαντίληψη, η ίδια με την θεοαντίληψη των προγόνων μας, είναι η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, της οποίας η αρχή χάνεται στα απώτατα χρόνια της αρχαιότητας.

Τι είναι οι Θεοί μας:  Εξαιτίας της χυδαιότητας των καιρών, θα πρέπει μάλλον να υπενθυμίσουμε τα όσα τονίζει ο Σαλλούστιος στην αρχή του βιβλίου του «Περί των Θεών και του Κόσμου», ότι δηλαδή εκείνοι που επιθυμούν να γνωρίσουν τα περί Θεών πρέπει να έχουν διαπαιδαγωγηθεί σωστά και να μην έχουν ανατραφεί με ανόητες δοξασίες, να έχουν φύση καλή και λογική συγκρότηση, προκειμένου ανάλογα να κατανοήσουν και τα πράγματα και, επίσης, να γνωρίζουν και τις κοινές έννοιες..
Οι Θεοί λοιπόν είναι μη προσωπικά όντα που κατέχουν την Αθανασία και τη Γνώση. Περιρρέουν / διαρρέουν απρόσκοπτα όλον τον υλικό κόσμο και επιδρούν επάνω του. Ως λειτουργοί των ιερών Μυστηρίων, συμμετέχουν στην αειγενεσία, δηλαδή τη συνεχή σύνθεση και αποσύνθεση των μορφών. Δεν εμπλέκονται σε ζώνες δράσεως άλλων Θεών. Υπόκεινται στη νομοτέλεια του Φυσικού Κόσμου και υπηρετούν τους Νόμους του. Δρουν ανελλιπώς και φυσικά δεν «αποσύρονται», δεν «συνενώνονται σε ένα πρόσωπο», δεν «αντικαθίστανται», δεν «παύουν να υπάρχουν», δε «νικώνται», σύμφωνα με τις ορέξεις ή τις προσδοκίες ασεβών θνητών ή συστημάτων ασεβείας.
Οι Θεοί είναι ελεύθερες και ανεξάρτητες υπάρξεις. Είναι όλοι τους εξίσου θείοι και δεν εξουσιάζονται από καμμία άλλη οντότητα ή δύναμη. Οι Θεοί, χαίρονται όταν κατώτερα όντα ΕΛΕΥΘΕΡΑ αναγνωρίζουν την ύπαρξή τους και τους απονέμουν σεβασμό και τιμές. Δεν έχουν ωστόσο ανάγκη αυτής της αναγνωρίσεως, ούτε την επιζητούν. Ως Θεοί δεν χρειάζονται τίποτε, απλώς σχηματίζουν ό,τι επιθυμούν.


Σήμερα έχει επικρατήσει στους χριστιανούς να νοείται σαν «δόγμα», σε πλήρη διαστροφή του αρχαίου όρου που σήμαινε φιλοσοφική θέση, η τυφλή πίστη στην ακατανόητη και από αυτούς τους ίδιους Τριαδικότητα του «Ενός» «Θεού», στη «θεανθρωπική» φύση του Τζεσούα κ.ο.κ.
Υπό αυτή την έννοια, φυσικά η Ελληνική Εθνική Θρησκεία δεν έχει «δόγμα», αλλά είναι περισσότερο ένας τρόπος θέασης των πραγμάτων.
Δεν είναι ωστόσο κάτι το ασαφές ή μία συρραφή από μυθο-θεολογικές αφηγήσεις, αλλ' αντιθέτως βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένες αρχές, βασισμένες στη λογικότητα και την επιστημονική γνώση.
Το δικό μας «δόγμα» είναι η υποχρέωση όλων των ανθρώπων να ομιλούν και να πράττουν λογικά ως ένδειξη σεβασμού προς τoν παγκόσμιο Λόγο, η έντιμη σχέση απέναντι σε όλα τα πλάσματα της δημιουργίας, η Ανεκτικότητα προς όλες τις απόψεις που εκφράζονται με λογικό τρόπο, η δια βίου Παιδεία, ο σεβασμός του Μέτρου, η διαρκής μελέτη του Κόσμου και του εσωτερικού Ανθρώπου.

Εμείς δεν έχουμε ένα «Ιερό» Βιβλίο που να περιέχει κάποιους καθ΄ υπαγόρευσιν ή εξ αποκαλύψεως «Θεού» λόγους που ρυθμίζουν την υπακοή μίας δούλης ανθρωπότητας σε έναν επουράνιο δικτάτορα, αλλ' αντιθέτως χιλιάδες βιβλία που εξαιτίας ακριβώς του μεγάλου αριθμού τους εγγυώνται την πληρεστέρα παρουσίαση της Αλήθειας.
Ιερά βιβλία είναι για εμάς το σύνολο της Εθνικής Ελληνικής (Αρχαιοελληνικής) Γραμματείας, όσα τουλάχιστον βιβλία δεν εξαφανίσθησαν στις πυρές των σκοταδιστών χριστιανών. Τα βιβλία αυτά, αποτελούν το πύκνωμα του ανθρώπινου λόγου στην προσπάθεια του να ερμηνεύσει τον Κόσμο με έγκυρο και αρεστό στους Θεούς τρόπο, δηλαδή λογικό.


Εμείς δεν κάνουμε προσηλυτισμό.  Πρόκειται για μία Θρησκεία καθαρά Εθνική, που αφορά δηλαδή ένα πολύ συγκεκριμένο Έθνος. Υπό την φυσική, ελεύθερη και κανονική κατάσταση του Ελληνικού Έθνους, εάν δηλαδή δεν τελούσε αυτό υπό ξένη πνευματική κατοχή, ΟΛΟΙ οι Έλληνες θα τιμούσαν τους Εθνικούς Θεούς μας.
Αν κάποιος αλλοεθνής τώρα θελήσει να τιμήσει τους Θεούς μας, είναι πάντα ευπρόσδεκτος, εμείς ωστόσο δεν θα προσπαθήσουμε ποτέ να τον στρέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο προς κάτι τέτοιο αν μόνος του δεν το έχει αποφασίσει.
Ο προσηλυτισμός είναι φαινόμενο που γεννήθηκε αποκλειστικά από τις ανεθνικές και υπερεθνικές Θρησκείες, παραλλαγές όλες τους του ιουδαϊκού «Μονοθεϊσμού», και αποσκοπεί στο να κάνει τους ανθρώπους να απαρνηθούν τις προηγούμενες κανονικές αντιλήψεις τους και να υιοθετήσουν νέες και ξένες. Ο προσηλυτισμός, ως μία χυδαία διαδικασία που αποσκοπεί στο να παρασύρει αφελείς ή αδύναμους στο πνεύμα ανθρώπους, μάς είναι όλως απεχθής, τόσο ως εργαλείο όσο και ως φορέας συγκεκριμένης οπτικής. Είμαστε εχθροί του προσηλυτισμού, όποια μορφή κι αν έχει αυτός, επειδή ακυρώνει την αυτονομία και το αυτόβουλο των ανθρώπων.Στη χώρα μας, όλες οι ξένες θρησκείες ασκούν προσηλυτισμό, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της κρατούσης η οποία όμως τον έχει διανθίσει με ιδιαίτερο θράσος: τον αποκαλεί «κατήχηση» (και ορίζει μάλιστα ως «κατηχητική» τη σημασία του κρατικού εκπαιδευτικού συστήματος !) και από την άλλη, μέσω των γελοίων νόμων της δικτατορίας του Μεταξά, απαιτεί το μονοπώλιο του προσηλυτισμού, ποινικοποιώντας την ανάλογη δράση των ανταγωνιστών της.
Ο προσηλυτισμός, στην οποιαδήποτε μορφή του, είναι ωμή βία κατά της ανθρώπινης ελευθεροφροσύνης.

Οι Θεοί, ως άπειρη πλήθυνση τους Ενός, είναι φυσικά πάμπολλοι και οπωσδήποτε άνω των 12. Περιορίζεται όμως η Εθνική μας Θρησκεία στο συμβολισμό των 6 Θεών και 6 Θεαινών που απαρτίζουν ένα πλήρες και αρμονικό δωδεκάθεο Πάνθεον, για να καταδείξει την τέλεια (ο αριθμός 12 συμβολίζει την πληρότητα, την τελειότητα) θεϊκή πεμπτουσία που πληροί τον Κόσμο και τον συνέχει. Η πεμπτουσία αυτή συμβολίζεται και με το «τελειότερο» από τα περίφημα κανονικά πολύεδρα του Πυθαγόρου, το Δωδεκάεδρον.

 Οι όροι «Μονοθεϊσμός», «Πολυθεϊσμός» κ.λ.π. χρησιμοποιούνται από εμάς μόνον συμβατικά, αφού ουσιαστικά τους έχουν κατασκευάσει εκείνοι που αυτοαποκαλούνται «Μονοθεϊστές» για να ξεχωρίσουν από την υπόλοιπη κανονική ανθρωπότητα. Κάνουμε λοιπόν συμβατική χρήση του όρου «Πολυθεϊσμός», μόνον σε αντιδιαστολή προς τον λεγόμενο «Μονοθεϊσμό», αφού ποτέ δεν τέθηκε από την φυσιολογική ανθρωπότητα σε αμφισβήτηση η πολλαπλότητα των πάντων.
Το Εν δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνον ως προϋπόθεση των πολλών, και ούτως ή άλλως, ο «Μονοθεϊσμός», μία πρόσφατη κατασκευή μίας μερίδας του Ιουδαϊκού ιερατείου μετά την «Βαβυλώνιο Αιχμαλωσία», είναι όρος παραπλανητικός, αφού δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των Θεών, αλλά με το ότι τοποθετεί το Δημιουργικό Αίτιο έξω από τον Κόσμο, άρα έχουμε δημιουργία τάχα εκ του μηδενός (μία εντελώς αντιεπιστημονική θέση), και, κατ' επέκταση, ο Κόσμος έχει αρχή και συνεπώς θα πεθάνει σε κάποιο μελλοντικό χρονικό σημείο, όποτε το επιθυμήσει ο κατασκευαστής του, ενώ, τέλος, τους νόμους που διέπουν τον Κόσμο τους έχει θέσει αυτό το εξωτερικό (και μόνο αιώνιο) Αίτιο, το οποίο δικαιούται να ασκεί αυταρχία προς το δημιούργημά του.
Αντίθετα, στον «Πολυθεϊσμό», δηλαδή στις Θρησκείες των Εθνικών, ο Κόσμος (ως ζώσα ύλη) έχει αναδυθεί αφ' εαυτού και είναι αιώνιος. Δεν υπάρχει εξωτερικό δημιουργικό Αίτιο και εκ του μηδενός δημιουργία, οι Θεοί έχουν αντιθέτως (ως πλήθυνση του Ενός σε ιδιαίτερες και αυθύπαρκτες ενσυνείδητες Δυνάμεις) γεννηθεί μέσα από αυτόν για να εξυπηρετήσουν την δική του αέναη πορεία.


 Το θέμα της επαναφοράς της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας δεν είναι ζήτημα αντικατάστασης ονομάτων ή αντικατάστασης μίας παράλογης μονάδας από ένα συνεπές προς τη λογική πλήθος, δίχως ν΄ αλλαχθεί ταυτόχρονα η υπάρχουσα αρρωστημένη αντίληψη των ανθρώπων για τον Κόσμο, αφού η τελευταία είναι που καθορίζει τις όποιες σχέσεις τους με το φυσικό περιβάλλον τους, με τους συνανθρώπους τους, αλλά και με τον εσωτερικό τους κόσμο.
Ενώ στο «Μονοθεϊσμό» υπάρχει μια αρρωστημένη αντιθετική - συγκρουσιακή σχέση μεταξύ Ανθρώπου, Φύσης και Θεού στην Ελληνική Κοσμοθέαση ο Άνθρωπος, η Φύση, και οι Θεοί συνιστούν μια αδιάσπαστη και οργανική ενότητα.

 Ο Πολυθεϊσμός διαφέρει από το Μονοθεϊσμό; Διαφέρει φύσει  σε πάμπολλα  πράγματα, εξαιτίας της αβυσσαλέας τους διαφοράς που προκαλεί το πού τοποθετεί η κάθε αντίληψη τον Θεό της, αλλά και εξαιτίας του είδους ανθρώπου που η κάθε μία διαμορφώνει.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι, όπως σωστά παρατήρησε ο Menard, η αντίληψη περί «αυταρχίας» στους ουρανούς είναι εκείνη που δημιούργησε τις μοναρχίες και τις άλλες αυταρχίες, ενώ αντίθετα, η αντίληψη περί μίας «δημοκρατίας και ισονομίας» στους ουρανούς δημιούργησε τη δημοκρατία.
Ενώ για το «Μονοθεϊσμό» ο Θεός (Γιαχβέ) βρίσκεται εκτός του Κόσμου τον οποίο υποτίθεται ότι κατασκεύασε σε κάποιο χρονικό σημείο εκ του μηδενός και έκτοτε τον εξουσιάζει ανεξέλεγκτα, για τους Εθνικούς οι Θεοί βρίσκονται εντός του Κόσμου και νοιάζονται μόνον για το πώς αυτός θα συνεχίσει να υπάρχει, υποκείμενοι ωστόσο στην Ανάγκη (τη φυσική και ηθική αιτία που φέρει άφευκτο αποτέλεσμα, την εξαναγκάζουσα Φύση, δύναμη ρυθμιστική και κανονιστική όλων όσων έχουν συμβεί και πρόκειται να συμβούν) και στη Λογική.
Όντως, Κόσμος δίχως Λογική είναι Κόσμος ατελής, για αυτό και υποτάσσονται οι Θεοί εθελούσια στους Νόμους που αυτή έχει διαμορφώσει, έχοντας ως τέτοιοι, δηλαδή Θεοί τέλειοι, δημιουργήσει κάτι που εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι ατελές. Ενώ λοιπόν οι φυσικοί και υπαρκτοί Θεοί του Εθνισμού απαιτούν ως μοναδική οδό για την προσέγγισή τους τη λογική ανθρώπινη διάνοια, ο αφύσικος και ανύπαρκτος «Θεός» των «Μονοθεϊστών» μπορεί να εκδηλωθεί μόνον μέσα από αναιρέσεις της λογικής διάταξης του Σύμπαντος κάνοντας διάφορα «θαύματα».
Τα τελευταία ωστόσο για τα οποία φαίνεται να καμαρώνουν οι ανόητοι οπαδοί του, ως βίαιες εκτροπές της λογικής και φυσικής ευταξίας του Κόσμου, ουσιαστικά αποδεικνύουν την ατελή φύση του Ιαχωβά ως δημιουργού ατελούς δημιουργήματος, κάτι που με τη σειρά του αποδεικνύει ότι ο Θεός των λεγόμενων «Μονοθεϊστών» είναι μία ατελής και άσοφη ανθρώπινη επινόηση και υπάρχει, αν υπάρχει καθόλου, μόνον ως απλή σκεπτομορφή.

Ο όρος «Κοσμοθέση», είναι αυτό που ακριβώς δηλώνουν τα δύο συνθετικά του, δηλαδή ο Τρόπος που αντικρίζει («θεάται») κανείς τον Κόσμο. Αποτελέσματα αυτής ακριβώς της ιδιαίτερης θέασης κάθε Έθνους, είναι η Κοσμολογία, η Θρησκεία, η Φιλοσοφία και το καθημερινό Έθος που αυτό αναπτύσσει.
Η «Κοσμοθέαση» συνεπώς είναι πολύ σημαντική, αφού αυτή δημιουργεί τύπους ανθρώπων, τύπους πολιτευμάτων και τύπους πολιτισμών.
Από επιστημονική άποψη, «Ειδωλολατρία» είναι η κάθε λατρεία του Θείου που χρησιμοποιεί «είδωλα» δηλαδή συμβατικά απεικάσματα των Θεών υπό μορφή εικόνων, αγαλμάτων ή συμβόλων. Αυτή είναι βέβαια η μόνη σοβαρή μέθοδος για προσέγγιση του Θείου αφού διαφορετικά, δίχως ορατές μορφές και απεικονίσεις για την ερμηνεία των απρόσιτων και απρόσωπων θεϊκών όντων γίνεται αδύνατο να κατανοήσει ο άνθρωπος το παραμικρό. Για αυτό και οι περισσότεροι χριστιανοί, ασκούν και αυτοί την «Ειδωλολατρία» έχοντας συνειδητοποιήσει τα αδιέξοδα του ανεικονισμού (μόνο που απαιτήθηκαν ποταμοί αίματος στις γνωστές αλληλοσφαγές «εικονομάχων» και «εικονολατρών» για να το συνειδητοποιήσουν).
Οι όροι «ειδωλολάτρης» και «Ειδωλολατρία» χρησιμοποιήθηκαν ωστόσο με καθαρά υβριστικό τρόπο από τη χριστιανική πολεμική εναντίον των Ελλήνων, προς χλευασμό και απαξία της Θρησκείας των ευφυών και ελευθεροπρεπών προγόνων μας. Οι πρώϊμοι μισέλληνες χριστιανοί «Πατέρες», παντελώς ανήμποροι ν' αντιπαρατεθούν λογικά στη φιλοσοφική σκέψη και ανίκανοι να μεταλλάξουν την ισχυρή θρησκευτικότητα του Ελληνικού Έθνους, προσπάθησαν να τη γελοιοποιήσουν, κατηγορώντας τους προγόνους μας ότι προσκυνούσαν τάχα τα υλικά των απεικονίσεων (πέτρες, μάρμαρα, πηλό, ξύλα κ.λ.π.). Πέραν του ότι δεν εγνώριζαν οι δυστυχείς το γνωστό «δεν είναι πρέπον στους Έλληνες το προσκυνείν», ήσαν και παντελώς ανόητοι σε αυτή την πολεμική τους, αφού εύκολα αποστομώθηκαν από τον φιλόσοφο Κέλσο («Αληθής Λόγος») που τους πληροφόρησε ειρωνικά ότι γνωρίζουν οι Εθνικοί πολύ καλά από ποιο υλικό είναι οι απεικονίσεις των Θεών τους, αλλά απλώς τυγχάνει να είναι οι απεικονιζόμενοι και όχι αυτές (δηλαδή οι απεικονίσεις) το αντικείμενο της λατρείας.
Ωστόσο, ο πραγματικός ορισμός της «Ειδωλολατρίας» από την Εκκλησία, δεν είναι αυτός που παρουσιάζουν προς τα έξω για το αμόρφωτο ποίμνιό τους.
Μετά τους «Τρείς Ιεράρχες» τους, οι Θεοί μας δεν θεωρούνται «ανύπαρκτοι», αλλά, αντίθετα, υπαρκτές οντότητες που τάχα αντιμάχονται τον Τζεσούα και τον Ιαχωβά. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, οι χριστιανοί προσβάλλουν χυδαία την Εθνική Θρησκεία μας, τους Εθνικούς Θεούς μας και τα Εθνικά θρησκευτικά μας σύμβολα, βρίζοντάς τα ως τμήματα μίας υποτιθέμενης δαιμονολατρίας.

Ο όρος «παγανιστής», στη λατινική του αρχική μορφή («Paganus», χωρικός), αποτελεί μία ακόμη βρισιά των νικητών χριστιανών από τον 4ο αιώνα και μετά, για να απαξιώσουν τα υπολείμματα των Εθνικών θρησκευτών.
Με τον όρο αυτό, ταύτισαν όλους τους εμμένοντες στα Πάτρια με την εικόνα του αμόρφωτου και αγροίκου επαρχιώτη. Στο 20ο αιώνα ωστόσο, και αφού επί αιώνες ο όρος χρησιμοποιήθηκε στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες ως ταυτόσημος του «Εθνικός», ξαναήλθε στην επιφάνεια με το πρόθεμα «νέο-» («Νεοπαγανισμός») από διάφορους χριστιανοτραφείς κύκλους του Εσωτερισμού και του New Age. Αυτός ο Νεοπαγανισμός δεν μας αφορά, θα μπορούσαμε ίσως να πούμε μάλιστα ότι μπορεί ν' αποτελεί φτιαχτό άλλοθι για την Παγκόσμια Ιερουσαλήμ, για τη νύν κοσμοκρατορία δηλαδή των λεγόμενων «Μονοθεϊστών».

 Οι Θεοί και οι Θεές μας δεν είναι πρόσωπα, ούτε και έχουν φύλο για να μετέχουν σε σωματικές διαδικασίες που έχουν ανάγκη οι θνητοί.
Εμείς οι Έλληνες, περιγράφουμε ανθρωπομορφικά τους Θεούς μας γιατί απλώς η υψηλού επιπέδου Θεολογία που περιέχουν οι Μύθοι γίνεται αφομοιώσιμη μόνον όταν μετατραπεί σε εύληπτη αφηγηματική γλώσσα και συνταιριασθεί στα ανθρώπινα μέτρα. Κάθε Μύθος κρύβει μέσα του έναν ή πολλούς βαθύτατους συμβολισμούς. Ο θνητός καλείται να τους αναζητήσει και να τους ερμηνεύσει ανάλογα με την ποιότητά του, δηλαδή ανάλογα με την Κοσμοαντίληψή του και την Παιδεία του. Δεν είναι παράξενο συνεπώς, όταν χυδαίοι άνθρωποι φέρνουν στα δικά τους ποταπά μέτρα έναν Μύθο και τον ερμηνεύουν ανάλογα.

Κατ' εμάς, δεν υπάρχει καν ζήτημα αναγνωρίσεως ή όχι της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας από κάποια σύγχρονη μερική κρατική αρχή μετά από αίτημά μας, λες και πρόκειται για κάποια μικροαίρεση του «Μονοθεϊσμού», αφού η Πολυθεϊστική, Πατρογονική και Εθνική μας Θρησκεία είναι αυτοδικαίως νόμιμη ως αυτόχθων, ιθαγενής, εθνική και ιστορικά πασίγνωστη και αρχαιότερη κάθε άλλης, συμπεριλαμβανομένης και της νύν κρατούσης.
Εκτός του ότι η ελευθερία της άσκησής της εξασφαλίζεται πλήρως από το άρθρο 18 του νόμου 2462 / 97, εμείς δεχόμαστε δίχως να το θέτουμε στην ελάχιστη έστω διαπραγμάτευση, ότι η πατρομήτρια Ολύμπια Ελληνική Θρησκεία αποτελεί τη μόνη φυσική Θρησκεία του Ελληνικού Έθνους, της οποίας η δημόσια και κοινωνική αναγνώριση μετά από 16 αιώνες απαγόρευσής της από τους νόμους των ανθελλήνων αυτοκρατόρων της Νέας Ρώμης δεν είναι ζήτημα «νομικής» έγκρισης κάποιας μερικής αρχής, αλλά de facto αποδοχής της από τη Νεο-Ελληνική κοινωνία στο μέτρο που ασκείται από ευυπόληπτους και νομιμόφρονες πολίτες. Μία στενά «νομική» αναγνώριση της Θρησκείας μας, είναι όχι μόνο άτοπη, αλλά και προσβλητική για εμάς, αφού, ως γνωστόν, στις διαδικασίες μίας τέτοιας συμπεριλαμβάνεται, παράλογα και αυταρχικά, η συγκατάθεση του δικτατορεύοντος ξένου δόγματος και αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα το να αναγνωρίζει τη νόμιμη, αυτόχθονα και προαιώνια Θρησκεία αυτού του τόπου η αυταρχία ενός ιστορικά μεταγενέστερου και ξενικής προέλευσης δόγματος του «Μονοθεϊσμού».
Αν είναι να υπάρξει ποτέ επίσημη αναγνώρισή μας από το Νεο-Ελληνικό Κράτος, και θα έλθει κάποτε η ώρα γι' αυτό, αυτή οφείλει να γίνει μόνον με ειδικό νόμο που θα ψηφίσει πανηγυρικά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως έγινε στην περίπτωση της αναγνώρισης των Εθνικών Θρησκειών στην Ισλανδία και τη Λιθουανία.

Η Εθνική Θρησκεία ούτε είχε κατά το παρελθόν, ούτε έχει σήμερα επαγγελματικό ιερατείο στην κύρια μορφή της Λατρείας της, που είναι η δημόσια και η ιδιωτική. Στην αρχαιότητα επαγγελματισμός υπήρχε μόνον στη μαντική και τη μυστηριακή Λατρεία, δύο θεσμούς που σήμερα έχουν απωλεσθεί.

Με μας (Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή)  ο κλήρος συμβολίζει την εξίσου αξία που έχουν όλοι οι άνθρωποι [ισονομία] στα μάτια του Θεού (των Θεών). Δεν συμβολίζουν ούτε την ανωτερότητα ούτε την κατωτερότητα της ανθρώπινης αξίας. Για αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει Πατριάρχης,Αρχιεπίσκοπος,Μητροπολίτης,Επίσκοπος ή Αρχιμανδρίτης. Αλλα υπάρχει μόνο ενα επίπεδο για τους κληρικούς.

Αντίθετα από τους χριστιανούς οι κληρικοί (με εξουσία και προνόμια) που παριστάνουν ότι «εκπροσωπούν» τον «Θεό» τους στους ανθρώπους, οι Εθνικοί ιερείς είναι εκλεγμένοι να εκπροσωπήσουν την κοινότητά τους απέναντι στον κόσμο των Θεών.
Για την ώρα λοιπόν, στη σημερινή Εθνική μας Λατρεία, καθήκοντα Ιερέως ή Ιέρειας μπορεί να εκτελέσει ο οποιοσδήποτε είναι ηθικό άτομο και στέκεται σεβαστικά απέναντι στους Θεούς.

‘Εχουμε συγκεκριμένο τυπικό λατρείας. Το τυπικό μάλιστα της λατρείας που ασκείται σήμερα, είναι απόσταγμα ενδελεχούς μελέτης των αρχαίων πηγών και έχει σχηματοποιηθεί για να καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες των σύγχρονων Ελλήνων Εθνικών, χωρίς να παγιδεύει τους θρησκευτές σε καταναγκασμούς και τυπολατρίες.

Οι γυναίκες μπορούν να είναι ιέρειες και  μπορούν να ιερουργήσουν στην Εθνική μας Θρησκεία, αλλά επιβάλλεται από αυτούς τους ίδιους τους Θεούς μας το να ιερουργούν. Τα πάντα άλλωστε οφείλονται σε δύο Αρχές, ακόμη και το Εθνικό Πάνθεόν μας αποτελείται συμβολικά κατά το ήμισυ από Θεές. Η γυναίκα μάλιστα είναι πιο κοντά στους κύκλους της Φύσεως και επίσης έχει το εξαιρετικό προνόμιο να δίδει μέσα από τον εαυτό της τη ζωή.

Ο Όλυμπος είναι όντως η κατοικία των Ελλήνων «Ολυμπίων» (λαμπόντων δηλαδή) Θεών, δεν είναι όμως το γνωστό όρος που χωρίζει τη Θεσσαλία από τη Μακεδονία, στην κορυφή του οποίου υπήρχαν Ιερά άρα και οι πρόγονοί μας ήξεραν ότι δεν είναι ήταν εκεί η κατοικία των Θεών μας, όπως και δεν ήταν στα υπόλοιπα 18 διαφορετικά όρη με το όνομα «Όλυμπος» που βρίσκονταν διάσπαρτα στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο στον οποίο έζησαν οι Έλληνες, από τη Μικρά Ασία μέχρι τις αποικίες της Δύσεως.
Ο πραγματικός Όλυμπος, ήταν και είναι ένας τόπος πνευματικός, μία ουράνια «χώρα» φωτεινή, λουσμένη στο Πνευματικό Φώς (αυτή η ίδια η λέξη Όλυμπος, προέρχεται από το ρήμα «λάμπω», που η ρίζα του πιθανολογείται πανάρχαια, πιθανώς πρωτοπελασγική: «λ.β.»). Ο πραγματικός Όλυμπος είναι υπεράνω μας, κάτωθέν μας, αλλά και μέσα μας, παντού υπάρχουν οι Θεοί μας.

Εορτάζουμε τους αέναους κύκλους της Μητέρας Φύσης μέσα από τις σημαντικότερες εορτές των προγόνων μας που έχουν διασωθεί γι' αυτές επαρκείς πληροφορίες («Ανθεστήρια» κ.λ.π.). Στους εορτασμούς μας, τιμούμε με ιεροπραξίες τους Εθνικούς Θεούς των Ελλήνων και τη μνήμη των εθνικών μας Ηρώων. Οι ιεροπραξίες μας τελούνται κατά το πάτριο έθος με πρόσκληση της θεότητας, απαγγελία λατρευτικών ύμνων και αναίμακτη θυσία, δηλαδή προσφορά ανθέων, καρπών, θυμιάματος, αρωμάτων και σπονδής, ανάλογα, οίνου, γάλακτος ή μελιού.

Δεν υπάρχει λατρευτική πράξη δίχως θυσία, στην αντίθετη περίπτωση πρόκειται περί παρωδίας. Η Θεολογία της Θυσίας βασίζεται στην Επικοινωνία και τον Λόγο, αμφότερα δώρα των Θεών για τα οποία ανταποδίδουν οι θνητοί διάφορα υλικά αγαθά από όσα τους παρέχει η Φύση για εξασφάλιση της ζωής τους.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσω της θυσίας ζητείται κατ' ουσίαν η συγκατάνευση των Θεών στην ανάγκη τής ανάλωσης που πάνω της εδρεύει η ζωή των θνητών όντων.
Ο φιλόσοφος Σαλλούστιος, στο «Περί Θεών Και Κόσμου» τονίζει σχετικά ότι «επειδή τα πάντα έχουμε από τους Θεούς είναι δίκαιο να δίδουμε στους παρέχοντες τμήμα από τις δωρεές τους... οι προσευχές χωρίς θυσία είναι κενοί λόγοι, ενώ εκείνες που συνοδεύονται από θυσίες είναι λόγοι έμψυχοι, καθώς ο λόγος ενισχύει τη ζωή και η ζωή εμψυχώνει τον λόγο».

Θυσίες υπάρχουν δύο ειδών, αιματηρές (με σφαγή ζώου που μετά τρώγεται σε εορταστικό δείπνο) και αναίμακτες. Και οι δύο κατηγορίες είναι εξίσου ιερές, πλην όμως σήμερα που ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί από τη Φύση και τρώει κρέας σφαγμένο με άγριο τρόπο σε βιομηχανικά «μακελειά» και αγορασμένο από υπερκαταστήματα μέσα σε πλαστικές συσκευασίες, είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή η ιερότητα των πρώτων, για αυτό και εμείς εμμένουμε σε αναίμακτες μόνον θυσίες.
Η «καταγγελία» ωστόσο των αιματηρών θυσιών από τους χριστιανούς είναι ψεύτικη και υποκριτική και γίνεται απλώς και μόνο για να δυσφημούν στους ανθρώπους που δεν πολυσκέπτονται τις Εθνικές Θρησκείες.
Οι χριστιανοί σκοτώνουν εκατομμύρια αρνιά και γαλοπούλες στις δικές τους εορτές, και μάλιστα όχι θυσιαστκά, και δεν δείχνουν να έχουν κανένα απολύτως συνειδησιακό πρόβλημα.

Πρόκειται για ένα  χυδαίο ψέμα των χριστιανών, ότι οι αρχαίοι ‘Ελληνες έκαναν ανθρωποθυσίες. Εκτός από μυθολογικές μόνον αφηγήσεις, ΠΟΤΕ η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, η λαμπρότερη ιστορικά γνωστή προσέγγιση του Θείου, σύμφυτη και έμφυτη της Φιλοσοφίας, της Επιστήμης και όλων των γνωστών πολιτισμικών άθλων των πρόγόνων μας, δεν συμπεριελάμβανε στη λατρευτική της πρακτική θυσίες ανθρώπων, πράγμα παράλογο από κάθε πλευρά, αφού αυτή η συγκεκριμένη Θρησκεία και Κοσμοθέαση ήταν που ανακάλυψε και ανέδειξε την έννοια του Ανθρωπισμού.
Η θυσία, ιερή πράξη επικοινωνίας των θνητών με τους Θεούς όπως είπαμε παραπάνω , αποτελεί ευχαριστήριο προσφορά των πρώτων προς τους δεύτερους για τα δώρα τους, και είναι αυτονόητο για τον οποιονδήποτε στοιχειωδώς σοβαρό άνθρωπο ότι δεν μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπινα θύματα.
Εκτός από τους μισέλληνες που επιχειρούν να παρουσιάσουν ως «ανθρωποθυσίες» τη σφαγή Περσών αιχμαλώτων από τον Θεμιστοκλή πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνος ή τη χρήση κάποιων θανατοποινιτών ως «φαρμακών», όλοι όσοι γνωρίζουν το τι ήσαν οι πρόγονοί μας γνωρίζουν επίσης και το ότι ΠΟΤΕ δεν έχει καταγραφεί περίπτωση ανθρωποθυσίας στην επίσημη λατρεία των ανεξάρτητων και αυτόνομων Ελληνικών Πόλεων (πράγμα που επιβεβαιώνει άλλωστε και η αρχαιολογική έρευνα), και ότι η όποια αναφορά σε τέτοιες πρακτικές ανήκει αποκλειστικά στον χώρο των αφηγήσεων της Μυθολογίας.

Ο  «Θεός» Ιαχωβά του Χριστιανισμού, κοινός «Θεός» και όλων των υπόλοιπων «Μονοθεϊστών», δεν είναι παρά ένα φανταστικό όν που έχει εφευρεθεί, είναι μία απλή σκεπτομορφή που ντύθηκε με τα σημερινά «θεολογικά» χαρακτηριστικά της από ένα τμήμα του τότε Ιουδαϊκού ιερατείου μόλις μετά την επιστροφή των Ιουδαίων από την «Βαβυλώνιο Αιχμαλωσία». Μέχρι τότε ο Ιαχωβά, όπως είναι το όνομα του «Θεού» των χριστιανών, μοιραζόταν μαζί με την σύζυγό του την Ασεράχ δύο θέσεις σε ένα ακόμη πολυπληθές πάνθεον, εκείνο του Έθνους των Ιουδαίων.
Είναι φανερό λοιπόν ότι αυτός ο παραποιημένος «Θεός», «δραπέτης» από ένα κανονικό εθνικό πάνθεον, ούτε υπάρχει, ούτε και υπήρξε ποτέ, αλλά «ζεί» μόνο ως σκεπτομορφή θρεμμένη από την ψυχική ενέργεια των δυστυχισμένων οπαδών του, η οποία σκεπτομορφή θα πάψει ακόμη και ως τέτοια να υφίσταται μόλις μειωθούν πολύ ή εκλείψουν οι πιστοί στο είδωλό της. Αντίθετα, οι Θεοί των Εθνικών, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παντοτινά, αφού είναι σύμφυτοι με τον Κόσμο. Οι πραγματικοί Θεοί, υπάρχουν ακόμη κι όταν τυχόν δεν τους αντιλαμβάνονται ή δε τους τιμούν οι θνητοί και γι' αυτό άλλωστε στην Εθνική Ελληνική Θρησκεία δεν υπάρχει κανένα αντίστοιχο της χριστιανικής μανίας για συναθροιστική λατρεία, όπως άλλωστε δεν υπάρχει και η παραμικρή αγωνία για άγρα πιστών.
Ο Χριστιανισμός, στα ελάχιστα σημεία που δείχνει κάποια πνευματικότητα, δεν είναι παρά μία άκομψη όσο και χυδαία αντιγραφή ηθικών φιλοσοφικών προταγμάτων των Εθνικών μας φιλοσόφων, ενώ στα υπόλοιπα τμήματά του στερείται οποιουδήποτε ηθικού μηνύματος, εκτός κι αν τέτοια θεωρήσουμε τη μισαλλοδοξία, τον φανατισμό, τη θεομανία, την ενοχή, την απαξίωση κάθε πνευματικής καλλιέργειας.
Το ίδιο στερείται οποιασδήποτε πνευματικής στάσεως ισάξιας των Εθνικών, εκτός κι αν τέτοιες θεωρήσουμε την αποστήθιση ψαλμών, την ταπείνωση, την καθύβριση της Δημοκρατίας σαν τάχα «Πολιτεία του Διαβόλου», την προτροπή «αγάπα ! » (στην προστακτική) ή τα συνθήματα επιπέδου «Ορθοδοξία ή Θάνατος».
Αντιθέτως, η Εθνική Ελληνική Θρησκεία, ως καταφάσκουσα την γήϊνη ζωή, είναι μία υγιέστατη προσπάθεια στροφής των ανθρώπων προς τους κόσμους των Θεών, μη δογματική, φυσιολατρευτική, πολυθεϊστική, τελειωτική, εορταστική, ανθρώπινη.
Η Εθνική Ελληνική Θρησκεία βαθαίνει τη σύνδεση των ανθρώπων με το Θείο όχι μέσα από συντριβή και ταπείνωση, αλλά μέσα από πηγαίες λειτουργίες, μυθοπλασία, χορό, μουσική και συλλογικές εορτές και επίσης μας συνδέει με τον θαυμαστό πνευματικό κόσμο των προγόνων μας, αντί να μας αποξενώνει από αυτόν όπως κάνει ο Χριστιανισμός.

 Εμάς τους Εθνικούς δεν μας βάραινε κανένα «προπατορικό» αμάρτημα και ήδη οι φιλόσοφοί μας, μάς είχαν οδηγήσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στους δρόμους της Αρετής. Δεν χρειαζόμασταν λοιπόν κανέναν να κάνει κάτι «υπέρ ημών» ή «αντί ημών», πόσο μάλλον να «θυσιασθεί».
Επιπροσθέτως, η υποτιθέμενη «θυσία» (και μάλιστα... «υπερ ημών» !!!) του Τζεσούα (Ιησού) με την οποία μας ζαλίζει η προπαγάνδα των χριστιανών είναι μία εντελώς παράλογη ιστορία, αφού εάν ο εν λόγω Ιουδαίος ραβίνος ήταν όντως «Θεός», όπως ισχυρίζονται οι οπαδοί του, τότε η «σταύρωσή» του δεν ήταν παρά μία ανόητη φάρσα, εφόσον αξιωματικώς θυσιάζεται μόνον ό,τι είναι φθαρτό, θνητό.
Τον θάνατο αντιθέτως, τον ενίκησε πραγματικά ο ιστορικά υπαρκτός φιλόσοφος Σωκράτης, ο οποίος με παρρησία, ατάραχος, δεν τον απέφυγε αν και μπορούσε, όχι βεβαίως από αυτοθυσιαστική ή μαρτυρική διάθεση, αλλά ως ζωντανό παράδειγμα σεβασμού στο Νόμο, παρά το ότι ήταν, και το ήξερε, θνητός: «...μπορούν να με σκοτώσουν δεν μπορούν όμως να με βλάψουν» έχει γράψει χαρακτηριστικά ο φιλόσοφος Επίκτητος. 




 
Φέρνοντας πίσω στη ζωή την αρχαία Ελληνική Εθνική θρησκεία μας, είναι ένα πολύ αγαπημένο έργο σε εξέλιξη!


Χαιρετίζουμε τους Έλληνες από όλο τον κόσμο και τούς καλούμε να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη, συναρπαστική,χαρούμενη και πατριωτική πρόκληση.






Ελληνική Εθνική Θρησκεία = Κοσμοθέαση

Τα Ελληνικά Μυστήρια.
Η θρησκευτική αντίληψη στην αρχαία Ελλάδα δεν εκφράστηκε μόνο από την λατρεία των 12 ή περισσοτέρων θεών, αλλά κυρίως από την Ορφική διδασκαλία, την θεογονία του Ησιόδου και τα Μυστήρια( Ελευσίνια, Δελφικά, Καβείρια κ.α.) Η αρχαία Ελληνική θρησκεία ήταν Ιδεοκρατική. Εξέφραζε δηλαδή την ενότητα και την πολλότητα ταυτόχρονα.

Θεός εξωσυμπαντικός και δυνάμεις αγαθές ή καλές, εκτός της κοσμικής νομοτέλειας, δεν υφίστανται στον Ελληνικό Κόσμο. Θεότης είναι η Συμπαντική Φύση.

«`Εν το Παν» είπε ο Ξενοφάνης κι επίσης ότι «Είς και ασώματος ο Θεός και δεν μοιάζει με τους θνητούς, ούτε στο σώμα ούτε στην σκέψη». «Κοσμικός Νούς» είναι το υπέρτατο όν, είπε ο Αναξαγόρας. Ο Κόσμος είναι «αΐδιος» (άνευ αρχής ή τέλους), δίδασκε ο Φερεκύδης.

Ο Αναξίμανδρος αποκαλούσε το θείον «άπειρον, αθάνατον και ανώλεθρον». Ο Πυθαγόρας (όστις ανήγαγε τα μαθηματικά σε μυστικιστική
διδασκαλία), είπε ότι υπάρχουν δύο Κόσμοι:

α/ Ο «νοητός» που έχει ως αρχή την «Μονάδα» (ο Κύκλος, που δεν έχει αρχή ή τέλος) και β/ ο αισθητός που εκφράζεται με την μορφή
της «ιεράς»Τετρακτύος (1.2.3.4 = 10, τέλειος αριθμός. Αυτή συμβολίζει τις ΅4Ά συμπαντικές δυνάμεις(ήτοι: Βαρυτική, Ηλεκτρομαγνητικη, Πυρηνική, Ασθενής Ακτινοβολία ), αλλά και τα ΅4Ά στοιχεία της Φύσεως[ ήτοι : Γη(=σώμα), Υδωρ(=συναίσθημα), Αήρ (=διάνοια), Πυρ(=ανωτέρα νοημοσύνη)] Ο Πυθαγόρας δίδαξε και την «Τριμερή Φιλία», ήτοι: την φιλία των θεών προς τους ανθρώπους, των ανθρώπων προς τους θεούς και της φιλίας μεταξύ των ανθρώπων. Την τελευταία αντέγραψε ο Χριστιανισμός με το «Αγαπάτε αλλήλους», αλλά δυστυχώς δεν την τήρησε. Τις δύο άλλες τις αγνόησε . Αντί της φιλίας προς τον Θεό επέβαλε τον φόβο Κυρίου. Και αντί της φιλίας του θεού προς τους ανθρώπους επέβαλε έναν φοβερό τρομερό και εκδικητικό Θεό. Ο Μέγας Ηράκλειτος μίλησε για δύο θεμελιώδεις αρχές, το «αείζωον πυρ» (ή συμπαντική ενέργεια, όπως εξηγείται σήμερα) και τον θεϊκό Λόγο (ή Κοσμική Αρμονία), που οι " εμπνευστές" της Καινής Διαθήκης αντέγραψαν στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο με το γνωστό «Εν αρχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς τον Θεόν και Θεός ήν ο Λόγος». Επίσης είπε «Από τα Πάντα το Εν και απο το Εν τα Πάντα» [Ο ιουδαιοχριστιανισμός χρησιμοποίησε την Ελληνική γλώσσα για να διαδοθεί και δανείστηκε αφειδώς από την Ελληνική φιλοσοφία και λατρεία για να αποκτήσει κύρος. Τούτο δεν είναι κακόν. Κακόν είναι ότι δεν ομολογούν την πρώτη πηγή της εμπνεύσεως και ακόμη χειρότερον ότι κατηγορούν τον Ελληνισμό ως ειδωλολατρικό]



Η Ορφική Λατρεία
Ο Ορφισμός υπήρξε ένα γιγαντιαίο θρησκευτικό, φιλοσοφικό και μυσταγωγικό κίνημα. Κατά τον Ορφισμό, η πρωταρχική πηγή των πάντων

θεωρείται κάτι το ασύλληπτο από την ανθρώπινη διάνοια. Η Πρώτη `Αρρητη Αρχή(ιερή, μυστική, αφανέρωτη), δεν περιγράφεται αλλά η

ύπαρξη της θεωρείται αναμφισβήτητη και ουσιώδης για την περαιτέρω εξέλιξη της δημιουργίας. Γι αυτό και η Ορφική θεολογία αρχίζει από

το πρώτο ζεύγος αρχών, που συμβολίζονται από το Υδωρ και Υλη, ως προκοσμικές καταστάσεις. Από τις δύο αυτές αρχές δημιουργείται ο

αγέραστος Χρόνος, νέα προκοσμική κατάσταση και δημιουργική δύναμη, από όπου προκύπτει καινούργιος διαχωρισμός συμβολιζόμενος με τα

στοιχεία του Αιθέρος και του Χάους. Εντός του Χάους γεννάται από τον Χρόνο και τον Αιθέρα το Κοσμογονικό Ωόν ("κοσμικό αυγό", όπως

αναφέρεται σήμερα και στην επιστημονική κοσμολογική θεωρία του Big Bang). Από το Ωόν εμφανίζεται ο θεός Φάνης(το φως και ο

διακοσμημένος κόσμος), κλείνοντας έτσι τον κύκλο των προκοσμικών καταστάσεων, για να αρχίσουν μετά οι κύκλοι των κοσμικών διεργασιών

που καταλήγουν στον γνωστό μας κόσμο. ΓιΆ αυτό παρά την πολλαπλότητα και πολυμορφία των θεών, η Ορφική λατρεία είναι στο βαθύτερο

περιεχόμενο της, ακραιφνώς μονοθεϊστική. Οι θεοί αντικατοπτρίζουν τους δυναμικούς και μορφολογικούς μετασχημαστισμούς της Μιας Αρρήτου

Αρχής. Στις εξελικτικές της φάσεις καταλήγει στον θεό Δία, ο οποίος εννοιολογικά αντιπροσωπεύει τα πάντα και ενσωματώνει τα πάντα. «`Ενας είναι ο Ζεύς ένας ο `Αδης, ένας ο `Ηλιος, ένας ο Διόνυσος, ένας θεός υπάρχει μέσα στα πάντα, γιατί να σου τα απαριθμώ χωριστά;» (Ορφικό απόσπασμα, που αναφέρει ο Πρόκλος). Σήμερον θεωρούμε τον «μύθο» ως φαντασία, κάτι δηλαδή μη αληθινό. Ομως η Μυθολογία είναι η Ελληνική Αρχαιολογία. Ο μύθος είναι μια ζωντανή αλλά κωδικοποιημένη διδασκαλία και εμπεριέχει τις βιωμένες εμπειρίες από την αυγή της ιστορίας και όλα τα Αρχέτυπα που καθορίζουν τις ατομικές ή συλλογικές μας μεταμορφώσεις μέσα στους αιώνες. Είναι εν μέρει ένας συμβολικός τρόπος ερμηνείας των δυνάμεων που ελέγχουν τον κόσμο και σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι καταγραφή – με τη μορφή του θρύλου – ιστορικών γεγονότων με συγκεκριμένες χωροχρονικές αναφορές ή συνήθως χωρίς αυτές.



Η Κοσμογονία του Ησιόδου
Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν επιφανείς μύστες, οι οποίοι κατείχαν αφάνταστες γνώσεις. Γνώριζαν πολλά από τα μυστήρια της Δημιουργίας, από τις υπερβατικές έννοιες των αριθμών, από τις μυστικές δυνάμεις της φύσεως και πλείστα άλλα, που ακόμη και σήμερα είναι αδύνατο να διανοηθούμε. Τα στοιχεία της γνώσεως αυτής πιθανόν να τα πήραν από τον Προκατακλυσμιαίο Πολιτισμό, που προυπήρξε . Η κοσμογονία του

Ησιόδου αρχίζει με την γένεση του Χάους και της Γαίας. Μετά γεννήθηκε ο `Ερως και με διαδοχική σειρά, το`Ερεβος, η Νύχτα, ο Αιθήρ, η Ημέρα, ο Ουρανός, οι Τιτάνες, Γίγαντες, Εκατόγχειρες κλπ. Ο Ησίοδος ετίμησε με σιγή την Πρώτη Αρχή των πάντων. Την υπαινίχθηκε όμως λέγοντας ότι έγινε το Χάος, αφού, όπως επεσήμανε και ο Πλάτων, κάθε τι που γίνεται οφείλει την γένεσή του σε κάποιο αίτιο. Πέρασαν

τόσες χιλιετίες για να ανακαλύψει η επιστήμη ότι όσα αναφέρει η κοσμογονία των Ελλήνων εφάπτονται των πλέον ανεπτυγμένων

επιστημονικών παρατηρήσεων και θεωριών για την δημιουργία του Σύμπαντος-Κόσμου (προ δισεκατομμυρίων ετών). [ Το σημερινόν Σύμπαν

ισοδυναμεί με τον Κόσμο του Ηρακλείτου] Αντιθέτως οι δογματικές θρησκείες αναγνωρίζουν επισήμως ότι «από κτίσεως Κόσμου έχουν περάσει 7513 χρόνια!»



Οι Ελληνες έβαλαν σε Τάξη ακόμη και το Σύμπαν

Οι αρχαίοι Ελληνες είπαν ότι το Σύμπαν είναι ένα αδιαίρετο σύνολον και όλα σΆ αυτό συσχετίζονται και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Μέσα

στον κόσμο(σύμπαν) ισχύει ένας Παγκόσμιος Φυσικός Νόμος , με επι μέρους νόμους, που συμβάλλουν στην συμπαντική ισορροπία.

Ο Λεύκιππος, Δημόκριτος , Επίκουρος, Ηράκλειτος κ.α δεν δέχονταν ότι θεός είναι ο δημιουργός του Σύμπαντος και διετύπωσαν ότι ο

Μικρόκοσμος και Μακρόκοσμος είναι ένα και το αυτό. Η Πυθαγόρεια Κοσμολογία δέχεται τον Ερωτα(=Βαρύτητα) και την Εριν(=Εντροπία) σαν

τις δύο αντίθετες συνιστώσες που διατηρούν την ισορροπία του Σύμπαντος. Η Βαρύτης τείνει να έλκει τα πράγματα και να δημιουργεί δομές της Φυσικής , ενώ η Εντροπία προσπαθεί να φέρει τα συστήματα της Φύσεως σε κατάσταση αταξίας και να τα διαμοιράσει. Η ισορροπία μεταξύ της βαρύτητος και της εντροπίας καθορίζει την δομήν όλων των αστέρων. Επομένως οι εκάστοτε νίκες του ενός επί του άλλου είναι προσωρινές και ποτέ τελικές. Ολα λοιπόν αλλάζουν στο χωρο-χρόνο σύμφωνα με την Ηράκλεια ρήση «Τα Πάντα Ρει» Μετά την επιβολή των δογματικών κοσμοπολιτικών θρησκειών τον 3ον μ. Χ αιώνα διεσπάσθη η κοσμοαντίληψη για το θείον και την Φύση και ο κόσμος επίστευσε σε δεισιδαιμονίες. Τότε η θεολογία ακολούθησε τον δικό της δογματικό δρόμο και η επιστήμη τον δικό της με αποκλίνουσα πορεία.




Ο Πυθαγόρας μίλησε:

- για την διαστολή του σύμπαντος την οποία και υπελόγισε,

- για το πεπερασμένο Σύμπαν, το οποίον και υπελογίζεται,

- για την ύπαρξη ουρανίου κανάβου συντεταγμένων και για Αστοφυσική,

- για την ύπαρξη ειδικών σφαιρικών μηνίσκων στα σύμπαντα , που οι ιδιότητες τους και η συμπεριφορά τους μοιάζει με τις Μελανές Οπές,

- για υποατομική Φυσική, για Φυσική υψηλής ενέργειας και για δονούμενο Σύμπαν και μας έδωσε το περίφημο σχέδιο της Αρμονίας των Ουρανίων Συμπάντων κλπ(«Ο Μυστικός Κώδιξ του Πυθαγόρα» , Ιων. Δάκογλου)

Το Λίκνον της Δημοκρατίας και του Αθλητισμού

Θεοί, κοινής αλλά και τοπικής λατρείας ήταν πάρα πολλοί.,
Με βάση όμως την Ελληνική αριθμοσοφία, οι σημαντικότεροι θεοί και θεές απετέλεσαν το «Δωδεκάθεο» (έξι άρρενες και έξι θήλειες), γιατί το 12 είναι ιερός αριθμός! Επομένως το Δωδεκάθεο» είναι η Πατρώα των Ελλήνων Θρησκεία και πρέπει να την σεβόμαστε ασχέτως αν την πιστεύουμε ή όχι. Διότι απο αυτήν εξεπήγασαν: οι Ολυμπιακοί Αγώνες η Δημοκρατία, το Θέατρο, η Τέχνη κ. α [ Ο Ζεύς , Απόλλων , Ηρακλής κ. α θεοί και ημίθεοι ήσαν Ολυμπιονίκες, αλλά και επιστήμονες

(Ασκληπιός, Ηφαιστος κ.α) β/ οι 12 θεοί του Ολύμπου ήτο το πρώτο δημοκρατικό όργανο στον κόσμο, ή αν θέλετε το πρώτο Διοικητικό

Συμβούλιο με την σημερινή έννοια] Ο ζωδιακός κύκλος έχει 12 υποδιαιρέσεις και ο χρόνος 12 μήνες. Οι Δώδεκα αθάνατοι θεοί αντιπροσωπεύουν τις 12 ανώτερες εσωτερικές δυνάμεις, που κατευθύνουν και δυναμοποιούν τα μορφοποιημένα Σύμπαντα. Την ιερότητα του 12 αντέγραψαν (μαζί με τόσα άλλα) και οι Εβραίοι (12 υιοί Ιακώβ, 12 φυλές Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού) Οι «Ολύμπιοι θεοί» είναι Κοσμικές και ιδεαλιστικές μορφές ανθρωπίνης εμπνεύσεως, Κατά βάθος οι αρχαίοι πρόγονοι μας ήσαν «αγνωστικιστές» Ο Μέγας Ηράκλειτος , ο οποίος εισέδυσε με την σκέψη του βαθειά στο Σύμπαν, είπε :« Αυτόν εδώ τον Κόσμο, που είναι ίδιος για όλα τα όντα, δεν τον έπλασε ούτε κανένας Θεός, ούτε κανένας Ανθρωπος, αλλά ήταν πάντα και είναι και θα είναι πυρ αείζωον που ανάβει με μέτρον και σβύνει με μέτρον…» (Κόσμον τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλΆ ήν αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωον, απτόμενον μέτρα και αποσβεννύμενον μέτρα..) Αντίθετα ο σημερινός διπολικός μας κόσμος του Καλού -Κακού έχει την άρχη του στις Ανατολικές θρησκείες που πιστεύουν σε δύο υπέρτατες δυνάμεις, ήτοι στο Θεό και στον Σατανά (Ελληνιστί «Διάβολος = αυτός που βάλλει κατά του Διός») Αν ο Κόσμος είχε υιοθετήσει την Ηρακλείτεια ρήση δεν θα είχαν χυθεί ποταμοί αίματος σε θρησκευτικούς πολέμους και ο κόσμος θα είχε ήδη μπει στην Εποχή της Γνώσης.


Συμπεράσματα

Η Ελληνική κοσμοθέαση προωθεί την Αλήθεια (μέσω της Επιστήμης – Τεχνολογίας) , το Μέτρον , το Μηδέν Αγαν, τον Ανθρωπισμό, τον Ρυθμό και την Αρμονία, την Ενότητα και Συνεργασία, την Ευγένεια και Καλοσύνη, την Οικολογία κ. α . Επίσης προωθεί την Ελευθερία, την Δημοκρατία , τον Διάλογο, την Ανεξιθρησκεία, την Ολυμπιακή Ιδέα και την Ειρήνη. Ο Ελληνισμός σχημάτισε την ιδέα του Κόσμου και των Θεών , την ιδέα του Ερωτος και του Κάλλους, την ιδέα του Αθλητή, την ιδέα της Αισθητικής, της Αρετής, της Δικαιοσύνης, την ιδέα του Πολίτη και της έννομης Πολιτείας. Δεν είναι τυχαίον ότι μόνον στον Ελληνισμό υπάρχει μιά στρατιά επώνυμων φιλοσόφων, επιστημόνων , στρατηγών, πολιτικών αλλά όχι μεγάλων Ιεραρχών. Στον Ελληνισμό συμφιλιώνεται αρμονικά το θείον με την επιστήμη, η Φύση με τον Ανθρωπο. Για αυτό τον λόγο δικαίως η Ελλάς έχει ανακηρυχθεί η κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και ανθρωπισμού. Είναι επομένως ανώφελο και αντιρεαλιστικό να μιλάμε σήμερα για διεθνή Ειρήνη και ίσα δικαιώματα μεταξύ των λαών, όταν υπάρχουν Έθνη που εξακολουθούν να παράγουν μαζικά μέσα καταστροφής. 



.............................................................................



ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΟΡΦΗ ΔΕΙΣΙΔΙΑΜΟΝΙΑΣ ,Η ΟΠΟΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ>> ...ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ,ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.
Τα βιβλία του Πορφυρίου είχαν κι αυτά την τύχη των αρχαίων αγαλμάτων...∙ Διασώθηκαν ακρωτηριασμένα, με κομμένους βραχίονες, κυριολεκτικά τεμαχισμένα «εἰς χείρας»... 
Έτσι, «πορφυρωμένα» από τα «αίματα της
 
"αγάπης",χριστιανικής,εννοείται», κατά την έκφραση του Ελύτη, μας παραδόθηκαν μόνο τα αποσπάσματα.
Ο Πορφύριος,είναι τεράστια μορφή του Ελληνικού πνεύματος, που η γεμάτη ευγένεια και σαφήνεια φωνή του φιμώθηκε για αιώνες, κάτω από τα 
μαύρα πέπλα της σιωπής και του φόβου. Ας μην ξεχνάμε πως, όταν μιλάμε για τα έργα του,
 
μιλάμε για «απαγορευμένα βιβλία»...
Πολέμησε την βαρβαρότητα με όλη την δύναμη και την ορμή ενός έξυπνου διανοούμενου ανθρώπου...
Το 263 μετά χυδαιότητας σε ηλικία 30 ετών ο Πορφύριος
<<τω μεγίστω Πλωτίνω συνήλθεν εις ομιλίαν>>...Κοντά στον Πλωτίνο ,μέγα δάσκαλο και μύστη,ο Πορφύριος εργάστηκε έξι χρόνια,μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος του δασκάλου...
ΚΑΛΟΎΣΙΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΧΡΕΊΑΣ>>διασώζεται μια φράση από τα έργα του Πορφυρίου...<<ΜΕ ΚΑΛΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ>>,δηλαδή...Σε αυτή την ανάγκη αφιέρωσε τη ζωή του ο Πορφύριος,θέλοντας να γίνει <<ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΦΩΣ>> κατά την προτροπή του θεϊκού Πλωτίνου!
Και στην προσπάθειά του αυτή δεν ήταν μόνος.
Τις ίδιες απόψεις για το βάρβαρο δόγμα,που βύθισε την ανθρωπότητα στα σκοτάδια του μίσους και της αμάθειας,είχε ο Έλληνας φιλόσοφος Κέλσος...Στο έργο του "Αληθής λόγος" ,γράφει για το <<ψεύδος , που στηρίζεται στον φανατισμό και στην καλλιέργεια φόβου >>...Κατηγορεί τους χριστιανούς για <<ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΤΟΜΑ ΑΔΑΉ ΚΑΙ ΔΟΥΛΌΦΡΟΝΑ >>...<<Επινοώντας κάθε λογής φόβητρα προσελκύουν κόσμο,τρομοκρατώντας τον με την ιδέα της θείας τιμωρίας. Κάθε έξυπνο άνθρωπο τον απομακρύνουν από την διδασκαλεία της πίστης τους , ενώ καλοδέχονται τους ανόητους και τους δουλοπρεπείς>>...
ΑΠΕΥΘΎΝΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ...ΣΤΟΝ ΑΓΡΆΜΜΑΤΟ ΌΧΛΟ...
Τα πράγματα δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολύ από τότε ...
Ο λόγος του Κέλσου ήταν πράγματι αληθής! Ήταν στιβαρός,καίριος λόγος της Ελληνικής Φιλοσοφίας , η οποία ,δυστυχώς,τότε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΉΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ...Ο λόγος της,που μιλούσε για τις ανθρώπινες ανώτερες αξίες,δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει τα πλήθη να υποκύψουν στον φόβο για τις φοβερές υποσχέσεις για αιώνιους βασανισμούς στην χριστιανική κόλαση.
Η βαρβαρότητα τελικά υπερίσχυσε και σάρωσε τα πάντα...
Τα αποτελέσματα της επικράτειας της θρησκείας του σκότους , με την καταστροφή του Ελληνικού κόσμου των προγόνων μας και όχι μόνο,τα φριχτά βασανιστήρια της αιμοβόρας ιεράς εξέτασης του ατελείωτου μεσαίωνα,την καταστροφή των έργων των φιλοσόφων μας, και άλλα πολλά , είναι λίγο-πολύ γνωστά πλέον σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα...
ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΜΑΣ ΘΑ ΘΡΗΝΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΏΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆΣ ΜΑΣ...Για τα υπέροχα έργα τέχνης,ανυπέρβλητης ομορφιάς ...Ακόμα και αν υποθέσουμε στα πιο τρελά μας όνειρα ,πως θα βρεθούν καλλιτέχνες,ικανοί να δημιουργήσουν παρόμοια έργα ...ωστόσο,ξέρουμε με απόλυτη βεβαιότητα , πως το συγγραφικό έργο των φιλοσόφων και των θεολόγων μας ,με θησαυρούς ΓΝΩΣΗΣ δεν θα καταφέρουν να επαναφέρουν ακόμα και τα πιο λαμπρά μυαλά των σύγχρονων ανθρώπων...
Και η δεισιδαιμονία και η άρνηση αποδοχής της ιστορικής αλήθειας καλά κρατούν. Δεν υπάρχουν ,φαίνεται, επιχειρήματα και αποδείξεις για πειστούν οι άθλιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων ....
Και ας χύθηκαν ποταμοί μελάνης από ιστορικούς και άλλους επιστήμονες στην προσπάθειά τους να ρίξουν άπλετο φως στο φοβερό αυτό ζήτημα...
Και ας χύθηκαν ποταμοί ΑΙΜΑΤΟΣ ...
Ούτε πόνος για την απώλεια του Ελληνικού τρόπου ζωής και σκέψεις...ούτε στεναχώρια για τον θάνατο εκατομμυρίων άδικα χαμένων ψυχών...
Τυφλή πίστη και τίποτα άλλο...Ή μάλλον και απέραντη "αγάπη" για όλους αυτούς , που δεν συμμερίζονται την τύφλα τους...Καμία αμφισβήτηση...κανένας προβληματισμός...καμία λογική...
Σε κάποιο σημείο στα έργα του γράφει ο Έλληνας Πορφύριος : <<ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΟ ΝΑ ΓΡΆΨΕΙΣ ΠΆΝΩ ΣΤΟ ΝΕΡΌ , ΠΑΡΑ ΝΑ ΛΟΓΙΚΈΨΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ ΈΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΌ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΥΦΛΉ ΠΊΣΤΗ ...ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΎΝΟΛΟ ΑΠΌ ΗΘΙΚΩΣ ΑΝΆΠΗΡΑ ΆΤΟΜΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΉ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΉ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΊΑ>>....
Για την απόκρουση των του έργου των Ελλήνων φιλοσόφων,που προσπάθησαν να σώσουν το πνεύμα και την ηθική ,αλλά και την αρχαία παράδοση,γενικώς, επιστρατεύτηκε μια ολόκληρη στρατιά εκκλησιαστικών πατέρων ...των πιο μορφωμένων, ή πιο σωστά,των πιο καταρτισμένων. Αλλά,όλοι τους στάθηκαν ανίκανοι μπροστά στα επιχειρήματα και τις εντυπωσιακές γνώσεις για τις εβραϊκές και χριστιανικές πηγές του Πορφυριου,του Πρόκλου,του Κέλσου , του Ιάμβλιχου ...και πολλών άλλων Ελλήνων σοφών...
Οι ίδιοι χριστιανοί λόγιοι το έγραφαν στα συγγράμματά τους
Και μάλιστα με διάχυτο θαυμασμό κιόλας...Έτσι ο Αυγουστίνος έγραφε για τον Πορφύριο : <<Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΈΣΤΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΌΦΩΝ >>...
Και ο Απολινάριος έγραφε τα εξής : <<ΟΎΤΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΤΑΛΟΓΆΔΗΝ ΚΑΤΆ ΠΟΡΦΥΡΊΟΥ ΤΟΥ ΔΥΣΣΕΒΟΎΣ ΤΌΜΟΥΣ ΠΆΣΑΝ ΤΗΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΊΩΝ ΓΡΑΦΗΝ >>...
ΑΤΕΛΕΊΩΤΑ ΜΕΡΌΝΥΧΤΑ ΈΓΛΥΦΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΤΉ ΤΗΣ ΓΛΏΣΣΑ ΤΙΣ ΑΙΥΑΊΣΘΗΤΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ Η ΠΥΡΆ , ΠΟΥ ΆΝΑΨΑΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟΙ "ΦΩΣΤΉΡΕΣ"...
Μαζί με όλα τα συγγράμματα ρίχτηκαν στην πύρινη κόλαση και τα έργα του Πορφυριου.
Οι αυτοκράτορες Θεοδώσιος Β' και Βαλεντιανός εξέδωσαν διάταγμα , το οποίο διατηρήθηκε σε ισχύ σε όλη την διάρκεια της καταραμένης ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας...(όχι "Βυζαντινής",που με πείσμα προσπαθούν να κρατήσουν οι εχθροί των Ελλήνων).
<<ΘΕΣΠΊΖΟΥΜΕ , ΌΛΑ ΌΣΑ ΣΥΝΈΓΡΑΨΕ Ο ΠΟΡΦΎΡΙΟΣ , ΚΙΝΟΎΜΕΝΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΑΝΊΑ ΤΟΥ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΕΥΣΕΒΟΎΣ (ΤΡΟΜΆΡΑ ΤΗΣ) ΘΡΗΣΚΕΊΑΣ , ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΔΉΠΟΤΕ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ , ΝΑ ΠΑΡΑΔΊΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΆ ...ΔΙΌΤΙ ΠΡΌΘΕΣΉ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΆΣΟΥΝ ΚΑΘΌΛΟΥ ΣΤΑ ΑΥΤΙΆ ΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ >>...
ΉΤΑΝ ΑΝΑΓΚΉ...ΝΑ ΚΑΟΎΝ ΤΑ ΒΙΒΛΊΑ , ΠΟΥ ΑΦΎΠΝΙΖΑΝ ΤΟΝ ΝΟΥ ...ΚΡΑΤΟΎΣΑΝ ΞΎΠΝΙΑ ΤΗΝ ΜΝΉΜΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΎΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ...
ΜΊΑ ΕΞΟΥΣΊΑ , ΠΟΥ ΈΚΑΙΓΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΉ ΒΙΒΛΊΑ...ΈΚΑΙΓΕ ΜΕΤΆ ΚΑΙ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ...
ΘΥΣΊΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΌ ΠΟΥ ΞΕΝΌΦΕΡΤΟΥ, ΑΧΌΡΤΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΜΟΒΌΡΟΥ ΘΕΟΎ !!!
ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΡΆΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΣΊΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΏΑΣ ΘΡΗΣΚΕΊΑΣ!!!
ΕΝΏ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΈΚΑΙΓΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΑΛΛΆ ΠΡΏΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΆΝΙΖΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΌΓΝΩΡΗ ΑΓΡΙΌΤΗΤΑ !
ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΊΕΣ! ΑΜΈΤΡΗΤΕΣ...ΣΤΑ ΑΤΕΛΕΊΩΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΆ ΧΡΌΝΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟΎ ΜΕΣΑΊΩΝΑ!  

Μάια Τσεπουλίδου.
ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΊΑ !!!

Αγαθά, που ευχόμαστε στους συνανθρώπους μας και προσθέτουμε οπωσδήποτε την ΚΑΛΟΣΎΝΗ και την ΤΎΧΗ ΑΓΑΘΉ !
<<Τῶν περὶ ψυχήν, ἃ δὴ καὶ πρῶτα τῇ δυνάμει καλεῖ>>
Έλεγε ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και εννοούσε πως :
Το πρώτο αγαθό είναι η ευγενής Ψυχή...
<< Εκ δευτέρων δὲ τῶν περὶ σῶμα, ὑγιείας καὶ ἰσχύος καὶ κάλλους καὶ τῶν παραπλησίων>>...συνέχιζε,δίνοντας σοφή εκτίμηση στην σωματική υγεία του ανθρώπου :
Το δεύτερο αγαθό είναι η ευρωστία του σώματος, ό,τι , δηλαδή αφορά την υγεία , την δύναμη , την ομορφιά και τις παραπλήσιες ιδιότητες...
Φτάνουν όμως αυτά τα αγαθά για είναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος;;;
Πόσες φορές έτυχε να διαβάσω ή να ακούσω από μερικούς,πως δεν εκτιμούν τα πλούτη και τα υλικά αγαθά ...μπλα,μπλα,μπλα...
Προσωπικά,δεν γνωρίζω ούτε έναν , που να μην τον ενδιαφέρουν!
Ποιος τους ξέρει ;....Ίσως , να μην συμφωνούν με τον Αριστοτέλη...

Εμένα πάντως, ο σοφός μας δάσκαλος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη! Διότι,αναπτύσσοντας την σκέψη του με τα αγαθά,που πρέπει να είναι προικισμένος ο άνθρωπος , αναφέρει τα εξής:
<<Εκ τρίτων δὲ τῶν ἐκτός, πλούτου καὶ εὐγενείας καὶ δόξης καὶ τῶν ὁμοίων>>....δηλαδή:
Το τρίτο αγαθό αφορά στα στοιχεία που προκαλούν ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ και δεν αφορούν στο σώμα ή στην ψυχή μας,....όπως για παράδειγμα ο πλούτος, η ευγενική καταγωγή, η αποκτηθείσα δόξα και τα παρόμοια...
Εξού και ο ΑΡΧΑΊΟΣ ΔΑΊΜΩΝ ...ο ΕΥ-ΔΑΙΜΩΝ...ο ΕΥΤΥΧΉΣ!
Η Τύχη είναι η Θεά,που την επικαλούμαστε συχνά-πυκνά , όλοι μας ,ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις ....Για τους προγόνους μας και για τους οπαδούς της αρχαίας θρησκείας η Τύχη θεωρείται ως ΑΓΑΘΌΣ ΔΑΊΜΩΝ, μεσολαβητής μεταξύ θεών και ανθρώπων.
Εξού και ο ΠΛΟΎΤΟΣ στην ζωή των προγόνων μας...Ο οποίος,Πλούτος είναι μία θεότητα που προσωποποιεί τον πλούτο και την αφθονία των αγαθών. Στη Θεογονία του Ησιόδου ο Πλούτος, που είχε γεννηθεί στην Κρήτη, αναφέρεται ως γιος του Ιασίωνα και της θεάς Δήμητρας, που κι εκείνη χαρίζει αφθονία αγαθών στους ανθρώπους.
Συμπληρώνοντας τον σοφό Αριστοτέλη,θα ήθελα να αναφέρω ένα ακόμα πολύτιμο αγαθό...Ίσως,το πολυτιμότερο! Την Ειρήνη!!! 
Δεν είναι καθόλου τυχαία η μορφή της Θεάς Ειρήνης να κρατά στα χέρια της τον μικρό Πλούτο, (έργο του Κηφισοδότου)...Είναι μία διαρκής υπόμνηση ότι ο πόλεμος καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων αλλά και τα έργα τους...Και τα αθάνατα έργα των Ελλήνων , που κατακρεουργήθηκαν από βάρβαρα χέρια και αποσπάστηκαν βίαια απο την Ιερή Ελλάδα , είναι ένα θλιβερό παράδειγμα.




CHRISTIANITY IS AN ANTI HELLENIC RELIGION.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.


Τι θα ακούσετε σήμερα και αύριο, να ψάλλουν στις Εκκλησίες οι παπάδες, για την Αγία Παρασκευή που γκρέμιζε τα αγάλματα και τους ναούς των Ελλήνων (όπως τον ναό του Θεού Απόλλωνα), που θα το ακούσετε ακόμη και αυτό να το υμνούν στις Εβραιοχριστιανικές Εκκλησίες τους !!!


Αγία Παρασκευή: η Ορθόδοξη αγία (πού υμνείται 26 Ιουλίου)... γιατί έσπαζε Ελληνικά αγάλματα και ναούς των Αρχαίων Ελλήνων !!
Τῆς Ἁγίας Ὁσιομάρτυρος Παρασκευῆς.


Τι Εβραϊκό και ανθελληνικό θα ακούσετε την Παραμονή 25 και ξανά στις 26 Ιουλίου (την μέρα της εορτής, της Αγίας Παρασκευής)... να ψάλλουν οι Ορθόλοξοι παπάδες, στις Εβραιοχριστιανικές εκκλησίες και στα παρεκκλήσια τους !!!


Όταν θα ακούσετε να ψάλλουν οι Εβραιοχριστιανοί παπάδες: Ότι η αγία Παρασκευή γκρέμισε και έκανε ψιλή σκόνη… τους ναούς και τα αγάλματα των Ελλήνων…


Τι θα πείτε Εβραιοχριστιανοί;


Ότι καλά έκανε, ή ότι αυτό είναι Ελληνικό έθιμο ;




Τα δικά μου σχόλια: θα είναι πάντα μέσα σε παρένθεση και θα έχουν πάντα στην αρχή με κόκκινο χρώμα, το σύμβολο αυτό @


Εἰς τὸν Στίχον Στιχηρὰ προσόμοια τῆς Ἁγίας (@ Παρασκευής)


Ἦχος δ'


«Ὡς γενναῖον ἐν Μάρτυσι Πολυώδυνα βάσανα, ὑποστῆναι Πανένδοξε, ἀνδρικῷ φρονήματι ηὐτομόλησας, καὶ τῶν Έλληνων Σεβάσματα (@ Δηλαδή τους ναούς, τους βωμούς και τα αγάλματα των Ελλήνων), ὡς κόνιν ἐλέπτυνας· (@ Τα έκανε όλα αυτά τα αγάλματα και τους Ελληνικούς Ναούς, (η Αγία Παρασκευή): λεπτά, όπως η σκόνη!!!) τῷ γὰρ σθένει τοῦ Σταυροῦ, τὸν Αντίπαλον ἔκτεινας (@ Τον αντίπαλο: τον Έλληνα), τὸν Καυχώμενον, ὑπεράνωθεν ἄστρων θρόνον θεῖναι· πρὸ Ποδῶν σου γὰρ ἐρράγη, ὥσπερ Στρουθίον Παιζόμενος ».


Κανών β', ᾨδὴ η', τῆς Ἁγίας ( @ Παρασκευής ) .


Ἦχος δ'


«Χεῖρας ἐκπετάσας Δανιὴλ Οὐκ ὄντας Θεοὺς ἀλλὰ ψευδῆ (@ Οι Θεοί των Ελλήνων: δεν είναι Θεοί, αλλά ψέματα), Δαιμόνων φάσματα (@ Οι Θεοί των Ελλήνων είναι δαιμονικά φαντάσματα), Μάρτυς ἀπέδειξας, καὶ κατηδάφισας τέλεον (@ Τους κατεδάφισε η αγία Παρασκευή, τους Έλληνες Θεούς: δηλαδή τα αγάλματα τους και τους ναούς τους), καὶ εἰς τέλος Κατελέπτυνας (@ Και στο τέλος μάλιστα: έκανε τα αγάλματα και τους Ναούς των Ελλήνων Θεών, λεπτά σαν σκόνη), ἐν εὐφροσύνῃ τῷ Χριστῷ, ἀπαύστως μέλπουσα· Εὐλογεῖτε, πάντα τὰ ἔργα Κυρίου τὸν Κύριον, Ναοῦ Δονηθέντος ἐπὶ γῆς (@ Στον Ελληνικό Ναό του Θεού Απόλλωνα: έκανε σεισμό, η αγία Παρασκευή), ἐπιφοιτήσει σου, Ἀπόλλων Πέπτωκε (@ Ο Ελληνικός Ναός του Θεού Απόλλωνα: έπεσε από τον σεισμό, της αγίας Παρασκευής), καὶ κατηκόντισται ξόανα (@ Και εκτοξεύθηκαν τα Ελληνικά ξύλινα αγάλματα – ξόανα), ἐνεργείᾳ τοῦ ἀχράντου Σταυροῦ, δι' οὗ φραχθεῖσα μυστικῶς, ἐν παρρησίᾳ πολλῇ, ἀνεβόας· Πάντα τὰ Έργα Υμνεῖτε τὸν Κύριον». (@ Με αυτά τα έργα: της καταστροφής των Ελληνικών ναών (όπως την καταστροφή του Ελληνικού Ναού, του Θεού Απόλλωνα)… να υμνείτε οι Εβραιοχριστιανοί τον Γιαχβέ και τον Α- Χριστό Ιησού !!!


Πολύ Ελληνικό το ακούω, αυτό το τελευταίο !!!


Απορώ πως σας επιτρέπουμε να μπαίνετε μέσα στα Ελληνικά μουσεία (με μιά τέτοια Εβραϊκή ιδεολογία: της καταστροφής των Ελληνικών αγαλμάτων !!!)


Και αν θέλετε να γνωρίζετε Έλληνες, γιατί χρησιμοποιείται η λέξη «Απόλλων Πέπτωκε» (Για τον Ελληνικό Ναό, του Θεού Απόλλωνα):


Την χρησιμοποιεί την λέξη «Πέπτωκε» και ο Εβραίος Προφήτης Ησαΐας… για την καταστροφή των αγαλμάτων και των ναών της Βαβυλώνας… τέλεια Εβραϊκή μίμηση !!!)


«Πέπτωκε Πέπτωκε Βαβυλών, καὶ πάντα τὰ Αγάλματα Αὐτῆς, καὶ τὰ Χειροποίητα Αὐτῆς Συνετρίβησαν εἰς τὴν γῆν. 10 ἀκούσατε, οἱ καταλελειμμένοι καὶ οἱ ὀδυνώμενοι, ἀκούσατε ἃ ἤκουσα παρὰ Κυρίου σαβαώθ· ὁ Θεὸς τοῦ ᾿Ισραὴλ (@ Ο Γιαχβέ) ἀνήγγειλεν ἡμῖν ».


(Ησαΐας: Κεφάλαιο 21 , Παράγραφοι 9 – 10).


Κανών β', ᾨδὴ ε', τῆς Ἁγίας (@ Παρασκευής).


Ἦχος δ'


«Σὺ Κύριε μου φῶς Ἠγώνισαι Σεμνή, καὶ τὸν τύραννον ἔκτεινας, ῥητρεύσεσι ταῖς πανσόφοις, πρὸ βημάτων ἐμφρόνως, τὸν Χριστὸν καταγγέλλουσα.


Νοῦν ἔχουσα στερρόν, ἀπτοήτῳ φρονήματι, Κατῄσχυνας τῶν Εἰδώλων, τὰ Σεβάσματα (@ Πάλι: μόνον τα Ελληνικά σεβάσματα, είναι είδωλα !!! Ποτέ δεν θα είναι είδωλα, οι Εβραιοχριστιανικές εικόνες !!!) Πάντα, γραφικαῖς ἀποδείξεσι. Παστάδος νοητῆς, καὶ νυμφῶνος ἠξίωσαι, χορεύουσα σὺν Παρθένοις (@ Χορεύει η αγία Παρασκευή, με τις παρθένες… Τι να κάνουμε: Εβραιοχριστιανικά γούστα είναι αυτά !!!), ταῖς φρονίμοις ἐνθέως, Παρασκευὴ ἀοίδιμε ».


Κοντάκιον


Ἦχος δ'


«Ἐπεφάνης σήμερον τὸν ναόν σου πάνσεμνε, ὡς Ιατρεῖον Ψυχικὸν εὑράμενοι (@ Βρήκαν λένε οι Εβραιοχριστιανοί: ιατρείο ψυχικό, στον ναό της αγίας Παρασκευής… μήπως θα πρέπει οι Έλληνες (να τους ψάλλουν)… και για το ιατρείο το Ψυχιατρικό, εδώ στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ; Που είναι σίγουρα και πιό Ορθόλοξο !!!), ἐν τούτῳ πάντες οἱ πιστοί, μεγαλοφώνως τιμῶμέν σε, Ὁσιομάρτυς Παρασκευὴ ἀοίδιμε ».


(Στις 26 Ιουλίου γιορτάζει και η αγία Ωραιοζήλη... και θα ακούσετε και αυτό το Εβραϊκό:)


«Μνήμῃ τῆς ἁγίας μάρτυρος Ὡραιοζήλης.


Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, Μνήμη τοῦ Ὁσίου Ἰγνατίου τοῦ Στειρωνίτου, καὶ τῶν Εγκαινίων τοῦ Ναοῦ τοῦ, Ἀρχαγγέλου Γαβριήλ, πέραν ἐν Χάλδαις, καὶ τῶν Ἁγίων Ἀππίωνος καὶ (@ Αγίας) Ἱερουσαλήμ. (@ Για την αγία Ιερουσαλήμ και τις εκκλησίες της, στο Ισραήλ και στην Ελλάδα: θα σας κάνω ξεχωριστή ανάρτηση Έλληνες !!!) .


Ταῖς αὐτῶν ἁγίαις (@ Από αυτές τις Εβραίες αγίες) Πρεσβείαις , ὁ Θεός, ἐλέησον ἡμᾶς. Ἀμήν ».


(@ θα ακούσετε στις 26 Ιουλίου και αυτά τα Εβραϊκά να ψάλλουν, για την Παναγίτσα Μαριάμ :)


Θεοτοκίον


Ἦχος α'


«Τοῦ Γαβριὴλ φθεγξαμένου σοι, Παρθένε τὸ Χαῖρε, σὺν τῇ φωνῇ ἐσαρκοῦτο, ὁ τῶν ὅλων Δεσπότης, ἐν σοὶ τῇ Αγίᾳ Κιβωτῷ (@ Η Παναγίτσα είναι η Αγία Κιβωτός του Ισραήλ: της Παλαιάς Διαθήκης), ὡς ἔφη ὁ Δίκαιος Δαυίδ (@ Όπως είπε ο δίκαιος Εβραίος Δαυίδ… για Δίκαιο Έλληνα… ούτε λόγος !!!), Ἐδείχθης πλατυτέρα τῶν οὐρανῶν, βαστάσασα τὸν Κτίστην σου,δόξα τῷ ἐνοικήσαντι ἐν σοί,δόξα τῷ προελθόντι ἐκ σοῦ,δόξα τῷ ἐλευθερώσαντι ἡμᾶς, διὰ τοῦ τόκου σου ».


(@ Άντε πάλι τυχεροί Εβραιοχριστιανοί: με την αγία Παρασκευή, θα κάνετε τέλειο ανθελληνικό μάθημα, στις Εβραιοχριστιανικές Εκκλησίες σας !!!


Και μην ξεχνάτε: Παρασκευή σημαίνει προετοιμασία !!!


Προετοιμασία όμως γιατί ;


Μα για το Σαββάτο, των Εβραίων προπατόρων σας !!!



Το κατάλαβες τώρα, Εβραιοχριστιανέ;



ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ - Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή.

[Η σημερινή ανάρτηση γράφτηκε με αφορμή την ύπαρξη δύο κατηγοριών ανθρώπων εδώ στην Αμερική: 1) αμαθείς και άμουσοι Αμερικανοί πολυθεϊστές που ετσιθελικά αυτοαποκαλούνται «Ελληνες» ή «Ελληνιστές» και μάλιστα απαιτούν, με την αυθάδεια που συνήθως διακρίνει τους ουτιδανούς, να ορίζουν αυτοί τον Ελληνισμό μονοπολιακά και μόνον ως θρησκεία, την οποία μάλιστα θρησκεία την ερμηνεύουν κατά το πεπλανημένο δοκούν τους, ενώ δεν δέχονται τον εθνικό χαρακτήρα αυτής (όλα τα τρελά, όλα τα παλαβά στην Αμερική πρωτοεμφανίζονται), 2) Αυτοί τους οποίους αποκαλώ οι «Υπεράνω» δηλαδή όσοι αποδέχονται κάποια τμήματα μόνο του Ελληνισμού, την Φιλοσοφία (αποσπασματικά), την Ιστορία, την Γλώσσα, αλλά όχι την πατρώα θρησκεία. Είναι οι άθεοι και κάποιοι Επικούριοι, οι σύγχρονοι Ροβεσπιέροι της δήθεν γνώσης (που στην ουσία είναι δοκησισοφία), που θεωρούν ότι είναι υπεράνω θρησκευτικών προλήψεων όπως χαρακτηρίζουν την λατρεία των Ελλήνων εθνικών λες και αυτοί ξέρουν καλύτερα για το θείον από ένα Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη και την τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων φιλοσόφων.

Ή ΟΛΟ ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ» Ή ΤΙΠΟΤΑ!

* Τι είναι ο Ελληνισμός...και τι δεν είναι *

*******************************************

Ο Ελληνισμός είναι ένα απέραντο Ιδεοσύμπαν που σε επίπεδο γνώσης και κατανόησης δρα σαν ΑΝΤΙΛΗΨΗ μέσω της οποίας οι μετέχοντες σε αυτόν ερμηνεύουν και κατανοούν, με συγκεκριμένη οπτική, όλες τις λειτουργίες της ανθρώπινης Ύπαρξης. Περικλείει μέσα του την Ελληνική Εθνική Θρησκεία, την ελληνική Φιλοσοφία με ξεχωριστή έμφαση στην Πολιτική, στην Ηθική και τις Αρετές, και την ελληνική Πολιτισμική Ταυτότητα (γλώσσα, παράδοση, φυλή, ιστορία, εθνικότητα, αισθητική, κουλτούρα, ιδεολογία κ.ά). Ώς Κοσμοαντίληψη λοιπόν ο Ελληνισμός, είναι ολοκληρωμένος, ΕΝΙΑΙΟΣ, αυτοτελής, ανεξάρτητος και φυσικά αιώνιος.

Αυτά τα επί μέρους τμήματα του Ελληνισμού βρίσκονται σε οργανική «κατά φύση» σχέση μεταξύ τους, ως κρίκοι σε αλυσίδα, έχοντας σχέση αλληλοκάλυψης, αλληλοεπίδρασης και αλληλοσυμπλήρωσης όπου νομοτελειακά, φυσικά, κανένα τμήμα του δεν δύναται να υπερτερεί του ΟΛΟΥ, δηλαδή του Ελληνισμού ως Ολότητα.

Ο Ελληνισμός είναι το δώρο των Θεών στον Άνθρωπο, μιά που τον απελευθερώνει από τα πνευματικά δεσμά του, όπως η μάστιγα της αμάθειας και της δοκησισοφίας, και του δίνει την δυνατότητα να εξομοιωθεί με το θείον.

Εξ ορισμού λοιπόν ο Ελληνισμός, ως Σύνολο, είναι ΥΠΕΡΑΝΩ όλων των θρησκειών, όπως ο Χριστιανισμός και των υποσυνόλων αυτού όπως η Ορθοδοξία, υπεράνω πολιτικών ιδεολογιών, κομμάτων και κινημάτων παλαιών και συγχρόνων, και γενικά υπεράνω κρατών, οργανισμών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών προγραμμάτων και των ομάδων που τα στηρίζουν.

Εκ των ανωτέρω εξάγεται ως φυσικό συμπέρασμα ότι όποιος θέλει να ανήκει στο Ιδεοσύμπαν του Ελληνισμού πρέπει να συμμετέχει με τον προσήκοντα Σεβασμό και αναγνώριση ότι κοινωνεί και μετέχει ΣΕ ΟΛΑ τα στοιχεία που απαρτίζουν και αποτελούν αυτόν, και όχι ως μερική απασχόληση, τμηματικά και κατά το δοκούν.

Ο Πρόκλος, με καταγωγή από τη Λυκία, ο Πλωτίνος γεννημένος Αιγύπτιος, ο μέγας Ιουλιανός Αυτοκράτωρ και Εστεμμένος Φιλόσοφος, ο Thomas Taylor ο Πλατωνιστής από το Λονδίνο, ήσαν όλοι Έλληνες όχι στην καταγωγή αλλά στην ΚΟΣΜΟΑΝΤἹΛΗΨΗ, σε Σκέψη και σε Συμπεριφορά, ζώντας τον Ελληνισμό ως Τρόπο Ζωής μετέχοντας σε αυτόν ψυχή τε και σώματι.

Όλο αυτό το ανωτέρω κείμενο είναι μια εισαγωγή στην ακόλουθη πρόταση-αξίωμα:

Οποιαδήποτε έμφαση ή προσήλωση σε ένα μόνο από τα υποσύνολα του Ελληνισμού, εξ ορισμού, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν «Ελληνισμός» και επίσης Ελληνισμός χωρίς την πατρώα θρησκεία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο Ελληνισμός (είναι κάτι συγγενικό ίσως αλλά όχι το αυθεντικό, το ολοκληρωμένο).

Η υπέροχη Ελληνική Φιλοσοφία, από μόνη της, αποκομμένη απο τον κορμό του Ελληνισμού, θα ήταν σκέτα μόνο μελέτη, αναζήτηση, προβληματισμός. Θα εξακολουθούσε να γεμίζει την ατομική ύπαρξη όσων μετέχουν σε αυτήν αλλά δεν θά ήταν κομμάτι ενός μεγαλύτερου Συνόλου που υπερβαίνει τα στενά όρια του επί μέρους. Το ίδιο και η Ελληνική Εθνική Θρησκεία η οποία ως υποσύνολο του Ελληνισμού, προβάλλει, στηρίζει, αναδεικνύει και συνεπικουρεί στην λειτουργία αυτού. Αν ποτέ η ΕΕΘ, ή τμήμα αυτής, διάλεγε να αυτομολήσει για να υπηρετήσει και άλλους εθνικούς λαούς, ή αν πάλι αποκτούσε ανεξάρτητη οικουμενική ταυτότητα και διεκδικούσε ρόλο υπεράνω του Συνόλου, όπως οι μονοθεϊστικές θρησκείες, τότε, αξιωματικά, η ΕΕΘ θα έθετε εαυτόν ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και θα έπαυε να έχει λόγο ύπαρξης (για τους Έλληνες).

Η σχέση των συγκοινωνούντων δοχείων χαρακτηρίζει και την αλληλεπίδραση των τμημάτων μεταξύ τους. Η ελληνική φιλοσοφία εξυψώνεται σε αποθεωτικά όρια όταν συμβαδίζει με την θρησκευτική ενατένιση της πατρώας θρησκείας ενώ η Ελληνική Εθνική Θρησκεία βρίσκει την ολοκλήρωση της μέσω της ανωτάτης θεολογικής προσέγγισης που αναπτύσσει ένας Πλάτων, Πρόκλος ή Πλωτίνος ώστε να μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει φιλοσοφία και θρησκεία σαν δυό ψυχές σε ένα σώμα, αυτό του Ελληνισμού, και σαν ένα, ενιαίο, φιλοσοφικό-θρησκευτικό οικοδόμημα. Στα επιμέρους τμήματα και η Πολιτισμική Ταυτότητα που αποκομμένη από την εθνική θρησκεία είναι ορφανή, χωρίς στερεές βάσεις και επιρρεπής στην γνωστική δυσαρμονία που είναι και το χαρακτηριστικό του Έλληνα/Νεοέλληνα (2000 χρόνια μπερδεμένος ή, πιό σωστά, πεπλανημένος).

Εν κατακλείδι λοιπόν, όσοι διαλέγουν κάποια μόνο στοιχεία του Ελληνισμού, κατά το δοκούν, και απέχουν από τα υπόλοιπα αναπόσπαστα τμήματα αυτού, είναι Αποστάτες του Ελληνισμού χωρίς να το καταλαβαίνουν-και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο Ελληνισμός απαιτεί σεβασμό, ενδελεχή γνώση, αυτεπίγνωση και ξεκάθαρη επιλογή: Ή όλο το «Πακέτο» ή Τίποτα! 

No comments:

Post a Comment